wojamu 19.09.06, 12:24 Kiedyś na innym forum o MNI powiedziano, że dyskusji o tej spółce prawie na forach nie ma bo duże pieniądze lubią ciszę. Co myślicie? Co myślicie o tym, że jeszcze nie znamy dat notowań pp ani zapisów na nowe akcje L? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
all Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 15:06 Ja kupiłem po 4,4 a następnie dokupiłem po 4,2. W miarę się zatrzymało, więc liczę, że będzie dobrze. Tak na jakieś 5 zetów poczekam Odpowiedz Link Zgłoś
wojamu Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 15:43 Też na to czekam, kupowałem jeszcze stare i średnią zakupu oceniam na około 9zł więc tylko czekać na pp, ale komunikat informacyjny zarządu ostatni nic jeszcze nie wyjasnia. Skąd daty 25-29 09, które pojawiały się na formum? Odpowiedz Link Zgłoś
poloxy Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 16:53 denerwujace jest to ze kurs zostal pomniejszony o pp a notowan pp nie ma i nie wiadomo kiedy beda mysle ze to ma wplyw na kurs Odpowiedz Link Zgłoś
kris35b Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 21:38 25-29 września to planowany termin zapisów na akcje nowej emisji. Wszystko jest na dobrej drodze i spółka załatwia wszystkie potrzebne do emisji decyzje urzędowe. Ostatni raport na ten temat z wczoraj: "W związku z licznymi zapytaniami kierowanymi do Spółki, zarząd spółki MNI Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie (dalej jako "MNI S.A.") informuje, że Spółka jest w trakcie realizacji uchwały nr 8/2006 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki z dnia 30 czerwca 2006 roku dotyczącej podwyższenia kapitału zakładowego MNI S.A. poprzez emisję do 67.714.674 akcji serii L i dopuszczenia akcji serii L (jak też prawa ich poboru oraz praw do tych akcji) do obrotu na rynku regulowanym. W dniu 11 sierpnia 2006 roku Spółka złożyła w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd wniosek o zatwierdzenie prospektu emisyjnego i obecnie jest w trakcie procedury zatwierdzenia prospektu przez Komisję. Na obecnym etapie uzyskane zostały już pozytywne opinie Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie oraz Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych w Warszawie co do treści prospektu i warunków planowanej emisji akcji serii L. Natomiast proces zatwierdzenia prospektu przez Komisję Papierów Wartościowych i Giełd jest w fazie uzgadniania stanowisk stron. Spółka oraz jej doradcy dopełnią wszelkich starań, aby do zatwierdzenia prospektu emisyjnego emisji akcji serii L doszło w jak najszybszym terminie i tym samym, aby bez zbędnej zwłoki można było przystąpić do dalszych etapów emisji. O szczegółowych terminach otwarcia i zamknięcia subskrypcji, terminach notowań praw poboru, terminie przydziału akcji oraz terminie ewentualnego przydziału akcji nie objętych w ramach zapisów podstawowych i dodatkowych, Spółka poinformuje Inwestorów w terminie późniejszym. Nadto Spółka natychmiast też przekaże do publicznej wiadomości informację o zatwierdzeniu prospektu emisyjnego, z podaniem miejsca jego publikacji." Piotr Koenig - Prezes Zarządu Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 23:54 Wszystko przez brak szefa "Supernadzoru", który zatwierdziłby ostatecznie decyzje. Ludzie, czytajcie komunikaty, nie opierajcie się tylko na dyskusjach na forum. Wszystko musi iść zgodnie z procedurą, a że Kaczki lubią mieszać, to mieszają i to wyjątkowo niekompetentnie - jak zwykle. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać spokojnie, MNI da zarobić i to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
wojamu Re: MNI - czy mniam, mniam? 20.09.06, 10:24 Dzieki za info, rzeczywiście to jest powód, nie skojarzyłem, że wciąż brak szefa supernadzoru finansowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kris35b Re: MNI - czy mniam, mniam? 22.09.06, 22:13 Jeszcze nie jest mniam, mniam, ale po zatwierdzeniu prospektu emisyjnego i rozpoczęciu notowań pp z pewnością będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
irek255 Re: MNI - czy mniam, mniam? 25.09.06, 09:00 cześć kiedyś była informacja że od 25.09 będzie można realizować PP teraz nie widzę tej informacji nie wiecie może kiedy zaczną się zapisy na akcje z PP ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojamu Re: MNI - czy mniam, mniam? 25.09.06, 13:10 Czy ktoś ma informacje o nominacji szefa Supernadzoru? Kiedy notowania pp i zapisy na nowe akcje? Odpowiedz Link Zgłoś
profesorekzsl Re: MNI - czy mniam, mniam? 25.09.06, 19:18 Od dzisiaj miały być zapisy na akcje nowej emisji i....w mBanku nic nie wiedzą i każą na bieżąco śledzić informacje. Czy to opóxnienie nie jest niepokojące?:> Jak długo może to trwać. Miałem trochę sumki przed pp - teraz mam znacznie mniej i mało warte pp na koncie póki co - stąd mój niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
profesorekzsl Re: MNI - czy mniam, mniam? 26.09.06, 20:30 Czy ktoś już zapisał się na akcje nowej emisji?:> W mBanku cisza i nie wiem jak długo jeszce.. Odpowiedz Link Zgłoś
kris35b Re: MNI - czy mniam, mniam? 01.10.06, 21:04 No i mamy szefa KNF, także chyba teraz sprawa prospektu i nowej emisji ruszy z kopyta. Odpowiedz Link Zgłoś
profesorekzsl Re: MNI - czy mniam, mniam? 02.10.06, 20:48 Panowie - kiedy zapisy na akcje NE? nigdze nic nie wiadomo i nie wiem gdzie moja kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
wojamu Re: MNI - czy mniam, mniam? 06.10.06, 12:26 No wreszcie, pp mogą być po 10,5 albo lepiej Tak trzymac, wbrew wątpiacym Odpowiedz Link Zgłoś
vem Re: MNI - czy mniam, mniam? 06.10.06, 16:57 Wydaje mi się że od 16 do 20 paź. Natomiast źle mogę pamiętać , bo dużo mam ostatnio na głowie :) Pieniądze nie znikną ;) tzn. znikną , ale wtedy jeśli nie będzie zaglądać na rachunek przez 5 dni z rzędu. Gdzieś było to info wklejane na forum parkiet'u , w necie też cosik pewnie jest gdzie indziej. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś