dzikizsuwalk 13.01.06, 15:19 samorządy mogą wystepować o środki unijne na modernizajcę kolei, nie potrzebna jest nawet zgoda białegostoku, a tym bardziej warszawy, by zelektryfikować połączenie suwałki-sokółka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palecbozy1 Re: modernizacja kolei 13.01.06, 16:22 dziki daj se luz. Modernizacja kolei za pieniądze unijne oznacza że o środki występuje właściciel.Kapujesz. właściciel trakcji a nie ten co jeżdzi po tej trakcji samobieżnymi samorządowymi wagonikami. O środki występuje właściciel tego co ma byc modernizowane. A właścicielem trakcji ( tory, grunty,słupki ,druty i kable itp ) jest jakaś konkretna społeczka PKP po jej wielokrotnym podziale. A żeby dopstać te pieniądze z UNii trzeba przedstawić kwity o własności. A do tego potrzebne są wyrysy geodezyjne, wyciągi z ksiag wieczystych ,dokumentacja i jeszcze cięząrówka innych kwitów w tym opracowanie pod naazwą "wpływ na środowisko" ( i tu juz widze te tłumy ekologów walczących o to by ta trasa nie powstała bo zginie jakiś ptaszek albo żabka rażona prądem, co spowoduje nieodwracalne straty w ekosystemie),których wykonanie kosztuje furmankę pieniędzy. A ta społka( w Warszawie a jak) oczywiście ma to wszystko w d... bo zajmuje się wydawaniem na własne potrzeby pieniędzy jakie dostała w ramach powstania ( bo przy podziale PKP na małe spółeczki dokapitalizowano ją z Twojej także kieszeni w ramach poprzedniego także oszczędnego Pańsewka SLD).Tak że rekapitalizując. Daj se luz z marzeniem,ze samorząd może przeprowadzić elektryfikację. Mogł to zrobic TOW. Lenin razem z walka z analfabertyzmem a teraz mamy kapitalizm i wolny rynelk AMEN.Koniec wykładu Odpowiedz Link Zgłoś
dzikizsuwalk Re: modernizacja kolei 13.01.06, 19:27 nie prawda palcu, w wyborczej pisali niedawno, że jakiś samorząd modernizuje swój dworzec, po prostu samorząd się dogadał z pkp i zrobili wspólnie akcję, ale ty dobrze wiesz, że grajewski nie jest w stanie niczego załatwić, pojechać so warszwy się dogadać z pkp. Ze jest za stary chyba. bo ja wiem dlaczego? Ludzie! mnie wybierzcie na prezydenta, ja wam to załatwię! Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: modernizacja kolei 13.01.06, 19:44 cienki jesteś i daj sobie siana. Odpowiedz Link Zgłoś
palecbozy1 Re: modernizacja kolei 13.01.06, 22:03 dobrze przeczytałeś.Swój dworzec.Jak sobie kupili i zrobili zapis w ksiegach itp procedury to jest ich i mogą sobie remontować. TRasa Suwałki-Sokólka nie jest do kupienia.Zrozum.Albo jeszcze raz cie prosze daj sobie luz.To jest za trudne dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
palecbozy1 Re: modernizacja kolei 14.01.06, 19:22 poziom twojej wiedzy okreśła ilośc punktów zdobytych przy ocenie projektu z EFS. sam napisałeś na tajnej - 17 na 50 -to blamaz.Powinieneś się wstydzić,że jestes z Suwałk, bo Suwałki maja jeden z najwyższych wskazników w skuteczności uzyskiwania ( czytaj -najpierw ocen punktowych ) projektów unijnych. Poczytaj troche a potem spróbuj jeszcze raz.Albo zlec komus kto ma pojecie.np Prezydentowi Gajewskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikizsuwalk Re: modernizacja kolei 14.01.06, 19:48 nie wciskaj mi ciemnoty, to nie suwałki mają najwyszy wskaźnik, ale suwalska firma salomon i spółka, powiązana z sld, jej wnioski przechodziły, za konsultacje brała i moze bierze nadal 750zł za godzinę, to kpiny z ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
dzikizsuwalk Re: modernizacja kolei 15.01.06, 00:44 tacy jak ty w afryce nadal biegają z włóczniami i wciąż jedzą tylko banany, nie pasujesz do naszego europejskiego miasta palcu Odpowiedz Link Zgłoś