kamilar 27.04.05, 18:01 Czy ktoś potrafii mi wytłumaczyć w jakim celu w Białymstoku "przycina" się ładene i duże drzewa, aż do samego pnia, nie zostawiając żadnych gałęzi. Czyżby ktoś miał za dużo pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Red Re: Przycinanie drzew:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:26 Po to by w tym mieście było jak najmniej zieleni. Cały czas podkreślam, że wycinają, a nic nie sadzą nowego Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Przycinanie drzew:/ 27.04.05, 19:28 W tym wypadku nie chodzi samo wycinanie ale naprawde kiepskie przycinanie. W mojej okolicy rosły piękne wierzby, dawały cień, teraz zostały tylko 5 metrowe pnie, trzeba teraz 15 lat czekać aż do tego samego stanu odrośnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alekr u nas to samo:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 00:46 hehe. jz myślałem że tylko w rzeszowie tak jest, zobaczcie to: dziwnyrzeszow.blox.pl/resource/IMGP2440.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: u nas to samo:( 28.04.05, 07:16 Dobra fotka. Dokładnie o tego typu praktyki mi chodzi, beznadzieja:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: Przycinanie drzew:/ IP: 80.55.171.* 28.04.05, 08:52 Jednak widok taich drzew nie jest nam obcy? Od zawsze na wiosnę było widać mnóstwo poprzycinanych drzew tylko, że teraz może robią to coraz bardziej byle jak? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 11:08 Najśmieszniejsze, albo raczej traciczne było przycinanie drzew pod moim blokiem. Najpierw przycieli dolne gałęzie, po roku podcieli jeszcze wyżej a w następnym zostawili same pnie. Rozumiecie coś z tego????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 13:24 ja nie rozumiem. pewnie urzedasy niezle w lape dostaly od stolarzy. to chyba jedyne wytlumaczenie bo wlos sie jezy jak sie rozejrzec. w Stanislawowie po prawej stronie ( jesli jedzie sie z Bialegostoku) nie ma juz zadnego drzewa, na trasie Stanislawowo-Solniczki wycinaja jak leci : sosny, topole, brzozy. na odcinku Proniewicze-Bielsk wycieto wszystkie stare graby i wiazy.kiedys tam sie jechalo 19 jak piekna aleja teraz lyso, smutno a zima robia sie piekne zaspy. i mozna tak dlugo wymieniac. jak tak dalej bedzie to trzeba bedzie do arboretum jezdzic zeby pokazac dziecku jak drzewo wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 13:27 Mi nie chodzi o wycinanie, które też jest często głupotą, ale o przycinanie do samego pnia, takiego dwu metrowego słupa wystającego z ziemi, który potem przez 5 do 10 lat musi odrastać:( Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 17:10 wiesz co takie przycinanie to jak wycinanie, bo wiele drzew juz sie nie odmladza tylko po prostu umiera Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Przycinanie drzew:/ 28.04.05, 17:13 Tak se właśnie myślałem, że może chodzi o to, że oni se te dzrewka przytną, zamiast wycinać, drzewka uschną i nie trzeba będzie płacić za wycinke. Ale to nie tłumaczy wszystkiego, bo jednak ponad 90% odrasta. Odpowiedz Link Zgłoś