Dodaj do ulubionych

MNI - czy mniam, mniam?

19.09.06, 12:24
Kiedyś na innym forum o MNI powiedziano, że dyskusji o tej spółce prawie na
forach nie ma bo duże pieniądze lubią ciszę.
Co myślicie?
Co myślicie o tym, że jeszcze nie znamy dat notowań pp ani zapisów na nowe
akcje L?
Obserwuj wątek
    • all Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 15:06
      Ja kupiłem po 4,4 a następnie dokupiłem po 4,2. W miarę się zatrzymało, więc
      liczę, że będzie dobrze. Tak na jakieś 5 zetów poczekam
      • wojamu Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 15:43
        Też na to czekam, kupowałem jeszcze stare i średnią zakupu oceniam na około 9zł
        więc tylko czekać na pp, ale komunikat informacyjny zarządu ostatni nic jeszcze
        nie wyjasnia. Skąd daty 25-29 09, które pojawiały się na formum?
        • poloxy Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 16:53
          denerwujace jest to ze kurs zostal pomniejszony o pp a notowan pp nie ma i nie wiadomo kiedy beda mysle ze to ma wplyw na kurs
        • kris35b Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 21:38

25-29 września to planowany termin zapisów na akcje nowej emisji. Wszystko
          jest na dobrej drodze i spółka załatwia wszystkie potrzebne do emisji decyzje
          urzędowe. Ostatni raport na ten temat z wczoraj:

"W związku z licznymi zapytaniami kierowanymi do Spółki, zarząd spółki MNI
          Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie (dalej jako "MNI S.A.") informuje, że
          Spółka jest w trakcie realizacji uchwały nr 8/2006 Zwyczajnego Walnego
          Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki z dnia 30 czerwca 2006 roku dotyczącej
          podwyższenia kapitału zakładowego MNI S.A. poprzez emisję do 67.714.674 akcji
          serii L i dopuszczenia akcji serii L (jak też prawa ich poboru oraz praw do
          tych akcji) do obrotu na rynku regulowanym. W dniu 11 sierpnia 2006 roku Spółka
          złożyła w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd wniosek o zatwierdzenie
          prospektu emisyjnego i obecnie jest w trakcie procedury zatwierdzenia prospektu
          przez Komisję. Na obecnym etapie uzyskane zostały już pozytywne opinie Giełdy
          Papierów Wartościowych w Warszawie oraz Krajowego Depozytu Papierów
          Wartościowych w Warszawie co do treści prospektu i warunków planowanej emisji
          akcji serii L. Natomiast proces zatwierdzenia prospektu przez Komisję Papierów
          Wartościowych i Giełd jest w fazie uzgadniania stanowisk stron. Spółka oraz jej
          doradcy dopełnią wszelkich starań, aby do zatwierdzenia prospektu emisyjnego
          emisji akcji serii L doszło w jak najszybszym terminie i tym samym, aby bez
          zbędnej zwłoki można było przystąpić do dalszych etapów emisji. O szczegółowych
          terminach otwarcia i zamknięcia subskrypcji, terminach notowań praw poboru,
          terminie przydziału akcji oraz terminie ewentualnego przydziału akcji nie
          objętych w ramach zapisów podstawowych i dodatkowych, Spółka poinformuje
          Inwestorów w terminie późniejszym. Nadto Spółka natychmiast też przekaże do
          publicznej wiadomości informację o zatwierdzeniu prospektu emisyjnego, z
          podaniem miejsca jego publikacji."
          Piotr Koenig - Prezes Zarządu
    • greg_skce Re: MNI - czy mniam, mniam? 19.09.06, 23:54
      Wszystko przez brak szefa "Supernadzoru", który zatwierdziłby ostatecznie
      decyzje. Ludzie, czytajcie komunikaty, nie opierajcie się tylko na dyskusjach
      na forum.
      Wszystko musi iść zgodnie z procedurą, a że Kaczki lubią mieszać, to mieszają i
      to wyjątkowo niekompetentnie - jak zwykle.
      Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać spokojnie, MNI da zarobić i to dużo.
      • wojamu Re: MNI - czy mniam, mniam? 20.09.06, 10:24
        Dzieki za info, rzeczywiście to jest powód, nie skojarzyłem, że wciąż brak
        szefa supernadzoru finansowego.
        • kris35b Re: MNI - czy mniam, mniam? 22.09.06, 22:13

Jeszcze nie jest mniam, mniam, ale po zatwierdzeniu prospektu emisyjnego i
          rozpoczęciu notowań pp z pewnością będzie.
          • irek255 Re: MNI - czy mniam, mniam? 25.09.06, 09:00
            cześć
            kiedyś była informacja że od 25.09 będzie można realizować PP
            teraz nie widzę tej informacji
            nie wiecie może kiedy zaczną się zapisy na akcje z PP ???

pozdrawiam
      • wojamu Re: MNI - czy mniam, mniam? 25.09.06, 13:10
        Czy ktoś ma informacje o nominacji szefa Supernadzoru?
        Kiedy notowania pp i zapisy na nowe akcje?
        • profesorekzsl Re: MNI - czy mniam, mniam? 25.09.06, 19:18
          Od dzisiaj miały być zapisy na akcje nowej emisji i....w mBanku nic nie wiedzą i
          każą na bieżąco śledzić informacje. Czy to opóxnienie nie jest niepokojące?:>
          Jak długo może to trwać. Miałem trochę sumki przed pp - teraz mam znacznie mniej
          i mało warte pp na koncie póki co - stąd mój niepokój.
          • profesorekzsl Re: MNI - czy mniam, mniam? 26.09.06, 20:30
            Czy ktoś już zapisał się na akcje nowej emisji?:> W mBanku cisza i nie wiem jak
            długo jeszce..
            • kris35b Re: MNI - czy mniam, mniam? 01.10.06, 21:04

No i mamy szefa KNF, także chyba teraz sprawa prospektu i nowej emisji ruszy
              z kopyta.
              • profesorekzsl Re: MNI - czy mniam, mniam? 02.10.06, 20:48
                Panowie - kiedy zapisy na akcje NE? nigdze nic nie wiadomo i nie wiem gdzie moja
                kasa!
    • wojamu Re: MNI - czy mniam, mniam? 06.10.06, 12:26
      No wreszcie, pp mogą być po 10,5 albo lepiej
      Tak trzymac, wbrew wątpiacym
      • nailz Re: MNI - czy mniam, mniam? 06.10.06, 13:07
        Ale kiedy beda notowane???
        • vem Re: MNI - czy mniam, mniam? 06.10.06, 16:57
          Wydaje mi się że od 16 do 20 paź.
          Natomiast źle mogę pamiętać , bo dużo mam ostatnio na głowie :)

Pieniądze nie znikną ;) tzn. znikną , ale wtedy jeśli nie będzie zaglądać na
          rachunek przez 5 dni z rzędu.
          Gdzieś było to info wklejane na forum parkiet'u , w necie też cosik pewnie jest
          gdzie indziej.

Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka