Dodaj do ulubionych

Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dworzec?

IP: 212.33.78.* 24.09.02, 09:37
Jak widać, remont dworca to straszny ciężar dla PKP.
Drogie Koleje, oddajcie ten dworzec miastu,
Drogie władze miejskie, załatwcie na to pieniądze (z UE na
przyklad)
I zróbcie dworzec na miare 300 tysiecznego miasta granicznego
Unii Europejskiej, majacego byc centrum wymiany handlowej ze
Wschodem.

Ale jakoś tak czuję, ze bedzie dalej tak, jak jest...
Obserwuj wątek
    • Gość: E>R Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor IP: *.tkchopin.pl / 172.17.1.* 25.09.02, 14:03
      Ludzie , w bajki to Wy chyba nie wierzycie!!!!!!!!
      A tak w ogóle , to ja proponuję nie robić nic na białostockim
      dworcu!!!!!! Już spieszę z wyjaśnieniem!
      Ponad 12 lat nie wystarczyło na zrobienie czegokolwiek, po co
      teraz taki "RARYTAS" likwidować z miasta Białystok ?????!!!!
      Wkrótce będziemy w Unii Europejskiej i ruszą tłumy
      zachodnich turystów , i co zobaczą ? Ano coś takiego nie ma
      ani Paryż , ani Rzym, a my mamy i na rozbabranym szkaradztwie
      euro-mamonę zrobimy!!!
      Może mój pomysł komuś przypadnie do gustu , zachęcam i
      zapraszam do " rozkręcenia " biznesu!!!!!!
      • Gość: koro eurobiznes IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 26.09.02, 14:48
        przykro mi, ale na rozbabranym szkaradztwie żadnego biznesu zrobić się nie da.
        remont samego budynku również niewiele zmieni. stan peronów woła o pomstę do
        nieba. nogi można sobie połamać na tych dziurach i uskokach. o braku zadaszeń
        nad peronami nawet nie warto wspominać. kogo to interesuje, że podróżny moknie
        w deszczu? może który kandydat się na ten temat wypowie? no dziubaski dalejże
        mydlić nam oczy!
    • Gość: samul Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 16:26
      Nie martwcie się tym strasznym dworcem napewno go kiedyś wyremontują.Na
      pocieszenie powiem że w Suwałkach jest identyczny w podobnym stanie technicznym
      tylko nikt nie myśli o remoncie
      • ralston Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor 30.09.02, 16:28
        Średnio mnie to pocieszyło...
        • Gość: Piotrek z piasta Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor IP: *.piasta.pl 30.09.02, 18:03
          Podobno w latach 70-ch planowano naszą ruinę zburzyć i zbudować nowy dworzec
          od podstaw.Czy ktoś wie coś więcej o tej niedoszłej inwestycji?
          • Gość: saunne Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 21:04
            w latach 70 - tych...?
            Remont tego dworca trwa dłużej niż ja żyję...
      • Gość: dawer01 Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor IP: 217.96.19.* 07.10.02, 13:00
        Ludzie...mieszkam w Nowej Soli, nasz dworzec też ma swój "urok" ,ale Wasz znam
        z autopsji i powiem tak: bywam na białostockim i to od lat, ale
        takiej "rozróby" nie ma, chyba nigdzie w Polsce. Oczywiście, można się
        przyzwyczaić, tylko - po co ?
        Czy nie lepiej zakasać rękawy i zrobić porządek, bo nie wierzę, że to tylko
        kwestia pieniędzy...może nie odpowiedni ludzie wzięli się za to ?
        Czas pozwolić działać innym.
        Życzę trafnych decyzji.
    • akir Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor 01.10.02, 12:08
      Bez paniki kiedyś wszystcy myśleli że Hotel Orbis Będzie tak stał zawsze (20lat
      stał w stanie surowym) , a tu proszę przyszedł Gołębiewski dokończył budowę i
      jeszcze teraz za karę musi go rozebrać.
      • Gość: saunne Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 16:13
        akir napisał:

> Bez paniki kiedyś wszystcy myśleli że Hotel Orbis Będzie tak stał zawsze
        (20lat
        >
        > stał w stanie surowym) , a tu proszę przyszedł Gołębiewski dokończył budowę i
        > jeszcze teraz za karę musi go rozebrać.

gwoli ścisłości: musi rozebrać przybudówkę do hotelu, a nie hotel...
        • kuala_lumpur Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor 02.10.02, 14:40
          Myślę, że z pomocą UE coś jednak ruszy z tym dworcem. Widziałem jaki terminal
          przeładunkowy buduje się (chyba nie same pkp to robią) teraz w Małaszawiczach
          koło Terespola. Dokończenie bydowy naszego dworca to drobiazg w porównaniu z
          tamtą inwestycją. A na dodatek Rosja z Koreą planują wykorzystać transsyberyjkę
          do robienia Duzych pieniędzy na transporcie ichniego expotu do UE. jednym
          słowem dworzec będzie!
          • Gość: Stanislaw Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.02, 06:04
            Probonuje nic nie robic tylko dac cynka Polanskiemu to przynajmniej zrobi
            nowy film o getcie bialostockim bez duzych kosztow a z Lipowej to wystarczy
            tylko zdjac ten kolorowy bajzel reklamowy i scenografia gotowa.
            • eler Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor 15.10.02, 15:46
              Stanisławie , dziękuję za Twój głos. Wypowiadziałam sie już tutaj na forum i
              proponowałam jakiś buisnes dworcowy rozkręcić. Znowu okazało sie , że Polak
              potrafi pomyślec!!!!! To genialny POMYSŁ, tylko czy p. Polański zechce jakiś
              kolejny film wojenny nakrecić? MOże niech białostoczanie "poszukają" w
              domowych pamiątkach jakąś wojenną historię , poślemy to naszemu p. rezyserowi
              i bedzie kolejne arcydzieło.
              Znajdzie się ktoś do realizacji tego pomysłu?
              • Gość: asza Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor IP: *.ipt.aol.com 17.10.02, 03:02
                a moze tak zamias kolejnego swietego przybytku, wierni bialostoczanie przekaza
                1zl na dworzec. Moze jakis pieniadz sie uzbiera.
                • Gość: kleberson Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor IP: *.euro / *.euro-net.pl 19.10.02, 21:57
                  i tak POL pewnie obiecał ,odjechał i ...będziemy czekać na kolejne obietnice
                  • hakim Re: Kiedy wreszcie białostocczanie odzyskają dwor 24.10.02, 16:41
                    czesc

ciezko bylo ale chyba w koncu znalazlam Cie na tej stronie gazety. spiewales w
                    odeonie jeszcze jakies piosenki po moim wyjsciu??

mam nadzieje ze to ciebie znalazlam na tej stronie;) jesli tak to sie odezwij.

ania

p.s. jesli masz ochote to pisz na moj adres hakim@box.43.pl lub zadzwon
                    608619755

pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka