Dodaj do ulubionych

Beger się nie wstydzi

16.07.04, 12:14
Polityka pani nie zmieniła, ale chyba pani zmieniła nieco oblicze polskiej
polityki. Czy pani wie, że w 2003 r. najczęściej wyszukiwanymi słowami w
internecie były sex, muzyka i... Renata Beger?

(Śmiech). Nie wiedziałam, że młodzież mnie tak lubi. Ale moja popularność nie
wzięła się znikąd. Gafy, które strzeliłam, na pewno wynikały z tego, że
początkujący polityk częściej się denerwuje i może takie gafy popełniać. I
każdy je popełnia. Jest tylko jedna różnica — mnie się te gafy przypomina i
wypomina, innym — nie. Nasi wyborcy są tacy, że im bardziej ktoś stara się go
ośmieszyć, upokorzyć, stają po jego stronie. Ja jestem normalną osobą. Nie
mam zamiaru robić z siebie innej osoby niż jestem. Jestem taka jak nasze
społeczeństwo. I czego tu się wstydzić?

JA SIE WSTYDZĘ, ŻE TAKIE JEST NASZE SPOŁECZEŃSTWO!!!
Obserwuj wątek
    • omarta Re: Beger się nie wstydzi 16.07.04, 12:16
      I jeszcze jedno cudo: "Ja sobie zdaję sprawę z tego, że nie wszyscy mi dobrze
      życzą, ale przecież nawet Chrystus miał w swojej miejscowości tylko 20-
      procentowe poparcie!"

I ona się nie boi ukrzyzowania?
      • wolfgang87 Re: Beger się nie wstydzi 16.07.04, 12:26
        Z tym 20% poparciem Chrystusa to kapitalny tekst :)))))

A kobieta w stylu wypowiedzi przypomina Wałęsę. Też wszyscy z niego się śmieją a
        on mówi tak jakby był bożyszczem. Tylko jaka różnica jakości ! Wałęsa może i
        prostak, ale jednak umiał się odnaleźć we łaściwym miejscu i czasie i już na
        zawsze przeszedł do historii... A Beger , heheheheh
        • woy Re: Beger się nie wstydzi 16.07.04, 12:45
          Kiepskie miejsce ale wklejęto tu o Wałęsie, spostrzeżenia kolesia z Hameryki...

"""Yesterday I watched the funeral procession of our past President Ronald
          Reagan as he was brought into the "Capital Rotunda" where he was to be viewed
          by the public. Many thousands of people passed by his casket, but then one
          person caught my eye. He was an older man in a somber suit and tie with a
          mustache and he was allowed into the inner circle where he knelt at the casket,
          said a prayer, blessed himself, rose and then quietly left. That man was your
          past president Lech Walesa. It was a very moving moment but I'm sure most
          people didn't realize who he was.
          It made me very proud to be of Polish descent"""
          • kamaoka Re: Beger się nie wstydzi 16.07.04, 13:02
            bo wiecie co? ale jakios tak ja wiem kilka miesiecy temu ogladala linie
            specjalna z walesa wlasnie i on sie chyba uspokoil troche, stonowal, zauwazylam
            ze juz nie gada takich glupot jak sie mu czasami zdarzalo rzec, i...
            zatesknilam za nim, nie wiem, moze to dlatego ze on mi sie kojarzy z
            czyms "dobrym, nowym, czystym", z nowa polska, mam dosc tego chamstwa,
            prostactwa, tych perdfidnych gnojkow, ktorzy interes wlasny przedkladaja nad
            ten ojczyzny, mam tego serdecznie dosc....
            • woy Re: Beger się nie wstydzi 16.07.04, 13:06
              Miałem bardzo podobne wrażenie jak wspominał Kuronia, piękne słowa, byłem
              zaskoczony, że to Wałęsa.
              w.

kamaoka napisała:

> bo wiecie co? ale jakios tak ja wiem kilka miesiecy temu ogladala linie
              > specjalna z walesa wlasnie i on sie chyba uspokoil troche, stonowal,
              zauwazylam
              >
              > ze juz nie gada takich glupot jak sie mu czasami zdarzalo rzec, i...
              > zatesknilam za nim, nie wiem, moze to dlatego ze on mi sie kojarzy z
              > czyms "dobrym, nowym, czystym", z nowa polska, mam dosc tego chamstwa,
              > prostactwa, tych perdfidnych gnojkow, ktorzy interes wlasny przedkladaja nad
              > ten ojczyzny, mam tego serdecznie dosc....
              • wolfgang87 Re: Beger się nie wstydzi 16.07.04, 13:10
                Ano piękne czasy...Piękny zryw narodowy.
                Co by nie powiedzieć o Wałęsie to faktycznie, jakośdo tej pory nie uwikłał sięw
                żadną aferę. Jest czysty jak łza. Przynajmniej oficjalnie - a to też ważne.

Ale cóż...Teraz już koniec romantyzmu , teraz musimy budować Polskę i zarabiać
                duzo duzo kasy i tworzyc nasz PKB. Pragmatyzm rządzi. Nie ma już dla UW miejsca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka