wolfgang87 21.06.04, 17:10 Jest pewien krytyczny rozmiar po którym kobyła przestaje rosnąć i zaczyna zdychać. Juz kilka takich wyhodowalismy i sie sprawdza.... Jakiez to zywiuszcze jest za młodu i jak szybko przychodzi starość ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 09:49 bo nie ma sensu traktować kobył jak pkp kolei regionalnych zdycha śmiercią naturalną czyli wyeksploatowaniem tematu z reszta kobył i tak nikt nie czyta Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 11:39 Ano PKP wciążzywe...Własnie Cargo dostalo 40mln kary - pewnie zapłacimy tę karę wszyscy na spółkę...Sprywatyzować w cholerę !!! Nie ma co się oglądać na klapę w Anglii - u nas jest inny kraj i u nas będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 11:47 w anglii chyba sprywatyzowali tez tory? czy nie? i stad ta klapa why pks radzi sobie nieźle i nawet ma konkurencyjne ceny wzglrem pkp oraz znizki studenckie? może powodem jest przerost zatrudnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 11:52 Sprywatyzowano tory ? Hyhyhy....Tory mogły zbankrutowac ?:))) Juz mam wizję ze CMK a dalej i do Gdanska bankrutuje i niiii ma torów Krak-Gdansk :) A PKSy są różne - ale trzymają sie dobrze. Choć są różne sytuacje: Krakowski PKS ma ceny zabójcze czasami, wymuszone przez prywatną konkurencję. Do Zakopca ja jadę za 8zł w super autokarze z klimą. 20-25km busem (ale też i PKSem) do podkrakowskich miejscowości pokonuję za 2-2,5zł !!!! Bez zniżek tym razem !!! A w Suwałkach ? Bilecik do Przerośli (30km) to około 7zł. Żadnych zniżek na jednorazowe przejazdy. Nie ma konkurencji i nie powstanie - bo się nie opłaca. A PKSy puszczają cały czas te stare Sany i Jelcze które bardzo często są prawie puste !!!! Cenami nadrabiają rentowność ! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Teoria kobył 22.06.04, 11:56 Infrastruktura w końcu pochłania ogromne sumy i abstrahuję tu już od jej stanu w Polsce. Tak więc co z tego, że niektóre spólki (zwłaszcza te od INERCITY) przynoszą zysky... Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:07 ok ale jest jeszcze Polski Ekspress - taka linia żółtych autobusów między największymi miastami kraju. szybsze to niz pociagi i gieneralnie tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:09 Szybsze ? A bo ja wiem.... Autobus z suwalk do kraka jada okolo 10 godzin - tyle co pociag a nawet i wolniej. dodatkowo nie sa skoordynowane jesli chodzi o bilety, czyli: musze wykupic bilet do wawy a potem do kraka. co czyni przedsiewziecie kompletnie nieoplacalnym, bo jednak autobusem podrozuje sie duzo mniej wygodnie (kompletny brak ruchu) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:16 niekoniecznie Wolf Ja z Gdańska jeżdżę autobusem i podróż zajmuje 8 godz. Pociąg w cale nie jest szybszy a do tego przesiadka w Ełku na autobus, który jest z reguły przeładowany, nie zabiera wszystkich i kasa biletowa w Ełku jest zamykana jak wiecej ludzi jedzie np z okzaji świąt. Poza tym autobusy są bezpieczniejsze. A brak ruchu? Co godzinę bodajze jest 10 min. przystanek, akurat na rozprostowanie kości. Polski Ekspres nie jeździ do Suwałk, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:22 1 co 10 minut przystanek to rzeznia, to czesciej niz pociag osobowy ;] 2 trasa gdansk-suwalki wymyka sie wszelkim standardom i nie rozpatrujmy jej tu jako przykladu :))) 3 bezpieczniej - to fakt...100razy bezpieczniej... 4 do suwałk to tylko ekspresem zima dociera ! Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:24 1 nie co 10 min, tylko 10 minutowy przystanek co godz lub półtorej juz nie pamietam 2 ??? to znaczy że co? myslisz ze po torach lepiej niz asfaltem? nie masz racji Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:26 3 faktycznie - przystanek co godzine, sorki, nie zauwazylem 4 na pewno z kraka bezapelacyjnie torami lepiej, a juz idealnie kombinowany dojazd: do bialego 5h a potem zeby ktos podwiozl do domciu w 1,5h... 5 ogolnie pociagi maja klimat...yzacje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:35 czekam na definicje mego idola freuda ! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:41 Próbowałem czytać jego książki ale dla mnie ścisłowca są zbyt wodolejcze :( Proszę o digest! Odpowiedz Link Zgłoś
omarta straszny digest 22.06.04, 13:00 za który freud by mnie pewno prze łeb zdielił pociag jest długi więc jak najbardziej falliczny oprócz tego jak jedzie to występują takie specyficzne wstrząsy i jeszcze przez tunele przejeżdża tak więc jak widzisz Wolf ma same konotacje erotyczne Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: straszny digest 22.06.04, 13:12 No wiesz Marta, myślałem, że mam do czynienia z dobrze ułożoną panienką! A tu takie coś. Fuj :) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:14 toz to samo zycie! i nie ja o pociagach zaczęłam ja tylko wytłumaczyłam Wolfowi oczym on sam pisze :P Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:15 Poziom-ka powinna(nien) się do tego ustosunkować :) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:16 poziom-ek juz polał monitor woda swięconą Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:35 a Ty co tak minimalistycznie? wziąłeś coś na uspokojenie? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:43 Już pierwsza fala uderzeniowa przeszła. Zbliża się druga :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 15:00 CZekamy na drugą falę... Ja dziś byłem bardzo efektywny i zmarnowałem ponad godzinę na podróż tylko po to , żeby jakiś wpis mieć...Jakbym nie mógł tego wcześniej zrobić ,eh... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Stosunkowuję się .... 22.06.04, 15:50 Pociąg jest długi, twardy jak stal, gładko pruje po torach, przez tunele... Taaaak, fallicznie to brzmi, ale rzadko kiedy ten pociąg zachowuje się erotycznie: jak wjedzie w tunel to wyjeżdża z...drugiej strony !!! No i pruje w jedną stronę tylko. Jedynie pociąg do zakopca zachowuje się tak jakoś bardziej sexi. Raz w tę jedzie a za chilęż we wtę... Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 15:55 no widzisz, Zigi miał jednak rację mimo tego ze neurolog a nie matematyk teraz juz wiesz o czym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 15:57 Hm....Nie czuję powiązania. Bo jednak pociąg nie jest aż tak sexi jak napisałaś... A jak dobre tory to i tych wstrząsów nie ma (btw co mają te wstrząsy pociągowe z erotyzmem to już sam nie wiem, chyba miałem ciężkie dzieciństwo - bo nie kojarzę) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:11 Bosz to nie chodzi czy pociag jest sexi czy nie (pkp nie jest zwłaszcza) chodzi o skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:13 No no ! Fajne skojarzenia ci się nasunęły do głowy :P Pociąg jest dla mnie zbyt makro abym o nim fallicznie pomyślał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:17 mi się nasunęły? no cóż, pewnie też fetysze te sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:21 No nie ! Ty zaczęłaś akurat w tym wątku z Freudem. I musiałaś długo objaśniać dlaczego pociąg można skojarzyć z Freudem :) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:24 jednak nic a nic nie skumałeś ok, ja nie umiem tłumaczyć nie pociag z freudem (bo przez brode był aseksualny) tylko pociag z erotyzmem jak dalej nic nie kumasz to nic, nie wazne Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:25 Nie no - wiadomo, ze z erotyzmem. Ale ogolnie to eh.... :)))) Szkoda gadac... PKP rulez !!! A najbardziej to ja lubię panie konduktorki w spódniczkach z owłosionymi nogami ooo! Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:34 ja wczoraj w tramwaju widziałam pania z brodą!! nie zartuję o zgrozo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Loczek !!!! 22.06.04, 16:38 Loczek ! Jak tu bedziesz to zaswiadcz ze przez kilka lat n aRynku w Kraku sprzedawala precle pani z brodą i wąśami. A te precle też miały włosy i nóżki w ogóle fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 7001 22.06.04, 16:41 ło matoko boska i my z lokiem te precle jedliśmy co za ohyda :oooooooo Odpowiedz Link Zgłoś