06.07.06, 10:24
Szto tam czuty, braty i sestron'ki?
Obserwuj wątek
    • pawlozsiul a nie ciekawo 06.07.06, 10:31
      Zamówiłem dziś u krawca naszywki - takie żółte, gwieździste. Pewnie się
      przydadzą.
      • partizan79 Re: a nie ciekawo 06.07.06, 10:35
        A na szto Tobi tyji naszywki?
        • pawlozsiul Re: a nie ciekawo 06.07.06, 11:24
          Sztob inszy pobaczyli i znali, szto ja inszy. Jewreji takije koliś nosiły.
        • romanpidlaszuk POLSKYJ RASYST KK "MAJACZY" PID PLOTOM: 09.07.06, 06:12
          "Nie czytałem prawie żadnych wypowiedzi na poruszany tutaj temat, bo - jak to
          już podkreśliłem - mnie to nie interesuje.
          Ale jednocześnie bulwersuje mnie brak tolerancji ze strony reprezentacji
          garstki nibyukraińców zamieszkujących BiPi.
          I jeszce jedno, gdyby nie Daj Boże ten wasz Łukaszenka podbił Podlasie i
          narzucił białoruską mowę to na pewno wyemigrowałbym do normalnej Polski.
          A póki co czy to wam podoba się czy nie mieszkamy wszyscy w POLSCE i... ja wam
          nie narzucam swojej polskości. Byłem, jestem i będę POLAKIE. Nie wyprę się
          nigdy swojej narodowości i obywatelstwa. Nie będę też ukrywał tego, że oczekuję
          od zamieszkujących w moim kraju szacunku dla mojej Ojczyzny, a jak ktoś chce
          mniejszościować, to niech robi to tak, żeby nie narzucać się innym."

• romanpidlaszuk POLSKYJ RASYST KK "MAJACZY" PID PLOTOM: 09.07.06, 06:13
            "Nie czytałem prawie żadnych wypowiedzi na poruszany tutaj temat, bo - jak to
            już podkreśliłem - mnie to nie interesuje.
            Ale jednocześnie bulwersuje mnie brak tolerancji ze strony reprezentacji
            garstki nibyukraińców zamieszkujących BiPi.
            I jeszce jedno, gdyby nie Daj Boże ten wasz Łukaszenka podbił Podlasie i
            narzucił białoruską mowę to na pewno wyemigrowałbym do normalnej Polski.
            A póki co czy to wam podoba się czy nie mieszkamy wszyscy w POLSCE i... ja wam
            nie narzucam swojej polskości. Byłem, jestem i będę POLAKIE. Nie wyprę się
            nigdy swojej narodowości i obywatelstwa. Nie będę też ukrywał tego, że oczekuję
            od zamieszkujących w moim kraju szacunku dla mojej Ojczyzny, a jak ktoś chce
            mniejszościować, to niech robi to tak, żeby nie narzucać się innym."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=44649812&a=44821350
            • mnie-tu-juz-nie-ma Przeginasz koleś!!! 09.07.06, 08:04
              romanpidlaszuk napisał:

POLSKYJ RASYST KK "MAJACZY" PID PLOTOM:

====

Przeginasz koleś i nadużywasz cudzej cierpliwości.
              Jeżeli ja jestem twoim zdaniem rasistą, to jak mam ciebie nazwać, "przybłędą"?
              Ja ci wcale się nie narzucam, a te twoje powtarzanie cudzych wypowiedzi ... no
              właśnie, czemu ma służyć?
              Czy pamiętasz nasze pierwsze starcie (życzenia Bożonarodzeniowe), gdy
              zachowałeś się jak prawdziwy rasista. Dałeś wtedy pokaz braku tolerancji i z
              lekkością podskoku słonia nadepnąłeś na odciski wielu ludziom. Szufladkujesz i
              wyznanie i narodowość tak jak jest ci wygodnie?
              To ty jesteś rasistą i dyskryminujesz innych. Robisz szum wokół siebie i kilku
              jeszcze takich jak ty oszołomów. Może wyposażyć was w arużje np. AK Kałasznikow
              i póścić na wioski, żebyście mieli skuteczniejsze argumenty do swoich racji
              ukraińsko-narodowych(wyzwoleńczych). Albo wynajmijcie tego, co zna uniwersalnmy
              język "po mordzie".
              • romanpidlaszuk Re: Przeginasz koleś!!! 09.07.06, 08:41
                Czy ja ci zabraniam pisac na bielskim forum po polsku?

A ty mi zabraniasz na bielskim forum pisac po ukrainsku, w jezyku OJCZYSTYM
                okolicznych mieszkancow pochodzenia UKRAINSKIEGO, przybledo jedna.

I kto tu jest RASISTA?
                • romanpidlaszuk Re: Przeginasz koleś!!! 09.07.06, 08:45
                  Czy ja ci zabraniam pisac na bielskim forum po polsku?

A ty mi zabraniasz na bielskim forum pisac po ukrainsku, w jezyku OJCZYSTYM
                  okolicznych mieszkancow pochodzenia UKRAINSKIEGO
                  www.harazd.net/~nadbuhom/holosy-pidliaszszia/mapa_holosy_mp3.htm
                  , przybledo jedna.

I kto tu jest RASISTA?

• ball7 Re: Przeginasz koleś!!! 09.07.06, 13:10
                  Romanpidlaszuk obżera się i to nie po to,by podnieść wagę swego ciała,ale wręcz
                  odwrotnie ,energię traci z nerwowości.Jaki w tym sens ? Nie macie innych
                  tematów , jak tylko swary o język ? Mieszkam na tej ziemi pół wieku , znam
                  język moich przodków , uzywam kiedy trzeba , ale nie demonstruję tego tam ,
                  gdzie nie trzeba , a wręcz niestosownie.Nie odnosi się to do tego forum .Po to
                  to jest , by można było i po ukraińsku , ale ...zachować umiar ...Nie lepiej
                  pożartować z ksenofobii i nacjonalizmu ? Bez emocji człowiek dłużej żyje,a
                  żyjemy w ciekawych czasach . nie każdemu dane było przeżyć przecież powrótdo
                  kapitalizmu . Może dożyjemy na spokojnie jeszcze inwazji kosmitów , albo
                  upadek kleru ?
              • pawlozsiul Rżniesz głupa KK!!! 09.07.06, 09:27
                mnie-tu-juz-nie-ma napisał:

> Może wyposażyć was w arużje np. AK Kałasznikow
                > i póścić na wioski, żebyście mieli skuteczniejsze argumenty do swoich racji

O chodzeniu z karabinami po wioskach właśnie Ci napisałem. Ale skasowałem,
                wiesz dlaczego? Ponieważ nie będę obrażał wielu porządnych ludzi na tym forum
                dając się prowokować jednemu pojebowi. A pUścić to mogę pawia czytając posty
                takiego przygłupa jak Ty.

> Albo wynajmijcie tego, co zna uniwersalnmy język "po mordzie".

Zdaje się, że to jedyny znany Ci język. Jeżeli to jakaś propozycja, z chęcią ją
                przyjmuję. Kiedy?
              • partizan79 Re: Przeginasz koleś!!! 09.07.06, 09:50
                Robisz szum wokół siebie i kilku
                > jeszcze takich jak ty oszołomów. Może wyposażyć was w arużje np. AK
                Kałasznikow
                >
                > i póścić na wioski

Oj, ktoś tam chyba w tych Repczycach bawił się w strusia na owym nowym
                asfalcie... I znienacka zza zakrętu wyłoniło się... TAXIIIII!!!
                • pawlozsiul Re: Przeginasz koleś!!! 09.07.06, 10:00
                  Domyślam się, iż w tym momencie się dopiero okazało, że wcześniej nie wyciekał
                  olej a płyn hamulcowy.
                  • partizan79 Re: Przeginasz koleś!!! 09.07.06, 10:12
                    Wczoraj próbowałem znaleźć miejscówę na nockę w plenerze, ale wszędzie nad wodą
                    kupa ludzi. Do Repczyc nawet nie zajeżdżałem - zajęte przecież;)
                    • pawlozsiul Re: Przeginasz koleś!!! 09.07.06, 10:24
                      Ja wczoraj nie miałem przy sobie aparatu, niestety. Autokomis "Narew": rząd
                      samochodów ustawionych nad samym brzegiem rzeki. Ludzie chyba to lubią. Taniej
                      i bliżej jest wyjść z wanienką na parking.

Ciekawe, czy można zbierać grzyby z samochodu.
                      • partizan79 Re: Przeginasz koleś!!! 09.07.06, 10:48
                        My najpierw obraliśmy kurs na Koźliki (obok cerkiewki), ale niestety okazało
                        się, że w owym uroczym zakątku powstało miasteczko namiotowe i hajcowało się
                        wesoło stadko grillów.
      • baam1 Re: a nie ciekawo 06.07.06, 10:39
        Pawlo, nie ten język :) Do getta weszłam, wygonicie???
        • partizan79 Re: a nie ciekawo 06.07.06, 10:44
          :)))))
        • pawlozsiul Re: a nie ciekawo 06.07.06, 11:18
          Baam, lepiej nie wchodź bo Cię KK napietnuje jako kolaborantkę.
          • baam1 Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 11:25
            • pawlozsiul Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 11:27
              Pytaj KK, to nie my jesteśmy gospodarzami. Nas tu zamknęli.
              • baam1 sami się zamknęliście ważniaki !!!!!!!!!!! 06.07.06, 11:28
                • pawlozsiul jasne 06.07.06, 11:30
                  A w Oświęcimiu Żydzi sobie stworzyli obóz pracy, bufony jedne.
                  • baam1 Re: jasne 06.07.06, 11:31
                    nie przesadzaj może, co???
                    Porównanie jednak nie na miejscu. zaraz nerw mnie chwyci :/
                    • pawlozsiul ja się sam nie izolowałem 06.07.06, 11:32
                      • baam1 Re: ja się sam nie izolowałem 06.07.06, 11:34
                        A uważasz się za wyizolowanego ???? hehehe
                • partizan79 Baam 06.07.06, 11:31
                  to nie wioska smerfów
                  ce ne seło smerfiv
                  eto nie smierfnaja dieriewnia
                  heta nia smierfnaje siało
                  this is not a village of smurfs
                  • pawlozsiul Re: Baam 06.07.06, 11:33
                    c`est ne pas de village de Smurfs
                  • baam1 tak a propos wypowiedzi pawlazsiul 06.07.06, 11:33
                    das ist kein Smurfendorf!
            • partizan79 Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 11:27
              Nawet jak gospodarze powiedzą, że nie wolno to i tak wolno. Ale gospodarze tak
              nie powiedzą;)
              • baam1 Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 11:28
                i bardzo dobrze, znaczy wsie mogą????
                • partizan79 Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 11:34
                  Wejść mogą wszyscy, wyjść tylko wybrani..
                  • baam1 Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 12:06
                    I w kazdym języku gadać mozna, czy tylko w wybranym???
                    • partizan79 Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 12:12
                      Chyba źle zrozumiałaś słowo "wybrani".
                      • pawlozsiul Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 12:17
                        Chyba też jednak nie dotarło do Ciebie, że to nie jest wioska Smerfów. Gdyby od
                        nas zalezało to w każdym, również jidisz i esperanto. Ale to KK ustala
                        regulamin. Jeszcze nam nie dostarczył.
                        • partizan79 Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 12:23
                          A jakby to była wioska Smerfów... to kto byłby Ważniakiem?
                          Smerfetka już jest.
                          Ty Pawlo chocz buty Osiłkom czy Pracusiom?
                          • pawlozsiul Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 12:29
                            Lita wże poszli, tak szto ja mohu buty Papoj Smerfom. A toho Gargalema ne budem
                            wpuskaty.
                            • partizan79 Re: Gospodarzy pytam czy wolno !!! 06.07.06, 12:30
                              Tozh to Pasibrzuch. Vse hrile i hrile.
                        • mnie-tu-juz-nie-ma Z polskiego na nasze!!! 07.07.06, 01:20
                          Nie ustalam żednych regulaminów. Jedynie tylko odrobinę tolerancji.
                          Wypowiadajmy się o ukraińskości Podlasia (jeżeli takowa jest) ale w języku
                          polskim, bo gdy widzę jakieś niekompatybilne słowa z J. POLSKIM w wypowiedziach
                          niektórych forumowiczów, to mam wrażenie, że chcą coś ukryć przed innymi lub
                          przekazać jakiś tajny gryps.
                          A z tą ukraińskością to było tak:
                          Kiedyś - zupełnie przypadkowo włączyłem "TVMniejszościowe za pieniądze
                          większości"czyli B-stok. Ku mojej radości pląsały i łamały języki dzieci
                          sąsiadów z drużyny "Ranok". Padały wypowiedzi niby ukraińców, którzy przedtem
                          byli białorusinami. Leciały napisy w j. polskim, co było dla mnie zrozumiałe.
                          Dopiero, gdy ropoczął swą wypowiedz ówczesny szef ZUP-y przeżyłem SZOK. Niby
                          ukrainiec wypowiadał się w j. polskim, a na ekranie pojawiły się napisy również
                          w j. polskim.
                          Pozostawiam to bez komentarza.
                          • pawlozsiul Re: Z polskiego na nasze!!! 07.07.06, 07:38
                            I z powodu warsztatowych błędów realizatorów zmienił sie Twój stosunek do
                            rzeczywistości?

Pewnie się zdziwisz, ale płacę abonament na TVP a nie na telewizję białoruską;
                            podatkami też nie zasilam budżetu w Kijowie, podobnie zresztą jak wszystkie
                            mniejszości. Czy wielką łaską jest zatem te dwadzieścia minut programu
                            białoruskiego i dziesięć ukraińskiego?

Ja tych napisów na ekranie akurat nie potrzebuję - one są właśnie dla Ciebie
                            Nieobecny - abyś też mógł taki program zrozumieć.
                            • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Z polskiego na nasze!!! 07.07.06, 09:41
                              > I z powodu warsztatowych błędów realizatorów zmienił sie Twój stosunek do
                              > rzeczywistości?

====
                              Nie żartuj!!! Mój stosunek stosunek do Ukraińców nie zmienił się pod wpływem
                              wypowiedzi szefa ZUP-y w j. polskim z tłumaczeniem na j. polski (bo to mnie
                              zaszokowało). Odniosłem wtedy wrażenie, że jeżeli 99,99 proc. widzów takiego
                              programu oscyluje w poszukiwaniu swojej tożsamości czy tam świadomości
                              narodowej między białoruskością a ukraińskością z tendencją ku tej drugiej
                              nacji, to po co wydawać publiczne pieniądze na programy, gdzie Ukraińcy
                              słuchają wypowiedzi swego szefa w j. polskim z tłumaczeniem na j. polski?
                              Teraz cię zaskoczę: Ukraińcy z Kijowa - byłem tam kilka razy (w sumie ponad 2
                              miesiące) - uważają, że podlascy nibyukraińcy to potomkowie ukraińskich
                              wyznawców wiary Mojżeszowej.
                              Dopowiem, żeby nie było przekoślawień mojej wypowiedzi - nie jestem ani
                              antysemitą, ani najconalistą. Nie jestem za jakimikolwiek formami prześladowań.
                              Jedyne czego oczekuję od obecnych tu przedstawicieli poszukujących swojej
                              tożsamości narodowej (czy jak tam to nazwać) - to tolerancja i wyrozumiałość.
                              Jeszcze może ... Bywał na imprezach i białoruskojęzycznych, i na
                              ukraińskojęzycznych. Nie dziwi mnie to, że mówi się tam z tych właśnie
                              językach. Tak samo oczekuję, że na tym forum pisać się będzie w j. polskim.
                              A - powtarzam się już - jakiż to problem założyć oddzielne forum w j.
                              ukraińsklim dla biegle władających tym językiem.
                              Bo gdy czytam na polskim forum jakieś tam ukraińskie, czy
                              białoruskie "madafaka", to mnie KREW ZALEWA.
                              • pawlozsiul Re: Z polskiego na nasze!!! 07.07.06, 13:16
                                Skoro byłeś na Ukrainie, wiesz zapewne, jak mówią tamtejsi Polacy. W życiu nie
                                przyszło mi do głowy, by ich język nazwać "nibypolskim". Tobie tymczasem
                                nadzwyczaj łatwo przychodzi mówienie o języku "nibybiałoruskim"
                                czy "nibyukraińskim". Dla poszerzenia Twoich i tak już niebywale rozległych
                                horyzontów - ten pierwszy nazywamy "trasianką", drugi "surżykiem". Problem w
                                tym, że Twoje wypowiedzi o tych "nibyjęzykach" nie mają charakteru
                                językoznawczego. Są to wypowiedzi wartościujące.

Czegoś chyba nie rozumiesz. Forum jest miejskie i otwarte. Kiedy postulujesz,
                                by było one językowo czyste - to tak samo, jakbyś mówił: ulica, szpital, rynek
                                i inne ogólnodostępne miejsca w Bielsku powinny być wolne od niepolskich
                                naleciałości, które to naleciałości praktykować można - "a owszem, jak
                                najbardziej, jako zwolennik wielokulturowości szczerze zachęcam" - na klepisku
                                własnej stodoły. Nie dziw się, że wywołujesz tym taką właśnie reakcję.

Stwierdzeniem o Jewrejach mnie specjalnie nie zaskakujesz - gdzieś to już nie
                                tyle może pisałeś, co raczej sygnalizowałeś. Cóż na to można odpowiedzieć? Może
                                tyle, że symbolika getta i gwiazdy Dawida nie jest tak bardzo chybiona.
                                • partizan79 Re: Z polskiego na nasze!!! 07.07.06, 13:36
                                  No wiesz, są języki i języki.
                                  Jedne salonowe i urzędowe, inne do poganiania krów.
                                  • pawlozsiul coś w tym jest 07.07.06, 14:56
                                    Ciotka spod Suraża i jej krowa biłoruśkomowna. Jak w szkodę wejdzie, to udaje,
                                    że nic nie pojmuje. Ni w zub po polśki.
          • szpila555 Re: pawlosiulu!!!! 06.07.06, 14:07
            Prowokujesz i oceniasz nieobecnego dzisiaj na forum KK
            i to bez powodu. Stęskniłeś się?
            Może przeczytaj uważnie co puściłeś dzisiaj w świat w tym wątku:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=44768002&wv.x=2&a=44771879
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=44768002&wv.x=2&a=44772556
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=44768002&wv.x=2&a=44776262
            A to co tu napisałeś zakrawa na skandal:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=44768002&wv.x=2&a=44772759
            Rzadko piszę ostatnio na forum, ale czytam wszystko. Wkurzyłeś mnie swoimi
            ostatnimi postami. Nie miej pretensji do mtjnm jeśli znowu coś Ci przywali na
            forum jak wróci z zalewu w Repczycach i przeczyta Twoje wypociny na jego temat.
            • partizan79 Szpilo 06.07.06, 14:31
              Proczytaj sobi s'ioje to budesz znaty:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=44649812&a=44747909
              • szpila555 Re: Szpilo 06.07.06, 16:49
                partizan79 napisał:
                > Proczytaj sobi s'ioje to budesz znaty:
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=44649812&a=44747909

Proczytaw.

Wypowiedź w dyskusji mtjnm - to za mały powód do ocen i prowokacji. To był głos
                w dyskusji. Ma on prawo do wyrażania własnego zdania. Tak jak każdy znas. A
                każdy przymus rodzi reakcję odwrotna - opór. Zamiast zmuszać do zmiany poglądów
                czyż nie lepiej by było przekonać? romanpidlaszuk robi to na naszym forum od
                dawna, przekonuje. Ale zauważ, że zmienił formę i styl przekonywania. Moim
                zdaniem na lepszy.

Pozdrawiam
                =================================================
                ZABRANIA SIĘ ZABRANIAĆ - to działa w obie strony.
            • pawlozsiul Szpilo, Obrońco Ciemiężonych! 06.07.06, 23:14
              szpila555 napisał:

> Prowokujesz i oceniasz nieobecnego dzisiaj na forum KK
              > i to bez powodu. Stęskniłeś się?

Przykro mi bardzo, ale nie dysponuję kalendarzem KK aby wiedzieć, kiedy będzie
              on nieobecny tylko w nicku, a kiedy w rzeczywistości.

Dzięki za trud, jaki sobie zadałeś wyszukując moje wypowiedzi. Skoro, jak sam
              piszesz, czytasz wszystko, wiesz do czego się one odnoszą. Daruję więc sobie
              wklejanie linków do postów, na które są one odpowiedzią. Szczególnie ten Twój
              ostatni link wyjęty z kontekstu - PEREŁKA, robi ze mnie największego
              antysemitę. Takie twierdzenia chyba nawet są karalne?

> Nie miej pretensji do mtjnm jeśli znowu coś Ci przywali na
              > forum jak wróci z zalewu w Repczycach i przeczyta Twoje wypociny.

Nie będę miał pretensji, skąd, z niecierpliwością czekam. Myślisz, że znowu
              uzna mnie za wiceprezesa SM, czy tym razem zrobi ze mnie pracownika BTSK lub
              KGB? Jak ja kocham te jego merytoryczne riposty! Cieszę się też, że KK nie jest
              na forum sam i zawsze moze liczyć na życzliwość przyjaciół, pozdrawiam.
    • partizan79 Re: Getto 06.07.06, 11:08
      Sztos' neruchave toje forum dis'ia...
      • pawlozsiul Re: Getto 06.07.06, 11:19
        Dumajesz, szto Stepa z nami zaczyniat czy druhe getto dla Biłarusow zrobiat?
        • partizan79 Re: Getto 06.07.06, 11:25
          Servis ne odruzhniaje hovuorok, takozh dumaju szto odna chvala.
      • dwaynehicks Re: Getto 06.07.06, 11:19
        to przez ten upał...
        • partizan79 Re: Getto 06.07.06, 13:04
          Albo po prostu nie ma o czym gadać...
    • partizan79 Vpys nomer 25!!! 06.07.06, 11:51
      Urrraaaa..
      • wiktowoj Re: Vpys nomer 25!!! 06.07.06, 12:41
        Łysek z pokładu Idy Vpys du. To mieszanka polsko-niemiecko-ukraińsko
        logoporaidyniacznego. Można z tym?
        • partizan79 Vpershe test: 06.07.06, 12:54
          Што значит слово *вилка*?
          • ja-alutka :)) 06.07.06, 13:34
            Z jednej strony bielska "widły" a z drugiej "widelec"...☺
            • partizan79 Re: :)) 06.07.06, 13:44
              Tylko mi nie mów, że jadacie po tamtej stronie vyłkamy:)))))
          • wiktowoj Re: Vpershe test: 06.07.06, 15:18
            jeśli można powiedzieć: spotkałem w lesie вилка złego to stawiałbym na dzika.
    • romanpidlaszuk Re: Getto 06.07.06, 15:46
      Szto tam czuty, braty i sestron'ki?

--------------------

Prywit Partizan, poczynajem nowyj den'!

Pozdorowlaju !
    • partizan79 Gettowa zahadka: 06.07.06, 21:24
      9 podlaskich rzek. Która jest która?
      1.
      img379.imageshack.us/my.php?image=p10305608cp.jpg2.
      img317.imageshack.us/my.php?image=p10504174sl.jpg3.
      img398.imageshack.us/my.php?image=p10700066qc.jpg4.
      img317.imageshack.us/my.php?image=p10900011rc.jpg5.
      img461.imageshack.us/my.php?image=p10901978go.jpg6.
      img461.imageshack.us/my.php?image=p10902355xv.jpg7.
      img112.imageshack.us/my.php?image=p10900207vb.jpg8.
      img488.imageshack.us/my.php?image=p10603483vc.jpg9.
      img488.imageshack.us/my.php?image=p1090162i3qa.jpg

Do wyboru (w kolejności alfabetycznej):
      a. Biała
      b. Bug
      c. Leśna
      d. Lubka
      e. Łoknica
      f. Narew
      g. Narewka
      h. Orlanka
      i. Perbel
      • partizan79 Fak, coś spieprzyłem. 06.07.06, 21:28
        • partizan79 Szcze raz: 06.07.06, 21:46
          9 podlaskich rzek. Która to która?

img413.imageshack.us/my.php?image=p10305604is.jpg
          img467.imageshack.us/my.php?image=p10504174cq.jpg
          img457.imageshack.us/my.php?image=p10603486nz.jpg
          img352.imageshack.us/my.php?image=p10700062lz.jpg
          img352.imageshack.us/my.php?image=p10900015yj.jpg
          img477.imageshack.us/my.php?image=p10900206lm.jpg
          img352.imageshack.us/my.php?image=p10901978sy.jpg
          img193.imageshack.us/my.php?image=p10902351ap.jpg
          img352.imageshack.us/my.php?image=p1090162i2it.jpg

Do wyboru ( w kolejności alfabetycznej):
          Białka, Bug, Leśna, Lubka, Łoknica, Narew, Narewka, Orlanka, Perbel.
          • ja-alutka Strzelam 06.07.06, 22:57
            1) Białka, 2) Narewka, 3) Orlanka, 4)Narew, 5)Leśna, 6) Lubka, 7)Perbel, 8)
            Łoknica 9) Bug :))) jak znam siebie same pudła ☺
            • partizan79 Re: Strzelam 07.07.06, 06:09
              2/9.
              • partizan79 Re: Strzelam 07.07.06, 06:20
                Trafiłaś Narewkę i Orlankę.
                Podpowiedź: Perbel - Topiło, Narew - Siemianówka, Łoknica - Kożyno, Biała -
                żółta...
          • romanpidlaszuk Dawajte budemo howoryty po swojomu ! 06.07.06, 23:59
            1.Bila, 4.Narow, 9. Buh

P.S.

Ludy, dawajte budemo tut howoryty po swojomu, w Getto Bielsk mozna i nichto ne
            bude prykyduwatysia do toho ! :)
            • partizan79 Re: Dawajte budemo howoryty po swojomu ! 07.07.06, 06:10
              0/3. Napravdu ne vidruzhniajesh Lubki vid Biłoji?:)
    • pawlozsiul Odpowiedź dla Diabła_21 06.07.06, 23:18
      Odpowiadałem na kilka Twoich postów. Czy zrobiłem to kiedykolwiek w języku
      innym niż polski?
    • pawlozsiul Odpowiedź dla Siwego 06.07.06, 23:26
      Siwy, nie przesadzaj i nie unoś się. Większość Polaków i katolików stwierdziła
      tu akurat, że nic nie ma do używanego na forum języka, za co zresztą
      podziękowałem.

To jest spór wyłącznie z jednym narodowym przypałem. Nie bierz tego do siebie.
      A poza tym ja akurat nie uważam się za Ukraińca. Tak samo zachowałbym się,
      gdyby KK miał coś do Białorusinów, polemizowałem też, gdy chciał wyganiać z
      ODKu Zielonoświątkowców.

Jeżeli poczułeś się jakoś osobiście dotknięty - przepraszam. Zapewniam, że
      Ciebie ten spór nie dotyczy.
      • pawlozsiul Re: Odpowiedź dla Siwego 06.07.06, 23:30
        Aha, jeszcze jest drugi. Pod poprzednim nickiem był jakiś normalniejszy. Nie
        wiem, czy tylko nick zmienił, czy również motor na Suzuki.
        • privateon Re: Odpowiedź dla Siwego 07.07.06, 00:57
          pawlozsiul napisał:

> Aha, jeszcze jest drugi. Pod poprzednim nickiem był jakiś normalniejszy. Nie
          > wiem, czy tylko nick zmienił, czy również motor na Suzuki.
          -----------------------------------------------------------
          Pawlo,co ty masz do mojego nicka? Gdziekolwiek się wpiszę, zaraz
          przenickowanie.Dlaczego tak uważasz? Jak mam udowodnić,że tak nie jest.Może tak:

Errare humanum est, in errore perservare stultum. (Seneka)

A poza tym, takim Cię nie poznałem.Obraziłeś się na cały świat i nie chcesz
          wyjść ze swojego "getta"?,choć Rosjanie otworzyli bramy.
          Wybacz nam wszystkim i wyjdź- bez Ciebie forum nie to samo,przecież to TY
          zwykle jesteś Rozjemcą. Aha, już wiem, wlazlem w twoją rolę- przepraszam
          • pawlozsiul nie bierz tego do siebie 07.07.06, 07:30
            Ani w pierwszym przypadku, ani dzisiaj nie chodziło o Twój nick. Powyższy post
            dotyczył "gsx". Dzięki za miłe słowa.

Postanowiłem sobie trochę poprotestować i robię to w tym wątku.
    • romanpidlaszuk A mozhe zalozhym Forum BILSK ? :) 07.07.06, 01:45
      A mozhe zalozhymo sobi Forum BILSK-БІЛСК , budem sobi tam howoryty po swojomu
      i ne budemo nikomu "miszaty"...:)
      • mnie-tu-juz-nie-ma Re: A mozhe zalozhym Forum BILSK ? :) 07.07.06, 01:47
        romanpidlaszuk napisał:

> A mozhe zalozhymo sobi Forum BILSK-БІЛСК , budem
        > sobi tam howoryty po swojomu
        > i ne budemo nikomu "miszaty"...:)

-----

Toż ci coś takiego proponowałem już dawno!!!
        • romanpidlaszuk Rozumiesz po ukrainsku, no cos ty ! 07.07.06, 07:02
          romanpidlaszuk napisał:

-----

" Toż ci coś takiego proponowałem już dawno!!! "

• romanpidlaszuk Rozumiesz po ukrainsku, no cos ty ! 07.07.06, 07:05
            romanpidlaszuk napisał:

-----

" Toż ci coś takiego proponowałem już dawno!!! "

--------------------------------
            Rozumiesz po ukrainsku, no cos ty !
            Czy to czsem nie grzech ?
    • partizan79 Re: Getto 07.07.06, 06:14
      >Temat "Płot" jest na tym forum symbolem ułomności organów SM.

Dobre:)) A lisia nora jest symbolem ułomności bobrów, które nie chcą chytremu
      liskowi zbudować żeremia.
      • pawlozsiul Re: Getto 07.07.06, 07:31
        "Wasz Łukaszenka" też brzmi nieźle. Szczególnie do Stepa pasuje, he he.
    • partizan79 Re: Getto 07.07.06, 06:34
      Osiwieć można. Czy były ostatnio jakieś sWary?! Bo nie zauważyłem. No jazda!
      Przybijać "piąteczki" dla GSM czy tam BMX!
    • partizan79 Jana 07.07.06, 11:07
      Wsiem, kotory dis'ia s'wiatkujut, ws'ioho najliepszoho.
      • romanpidlaszuk Re: Jana 07.07.06, 19:56
        Wsiem, kotory dis'ia s'wiatkujut, ws'ioho najliepszoho.

------------------------
        I ja tozhe wsim Iwanom zyczu wsioho najlipszoho ! :)
    • partizan79 Re: Getto 07.07.06, 19:07
      Nie ma o czym pisać...
      • romanpidlaszuk Re: Getto 07.07.06, 19:57
        Nie ma o czym pisać...
        ---------------
        Treba des' nad wodu jichaty :)
        • partizan79 Re: Getto 07.07.06, 20:01
          Kob muoh, pojichawby..
          • partizan79 Re: Getto 07.07.06, 20:17
            Tylko zerkam, Roman, co chwilę na licznik postów w wątku o kulturze ukraińskiej
            i co zerknę, a tam już więcej i więcej, jakby jakowyś krecik tam zażarcie
            pracował. Znaczy się Roman w domu, poradok robyt:)
            • pawlozsiul nie czytasz? 07.07.06, 20:25
              Ja, szczerze mówiąc, nie mam siły się przez ten wątek przedzierać.
              • partizan79 Re: nie czytasz? 07.07.06, 20:28
                Leniwy jestem.
              • romanpidlaszuk Chlopci pyszte PO SWOJOMU ! 07.07.06, 20:30

Chlopci pyszte PO SWOJOMU !
                MY JE NA BILSKYM FORUM U SEBE !

P.S.
                Jak ne nad wodu to do jakohos Iwana w hosty ! :)
                • partizan79 Re: Chlopci pyszte PO SWOJOMU ! 07.07.06, 20:32
                  Kob ono mouh, pojszowby... do Ivanki:)
                  • pawlozsiul czom niczoho ne możesz? 07.07.06, 20:35
                    • partizan79 Re: czom niczoho ne możesz? 07.07.06, 20:38
                      No bo... poczta zamkniona wże.
                      • pawlozsiul ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:47
                        • partizan79 Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:48
                          A Ty Roman znajesz, szto wże majem nowu pocztu?
                          • romanpidlaszuk Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:50

------------------------

Ni, idu podywlusia.
                            • partizan79 Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:52
                              A desz Ty podywyszsia? Satelajta szpigowskoho majesz?
                              • romanpidlaszuk Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:53
                                A desz Ty podywyszsia? Satelajta szpigowskoho majesz?

--------------------

Dumaw szczo internetnu zminyly ;)
                            • romanpidlaszuk Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:52

------------------------

Ni, idu podywlusia.

-------------

Dumaw szczo internetnu ;)
                              • partizan79 Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:53
                                hehe, grypsiarz:)
                                • romanpidlaszuk Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:53
                                  hehe, grypsiarz:)

-------------
                                  Szczo,fajna?
                                  • partizan79 Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:55
                                    Tamo, de ośrodek zdrowia buw, na Mickiewicza. Wyhledaje super. W seredyny ne
                                    buw.
                                    • pawlozsiul Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 20:57
                                      I samochoda je de postawyty. Jak flah - żowta i hołubaja.
                                      • romanpidlaszuk Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 21:05
                                        I samochoda je de postawyty. Jak flah - żowta i hołubaja.

--------------

Super :)
                                    • romanpidlaszuk Re: ja szcze w sioj nowoj ne byw 07.07.06, 21:03
                                      Wyhledaje super
                                      ------------
                                      to super
                                      • partizan79 I szcze rondo robjat na welikich swietłach! 07.07.06, 21:04
                                        • romanpidlaszuk Re: I szcze rondo robjat na welikich swietłach! 07.07.06, 21:07
                                          fajno
                                • pawlozsiul grypsiarz, niezłe :D))))))))) 07.07.06, 20:55
                  • romanpidlaszuk Re: Chlopci pyszte PO SWOJOMU ! 07.07.06, 20:38
                    Kob ono mouh, pojszowby... do Ivanki:)
                    -----------------

Ja sie tomu ne dywuju ! :)
                    • partizan79 Re: Chlopci pyszte PO SWOJOMU ! 07.07.06, 20:41
                      W teperysznich czasch nyc newidomo:)
                      • romanpidlaszuk Re: Chlopci pyszte PO SWOJOMU ! 07.07.06, 20:42
                        W teperysznich czasch nyc newidomo:)

------------------------------

No tak, pidesz w hosty do Iwana a tam budut tozhe w hostiach fajni Iwanky ! :)
                        • partizan79 Re: Chlopci pyszte PO SWOJOMU ! 07.07.06, 20:44
                          ... kotory wypjut i nacznut cyłuwatysia myż soboju:D
                          • romanpidlaszuk Re: Chlopci pyszte PO SWOJOMU ! 07.07.06, 20:45
                            ... kotory wypjut i nacznut cyłuwatysia myż soboju:D

----------------------------

Bez peresady ,pocznut do partyzaniw okom morhaty! :)
                • pawlozsiul w hosty w subotu, zawtry zanczyt 07.07.06, 20:35
                  • romanpidlaszuk Re: w hosty w subotu, zawtry zanczyt 07.07.06, 20:39
                    Dobroji hostyny zyczu!:)
                    • pawlozsiul diakuju 07.07.06, 20:40
                      ne bude dobra - 33st.
                      • partizan79 Re: diakuju 07.07.06, 20:42
                        Dwa stakanczyki i popływesz.
                        • pawlozsiul perszyj ne perejde 07.07.06, 20:44
                        • romanpidlaszuk Re: diakuju 07.07.06, 20:46
                          Dwa stakanczyki i popływesz

--------------

Zymne pywko najlipsze pewno w taku pohodu :)
                          • pawlozsiul a u Tebe jakaja pogoda? 07.07.06, 20:48
                            Air condition robit normalno?
                            • romanpidlaszuk Re: a u Tebe jakaja pogoda? 07.07.06, 20:56
                              Air condition robit normalno?

--------------------
                              Ne je tak hariaczo jak mohloby buty je mensz bilsz "polske" lito,odnym slowom
                              super!
                              weather.yahoo.com/forecast/USIL0225_c.html?force_units=1
                              Ale kondytioner chodyt i w auti i w chati
                              • partizan79 Re: a u Tebe jakaja pogoda? 07.07.06, 20:58
                                A kotora hodyna teper w Chicago?
                                • romanpidlaszuk Re: a u Tebe jakaja pogoda? 07.07.06, 21:00
                                  A kotora hodyna teper w Chicago?
                                  --------------
                                  13:51
                              • romanpidlaszuk Re: a u Tebe jakaja pogoda? 07.07.06, 20:59
                                Na Pidlaszi baczu tozhe hrije ale dobre szczo teper weczorom trochu cholodnisze:
                                weather.yahoo.com/forecast/PLXX0038_c.html?force_units=1
                      • romanpidlaszuk Re: diakuju 07.07.06, 20:44
                        ne bude dobra - 33st.
                        --------------------

Des w jakyjs cholodok treba ity :)

I zymne pywko wypyty :)
    • pawlozsiul Majemo nowoho premier-ministra 07.07.06, 20:52
      • pawlozsiul Kaczyński Jarosław 07.07.06, 20:52
        • partizan79 Re: Kaczyński Jarosław 07.07.06, 20:53
          A Marcinek?
          • pawlozsiul wże poproszczawsia 07.07.06, 20:56
            • partizan79 Re: wże poproszczawsia 07.07.06, 21:02
              Budesz wzawtry u Biels'ku?
              • pawlozsiul budu 07.07.06, 21:04
      • romanpidlaszuk Re: Majemo nowoho premier-ministra 07.07.06, 21:01
        u, to zminy je !
        • pawlozsiul a UNRRA pro nasze getto znaje? 07.07.06, 21:03
          Możet pozwony do ich, Romek.
          • romanpidlaszuk Re: a UNRRA pro nasze getto znaje? 07.07.06, 21:06
            Możet pozwony do ich, Romek.
            ------------

:)
    • partizan79 Re: Getto 07.07.06, 21:14
      A nedowho Petra i PAWŁA:D Pijaństwo bude:)
      • romanpidlaszuk Re: Getto 07.07.06, 21:17
        A nedowho Petra i PAWŁA:D Pijaństwo bude:)

-----------------
        12 lypnia, w nastupnyj ponedilok.
      • partizan79 Pawlo 07.07.06, 21:18
        pereszlesz na mejla szto-nebud' z procentamy??
        • partizan79 Re: Pawlo 07.07.06, 21:19
          Skrynka ne barzo pojemna, ale maju szcze para na onetowy:D
        • pawlozsiul jak rehulamin Agory toje dopuskaje... 07.07.06, 21:20
          to pereszlu
      • pawlozsiul świato ne pijaństwo 07.07.06, 21:19
        Welideń i toje - weliczjsze świata u cerkwi.
        • romanpidlaszuk Re: świato ne pijaństwo 07.07.06, 21:20
          Welideń i toje - weliczjsze świata u cerkwi.
          -----------------
          tak, to welyke swiato
        • partizan79 Re: świato ne pijaństwo 07.07.06, 21:20
          Do południa s'wiato, a pos'la...
          • pawlozsiul świato u Dubiczach, Siemiatyczach 07.07.06, 21:23
            I deś szcze?
          • romanpidlaszuk Re: świato ne pijaństwo 07.07.06, 21:23
            Do południa s'wiato, a pos'la...
            ----------------
            :)
            • baam1 witam panowie :) 07.07.06, 21:29
              na polski odpowiadacie?
              • pawlozsiul Re: witam panowie :) 07.07.06, 21:30
                Witamy serdecznie
                • romanpidlaszuk Re: witam panowie :) 07.07.06, 21:33

Czesc Baam!
              • pawlozsiul chętnie z Tobą pogadamy 07.07.06, 21:32
                Pod warunkiem, że nie będziesz nas przekonywać, iż idea getta jest zła,
                niepoważna, etc.
                • baam1 Re: chętnie z Tobą pogadamy 07.07.06, 21:34
                  po co mam przekonywać, jak sam wiesz. ale tylko ty jeden zgodziłeś się na gadkę
                  ze mną, dwóch pozostałych milczy :(
                  • pawlozsiul Re: chętnie z Tobą pogadamy 07.07.06, 21:37
                    Co wiem? Kto milczy? Przecież wszyscy się przywitaliśmy.
                    • baam1 Zgadza sie 07.07.06, 21:39
                      Ale gadka straciła tempo, dlatego nie mieszam, spadam, papa
                      • pawlozsiul Żartujesz? 07.07.06, 21:41
                      • partizan79 Re: Zgadza sie 07.07.06, 21:42
                        Nie spadaj, ja spadam, bo muszę. Trzymajcie się! Miłej nocy.
                        • pawlozsiul i Tobie też 07.07.06, 21:44
              • partizan79 Re: witam panowie :) 07.07.06, 21:34
                Heloł!
    • romanpidlaszuk Chto na waszu dumku wyhraje mundial? 07.07.06, 21:27
      1.Chto na waszu dumku zdobude tretie misce?
      Nimci czy Portuhalci?

2.Chto zdobude persze, Italijci czy Francuzy?
      • partizan79 Re: Chto na waszu dumku wyhraje mundial? 07.07.06, 21:29
        Kob ja znaw, to sydiewby u bukmachera:)
        • partizan79 Re: Chto na waszu dumku wyhraje mundial? 07.07.06, 21:30
          O persze mieśc'iejakoś wże wsioromno, o tretie - za Portugalieju.
      • pawlozsiul Francuzy 07.07.06, 21:30
        • romanpidlaszuk Re: Francuzy 07.07.06, 21:32
          ja dumaju szczo bude:
          1.Francja
          2.Italia
          3.Nimci
          4.Portuhalia

To moje typy a na skilki sia snow pomylu to bude wydno w nedilu;)
    • pawlozsiul "148" moje 07.07.06, 22:20
      Yes!
      • baam1 pocztext 07.07.06, 22:36
        • pawlozsiul no, no 07.07.06, 22:57
          Podobmo nie dostarczają w weekendy. Nieźle się musiałaś namrugać.
          • ja-alutka Dostarczają w soboty!! 10.07.06, 20:19
            Na Bank!! ☺
    • romanpidlaszuk Forum Hajnuvka maje nowoho i neznanoho CENZORA ! 07.07.06, 22:30
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=255
    • partizan79 Good morning, gettoooo! 08.07.06, 06:56
      Cóż za piękny dzień! Wow! Optymistycznie słońce wstało!
      Piszczelka!
      Tfu
      Potyliczka!
      Ojej, coś mi się gmatwa.
      • pawlozsiul Bonjour, monsieur Partizan 08.07.06, 07:10
        Za gorąco, dziś nie będą likwidować.
        • partizan79 Re: Bonjour, monsieur Partizan 08.07.06, 07:20
          A ja dla ochłody drugiego żubra za rogi chwytam. Zara ka spaty pujdu. Ran'sze
          szcze hlanuw, szto tam u Hajnołc'i czuty.
          • pawlozsiul Spij dobre 08.07.06, 07:31
            Sztos dla Tebe podoszlu na pocztu. Możet joho na patrona getta?
    • romanpidlaszuk Poczawsia matcz Nimci -Portuhalia ! 08.07.06, 21:02
      Poczawsia matcz Nimci -Portuhalia !
      Pobaczym chto wyhraje ! :)
    • romanpidlaszuk Nimci majut tretie misce na Mundialu 2006 ! 08.07.06, 22:56
      Cikawo chto bude czempionom Switu, pobaczymo zawtra !
      • pidlasze Re: Nimci majut tretie misce na Mundialu 2006 ! 08.07.06, 23:05
        romanpidlaszuk napisał:

> Cikawo chto bude czempionom Switu, pobaczymo zawtra !
        ----
        Diakujem, bo my toho ne znali.>!$!?><
        Na hajnuvskomu toze vze skazav? vony szcze bulsz "do zadu" od nas.
        • romanpidlaszuk Re: Nimci majut tretie misce na Mundialu 2006 ! 09.07.06, 06:05
          Ja choczu pohoworyty (z toboju tozhe) na tuju temu ale baczu szczo ty poky
          szczo wmijesz tilky krytykuwaty inszych...
          • pidlasze Re: Nimci majut tretie misce na Mundialu 2006 ! 09.07.06, 15:03
            romanpidlaszuk napisał:
            > Ja choczu pohoworyty (z toboju tozhe) na tuju temu ale baczu szczo ty poky
            > szczo wmijesz tilky krytykuwaty inszych...
            o_o_o_o

1. Najpierw trzeba miec cos do powiedzenia...
            2. Co ty mialbys do powiedzenia o mundialu w temacie - getto?
            3. Czy znalazl bys jakies nowe argumenty... bo te z
            "w jezyku OJCZYSTYM okolicznych mieszkancow pochodzenia UKRAINSKIEGO"
            juz wszyscy przyjeli do wiadomosci!!! ale ty jeszcze nia zalapales :-))
            4. juz dawno cie uprzadzalem, ze 'lepiej powiedziec mniej, niz za duzo...'
            Tak ambitnie zagmatwales(poprzez spam!) wiele watkow(niektore nawet
            wartosciawe)na roznych forach regionalnych, ze albo zezlosciles wielu ludzi,
            albo wywolales wrecz fobie u innych. U jeszcze innym z kolei, sprawiles, ze sa
            przeswiadczeni o istnieniu jakiejs enigmatycznej ukrainskiej Cosa Nostra!! :=))
            ...
            ..
            47235. Cos takiego nazywasz dyskusja?????
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=255&w=44916756

• pawlozsiul Konsum, pamiętasz taki dowcip? 09.07.06, 10:36
      Przyjeżdża dyrektor PKP do Czeremchy, przegląda listę pracowników. Czyta,
      czyta, w końcu pyta:
      - A na "-ski" u was nikogo nie ma?
      - Jak nie, toż Skibiuk jest.

konsum5 napisał:

> ......POCZYTAĆ WASZE NAZWISKA - PRZECIWNIKÓW POMNIKA, TO TEŻ OKAZAŁO BY SIĘ,
      ZE
      >
      > ZE WSZYSTKIE KOŃCZĄ SIE TAK SAMO.
      >
      > I CO??? I OKAZUJE SIE PO RAZ KOLEJNY ŻE KACAPY Z POLACZKAMI ŻYĆ PO SĄSIEDZKU
      > NIE MOGĄ BEZ SFARÓW I KŁÓTNI. AMEN
      • partizan79 Re: Konsum, pamiętasz taki dowcip? 09.07.06, 11:04
        Konsum pojechał postawić samochód do Autokomisu na "15-tym"...
        • pawlozsiul To ja mu współczuję, szkoda Konsuma 09.07.06, 11:10
          Taki ścisk.
          • partizan79 Re: To ja mu współczuję, szkoda Konsuma 09.07.06, 11:25
            Spójrz na to z innej strony. Upał, ludź na ludziu... Wsie choczut loda zjesty;)
    • partizan79 Luuuudzie... 09.07.06, 16:28
      Nie no... Nie chce mi się wierzyć... Prowokacja przedwyborcza.
    • partizan79 Alutka szaleje:) 09.07.06, 16:51
      • ja-alutka Ja?? W życiu!! 10.07.06, 15:19
    • ekstremista_bialoruski Wychodzić tchórze! 10.07.06, 07:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka