28.12.04, 11:38
www.pah.org.pl/49872.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz Re: Azja IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.12.04, 11:51
      PAH niech by sie zajal bieda w Polsce, a nie lata po swiecie - wczesniej Afryka
      i Irak, teraz Azja. Polska to nie bogaty kraj, ktory ma tyle pieniedzy, ze
      uporal juz sie z bieda w kraju, a teraz chce pomagac na swiecie. Niech pomagaja
      panstwa bogate - USA, Niemcy itd.
      • Gość: anka1 Re: Azja IP: 212.33.74.* 28.12.04, 15:37
        nie chcesz - nie pomagaj
        i pros los albo cos w co wierzysz zeby w Polsce nie bylo zadnej tragedii, bo
        wtedy inne kraje tez powiedza ze maja biede u siebie i nie pomoga bo to nie ich
        sprawa
        a tak na marginesie kliknales kiedykowiek w pajacyka - www.pajacyk.pl/ ?
        • Gość: Łukasz Re: Azja IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 28.12.04, 18:47
          w Pajacyka klikam codziennie badz co drugi dzien :]
          • Gość: Łukasz Re: Azja IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.12.04, 18:52
            no a z ta Azja to moze faktycznie przesadzilem, w koncu to kleska zywiolowa,
            mozna pomoc, ale co do Afryki i Iraku to nie zmienilem zdania ;]
            • anka1 Re: Azja 29.12.04, 09:13
              a czemu sa winne dzieci z Darfur ? nikogo nie skrzywdzily a cierpia. ludzie
              krorzy czynia zlo sa gorsi od tsunami. ona zabija wszystkich, nie wybiera. a
              ludzie dziela innych na lepszych i gorszych, na tych co wg nich zasluguja i nie
              zasluguja na zycie.
              • ortheau Re: Azja 31.12.04, 18:00
                anka1 napisała:

> a czemu sa winne dzieci z Darfur ? nikogo nie skrzywdzily a cierpia. ludzie
                > krorzy czynia zlo sa gorsi od tsunami. ona zabija wszystkich, nie wybiera.

Przyroda lubi rownowage. Azja jest przeludniona i nie uzywa "politycznie
                poprawnych" prezerwatyw. W samych Indiach jest o wiele wiecej ludnosci niz w
                calej Europie, w ktorej spoleczenstwo starzeje sie i liczba zgonow przewyzsza
                liczbe urodzin.
            • ralston Re: Azja 30.12.04, 17:13
              Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> no a z ta Azja to moze faktycznie przesadzilem, w koncu to kleska zywiolowa,
              > mozna pomoc, ale co do Afryki i Iraku to nie zmienilem zdania ;]

Dla nich, nawet z tym, co u nas pojmujemy za biedę jesteśmy bardzo bogaci. Do
              Iraku mi jakoś nie pilno, ale w Afryce byłem i widziałem na własne oczy jak
              biednie może być w krajach, gdzie nie ma wojny. Tam gdzie jeszcze na dokładkę
              trwają konflikty - jest jeszcze gorzej. Nikt tu nikogo nie zmusza. Ja chętnie
              zrezygnuję z jakichś przyjemności, żeby pomóc.
    • ogabignac Re: Azja 28.12.04, 12:07
      Uwazam, ze trzeba pomoc.
      Tu nie ma zadnych ideologii ani podtekstow politycznych.
      Nikt nie zbiednieje jak wplaci 10 zlotych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka