Dodaj do ulubionych

Kastaniety

04.09.06, 21:03
Gdzie w Polsce mozna kupic kastaniety przez internet?Chodzi mi o
drewniane.Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • margot_susane Re: Kastaniety 05.09.06, 11:36
      W warszawskiej Trianie sa do zdobycia 3 rodzaje kastanietow. Zobacz na stronie
      www.triana.pl - dzial "aktualnosci", 4 ogloszenie.
      • annelie Re: Kastaniety 07.09.06, 12:55
        kiedys widzialam jakies aukcje na allegro ale nie wiem jaka jest ich jakosc.
        • anduende Re: Kastaniety 13.09.06, 09:43
          Słyszałam, że kastaniety trzeba dobrać do rozmiaru dłoni. Jeżeli ktoś zna i
          móglby opisać zasady doboru, byłabym wdzięczna smile
          • annelie Re: Kastaniety 14.09.06, 12:28
            Podobno najbardziej powszechne sa rozmiary 5 i 6. Najlepiej chyba przymierzyc
            czyjes. Ja mam dosc duza dlon ale pasuja mi i 5 i 6.

Teraz wlasnie chodze na warsztaty kastanietow, wiec poznaje temat od srodka.
            Wiem, ze na ebonitowych gra mi sie lepiej niz na drewnianych, i ze wazne sa
            sznureczki, dobrze jest jesli sa nie sliskie.

I bola mnie wszystkie kostki w malym palcu wink
            • anduende Re: Kastaniety 14.09.06, 13:20
              a gdzie uczysz się gry na kastanietach? W Poznaniu niestety nie ma takiej
              możliwości. Czy swoje kastaniety kupiłać z Triany?
              • tabinga Re: Kastaniety 15.09.06, 08:59
                Serdecznie dziekuje za te namiary i wskazówki.Ja dopiero rozpoczynam nauke,
                ucze sie w Bolesławcu-woj.dolnoslaskiesmileCzy ktos z Was ma rozpisane nutki
                kastnietów do Seviliany?
                • annelie Re: Kastaniety 18.09.06, 11:12
                  Ja ucze sie w Studio Flamenco w Łodzi i mialysmy teraz warsztaty z kastanietow.
                  Pol godziny dziennie przez tydzien, cwiczylysmy ulozenie palcow i melodyjke do
                  sevillany. Nastepnym etapem jest zastukanie tego w tancu smile ale to jeszcze
                  potrwa, przynajmniej u mnie big_grin

'Nutek' nie mam, mam dzwieki zapisane przez nasze dziewczyny z ich okresleniami
                  na poszczegolne uderzenia. Na przyklad paso do sevillany to : TAM TA RIA PI TA
                  RIA RIA PI wink tylko oczywiscie odpowiednio rozliczone do 6.

Swoja droga, zastanawia mnie jak wyglada to w innych szkolach.
                  • aliya1 Re: Kastaniety 20.09.06, 20:03
                    Informuje ze przywiozlam kastaniety dla poczatkujacych fibra 60 zl,oraz
                    drewniane i podobno troche lepsze (napisano ze profesjonalne)rowniez z fibry po
                    100 zl.
                    mam tez wachlarze po 80 zl.zapraszam ,ilosc ograniczona(transport lotniczy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka