Dodaj do ulubionych

Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:23
Dzis zieloni bronia wolnosci wypowiedzi manifestujac przed prokuratura. A co
powiecie na takie dzialania zielonych:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20338466&a=20345928
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20338466&a=20348624
Obserwuj wątek
    • stop.pseudozielonym.ekologom Re: Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi 09.02.05, 22:36
      No wlasnie - to dziw ze admin jeszcze nie zabanowal goscia ktory nie dosc ze
      spamuje to jeszcze terroryzuje.
    • fiat_lux Re: Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi 09.02.05, 22:47
      uwazaj bo za cytowanie grozb prokuratorem rowniez grozi prokurator
      chyba ze zlecisz zielonemu konsultacje czy cytowanie grozb prokuratorem jest
      zgodne z ustawa o ochronie srodowiska (tylko 6000zl, Lodz bierze 8)
      • stop.pseudozielonym.ekologom Re: Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi 09.02.05, 22:59
        fiat_lux napisał:
        > chyba ze zlecisz zielonemu konsultacje czy cytowanie grozb prokuratorem jest
        > zgodne z ustawa o ochronie srodowiska (tylko 6000zl, Lodz bierze 8)

nie wiem, w takm razie, czego ludzie sie go czepiaja - toc to prawie
        dzialalnosc charytatywna... ;)
        • Gość: piecyk gazowy Re: Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.02.05, 23:02
          A ludzie w kolejkach do opery umierają (czy jakoś tak).
          • Gość: koro Re: Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.02.05, 23:16
            Zielony Dzień Wolności Wypowiedzi był zorganizowany przez Zielonych 2004. Rafał
            Kosno, którego tu z taką lubością cytujecie, reprezentuje zupełnie inną
            organizację. Zaprosiłem Rafała na naszą dzisiejszą pikietę, ale widocznie nie
            mógł przybyć. Nie rozumiem zatem, dlaczego łączycie obie całkowicie odmienne
            sprawy?
            Przykro mi panowie, ale nie widzę powodu, aby brać odpowiedzialność za
            któregokolwiek z uczestników forum i jego wypowiedzi.
            Jeśli macie jeszcze jakieś wątpliwości - z przyjemnością na nie odpowiem.
            • fiat_lux Re: Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi 10.02.05, 00:54
              takie sa konsekwencje jak wsrod tylu kolorow musiales wybrac akurat zielony
              • Gość: koro Re: Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 08:37
                lubię zielony. mam z nim sporo fajnych skojarzeń.
                a w języku polskim jest dużo powiedzeń z nim związanych.
                - jestem zupełnie zielony
                - nie mam zielonego pojęcia
                - zielono mi!
                - na zieloną trawkę
                - zielone ludziki
                czyż nie sympatyczne? określają bardzo ciekawy stan ducha. sympatycznej lekkiej
                wariacji.
                nawet sobie taki napis wykonałem na podkoszulku "jestem zupełnie zielony".
                zrobilem to zieloną farbą na zielonym podkoszulku. bardzo ciekawy efekt. o ile
                ktos oczywiście dostrzeże.

• competer1 Re: Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi 10.02.05, 10:43

Ja z pewnością takie akcje jak Wasza popieram i będę popierał. Gratuluję wytrwałości, tym bardziej, że podobno było Was tylko dwóch (czyżbym Rowerzyka tam uwidział ;)?) W sprawie Nieznalskiej wszystko jest jasne i cenię to co robicie. Co do Kosno to uważam, że dobrze sie stało, że nie dojechał. Byliście bardziej wiarygodni ;)
            • Gość: max kilka pytan do koro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 08:43
              Gość portalu: koro napisał(a):
              >Nie rozumiem zatem, dlaczego łączycie obie całkowicie odmienne
              >sprawy?

Rafal Kosno spamuje to forum juz od dluzszego czasu - nie ma wiec chyba w tym
              nic dziwnego ze aktualnie jego uczestnikom wyraz "zielony", kojarzy sie
              jednoznacznie. Byly zreszta prosby o wyjasnienie kto jest kto, ale nikt na nie,
              nie odpowiedzial.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20373460&a=20373930
              >Zaprosiłem Rafała na naszą dzisiejszą pikietę, ale widocznie nie mógł przybyć.
              A czym kierowales sie zapraszajac pana Kosno na to spotkanie, szczególnie majac
              na uwadze jego obecne dzialania na tym forum. Przeciez stale straszy on swoich
              krytykow wlasnie prokuratura - uzywa jej dokladnie jako narzedzie tlumienia
              wolnosci wypowiedzi. Piesalem o tym na samym poczatku watku a to kolejny
              przypadek wlasnie z wczoraj (okazlo sie ze nie byl on wczoraj az tak bardzo
              zajety :)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20338466&a=20421376
              Czy jego zaproszenie nie stawia pod znakiem zapytania wiarygodnosci tej
              manifestacji? Czy ewentualna obecnosc pana Kosno pod budynkiem prokuratury nie
              zaslugiwalaby wg. Ciebie na miano "Białostockiej Hipokryzji Roku" ?
              • Gość: Z.P. Re: kilka pytan do koro IP: *.elpos.net 10.02.05, 21:53
                To teraz Popielec nazywa się:Prawdziwy Zielony Dzien Wolnosci Wypowiedzi ?
              • prawdziwy.www.zieloni.w.pl ZIELONE PRAWO DO OBRONY PRZED KLAMSTWAMI 10.02.05, 22:24
                ZIELONE PRAWO DO OBRONY PRZED KLAMSTWAMI
                Demokracja oznacza szacunek i ochrone przez bezprawiem i bezkarnością klamliwej
                propagandy, przesladowania uczciwych ludzi poprzez zasciankowa glupotę,
                ignorancje i klamstwa takich oszczercow jak compter gryzwold fiat de lux itp. =
                pozostałoścI po czasach KOMUNISTYCZNEGO totalitaryzmu nagonki prasowe w stylu
                Trybuny Ludu itp

Jestem przekonany ze wkrotce prokuratura zajmie się oszczercami jak compter
                gryzwold fiat de lux itp
                ZA BEZPRAWNE OSKARŻENIA co - wyczerpuje znamiona przestępstwa określone w

art 212 § 2 Kodeksu Karnego (umyślne znieważenie za pomocą środków masowego
                przekazu poprzez podanie nieprawdziwych informacji)
                "obrażanie osób publicznych" (art. 23 Kodeksu cywilnego)
                "obarczanie niesprawdzonymi zarzutami inne osoby" (art. 23 Kodeksu cywilnego).

WOLNOŚC WYPOWIEDZI NIE OZNACZA TOLERANCJI DLA KŁAMSTWA I POMOWIEN, wręcz
                przeciwnie - a temu często sprzyjają dzisiejsze prawo i media, poprzez
                dezinformację ukrywając często prawdę

to subtelniejsza forma cenzury, manipulacji i propagandy....
                • Gość: koro odpowiadam na pytania IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 11.02.05, 00:06
                  Rafal Kosno spamuje to forum juz od dluzszego czasu - nie ma wiec chyba w tym
                  nic dziwnego ze aktualnie jego uczestnikom wyraz "zielony", kojarzy sie
                  jednoznacznie. Byly zreszta prosby o wyjasnienie kto jest kto, ale nikt na nie,
                  nie odpowiedzial.

istnieje kilka lub nawet kilkanaście partii z nazwą zieloni w tytule. podobną
                  sytuację można zaobserwować, gdy się mówi o Partii Emerytów i Rencistów i
                  Krajowej Partii Emerytów i Rencistów. Niby podobne, a jednak zupełnie inne. ZHP
                  i ZHR. przykłady można by mnożyć.
                  co do spamowania, nie będę tego oceniał. wydaje mi się jednak, że rafał
                  wykorzystuje możliwości, jakie daje mu dostępne medium. w tym wypadku -
                  internetowe forum. z tego co wiem, istnieje taka opcja, pozwalajaca ukrywać
                  teksty osób, których nie chcemy czytać. istnieje też taka opcja, aby nie
                  otwierać watków i wypowiedzi, osób za ktorymi nie przepadamy.

A czym kierowales sie zapraszajac pana Kosno na to spotkanie, szczególnie majac
                  na uwadze jego obecne dzialania na tym forum. Przeciez stale straszy on swoich
                  krytykow wlasnie prokuratura - uzywa jej dokladnie jako narzedzie tlumienia
                  wolnosci wypowiedzi. Piesalem o tym na samym poczatku watku a to kolejny
                  przypadek wlasnie z wczoraj (okazlo sie ze nie byl on wczoraj az tak bardzo
                  zajety :)

Zapraszałem na pikietę wszystkich niezależnie od barw klubowych i pogladów.
                  Rafała było mi zaprosic o tyle łatwo, że podaje swój adres. Nie wiem co wczoraj
                  robił, czy był zajęty czy też nie. Skoro nie przyszedł, miał widocznie inne
                  sprawy, które uznał za wazniejsze. Nie mnie to oceniać.
                  Kiedy zaprosiłem Rafała, napisał mi "Wiesz, dziennikarze za mną nie przepadają,
                  może lepiej żebym nie przychodził?" Doceniam ten gest.
                  Nie będę się wypowiadał na temat jego tekstów o prokuraturze. Ja za sądami
                  specjalnie nie przepadam, ale skoro on uważa inaczej, to w końcu jego wybór.
                  Krishnamurti powiedział "nie ma jednej ścieżki do prawdy, kazdy musi znaleźć
                  swoją".

Czy jego zaproszenie nie stawia pod znakiem zapytania wiarygodnosci tej
                  manifestacji? Czy ewentualna obecnosc pana Kosno pod budynkiem prokuratury nie
                  zaslugiwalaby wg. Ciebie na miano "Białostockiej Hipokryzji Roku" ?

Nasza akcja była wyrazem solidarności z Dorotą Nieznalską i artystami, którym
                  odmawia się swobody wypowiedzi, oskarżając ich o "obrazę uczuć religijnych".
                  Nie słyszałem, żeby Rafał kogos oskarżał o obrazę uczuć religijnych, aby sam
                  takie uczucia obrażał. Dlaczego zatem jego obecność miałaby być hipokryzją czy
                  utratą przez nas wiarygodności?
                  To po pierwsze.
                  A po drugie, Chrystus rzekł "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci
                  kamieniem".
                  Po co wytykać ludziom ich potknięcia? Oskarżać o złe intencje?
                  Czy będzie nam z tym lepiej?
                  • Gość: piecyk gazowy Re: odpowiadam na pytania IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 00:15

> Nasza akcja była wyrazem solidarności z Dorotą Nieznalską i artystami, którym
                    > odmawia się swobody wypowiedzi, oskarżając ich o "obrazę uczuć religijnych".

A może jeszcze wystosujcie jakieś pismo, apel, odezwę w obronie artystów
                    szwedzkich?

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050210/swiat/swiat_a_11.html

Albo przejedźcie się do Szwecji i zorganizujcie pikietę...
                  • max555 Re: odpowiadam na pytania 11.02.05, 11:48
                    >Zapraszałem na pikietę wszystkich niezależnie od barw klubowych i pogladów
                    I uważasz to zasluszne??? A czy gdybys organizowal wiec przeciwko
                    antysemityzmowi to zaprosilbys do uczestnictwa w nim rowniez ojca Rydzyka i
                    prałata Jankowskiego?

>Nasza akcja była wyrazem solidarności z Dorotą Nieznalską
                    No to w takim razie nie rozumiemy sie juz zupelnie - sprecyzujcie jako Zieloni
                    2004 o co Wam wogole chodziło w tym proteście. Czytajac Wasz apel o przybycie
                    na manifestecje zrozumialem go dosłownie:
                    "Protestujemy przeciwko kneblowaniu ust tym, którzy wyrażają poglądy inne od
                    uznanych przez wąskie grupy społeczne za jedynie słuszne...Dlatego 9
                    lutego będziemy protestować przeciwko ograniczaniu naszego konstytucyjnego
                    prawa do wolności wypowiedzi".
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20373460&a=20373460
                    Konstytucyjne prawo wolnosci wypowiedzi to aspekt chyba nieco szerszy niż wiec
                    poparcia dla jednej artystki czy nawet wszystkich polskich artystów, nie
                    uwazasz?

>Dlaczego zatem jego obecność miałaby być hipokryzją czy utratą przez nas
                    >wiarygodności?
                    Dlatego że pan Kosno nie ma moralnego prawa walczyć o wolność wypowiedzi. Jego
                    działalność zmierza przeciez w odwrotnym kierunku:
                    primo - na forum stale terroryzuje swoich krtykow, zastraszajac ich
                    prokuratorem mimo tego, ze dyskutuja nad faktami powszechnie znanymi, szeroko
                    opisywanymi w prasie
                    secundo - w pozwie do sadu, w ktorym wystapil m.in. przeciwko Twojemu Porannemu
                    domagal sie zakazu pisania artykulow na jego temat bez jego zgody. Czyli innymi
                    slowy chcial zakneblowac usta prasie, a wiec pogwalcic prawo do konstytucyjnej
                    wolnosci wypowiedzi.

>Chrystus rzekł "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem".
                    > Po co wytykać ludziom ich potknięcia? Oskarżać o złe intencje?
                    > Czy będzie nam z tym lepiej?
                    Tutaj to juz otarles sie o populizm godny chyba samego pana Kosno :))) Moze w
                    takim razie zlikwidujmy sady, policje, wymiar sprawiedliwosci, rzucmy sie sobie
                    wszyscy w ramiona, przebaczmy grzechy, żyjmy dlugo i szczesliwie? :)))
                    Skoro jednak tak uwazasz to moze powienienes przekonac do tego pomyslu swego
                    pryncypala z Zielonych 2004, bo on ma troche inne zdanie na ten temat:
                    "Uważamy, że miejsca szantażystów, bo to jest właściwa nazwa dla pseudoekologów
                    wyłudzających haracze za odstąpienie od protestu, jest w sądzie na ławie
                    oskarżonych - tłumaczy stanowisko Zielonych 2004 Dariusz Szwed. - Ci ludzie
                    niszczą w oczach społeczeństwa dobry wizerunek ekologów i przyczyniają się do
                    torpedowania naszych działań - dodaje"
                    www.zieloni2004.pl/portal/index.php?s1=show&s2=art15&PHPSESSID=8c09fac9ff74806ebecafc1775f4cbbf
                • Gość: piecyk gazowy Re: ZIELONE PRAWO DO OBRONY PRZED KLAMSTWAMI IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 00:11
                  prawdziwy.www.zieloni.w.pl napisał:

> ZIELONE PRAWO DO OBRONY PRZED KLAMSTWAMI
                  > Demokracja oznacza szacunek i ochrone przez bezprawiem i bezkarnością
                  klamliwej
                  >
                  > propagandy, przesladowania uczciwych ludzi poprzez zasciankowa glupotę,
                  > ignorancje i klamstwa takich oszczercow jak compter gryzwold fiat de lux itp.
                  =
                  >
                  > pozostałoścI po czasach KOMUNISTYCZNEGO totalitaryzmu nagonki prasowe w stylu
                  > Trybuny Ludu itp
                  >
                  > Jestem przekonany ze wkrotce prokuratura zajmie się oszczercami jak compter
                  > gryzwold fiat de lux itp
                  > ZA BEZPRAWNE OSKARŻENIA co - wyczerpuje znamiona przestępstwa określone w
                  >
                  > art 212 § 2 Kodeksu Karnego (umyślne znieważenie za pomocą środków masowego
                  > przekazu poprzez podanie nieprawdziwych informacji)
                  > "obrażanie osób publicznych" (art. 23 Kodeksu cywilnego)
                  > "obarczanie niesprawdzonymi zarzutami inne osoby" (art. 23 Kodeksu cywilnego).

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050210/prawo/prawo_a_2.html
                  • prawdziwy.www.zieloni.w.pl IP,WSPÓŁODPOWIEDZIALNOŚĆ AGORY ZA POMÓWIENIA 11.02.05, 01:36
                    Prywatnej osobie IP nie udostępnia, ale prokuraturze, sadom policji musza...
                    Poza tym pomimo zastrzeżeń Agory że:

"Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść
                    wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające
                    wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą
                    ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną."

JEŚLI AGORA NIE USUWA POMÓWIEŃ ZE SWOJEGO FORUM PONOSI
                    WSPÓŁODPOWIEDZIALNOŚĆ...PO PROSTU TAKIE ZASTRZEŻENIA SĄ NIEWAŻNE JEŚLI
                    NARUSZAJĄ INNE PRZEPISY, USTAWY I OBOWIĄZUJĄCE PRAWO.

Pozostaje karać jeśli pojęcia etyki, uczciwości i przyzwoitości kłamcom i
                    oszczercom są nieznane...
                    • Gość: piecyk gazowy Re: IP,WSPÓŁODPOWIEDZIALNOŚĆ AGORY ZA POMÓWIENIA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 07:15
                      Na stronie Adama Sandauera, który zresztą jest spamerem (piszę to z pełną
                      odpowiedzialnością, bo mam na to żelazne dowody) pojawił się antysemicki wpis.
                      Sandauer poczuł się urażony i złożył zawiadomienie do prokuratury.

Pytanie brzmi: czy Adam Sandauer według Ciebie jest współodpowiedzialny za
                      antysemickie wpisy na jego stronie?
                      • alex.4 Re: IP,WSPÓŁODPOWIEDZIALNOŚĆ AGORY ZA POMÓWIENIA 11.02.05, 11:46
                        wypowiedzi piecyka przypominają dziennik telewizyjny z lat osiemdziesiątych. To
                        środowisko w kórym on czułby się najlepiej. Ten sam stosunek do prawdy:)
                        • prawdziwy.www.zieloni.w.pl Dokladnie-ZIELONI-WROGOWIE PARTII,LUDU,SZKODNIKI G 11.02.05, 13:24
                          Dokladnie-ZIELONI-WROGOWIE PARTII,LUDU,SZKODNIKI GOSPODARCZE
                          To przez nich mamy inflacje stonke i puste polki w sklepach
                          Zieloni=zło=100 najbogatszych Polaków to zieloni itp...jezdza mercedesami
                          Jedyna korupcja w Poslce to zieloni...

A PRAWDA JEST TAKA
                          80% INWESTYCJI W POLSCE NIEZGODNYCH Z PRAWEM
                          TAKA JEST PRAWDA
                          • prawdziwy.www.zieloni.w.pl PRAWDA=80%INWESTYCJI W POLSCE NIEZGODNYCH Z PRAWEM 11.02.05, 13:51

TAKA JEST PRAWDA
                            • Gość: piecyk gazowy Re: PRAWDA=80%INWESTYCJI W POLSCE NIEZGODNYCH Z P IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 14:37
                              A na moje pytanie nie odpowiesz?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20406673&a=20480060
                            • fiat_lux za pomowienie 80% inwestycji grozi prokurator 11.02.05, 15:03
                              i za pisanie duzymi literami tez grozi prokurator

chyba nie chcesz isc do wiezienia poraz kolejny?
                              • prawdziwy.www.zieloni.w.pl JESTEM NIEKARANY....a ty jesteś niepoczytalny ? 14.02.05, 23:04
                                JESTEM NIEKARANY....

Więc albo kłamiesz, albo mnie z kimś mylisz

A jeśli bredzisz może jesteś niepoczytalny ?

Dlatego liczysz na bezkarność ?
                              • prawdziwy.www.zieloni.w.pl NAPISAŁEM już w sumie wszystko=PRAWDA A POMÓWIENIA 14.02.05, 23:06
                                NAPISAŁEM już w sumie wszystko

- EKOHARACZY NIE BYŁO, zielonych prokuratura uniewinniła z bezpodstawnych
                                oskarżeń i pomówień, za to obecnie z wniosków zielonych karze się inwestorów
                                aferzystów, skorumpowanych urzędników i nierzetelnych dziennikarzy zależnych od
                                reklamodawców (TVN, Newsweek, Wprost, Kurier Poranny, Gazeta Współczesna,
                                Gazeta Wyborcza...)

80% decyzji w Polsce jest wbrew prawu-korupcja istnieje, ale w biznesie,
                                urzędach, mediach...ekolodzy nie podejmują żadnych decyzji = po co ich
                                korumpować? Ekoharacze to temat zastępczy i medialna manipulacja, aby np.
                                inwestorzy nie musieli stosować zabezpieczeń takich jak np. w Europie. Prawo do
                                protestu słusznego (lub nie) jest podstawa demokracji i wolności, zamiast go
                                zabraniać i wracać do totalitaryzmu trzeba zrefomować polskie sądownictwo aby
                                rozsądzanie sporów, procedury odwoławcze i kontrola sadów była szybka i
                                rzetelna, nie jak dzisiaj powolna i pełna błędów, pomyłek, naruszeń prawa...

Powtarzanie nie ma sensu - dla paru frustratów którzy po prostu nie czytają
                                wypowiedzi innych

Zepsuje wam chyba tę zabawę... Dyskusja to dyskusja, a przestępstwo to
                                przestępstwo...Materiał już zebrałem więc nie ma sensu ciągnąc już starych
                                wątków, aczkolwiek trochę to potrwa, ale cóż czasu mi trochę szkoda lecz jak
                                widzę "fan-clubu" zawieść nie mogę :)

BEZPRAWNE OSKARŻENIA to przestępstwa określone w art 212 § 2 Kodeksu Karnego
                                (umyślne znieważenie za pomocą środków masowego przekazu poprzez podanie
                                nieprawdziwych informacji)

dezinformację ukrywając często prawdę = to subtelniejsza forma cenzury,
                                manipulacji i propagandy....
                      • prawdziwy.www.zieloni.w.pl Gdyby nie usunał bylby winien 11.02.05, 13:32
                        Gdyby nie usunał bylby winien
                        Wydawca ponosi odpwiedzialnosc jeśli nie sprostuje nieprawdziwych informacji
                        +dziala wiec celowo

Udowadniasz ze zachowanie na poziomie dzieciaka który anonimowo powrzuca troche
                        wyzwisk, wulgaryzmow i pomowien na forum liczac na bezkarnosc zasluguje na
                        pochwale?
                        • Gość: piecyk gazowy Re: Gdyby nie usunał bylby winien IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 14:48

> Gdyby nie usunał bylby winien

Nie usunął.
                          • Gość: piecyk gazowy Dodam tylko... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 15:14
                            Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> prawdziwy.www.zieloni.w.pl napisał:
                            >
                            > > Gdyby nie usunał bylby winien
                            >
                            > Nie usunął.

Dodam tylko, że te antysemickie wpisy były wymierzone bezpośrednio w Adama
                            Sandauera i dlatego poczuł się urażony.
                            • fiat_lux ZA DODAWANIE GROZI PROKURATOR 11.02.05, 15:18

> Dodam tylko, że te antysemickie wpisy były wymierzone bezpośrednio w Adama
                              > Sandauera i dlatego poczuł się urażony.

ANTYSEMITYZM JEST OK BO ANTYSEMICI NIE BUDUJA NIEZGODNYCH ZE SRODOWISKIEM STACJI
                              STATOIL I NIE MAJA KASY NA PROJEKTY KOSOWA
                        • fiat_lux prokurator 11.02.05, 15:02
                          za pisanie ze ktos wyzywa grozi prokurator
                • fiat_lux ZA OBRONE PRZED KLAMSTWAMI GROZI PROKURATOR 11.02.05, 15:04
                  • Gość: mecenas PROKURATOR GROZI TEŻ ZA TWIERDZENIE, IŻ IP: *.ywave.com 11.02.05, 15:07
                    ZA OBRONE PRZED KLAMSTWAMI GROZI PROKURATOR
                    • fiat_lux PROKURATOR GROZI 11.02.05, 15:09
                      TEZ TYM KTORY MOWIA ZE PROKURATOR GROZI ZA GROZENIE PROKURATOREM
                      • Gość: mecenas ALE PROKURATOR GENERALNY GROZI TYM IP: *.ywave.com 11.02.05, 15:14
                        KTORZY TWIERDZA ZE CI KTORZY MOWIA ZE PROKURATOR GROZI ZA GROZENIE PROKURATOREM
                        SA ZAGROZENI PROKURATOREM
                    • Gość: mecenas ;-))) IP: *.ywave.com 11.02.05, 15:09
    • max555 koro, odpowiesz ? 11.02.05, 11:51
      >Zapraszałem na pikietę wszystkich niezależnie od barw klubowych i pogladów
      I uważasz to zasluszne??? A czy gdybys organizowal wiec przeciwko
      antysemityzmowi to zaprosilbys do uczestnictwa w nim rowniez ojca Rydzyka i
      prałata Jankowskiego?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20373460&a=20373460
      uwazasz?

>wiarygodności?
      opisywanymi w prasie
      wolnosci wypowiedzi.

www.zieloni2004.pl/portal/index.php?s1=show&s2=art15&PHPSESSID=8c09fac9ff74806ebecafc1775f4cbbf
      • prawdziwy.www.zieloni.w.pl KTO I DLACZEGO TO PISZE-WYJAŚNIENIE :) 11.02.05, 13:42
        KTO I DLACZEGO TO PISZE-WYJAŚNIENIE:)
        w "Kurierze Porannym" były reklamy STATOILA nielegalnie budującego wtedy stację
        paliw w miejscu katastrofy wagonów z chlorem na Poleskiej w 1989 r, przeciwko
        czemu mieszkańców bronili "zieloni" i postępowanie o rozbiórkę nielegalnej
        budowli toczy się nie zakończone w kolejnych odwołaniach od 7 lat DO DZISIAJ) –
        dla każdego rozsądnego jasne jest, że takie powiązania finansowe pomiędzy firmą
        i gazetą zaprzeczają obiektywizmowi i niezależności – i że granice pomiędzy
        reklamą i artykułem „sponsorowanym” zacierają się...
        To "Kurier Poranny" zorganizował „ekologiczna szopkę” - na teren Narwiańskiego
        Parku Narodowego zwieźli autobusami dzieciaki ze szkół, poczęstowali je
        kiełbaskami i grochówką w plastikowych jednorazowych talerzykach które potem
        zaśmieciły okolice, nagłośnienie sceny z kiczowatym programem płoszyło
        zwierzęta i powodując hałas (imprezy masowe na tym terenie to zdaniem
        pracowników Parku nieporozumienie, dlatego następnej takiej imprezy już nie
        zorganizowano) a cała ta farsa służyła napisaniu, że „STATOIL”
        to „proekologiczna” firma bo ufundowała trochę nagród dla dzieciaków przy
        okazji tej farsy, gdy w tym samym czasie „STATOIL” budował nielegalnie stację
        paliw, wbrew przepisom i protestom mieszkańców.
        I to m.in. "Kurier Poranny" (kilka dni przed sesją Rady Miasta, na której miano
        rozpatrywać zastrzeżenia Federacji Zielonych i mieszkańców przeciwko tej
        nielegalnej stacji paliw i wniosek o wstrzymanie jej budowy) napisał 23.05.2003
        r. artykuł „Brudne Pieniądze Zielonych” w trybie domniemań i przypuszczeń po
        fałszywym oskarżeniu przez „Konferencję Inwestorów” „zielonych” o „ekoharacze” -
        oczywiście każde nawet fałszywe oskarżenie
        prokuratura "bada”, „sprawdza”, „zajmuje się”, „przypuszcza
        się”, „prawdopodobnie" itp. - a manipulacja "Kuriera Porannego" polegała na
        tym, że przedstawiono to jakby sprawa była już przesądzona, a potem "Kurier
        Poranny" „zapomniał o sprawie” i nie napisał już tak głośno na 1 stronie że się
        mylili (bo nie muszą:)) i O UNIEWINNIENIU PRZEZ PROKURATURĘ „ZIELONYCH” (w 2003
        r. dwukrotnie UMORZONO Z BRAKU ZNAMION PRZESTĘPSTWA - SYGN. RSD 13/02/A KTZ
        597/02/A; I KTZ–452/2003 i UNIEWINNIONO bezpodstawnie oskarżone organizacje
        ekologiczne - POSTĘPOWANIE AGENCJI BEZPIECZEŃSTWA WEWNĘTRZNEGO W KATOWICACH
        PROWADZONE NA ZLECENIE PROKURATURY W KATOWICACH dotyczące 5 organizacji
        ekologicznych z: Białegostoku, Katowic, Łodzi, Warszawy, i Krakowa) - „po
        zbadaniu przez prokuraturę” okazało się ŻE FAŁSZYWE, BEZPODSTAWNE
        OSKARŻENIE „ZIELONYCH” PRZEZ NIEUCZCIWYCH BIZNESMENÓW, SKORUMPOWANYCH
        URZĘDNIKÓW I DZIENNIKARZY BYŁY WYSSANE Z PALCA - POSTĘPOWANIE „ZIELONYCH” BYŁO
        ZGODNE Z PRAWEM - I TO WŁAŚNIE PRZESZKADZA W NIEUCZCIWYCH INTERESACH TYCH
        BIZNESMENÓW, SKORUMPOWANYCH URZĘDNIKÓW I DZIENNIKARZY, ZA CO CZĘŚĆ ZOSTAŁA JUŻ
        SKAZANA A INNYCH SPRAWACH TOCZĄ SIĘ POSTĘPOWANIA.
        „MEDIALNA RACJA” należy do tego kto WIĘCEJ ZAPŁACI ZA REKLAMĘ GAZETOM?
        www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-ekoszopka-statoil-i-media-21-05-2003-
        www.zieloni.w.pl.htm
        www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-statoil-i-media-21-05-2003-www.zieloni.w.pl.htm
        www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-biurokracja-i-prokuratura-03-05-2003-
        www.zieloni.w.pl.htm
        www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-dlaczego-poranny-nie-pisze-prawdy-03-06-2003-
        www.zieloni.w.pl.htm
        www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-statoil-i-media-03-05-2003-www.zieloni.w.pl.htm

www.zieloni.osiedle.net.pl/statoil.htm
    • prawdziwy.www.zieloni.w.pl WOLNOSC WYPOWIEDZI np. NARUSZAJA MEDIA 11.02.05, 13:36
      WOLNOSC WYPOWIEDZI np. NARUSZAJA MEDIA
      Jeśli odmawia sprostowania, autoryzacji wypowiedzi,
      To nagminne łamanie prawa prasowego w Polsce
      Bo media nie sa obiektywne - sa tendencyjne
      Publiczne - upolitycznione prywatne-zalezne od reklamodawcow itp.

Prawo do prawdy i rzetelnej informacji - rownej prezentacji opinii obu stron to
      nie cenzura i manipulacja jaka dzisiaj prezentuja media
      • prawdziwy.www.zieloni.w.pl "EKOHARACZE"? T O ZIELONI PRZESZKADZAJĄ NADUŻYCIOM 11.02.05, 13:40
        "EKOHARACZE"?TO ZIELONI PRZESZKADZAJĄ NADUŻYCIOM
        www.zieloni.w.pl PRZESZKODZILI NADUŻYCIOM...
        W 1997 r. po wprowadzeniu w Polsce przepisów (zgodnych z przepisami Unii
        Europejskiej) umożliwiających społeczną kontrolę na inwestycjami szkodliwymi
        dla środowiska w celu zmniejszenia korupcji i kontroli nad przestrzeganiem
        prawa okazało się że w Polsce ok. 80% administracyjnych decyzji budowlanych
        jest wydawanych z naruszeniem prawa – ochrony środowiska, bhp itp. - na skutek
        skorumpowania urzędników przez inwestorów.
        Organizacje ekologiczne rozbijające ten układ (np.
        www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-biurokracja-i-prokuratura-03-05-2003-
        www.zieloni.w.pl.htm albo www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-statoil-i-media-
        03-05-2003-www.zieloni.w.pl.htm ) naruszyły to potężne lobby interesów.
        Stąd rozpętana przez inwestorów oszczercza kampania "Ekoharaczy", mająca na
        celu doprowadzenie do zmian niekorzystnego dla nich prawa i przywrócenie
        poprzedniego stanu sprzyjającego korupcji i unikaniu przestrzegania prawa
        (sprzeczna z konstytucją i przepisami Unii Europejskiej), uniemożliwiające
        kontrolę społeczną, protesty sąsiadów, itd. (tzw. "inwestycyjny stan wojenny").
        Na podstawie fałszywego oskarżenia przez "Konferencję Inwestorów" 5
        organizacji ekologicznych i za pośrednictwem kampanii medialnej (poprzez np.
        prywatne media zamieszczające także reklamy inwestorów, a więc zależne od nich
        i uzyskujące korzyści finansowe) stworzono fałszywe pojęcie "Ekoharaczy" -
        podczas gdy osobami najbardziej zainteresowanymi omijaniem przepisów i np.
        unikaniem kosztów zabezpieczeń ekologicznych są nieuczciwi inwestorzy.
        "Jak nie wiadomo o co chodzi- chodzi o pieniądze".
        Jednak media przemilczały fakt, że oskarżenia opisywane w artykułach
        były bezpodstawne i fałszywe: w 2003 r. dwukrotnie UMORZONO Z BRAKU ZNAMION
        PRZESTĘPSTWA (SYGN. RSD 13/02/A KTZ 597/02/A; I KTZ–452/2003) i UNIEWINNIONO
        bezpodstawnie oskarżone organizacje ekologiczne (POSTĘPOWANIE AGENCJI
        BEZPIECZEŃSTWA WEWNĘTRZNEGO W KATOWICACH PROWADZONE NA ZLECENIE PROKURATURY W
        KATOWICACH dotyczące 5 organizacji ekologicznych z: Białegostoku, Katowic,
        Łodzi, Warszawy, i Krakowa)
        Artykuły i audycje opierały się na przypuszczeniach, insynuacjach,
        pomówieniach i domniemaniach, stwarzając wrogi klimat przeciwko organizacjom
        ekologicznym i sprzyjający w złagodzeniu dla inwestorów przepisów prawa i
        skandalicznemu ograniczeniu wymagań i zmniejszeniu kosztów zabezpieczeń poniżej
        europejskich standardów przy szkodliwych dla zdrowia i życia inwestycjach. TVN,
        Neewsweek i lokalna prasa naruszyły zasady etyki dziennikarskiej, prawa
        prasowego, zamieszczając nieobiektywne, tendencyjne i zmanipulowane materiały,
        działając często na korzyść, w porozumieniu i wręcz "na zlecenie" inwestorów.
        Charakterystyczna jest sprawa najsłynniejszego "zmanipulowanego"
        reportażu dziennikarza "Uwagi" TVN o "katowickich zielonych" którzy jak
        twierdził chcą 1000 zł za każdy maszt telefonii komórkowej.
        WEDŁUG "RZECZPOSPOLITEJ" Jacek Bazan okazał się POSPOLITYM przestępcą -
        poszukiwany jest listem gończym za wymuszenia, szantaże, pobicia, handel
        kradzionymi samochodami i związki z mafią; np. na
        podstawie „Rzeczpospolitej”: „Reporter z przeszłością”: Jacek Bazan zaczął
        realizować reportaż o naruszeniu praw pracowniczych w firmie meblowej –
        nagrywał rozmowy z poszkodowanymi pracownikami itp. Jednak po spotkaniu z
        szefem firmy zaprzestał realizacji krytycznego reportażu. Wyreżyserował za to i
        wystąpił w reklamie tej firmy, która była emitowana w lokalnej telewizji. Itp.
        Itd.
        Warszawska prasa obsmarowująca "zielonych" za protesty przeciwko BEZPRAWNYM
        INWESTYCJOM I NARUSZENIOM PRAWA („Gazeta Wyborcza”, „Życie Warszawy” – pewnie
        przy okazji zamieszczające też reklamy firm inwestycyjnych którym
        przeszkadzali „:zieloni” domagający się przestrzegania prawa) dzisiaj pisze o
        śledztwach prokuratury przeciwko ówczesnym władzom miasta i potwierdzeniu
        zarzutów "zielonych", wykrytej korupcji urzędników przez inwestorów itp.
        Zamiast bowiem usprawnić rozpatrywanie protestów społecznych poprzez
        dostosowanie niewydolnej i często łamiącej prawo polskiej administracji i sądów
        do standardów Unii Europejskiej, przywrócono socjalistyczne
        pozory "nieomylności" administracji, np. zabraniając składania zarzutów i
        protestów i obrony swoich praw np. sąsiadom, niespotykany w Europie.
        Takie prawo sprzyja korupcji i uznaniowości urzędników, niezależnej od opcji
        politycznych - afery korupcyjno - budowlane dotyczą np. zarówno Warszawy
        (Platforma Obywatelska) jak i Opola (Sojusz Lewicy Demokratycznej).
        Politycy często reprezentują interesy firm - np. senator PSL Stokłosa
        prowadzący zakłady utylizacji padliny musiałby je zamknąć gdyby Polska
        posiadała przepisy zakazujące emisji substancji zapachowych poza granice
        zakładu.
        Społeczny ruch ekologiczny, od momentu powstania na fali protestów
        antywojennych, przeciwko zagrożeniom wojny nuklearnej, zatruciu żywności (np.
        DDT, modyfikacje genetyczne), skażeń wody, ziemi, walcząc z monopolami (np.
        energetycznymi), dążąc do kontroli i zmian w nieudolnej administracji,
        skorumpowanych rządach, wprowadzając nowe standardy (np. energetyka odnawialna)
        często narusza interesy lobby i grup nacisku, narażając się na represje i
        szykany - także na kampanie dezinformacji i wprowadzania w błąd obywateli
        poprzez grupy interesu posiadające wpływ na media i możliwości finansowe.
        Historia wskazuje, ze zarówno w tzw. "gospodarkach wolnorynkowych" (np.
        kapitalistycznych) jak i systemach totalitarnych i dyktaturach (np. systemach
        socjalistycznych) dostęp niezależnych grup obywateli do np. mediów jest
        utrudniony lub niemożliwy na skutek systemów koncesji, zależności od
        reklamodawców, wpływów klasy politycznej. itp.
        Istotne dla zdrowia i życia informacje są często ukrywane (np. szkodliwość
        niektórych produktów obecnych na rynku np. DDT, GMO czy np. awarie
        przemysłowe, w elektrowniach nuklearnych itp.).
        • prawdziwy.www.zieloni.w.pl Zawieszam dyskusje co najmniej do jutra dook.15:) 11.02.05, 13:49

Z mojej strony
          Zawieszam dyskusje co najmniej do jutra do ok. 15 z powodu wyjazdu

Także jeśli ktos chcialby uczcziwe dac mi szanse na wypowiedz i dalsze
          wyjasnienia
          Niech ma to na uwadze
          - oskarzanie kogos kto nie może się bronicmn wyjasnic ani sprostowac
          To manipulacja...
          • Gość: koro oczywiście, że odpowiem IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 11.02.05, 14:24
            podtrzymuję to co powiedziałem. w naszej zielonej ulotce dotyczącej pikiety
            pisze wyraźnie:
            "Zapraszamy WSZYSTKICH, którzy chcą się do nas przyłączyć. Nie tylko Zielonych,
            ale wszystkich ludzi i organizacje, którym bliskie sa te hasła"
            Może sie to komuś wydac dziwne, ale nie widzę powodu aby przeganiać z pikiety
            Rydzyka, Jankowskiego czy Fedorowicza. Myślę, że powinni się pojawić na takim
            wiecu, aby się przekonac co naprawdę ludzie o nich myślą. Wystawić się na
            publiczny osąd. Stanąć wobec ludzi, którzy mogą im zadać pytanie "Pan tutaj?
            Jakim prawem?"
            Mogliby sie też sporo nauczyć.

uwazasz?

Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi wszystkim obywatelom. Coraz częściej
            dochodzi jednak do sytuacji, gdy pewna grupa ludzi posługuje się
            formułą "obraza uczuć religijnych", która to formuła sprawia, że owa wolnośc
            wypowiedzi i wyrażania poglądów jest warta funta kłaków.
            I rzeczywiście powstaje wtedy paradoksalna sytuacja, że z jednej strony w
            bożonarodzeniowej szopce można umieszczać nazwy partii, sfastyki i gwiazdy
            dawida, a w galerii nie można użyc formy krzyża.
            Jednym uchodzi molestowanie nieletnich, a drugim wypisywanie proboszczowi
            napisów na polonezie: żyd i pedał. Trzeci zaś musi zamknąć wystawę, bo był tam
            psi ogon.
            Solidaryzując się z Dorotą Nieznalską, Pawłem Huelle i innymi artystami, dajemy
            sygnał środowiskom nadużywającym "obrazy uczuć" ze tego typu zachowania budzic
            moga społeczny sprzeciw.

>wiarygodności?
            opisywanymi w prasie
            wolnosci wypowiedzi.

Raz jeszcze powtarzam, nie do mnie należy ocena czyichś zachowań.
            Kurier Poranny jest dziennikiem z którym współpracuję. Cieszą mnie jego wzloty
            i bolą upadki. Ale to nie powód, aby obrażać się na cały świat "bo ja jestem z
            Porannego". Czytam takze inna prasę.

Nie miałbym nic przeciwko temu.

Zgadzam się z Darkiem Szwedem, że członkowie Zielonych 2004 nie powinni być
            zamieszani w jakiekolwiek afery. Wyłudzanie haraczy uważam, za rzecz wysoce
            nieetyczną.
            Ale ja naprawdę nie jestem sądem, aby ferować wyroki i skazywać ludzi na
            nieistnienie.
            • Gość: życzliwy Re: oczywiście, że odpowiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:30
              > pisze wyraźnie:....
              Powinno być:
              > jest napisane wyraźnie:....
              Nie bierz Koro tego jako przytyk, po prostu pracujesz w mediach to Ci tylko podpowiadam ;)
            • max555 Re: oczywiście, że odpowiem 11.02.05, 18:50
              > Raz jeszcze powtarzam, nie do mnie należy ocena czyichś zachowań.
              > Ale ja naprawdę nie jestem sądem, aby ferować wyroki

A mi sie jednak wydaje ze kazdy powinien miec specyzowana opinie w oprarciu o
              kryteria wlasnego sumienia na temat postepowania innych ludzi - szczegolnie
              tych, ktorzy prowadza lub tez chca prowadzic tzw. "zycie publiczne".
              Zapewne Ty tez taka opinie masz, ale rozumiem ze niekoniecznie chcesz sie nia
              dzielic - tak wiec nie naciskam.
          • fiat_lux Re: Zawieszam dyskusje co najmniej do jutra dook. 11.02.05, 15:01
            jaka dyskusje? za zawieszanie grozi prokurator
          • max555 my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle straszy 11.02.05, 19:00
            >Także jeśli ktos chcialby uczcziwe dac mi szanse na wypowiedz i dalsze
            >wyjasnienia Niech ma to na uwadze - oskarzanie kogos kto nie może się
            >bronicmn wyjasnic ani sprostowac To manipulacja...

Pana Kosno nie ma przez kilka godzin, a wiec niewygodnych dla siebie postow nie
            bedzie mogl zakryc potopem swoich szablonowych tekstow. W zwiazku z tym nalezy
            postraszyc forumowiczow tak, aby wszyscy jego krytycy przestali pisac w tym
            czasie na forum.
            Tak wiec - jak wynika z jego tekstu - osoby piszace pod nieobecnosc pana Kosno
            to typy nieuczciwie, dopuszczajace sie manipulacji.
            Skojarzenie musi byc wiec jednoznaczne:
            manipulacja -> przestępstwo -> prokurator...
            • Gość: Z.P. Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.elpos.net 11.02.05, 22:52
              Jaka jest prawda o środowej manifestacji? Jedni twierdzą, że brały w niej
              udział dwie osoby, inni że trzy. Sam już nie wiem komu wierzyć.
              • Gość: piecyk gazowy Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 22:55
                Ponoć były dwie osoby i siedmiu dziennikarzy. Jeśli liczyć Koro jako
                dziennikarza, to była jedna osoba + ośmiu dziennikarzy.
                • Gość: rimo Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.gazeta.pl / *.berlin1.eu.schoenland.com 11.02.05, 22:59
                  to niemozliwe - jak moglo bys 8 dziennikarzy skoro w bialymstoku nie ma tyle
                  gazet.
                • Gość: Z.P. Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.elpos.net 11.02.05, 23:00
                  Taka zawierucha i w telewizji nie pokazali?
                  • Gość: piecyk gazowy Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 23:02
                    Pewnie bali się o sprzęt.
                    • alex.4 Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras 12.02.05, 16:07
                      osób było sporo więcej więc zp czy piecykowi pozostała tylko żołć:)
                      • Gość: piecyk gazowy Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.02.05, 16:10
                        www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050210/AKTUALNOSCI/50210002

Czyli co? „Współczesna” kłamie? Balcerowicz musi odejść?...
                        • Gość: Z.P. Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.elpos.net 12.02.05, 21:09
                          "To jest pierwsza nasza akcja, ale na pewno nie ostatnia - zapewniał Wojciech
                          Koronkiewicz, organizator pikiety."
                      • Gość: Z.P. Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.elpos.net 12.02.05, 20:58
                        alexcztery napisał:
                        osób było sporo więcej więc zp czy piecykowi pozostała tylko żołć
                        • alex.4 Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras 12.02.05, 21:00
                          ZP zauważyłem, że ze swoimi pogladami nie polemizujesz:)
                          więc z tego wynika iż jesteś cymbałem... :)))))
                          • Gość: Z.P. Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.elpos.net 12.02.05, 21:12
                            Alex4 napisał:
                            ZP zauważyłem, że ze swoimi pogladami nie polemizujesz:)
                            więc z tego wynika iż jesteś cymbałem... :)))))
                            • alex.4 Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras 12.02.05, 21:28
                              Przeciez mówię, ze nie zauważyłem abyś ze sobą polemizował:)))))
                              • Gość: koro Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 12.02.05, 23:02
                                Rzeczywiście było nas niewielu, ale za to jacy wszyscy przystojni!
                                • Gość: koro o kurcze! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 12.02.05, 23:08
                                  chyba zaczynam się powtarzać!
                                • Gość: Z.P. Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.elpos.net 12.02.05, 23:34

Rzeczywiście było nas niewielu, ale za to jacy wszyscy przystojni!
                                • Gość: piecyk gazowy Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.02.05, 16:38

> Rzeczywiście było nas niewielu

Podszywacz lepiej wie i mówi, że to żółć...
                                  • alex.4 Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras 13.02.05, 20:35
                                    piecyku mówisz o sobie?????
                                    Koro wie pewnie lepiej, moja wiedza nie była z pierwszej ręki
                                    • prawdziwy.www.zieloni.w.pl NAPISAŁEM już w sumie wszystko=PRAWDA a POMÓWIENIA 14.02.05, 23:07

NAPISAŁEM już w sumie wszystko

- EKOHARACZY NIE BYŁO, zielonych prokuratura uniewinniła z bezpodstawnych
                                      oskarżeń i pomówień, za to obecnie z wniosków zielonych karze się inwestorów
                                      aferzystów, skorumpowanych urzędników i nierzetelnych dziennikarzy zależnych od
                                      reklamodawców (TVN, Newsweek, Wprost, Kurier Poranny, Gazeta Współczesna,
                                      Gazeta Wyborcza...)

80% decyzji w Polsce jest wbrew prawu-korupcja istnieje, ale w biznesie,
                                      urzędach, mediach...ekolodzy nie podejmują żadnych decyzji = po co ich
                                      korumpować? Ekoharacze to temat zastępczy i medialna manipulacja, aby np.
                                      inwestorzy nie musieli stosować zabezpieczeń takich jak np. w Europie. Prawo do
                                      protestu słusznego (lub nie) jest podstawa demokracji i wolności, zamiast go
                                      zabraniać i wracać do totalitaryzmu trzeba zrefomować polskie sądownictwo aby
                                      rozsądzanie sporów, procedury odwoławcze i kontrola sadów była szybka i
                                      rzetelna, nie jak dzisiaj powolna i pełna błędów, pomyłek, naruszeń prawa...

Powtarzanie nie ma sensu - dla paru frustratów którzy po prostu nie czytają
                                      wypowiedzi innych

Zepsuje wam chyba tę zabawę... Dyskusja to dyskusja, a przestępstwo to
                                      przestępstwo...Materiał już zebrałem więc nie ma sensu ciągnąc już starych
                                      wątków, aczkolwiek trochę to potrwa, ale cóż czasu mi trochę szkoda lecz jak
                                      widzę "fan-clubu" zawieść nie mogę :)

BEZPRAWNE OSKARŻENIA to przestępstwa określone w art 212 § 2 Kodeksu Karnego
                                      (umyślne znieważenie za pomocą środków masowego przekazu poprzez podanie
                                      nieprawdziwych informacji)

dezinformację ukrywając często prawdę = to subtelniejsza forma cenzury,
                                      manipulacji i propagandy....
                                      • Gość: piecyk gazowy Re: NAPISAŁEM już w sumie wszystko=PRAWDA a POMÓW IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.02.05, 23:26

> Zepsuje wam chyba tę zabawę... Dyskusja to dyskusja, a przestępstwo to
                                        > przestępstwo...Materiał już zebrałem więc nie ma sensu ciągnąc już starych
                                        > wątków, aczkolwiek trochę to potrwa, ale cóż czasu mi trochę szkoda lecz jak
                                        > widzę "fan-clubu" zawieść nie mogę :)
                                        >
                                        > BEZPRAWNE OSKARŻENIA to przestępstwa określone w art 212 § 2 Kodeksu Karnego
                                        > (umyślne znieważenie za pomocą środków masowego przekazu poprzez podanie
                                        > nieprawdziwych informacji)
                                        > "obrażanie osób publicznych" (art. 23 Kodeksu cywilnego)
                                        > "obarczanie niesprawdzonymi zarzutami inne osoby" (art. 23 Kodeksu cywilnego).

Myslisz, że jakiś prokurator będzie się chciał zajmować takimi pierdołami?
                                        • fiat_lux Re: NAPISAŁEM już w sumie wszystko=PRAWDA a POMÓW 14.02.05, 23:28

> Myslisz, że jakiś prokurator będzie się chciał zajmować takimi pierdołami?

ZA NAZYWANIE PIE.. KTORYMI NIE BEDZIE CHCIAL SIE ZAJMOWAC PROKURATOR,
                                          PIE..MI GROZI PROKURATOR!

KLAMSTOWO=POMOWIENIA=KLAMSTWO=PROKURATOR

(tutaj powinien isc kilometr wklejki z jakiejs strony ale juz nawet mi sie nie chce)
                                          • fiat_lux Re: NAPISAŁEM już w sumie wszystko=PRAWDA a POMÓW 14.02.05, 23:32
                                            ocho gazeta zainstalowala aparat do wycinania pseudowulgarnych slow
                                            jak ostatnio sprawdzale slowo p_i_e_r_d_o_l_a nie bylo az tak negatywne
                                            • Gość: piecyk gazowy Re: NAPISAŁEM już w sumie wszystko=PRAWDA a POMÓW IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.02.05, 23:36
                                              Eee, tam! Gówno a nie aparat do wycinania! ;-)
                                    • Gość: piecyk gazowy Re: my tu gadu, gadu a pan Kosno jak zwykle stras IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.02.05, 23:16
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20406673&a=20528309
                                      • prawdziwy.www.zieloni.w.pl MEDIA=dezinformacja zamiast informacji,PROPAGANDA 19.02.05, 03:10

ANONIMOWE KLAMSTWA,WYZWISKA SA OBJAWEM FRUSTRACJI I KLOPOTOW NATURY EMOCJONALNEJ

MEDIA=Dezinformacja zamiast informacji,PROPAGANDA

FORUM GAZETA.PL=Propaganda zamiast dyskusji ZOSTAJA WYZWISKA I BLUZGI,
                                        WYKASOWUJĄ ciekawe tematy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka