anka1 28.12.04, 11:38 www.pah.org.pl/49872.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łukasz Re: Azja IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.12.04, 11:51 PAH niech by sie zajal bieda w Polsce, a nie lata po swiecie - wczesniej Afryka i Irak, teraz Azja. Polska to nie bogaty kraj, ktory ma tyle pieniedzy, ze uporal juz sie z bieda w kraju, a teraz chce pomagac na swiecie. Niech pomagaja panstwa bogate - USA, Niemcy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: Azja IP: 212.33.74.* 28.12.04, 15:37 nie chcesz - nie pomagaj i pros los albo cos w co wierzysz zeby w Polsce nie bylo zadnej tragedii, bo wtedy inne kraje tez powiedza ze maja biede u siebie i nie pomoga bo to nie ich sprawa a tak na marginesie kliknales kiedykowiek w pajacyka - www.pajacyk.pl/ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Azja IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 28.12.04, 18:47 w Pajacyka klikam codziennie badz co drugi dzien :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Azja IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.12.04, 18:52 no a z ta Azja to moze faktycznie przesadzilem, w koncu to kleska zywiolowa, mozna pomoc, ale co do Afryki i Iraku to nie zmienilem zdania ;] Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Azja 29.12.04, 09:13 a czemu sa winne dzieci z Darfur ? nikogo nie skrzywdzily a cierpia. ludzie krorzy czynia zlo sa gorsi od tsunami. ona zabija wszystkich, nie wybiera. a ludzie dziela innych na lepszych i gorszych, na tych co wg nich zasluguja i nie zasluguja na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
ortheau Re: Azja 31.12.04, 18:00 anka1 napisała: > a czemu sa winne dzieci z Darfur ? nikogo nie skrzywdzily a cierpia. ludzie > krorzy czynia zlo sa gorsi od tsunami. ona zabija wszystkich, nie wybiera. Przyroda lubi rownowage. Azja jest przeludniona i nie uzywa "politycznie poprawnych" prezerwatyw. W samych Indiach jest o wiele wiecej ludnosci niz w calej Europie, w ktorej spoleczenstwo starzeje sie i liczba zgonow przewyzsza liczbe urodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Azja 30.12.04, 17:13 Gość portalu: Łukasz napisał(a): > no a z ta Azja to moze faktycznie przesadzilem, w koncu to kleska zywiolowa, > mozna pomoc, ale co do Afryki i Iraku to nie zmienilem zdania ;] Dla nich, nawet z tym, co u nas pojmujemy za biedę jesteśmy bardzo bogaci. Do Iraku mi jakoś nie pilno, ale w Afryce byłem i widziałem na własne oczy jak biednie może być w krajach, gdzie nie ma wojny. Tam gdzie jeszcze na dokładkę trwają konflikty - jest jeszcze gorzej. Nikt tu nikogo nie zmusza. Ja chętnie zrezygnuję z jakichś przyjemności, żeby pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Azja 28.12.04, 12:07 Uwazam, ze trzeba pomoc. Tu nie ma zadnych ideologii ani podtekstow politycznych. Nikt nie zbiednieje jak wplaci 10 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś