Dodaj do ulubionych

Teoria kobył

21.06.04, 17:10
Jest pewien krytyczny rozmiar po którym kobyła przestaje rosnąć i zaczyna
zdychać.
Juz kilka takich wyhodowalismy i sie sprawdza....
Jakiez to zywiuszcze jest za młodu i jak szybko przychodzi starość !
Obserwuj wątek
    • omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 09:49
      bo nie ma sensu traktować kobył jak pkp kolei regionalnych
      zdycha śmiercią naturalną czyli wyeksploatowaniem tematu
      z reszta kobył i tak nikt nie czyta
      • wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 11:39
        Ano PKP wciążzywe...Własnie Cargo dostalo 40mln kary - pewnie zapłacimy tę karę
        wszyscy na spółkę...Sprywatyzować w cholerę !!! Nie ma co się oglądać na klapę w
        Anglii - u nas jest inny kraj i u nas będzie lepiej.
        • omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 11:47
          w anglii chyba sprywatyzowali tez tory? czy nie?
          i stad ta klapa
          why pks radzi sobie nieźle i nawet ma konkurencyjne ceny wzglrem pkp oraz
          znizki studenckie? może powodem jest przerost zatrudnienia?

• wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 11:52
            Sprywatyzowano tory ? Hyhyhy....Tory mogły zbankrutowac ?:)))
            Juz mam wizję ze CMK a dalej i do Gdanska bankrutuje i niiii ma torów Krak-Gdansk :)

A PKSy są różne - ale trzymają sie dobrze. Choć są różne sytuacje:
            Krakowski PKS ma ceny zabójcze czasami, wymuszone przez prywatną konkurencję. Do
            Zakopca ja jadę za 8zł w super autokarze z klimą. 20-25km busem (ale też i
            PKSem) do podkrakowskich miejscowości pokonuję za 2-2,5zł !!!! Bez zniżek tym
            razem !!!

A w Suwałkach ? Bilecik do Przerośli (30km) to około 7zł. Żadnych zniżek na
            jednorazowe przejazdy. Nie ma konkurencji i nie powstanie - bo się nie opłaca. A
            PKSy puszczają cały czas te stare Sany i Jelcze które bardzo często są prawie
            puste !!!! Cenami nadrabiają rentowność !
            • wojtek_kosynier Re: Teoria kobył 22.06.04, 11:56
              Infrastruktura w końcu pochłania ogromne sumy i abstrahuję tu już od jej stanu
              w Polsce. Tak więc co z tego, że niektóre spólki (zwłaszcza te od INERCITY)
              przynoszą zysky...
              • omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:07
                ok ale jest jeszcze Polski Ekspress - taka linia żółtych autobusów między
                największymi miastami kraju. szybsze to niz pociagi i gieneralnie tańsze
                • wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:09
                  Szybsze ? A bo ja wiem....
                  Autobus z suwalk do kraka jada okolo 10 godzin - tyle co pociag a nawet i
                  wolniej. dodatkowo nie sa skoordynowane jesli chodzi o bilety, czyli: musze
                  wykupic bilet do wawy a potem do kraka. co czyni przedsiewziecie kompletnie
                  nieoplacalnym, bo jednak autobusem podrozuje sie duzo mniej wygodnie (kompletny
                  brak ruchu)
                  • omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:16
                    niekoniecznie Wolf
                    Ja z Gdańska jeżdżę autobusem i podróż zajmuje 8 godz. Pociąg w cale nie jest
                    szybszy a do tego przesiadka w Ełku na autobus, który jest z reguły
                    przeładowany, nie zabiera wszystkich i kasa biletowa w Ełku jest zamykana jak
                    wiecej ludzi jedzie np z okzaji świąt. Poza tym autobusy są bezpieczniejsze.
                    A brak ruchu? Co godzinę bodajze jest 10 min. przystanek, akurat na
                    rozprostowanie kości.
                    Polski Ekspres nie jeździ do Suwałk, niestety
                    • wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:22
                      1 co 10 minut przystanek to rzeznia, to czesciej niz pociag osobowy ;]
                      2 trasa gdansk-suwalki wymyka sie wszelkim standardom i nie rozpatrujmy jej tu
                      jako przykladu :)))
                      3 bezpieczniej - to fakt...100razy bezpieczniej...
                      4 do suwałk to tylko ekspresem zima dociera !
                      • omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:24
                        1 nie co 10 min, tylko 10 minutowy przystanek co godz lub półtorej juz nie
                        pamietam
                        2 ??? to znaczy że co? myslisz ze po torach lepiej niz asfaltem? nie masz racji
                        • wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:26
                          3 faktycznie - przystanek co godzine, sorki, nie zauwazylem
                          4 na pewno z kraka bezapelacyjnie torami lepiej, a juz idealnie kombinowany
                          dojazd: do bialego 5h a potem zeby ktos podwiozl do domciu w 1,5h...
                          5 ogolnie pociagi maja klimat...yzacje :)))
                          • omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:34
                            5 myslę, że Freud inaczej by to nazwał
                            • wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:35
                              czekam na definicje mego idola freuda !
                              • omarta Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:38
                                freud nie żyje
                                zajrzyj do książek
                                • wolfgang87 Re: Teoria kobył 22.06.04, 12:41
                                  Próbowałem czytać jego książki ale dla mnie ścisłowca są zbyt wodolejcze :(
                                  Proszę o digest!
                                  • omarta straszny digest 22.06.04, 13:00
                                    za który freud by mnie pewno prze łeb zdielił
                                    pociag jest długi więc jak najbardziej falliczny
                                    oprócz tego jak jedzie to występują takie specyficzne wstrząsy
                                    i jeszcze przez tunele przejeżdża
                                    tak więc jak widzisz Wolf ma same konotacje erotyczne
                                    • wojtek_kosynier Re: straszny digest 22.06.04, 13:12
                                      No wiesz Marta, myślałem, że mam do czynienia z dobrze ułożoną panienką! A tu
                                      takie coś. Fuj :)
                                      • omarta ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:14
                                        toz to samo zycie!
                                        i nie ja o pociagach zaczęłam
                                        ja tylko wytłumaczyłam Wolfowi oczym on sam pisze :P
                                        • wojtek_kosynier Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:15
                                          Poziom-ka powinna(nien) się do tego ustosunkować :)
                                          • omarta Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:16
                                            poziom-ek juz polał monitor woda swięconą
                                            • wojtek_kosynier Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:30
                                              Pokropił, pokropił!
                                              • omarta Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:35
                                                a Ty co tak minimalistycznie?
                                                wziąłeś coś na uspokojenie?
                                                • wojtek_kosynier Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 13:43
                                                  Już pierwsza fala uderzeniowa przeszła.
                                                  Zbliża się druga :)
                                                  • wolfgang87 Re: ??? jakie fuj? 22.06.04, 15:00
                                                    CZekamy na drugą falę...
                                                    Ja dziś byłem bardzo efektywny i zmarnowałem ponad godzinę na podróż tylko po to
                                                    , żeby jakiś wpis mieć...Jakbym nie mógł tego wcześniej zrobić ,eh...
                                    • wolfgang87 Stosunkowuję się .... 22.06.04, 15:50
                                      Pociąg jest długi, twardy jak stal, gładko pruje po torach, przez tunele...
                                      Taaaak, fallicznie to brzmi, ale rzadko kiedy ten pociąg zachowuje się
                                      erotycznie: jak wjedzie w tunel to wyjeżdża z...drugiej strony !!! No i pruje w
                                      jedną stronę tylko.
                                      Jedynie pociąg do zakopca zachowuje się tak jakoś bardziej sexi. Raz w tę jedzie
                                      a za chilęż we wtę...
                                      • omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 15:55
                                        no widzisz, Zigi miał jednak rację
                                        mimo tego ze neurolog a nie matematyk
                                        teraz juz wiesz o czym piszesz
                                        • wolfgang87 Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 15:57
                                          Hm....Nie czuję powiązania. Bo jednak pociąg nie jest aż tak sexi jak napisałaś...
                                          A jak dobre tory to i tych wstrząsów nie ma (btw co mają te wstrząsy pociągowe z
                                          erotyzmem to już sam nie wiem, chyba miałem ciężkie dzieciństwo - bo nie kojarzę)
                                          • omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:11
                                            Bosz
                                            to nie chodzi czy pociag jest sexi czy nie (pkp nie jest zwłaszcza)
                                            chodzi o skojarzenia
                                            • wolfgang87 Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:13
                                              No no ! Fajne skojarzenia ci się nasunęły do głowy :P
                                              Pociąg jest dla mnie zbyt makro abym o nim fallicznie pomyślał :)))
                                              • omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:17
                                                mi się nasunęły?
                                                no cóż, pewnie też
                                                fetysze te sprawy
                                                • wolfgang87 Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:21
                                                  No nie ! Ty zaczęłaś akurat w tym wątku z Freudem. I musiałaś długo objaśniać
                                                  dlaczego pociąg można skojarzyć z Freudem :)
                                                  • omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:24
                                                    jednak nic a nic nie skumałeś
                                                    ok, ja nie umiem tłumaczyć
                                                    nie pociag z freudem (bo przez brode był aseksualny)
                                                    tylko pociag z erotyzmem
                                                    jak dalej nic nie kumasz to nic, nie wazne
                                                  • wolfgang87 Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:25
                                                    Nie no - wiadomo, ze z erotyzmem. Ale ogolnie to eh.... :))))
                                                    Szkoda gadac... PKP rulez !!!
                                                    A najbardziej to ja lubię panie konduktorki w spódniczkach z owłosionymi nogami
                                                    ooo!
                                                  • omarta Re: Stosunkowuję się .... 22.06.04, 16:34
                                                    ja wczoraj w tramwaju widziałam pania z brodą!!
                                                    nie zartuję
                                                    o zgrozo!!!!!!!!
                                                  • wolfgang87 Loczek !!!! 22.06.04, 16:38
                                                    Loczek ! Jak tu bedziesz to zaswiadcz ze przez kilka lat n aRynku w Kraku
                                                    sprzedawala precle pani z brodą i wąśami. A te precle też miały włosy i nóżki w
                                                    ogóle fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
                                                  • omarta Re: Loczek !!!! 22.06.04, 16:41
                                                    o matko!!!
                                                  • wolfgang87 7001 22.06.04, 16:41
                                                    ło matoko boska
                                                    i my z lokiem te precle jedliśmy
                                                    co za ohyda :oooooooo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka