tabinga 04.09.06, 21:03 Gdzie w Polsce mozna kupic kastaniety przez internet?Chodzi mi o drewniane.Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margot_susane Re: Kastaniety 05.09.06, 11:36 W warszawskiej Trianie sa do zdobycia 3 rodzaje kastanietow. Zobacz na stronie www.triana.pl - dzial "aktualnosci", 4 ogloszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
annelie Re: Kastaniety 07.09.06, 12:55 kiedys widzialam jakies aukcje na allegro ale nie wiem jaka jest ich jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
anduende Re: Kastaniety 13.09.06, 09:43 Słyszałam, że kastaniety trzeba dobrać do rozmiaru dłoni. Jeżeli ktoś zna i móglby opisać zasady doboru, byłabym wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
annelie Re: Kastaniety 14.09.06, 12:28 Podobno najbardziej powszechne sa rozmiary 5 i 6. Najlepiej chyba przymierzyc czyjes. Ja mam dosc duza dlon ale pasuja mi i 5 i 6. Teraz wlasnie chodze na warsztaty kastanietow, wiec poznaje temat od srodka. Wiem, ze na ebonitowych gra mi sie lepiej niz na drewnianych, i ze wazne sa sznureczki, dobrze jest jesli sa nie sliskie. I bola mnie wszystkie kostki w malym palcu Odpowiedz Link Zgłoś
anduende Re: Kastaniety 14.09.06, 13:20 a gdzie uczysz się gry na kastanietach? W Poznaniu niestety nie ma takiej możliwości. Czy swoje kastaniety kupiłać z Triany? Odpowiedz Link Zgłoś
tabinga Re: Kastaniety 15.09.06, 08:59 Serdecznie dziekuje za te namiary i wskazówki.Ja dopiero rozpoczynam nauke, ucze sie w Bolesławcu-woj.dolnoslaskieCzy ktos z Was ma rozpisane nutki kastnietów do Seviliany? Odpowiedz Link Zgłoś
annelie Re: Kastaniety 18.09.06, 11:12 Ja ucze sie w Studio Flamenco w Łodzi i mialysmy teraz warsztaty z kastanietow. Pol godziny dziennie przez tydzien, cwiczylysmy ulozenie palcow i melodyjke do sevillany. Nastepnym etapem jest zastukanie tego w tancu ale to jeszcze potrwa, przynajmniej u mnie 'Nutek' nie mam, mam dzwieki zapisane przez nasze dziewczyny z ich okresleniami na poszczegolne uderzenia. Na przyklad paso do sevillany to : TAM TA RIA PI TA RIA RIA PI tylko oczywiscie odpowiednio rozliczone do 6. Swoja droga, zastanawia mnie jak wyglada to w innych szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1 Re: Kastaniety 20.09.06, 20:03 Informuje ze przywiozlam kastaniety dla poczatkujacych fibra 60 zl,oraz drewniane i podobno troche lepsze (napisano ze profesjonalne)rowniez z fibry po 100 zl. mam tez wachlarze po 80 zl.zapraszam ,ilosc ograniczona(transport lotniczy) Odpowiedz Link Zgłoś