Dodaj do ulubionych

VOICE BAND

01.05.12, 18:26
Voice Band, czyli najmłodsza obecnie i prawdopodobnie jedyna w Polsce grupa rewelersów + Anita Lipnicka + bardzo" naj" zespół instrumentalny, nagrali płytę. Płytę z niestarzejącymi się przedwojennymi przebojami. I wszystko się moim skromnym zdaniem udało. Począwszy od samej muzyki, trzeszczącej z lekka naturalnym wdziękiem, poprzez świetnie zaprojektowaną książeczkę ze stylizowanymi fotografiami, CD - jak dobrze zachowaną płytą długogrającą. Aranżacja - miodzio. Poczucie humoru, nie tylko muzyczne ale uwiecznione na fotkach. Odpłynąłem. Polecam wszystkim lubiącym takie klimaty.
Obserwuj wątek
    • aaneta Re: VOICE BAND 07.05.12, 09:54
      Skusiłam się, ale nie podzielam Twojego zachwytu. Dobry akordeon, jeden z tenorów i Anita Lipnicka. Reszta nie umie śpiewać. W sumie jakieś drażniące to jest. Wolę starocie.
      • quasthoff Re: VOICE BAND 08.05.12, 00:32
        Ja jednak pozostanę przy swoim zachwycie, niezależnie od "niezachwytu" innych.
        • aaneta Re: VOICE BAND 08.05.12, 21:59
          Masz prawo ;)

Ale dla mnie to nie jest tylko kwestia "niezachwytu", chociaż naprawdę liczyłam na to, że się zachwycę. Lubię męskie głosy, ale jeśli zawodowcy śpiewają gorzej niż niejeden amator, i jeszcze nagrywają się na płytę, to doprawdy, scyzoryk mi się w kieszeni otwiera, jakem świętokrzyska góralka. Nie chciałabym zaśmiecać forum, bo rewelersi to nie klasyka, ale czy naprawdę Ty tego nie słyszysz? Niezależnie od klimatów, to doceniam, ale to trochę za mało.
    • dobiasz Re: VOICE BAND 09.05.12, 09:22
      Co to takiego ci rewelersi i co to ma wspólnego z muzyką poważną?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka