oginn 22.09.05, 14:07 parlamentarnych, samorządowych, prezydenckich ani w referendach. Dlatego mogę powiedzieć, że żaden polityk nigdy mnie nie oszukał. Teraz będzie tak samo. Głosujących zachęcam do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfgang87 Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 22.09.05, 16:42 albo masz 15 latek albo bluznisz! jesli nie masz na kogo glosowac to glosuj chociaz "przeciw komus", tyle tylko powiem... albo trzeba isc na barykady i zmieniac system, albo sie godzic na niego i wykorzystywac wszystkie jego mozliwosci! Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 22.09.05, 17:42 Gdybym miał 15 lat to nie zakładałbym takiego wątku, więc już raczej "bluźnię" przeciw patriotycznej postawie obywatelskiej. Głosuję przeciw wszystkim, nikomu nie dając poparcia, bo nikomu nie wierzę. Na barykady nie pójdę - to szaleństwo. Godzę się więc na każdy system, jaki by on nie był (nawiasem mówiąc, to poprzedni był dla mnie lepszy, ale wtedy o tym nie wiedziałem). Odpowiedz Link Zgłoś
palecbozy1 Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 23.09.05, 11:32 na barykady pójdziemy jak POiPIS zmieni konstytucje.Zmniejszą ilośc województw,zreformuja po swojemu służby specjalne, zmienią ludzi w agencjach, założą nowe, podniosa podatkie je obnizajć, Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_koronkiewicz proszę o głos 23.09.05, 15:52 będę bardzo wdzięczny, jeśli zdecydujecie się oddac swój głos właśnie na mnie. pzdrw wojtek ps. albo przynajmniej odwiedzic ten adres: www.zieloni2004.pl/portal/index.php?s1=wybory_parlamentarne&s3=o24&PHPSESSID=de5807d95baf1cbef1fe5c68427731a5 Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: proszę o głos 23.09.05, 17:50 Kliknąłem na link, przeczytałem tytuły artykułów i tyle. Nie masz mojego głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
maksiczek Re: proszę o głos 23.09.05, 18:31 I jak ktoś taki jak ty może napisać że jest polonistą, jak nie potrafi określić fikcji literackiej... Dlaczego nie ma cię w słowniku poetów północy robionym przez przesuw? Jestes z 60 tego rocznika? Na festiwalach poetyckich wystepujesz jako ktoś z białegostoku(!) Niechcesz być kojarzony z Suwałkami? Ale na forum suwalskim to lubisz pogadasz... I lubisz zablokować komus bloga Nigdy nie głosujcie na niego!!!!!!!!!!! to zdrajca!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: proszę o głos 23.09.05, 19:40 oginn masz czym się chwalić!!!!!!! Jesteś poprostu analfabeta politycznym, a to nie jest zaszczyt do chwalenia się w 21 wieku!!! WSPÓŁCZUJE Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: proszę o głos 23.09.05, 20:05 Gdzieżeś Ty wyczytał przechwałki w moim poście? Dobrze wiedziałem, że pojawią głosy takie jak Wolfganga i Twój, ale napisałem co napisałem, bo mamy kampanię wyborczą i zabrałem w niej głos, do czego mam obywatelskie prawo. A obowiązku głosowania w Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: proszę o głos 24.09.05, 02:37 Jasne, że nie ma obowiązku. Ale nikt kto na wyborach nie był, nie ma moralnego prawa do jakiegokolwiek narzekania. Nie wiem czy ty narzekasz, lecz takich ludzi jest sporo. Inny przykład, dość drastyczny, choc luzno raczej zwiazany z tematem wątku, to koles z ktorym mialem nieprzyjemnosc mieszkac przez miesiac. jego okreslenie: "pie...ic system" objawialo sie tak, ze kradl z tesco (mial znajomego ochroniarza podobno) bo twierdzil, ze tak jest dobrze, bo tesco to zlodzieje i nalezy ich okradac. ciekawa metoda, prawda? Jestem pewien, ze w niedzielę koleś nie pojawi się przy urnach. Bo latwiej jest krasc, krytykowac, mowic ze jest zle, niz cos probowac samemu zrobic. A mozemy duzo, tylko malo nam sie chce. Najbanalniejszy przyklad to jakies tam rady osiedlowe, na ktore prawie nikt nie przychodzi a kiedy przychodzi czas wyborow tychze rad, to przychodza bardzo czesto tylko sami zainteresowani, i wiadomo - wybieraja sie sami, bo co maja zrobic innego ? Chocby nie wiem jakimi szujami byli, to wybieraja sie dalej. Dlatego mam takie personalne pytanie do ciebie oginn. akceptujesz ten system i chcesz w nim dzialac? Jesli tak, to ok, mozesz nie isc na wybory. Wszystko wtenczas jest w porzadku. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: proszę o głos 24.09.05, 15:06 Ten nie miałby prawa do narzekania, kto sam rządziłby i nic dobrego nie zrobił. Tylko nie mów zaraz, że i ja mogę zostać posłem czy prezydentem i spróbować coś dla Polski zrobić, bo nie mam takiego zamiaru. Dla mnie równie dobrze mogłaby tutaj być Rosja, Litwa czy Niemcy i też nie chodziłbym na wybory. Nie popełniaj z kolei Ty bluźnierstwa i nie porównuj "Najjaśniejszej" Rzeczpospolitej do jakiejś spółdzielni albo sółki z.o.o., w której udziałowcy mają swoją część i mogą ją np. sprzedać, oddać, ogłosić upadłość itd. (chociaż właśnie Polska jest tak traktowana przez dotychczasowych przedstawicieli Narodu). Oczywiscie akceptuję ten system, tzn. nie będę go zwalczał i funkcjonuję w nim, ale nie ma on mojego "głębokiego" poparcia i mieć nie będzie. Czyli powierzam swój los w Wasze ręce, szanowni wyborcy i wybrani! Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 29.09.05, 18:26 Było nas, niegłosujących, zdecydowanie więcej - 60:40. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 30.09.05, 08:50 I czerpiesz z tego satysfakcję? Wyrazy współczucia. Ja będę dalej głosował. Swoją drogą znam wiele osób które po prostu nie zdążyły, zamykanie urn o 20 to za wcześnie! w. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 30.09.05, 09:47 Nie wkładaj w moje teksty tego, czego w nich nie ma. Tylko stwiedziłem ogólnie znany fakt. Gdyby głosujących było więcej to ja i tak dalej nie chodziłbym na wybory i nie miałbym w małym poważaniu "stada baranów", czyli większości społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
a_14 Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 30.09.05, 10:27 Wyboryw niedzielę nie sprawdzają się, bo wiele osób wyjeżdża na weekend. Ja musiałem brać zaświadczenie z urzędu miasta żeby móc głosować tam gdzie byłem. Nie każdemu się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 30.09.05, 10:36 Wybory w sobotę i niedzielę w godzinach 6-22. w. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillacat Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 30.09.05, 19:04 I dobrze. Jak pokazały ostatnie wybory wszystko to fikcja, wiekszością głosów wybrano PiS, którego lider partii J. Kaczyński miał byc premierem i co? g...o Wystawił Marcinkiewicza, który podobnie jak znany nam Cimoszewicz popełnił podobny błąd podatkowy. Przypadek? Specjalista od finansów za jakiego uwazany jest Marcinkiewicz i robi błedy w zeznaniu podatkowym? Ha ha Skończył nim zaczął a PiS straci zaufanie wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 30.09.05, 20:25 Ta cała komedia jest na rękę dla Leppera, którego szanse na drugą turę wyborów stają się coraz większe. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 01.10.05, 11:01 Paranoją jest wlaśnie to ,że biadolą i narzekają właśnie tacy "pseudo obywatele"jak Ty ,którzy szczyca się tym, że nie chodzą do wyborów!!!! No chyba, że się chodzi jeszcze do przedszkola??????? A butelusia z kaszką na śniadanko zjedzona????????? Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 01.10.05, 11:08 Kaszki to ja, Rybcio, jadam na kolację. Biadoli prawie cały polski naród, a chwalą się swoimi rządami i "dokonaniami" tylko sami wybrańcy narodu i wtórują im nieśmiało ich wierni wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 01.10.05, 13:01 "Wyciągam z tego smutne wnioski. Po pierwsze, politycy uważają, że kłamstwo jest czymś normalnym. Po drugie - i to jest naprawdę porażające - tak samo sądzą wyborcy. Nie chodzę na wiece wyborcze, ale nie byłbym zdziwiony, gdyby się okazało, że nikt z wyborców nie zapytał Romana Giertycha, skąd wziął informację o tym, że kilometr autostrady budowanej w Polsce jest droższy od kilometra budowanego w szwajcarskich Alpach. Nie sądzę też, by ktoś wytknął Wojciechowi Olejniczakowi brednię, że dzięki rządom lewicy mamy dodatni bilans handlowy z Rosją, albo Jarosławowi Kalinowskiemu kłamstwo, że za rządów Pawlaka bezrobocie raptownie spadło. 16 lat III RP najwyraźniej nas nauczyło, że politycy mówią, co chcą, a potem robią, co chcą. Dlatego nie zdziwię się, jeżeli w niedzielę frekwencja będzie w pobliżu 40 proc. Ot, równia pochyła." wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,69045,2930740.html Odpowiedz Link Zgłoś
aricia2 Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 01.10.05, 14:28 Nie zgadzam się. Uważam, że należy głosować, bo nawet jeśli się pomylimy co do wyboru, to zawsze można zgłosic się do delikwenta i zapytać czemu tak postąpił bądź nie dotrzymał obietnicy. Poczucie, że inni decydują za mnie w takiej sprawie wydaje mi sie gorsze niż niewłaściwy wybór. A moze ktoś tu boi się odpowiedzialności ? :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
vanillacat Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 01.10.05, 14:40 To niech te procenty co głosowały na kaczkę zgłoszą się do Warszawy i zapytają dlaczego złamał 1 obietnicę wyborczą, wprowadzajac na stanopwisko premiera p. M, bo jak doradzili doradcy medailni bo dla 2 kaczek nie ma miejsca. Interes braciszka ważniejszy od dobra Polski, a głosujący ludzie nabici w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 01.10.05, 14:54 aricia2 napisała: > Nie zgadzam się. Uważam, że należy głosować, bo nawet jeśli się pomylimy co do wyboru, to zawsze można zgłosic się do delikwenta i zapytać czemu tak postąpił bądź nie dotrzymał obietnicy. Od 16 lat demokracji nikt jeszcze nie dotrzymał obietnicy. Wałęsa mówił, że mu nie pozwolono. Pamiętam hasło wyborcze z czerwca 1989r.: "My słowa dotrzymamy - PZPR" Nie zaufałem wtedy ani Partii ani Solidarności. Byłem w błędzie? Może co do Partii, to tak. Solidarność zbankrutowała - kupa egoistycznych złodziei i oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
maksiczek Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 01.10.05, 15:22 Muszę zareagować na brednie vanillacat, ponieważ powtarza perswazyjne chwyty rokity, który uczepił się deklaracji kaczyńskiego ze względów na kampanię wyborczą i mydlenie oczu takim osobom jak vanillacat, dla których szczytem intelektualnej rozrywki jest czytanie superexpressu. Pis jest odpowiedzialny teraz za rząd i daje premiera jakiego chce, deklaracje polityczne nie muszą się pokrywać z faktami. Ludzie głosowali na pis nie ze względu na deklaracje, ale zaufanie dla kaczyńskich i tego co zrobili kiedyś, zwłaszcza dla lecha kaczyńskiego jako prezydenta warszawy, który m.in. zamknął 45 agencji towarzyskich w stolicy. Osobiście nie mam nic do tych przybytków rozkoszy, ale w takiej formie nielagalnej, w jakiej istnieją, są łatwym kąskiem dla mafii i szarej strefy, nie płacą podatków, dochodzi tam do nadużyć itd. Chciałbym żeby były zalegalizowane, ale zamknięcie 45 agencji w stolicy to zmniejszenie szarej strefy, czyli co by nie mówić dobrego o pracy na czarno, jednak to liczy się na plus dla kaczyńskiego. Podobnie fajnie wyglądają złote wrota przy centralnym, których budowę zlecił lech. Można mu zarzucać że nie pozwolił zorganizować parady gejów w waiwe, no ale ja osobiście i tak bym się nie wybrał, to zarzut raczej z ograniczenia swobód obywatelskich które gwarantuje konstytucja, jako najważniejszy akt prawny w RP. Mnie znęcił program socjalny, który przedstawiał lech kaczyński np.specjalna najwyższa stawka kredytowa przy spłacaniu małych mieszkań do 50 km2 to 500zł, zapewniał że powstanie specjalny program dla ludzi z małymi dochodami ( ale nie małymi fiutkami :)), którzy chcą kupić na kredyt mieszkanie. Jestem pewien że kaczyńskie nie da plamy i wywiąże się z obietnic JA mu też daję kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
vanillacat Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 01.10.05, 15:53 Tajna ja nie mam rozdowjenia jaźni w przeciwieństwie do Ciebie i nie podszywam się pod rózne płci i mam odwagę mowić o tym co mam na myśli, w odróznieniu od Twoich bełkotliwych postów. Wolę czytanie Super Expressu (zobacz jak powinno się pisac tytuły gazet) niż łażenie po agencjach towarzyskich w Suwałkach z czego Ty jesteś znany. Studiujesz polonistykę i jeszcze nie zrozumiałeś co oznacza intepretacja tekstu? Jak zwykle słabiutko...Ludzie głosowali na Kaczyńskich, bo miało być lepiej i uczciwej co głosili braciszkowie. A co z tego wynikło? (przeczytaj moj wczesniejszy post, ale wątpię czy zrozumiesz)A to czy zamkneli agencje (zresztą to domena policji), do mnie nie przemawia, lepiej niech zajęliby się bezrobociem a nie jak ostatnio wypowiadał się J. Kaczyński przywróceniem lekarzy do szkól jak w Polsce tłumy ludzi zyją za grosze, lekarzom nie ubedzie. PS Z pierwszej obietnicy się nie wywiązali i na premiera wybrali nastepnego krętacza, to już wystarczające świadectwo dla tej partii hahaha. Rozumiem Twoje rozgoryczenie bo jesteś tym jednym z nabitych w butelkę ale w Twoim przypdaku długotrwała psychoterapia na oddziale zamknietym Szpitala Psychiatrycznego pomoże. Życzę zdrówka psychicznego Odpowiedz Link Zgłoś
baba_przelotem Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 01.10.05, 22:21 Odezwał się kretyn, idź i się lecz pacanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksiczek Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 02.10.05, 11:02 suwałki słyną w kraju z tego, ze ludzie tutaj nawzajem się wyzywają i pomawiają, ogólnie po prostu się mówi, że chamstwo... skoro tu mieszkam to i mi się zdarzy cos powiedzieć, jak widzicie wcale nie odbiegam od waszej normy, chodziłem tutaj przez 12 lat do szkoły, podstawowej i liceum i wiem jaka "kultura" panuje w tych szkołach w suwałkach, Poza tym vanillacat to nieładnie tak mówic na przyszłego prezydenta... i w takim gównianym kontekście stawiać obecnego premiera :( Odpowiedz Link Zgłoś
vanillacat Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 02.10.05, 13:37 Zanim zaczniesz wrzucać kamyczki do cudzego ogródka spójrz do własnego. A ponadto o jakim chamstwie Ty piszesz? Jakoś nie przypominam nikogo oprócz Ciebie, który epatuje chamstwem na tym forum (na suwalki. info także ale admin wykasował Twoje posty). Ale ile razy już była o tym mowa...zresztą mam odmienne zdanie od Ciebie i nie zamierzam moralizować względem Ciebie a komentować sytaucję polityczną mam prawo. Co do PiS-u pożyjemy zobaczymy, natomiast psychoterpaia jak najbardziej wskazana (nie piszę tego złośliwie). Odpowiedz Link Zgłoś
maksiczek Re: Nie głosowałem nigdy w żadnych wyborach 02.10.05, 17:17 bo jestes psychiatrą czy psychologiem? bo jak nie to piszesz obraźliwie Odpowiedz Link Zgłoś
vanillacat Re: psychoterapia-tak czy nie oto jest pytanie ;-) 02.10.05, 20:50 Psychoterapia konieczna, gdyż we wszystkim węszysz spiski i jakieś podteksty. Szanowny Panie co do reszty to bez komentarza, papapa :-) Odpowiedz Link Zgłoś