Dodaj do ulubionych

Przycinanie drzew:/

27.04.05, 18:01
Czy ktoś potrafii mi wytłumaczyć w jakim celu w Białymstoku "przycina" się
ładene i duże drzewa, aż do samego pnia, nie zostawiając żadnych gałęzi.
Czyżby ktoś miał za dużo pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Red Re: Przycinanie drzew:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:26
      Po to by w tym mieście było jak najmniej zieleni. Cały czas podkreślam, że
      wycinają, a nic nie sadzą nowego
      • kamilar Re: Przycinanie drzew:/ 27.04.05, 19:28
        W tym wypadku nie chodzi samo wycinanie ale naprawde kiepskie przycinanie. W
        mojej okolicy rosły piękne wierzby, dawały cień, teraz zostały tylko 5 metrowe
        pnie, trzeba teraz 15 lat czekać aż do tego samego stanu odrośnie:(
        • Gość: alekr u nas to samo:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 00:46
          hehe. jz myślałem że tylko w rzeszowie tak jest, zobaczcie to:
          dziwnyrzeszow.blox.pl/resource/IMGP2440.jpg
          • kamilar Re: u nas to samo:( 28.04.05, 07:16
            Dobra fotka. Dokładnie o tego typu praktyki mi chodzi, beznadzieja:(
    • Gość: Red Re: Przycinanie drzew:/ IP: 80.55.171.* 28.04.05, 08:52
      Jednak widok taich drzew nie jest nam obcy? Od zawsze na wiosnę było widać
      mnóstwo poprzycinanych drzew tylko, że teraz może robią to coraz bardziej byle
      jak?
      • kamilar Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 11:08
        Najśmieszniejsze, albo raczej traciczne było przycinanie drzew pod moim blokiem.
        Najpierw przycieli dolne gałęzie, po roku podcieli jeszcze wyżej a w następnym
        zostawili same pnie. Rozumiecie coś z tego?????????????
        • anka1 Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 13:24
          ja nie rozumiem. pewnie urzedasy niezle w lape dostaly od stolarzy. to chyba
          jedyne wytlumaczenie bo wlos sie jezy jak sie rozejrzec. w Stanislawowie po
          prawej stronie ( jesli jedzie sie z Bialegostoku) nie ma juz zadnego drzewa, na
          trasie Stanislawowo-Solniczki wycinaja jak leci : sosny, topole, brzozy.
          na odcinku Proniewicze-Bielsk wycieto wszystkie stare graby i wiazy.kiedys tam
          sie jechalo 19 jak piekna aleja teraz lyso, smutno a zima robia sie piekne
          zaspy.
          i mozna tak dlugo wymieniac. jak tak dalej bedzie to trzeba bedzie do arboretum
          jezdzic zeby pokazac dziecku jak drzewo wyglada.
          • kamilar Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 13:27
            Mi nie chodzi o wycinanie, które też jest często głupotą, ale o przycinanie do
            samego pnia, takiego dwu metrowego słupa wystającego z ziemi, który potem przez
            5 do 10 lat musi odrastać:(
            • anka1 Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 17:10
              wiesz co takie przycinanie to jak wycinanie, bo wiele drzew juz sie nie
              odmladza tylko po prostu umiera
              • kamilar Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 17:13
                Tak se właśnie myślałem, że może chodzi o to, że oni se te dzrewka przytną,
                zamiast wycinać, drzewka uschną i nie trzeba będzie płacić za wycinke. Ale to
                nie tłumaczy wszystkiego, bo jednak ponad 90% odrasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka