Gość: adsr IP: 217.17.33.* 05.02.06, 20:51 czy ktoś wie o której mają rozpocząć się blokady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erba Re: Blokady dróg IP: 217.97.164.* 06.02.06, 09:42 w wasilkowie o 11.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzosik Re: Blokady dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:33 wszystkiemu winni sa ekolodzy można było posłuchać ich bredni w sobotę na PTV jak dyskutowali z burmistrzem Wasilkowa TVP powinna robić takie programy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WiP Re: Blokady dróg IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.02.06, 12:16 Ekolodzy sa winni temu ze niedouczeni urzednicy nie potrafia poprawnie skompletowac dokumentow? Ekolodzy nie sa w stanie ani zablokowac niczego, ani tez w niczym pomoc jesli to jest niezgodne z prawem. A ta cala nagonka na ekologow chyba ma jedynie sluzyc tworzeniu medialnych okazji zeby bylo o czym pisac i gadac, bo oprocz czczej gadaniny nic z tego nie wynika. Gdyby dokumenty i procedury budowy drog byly poprawne nikt nie bylby w stanie ich zablokowac, a teraz niedouczeni urzednicy ktorzy powinni za to stracic stolki mydla ludziom oczy ekologami. A ludzie omamiemi taka populistyczna gadanina jeszcze w to wierza ... Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Blokady dróg 06.02.06, 13:03 To nie pierwsza, ani ostatnia inwestycja "nie blokowana" przez ekologów. Siłę tych antyblokad poznali już inwestorzy prywatni, urzędnicy gminni czas więc by ją poznali także urzędnicy rządowi. Potrafią doprowadzać do zawieszenia postepowań administracyjnych, inwestycji, robót budowlanych. I jednocześnie prosto w oczy mówić: "Jak to, my coś blokujemy?" Ot, taka ich pokrętna natura. Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Blokady dróg 06.02.06, 13:10 A kto blokuje budowę obwodnicy Suwałk? Albo Suchowoli? Tudzież modernizację ósemki na odcinku Białystok-Jeżewo? Dlaczego tam nic nie powstaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WiP Re: Blokady dróg IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.02.06, 13:17 Tak, a obwodnicy Wasilkowa tez "nie blokuja"? To czemu nie jest budowana? Bo ja jakos nie slyszalem o zadnych protestach ekologow, tylko mieszkancow przeciko ekologom, ktorzy tam akurat niczego nie blokuja. A jesli chodzi o blokowanie inwestycji, to 99,99 protestow i blokad pochodzi od sasiadow ktorym przeszkadza to ze inny sasiad, inwestor lub ktokolwiek inny cos chce wybudowac obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Blokady dróg IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.02.06, 13:30 Nie tak dawno temu, bialostocki Urzad Miejski nakazal rozbiorke czesci hotelu Golebiewski z powodu drobnego uszczerbku w procedurze. Teraz wszyscy urzednicy i politycy pomstuja na ekologow, ktorzy domagaja sie przestrzegania krajowego i unijnego prawa. Za najmniejsze uchybienie formalne, inni, wyzsi od nich urzednicy uchyla bezprawne decyzje, i trzeba bedzie zatrzymac budowe, zwracac pieniadze z odsetkami. Czy tego nikt nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Blokady dróg 06.02.06, 14:32 Po pierwsze nadzór budowlany, nie urząd miejski. Po drugie to nie był błą urzędnika, tylko Gołębiewski się pospieszył i rozpoczął rozbudowę przed uprawomocnieniem się decyzji, a tę zaskarżył jeden z mieszkańców sąsiedniego bloku. Po trzecie hotel się jednak rozbudował o część konferencyjną, co można zobaczyć osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Blokady dróg IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.02.06, 19:31 No wlasnie, a teraz wszyscy sie spiesza zeby rozoczac budowe drog bez zezwolen wymaganych przez prawo. Jesli tak zrobia, nadzor budowlany, lub inny urzad nadzorujacy budowe drog, natychmiast im to zablokuje, nie zadni ekolodzy. Widzisz jakas roznice od tego co zrobil Golebiewski? A droga i tak powstanie, tak jak powstala hala hotelu, gdy wszystkie papiery beda zgodne z prawem, bo wtedy nikt, ekolog czy nie ekolog, nie powstrzyma budowy. I po co tyle halasu? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Blokady dróg 06.02.06, 19:34 A mi się nie chce już o niczym pisać, dopadło mnie zobojętnienie, a na temat dróg w szczególności, bo ileż to można o tym samym mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrek Re: Blokady dróg IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.02.06, 18:55 to czemu piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Blokady dróg 07.02.06, 18:57 A jak mam przekazać ta wiadomość, telepatycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrek Re: Blokady dróg IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.02.06, 19:01 moglbys sprubowac Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Blokady dróg 07.02.06, 19:02 Próbowałem, ale pokój mam ekranowany i nie chciało pujść, zbyt duże zakłucenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Blokady dróg IP: 195.177.197.* 07.02.06, 19:10 jAk pOkUj mAsH EkRanOwAnY tO jAkIe zAkŁuCeNiA? PaPaTkI <całuje> Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Blokady dróg 07.02.06, 19:53 Nie wiesz? Tak jak kable masz ekranowane, aby zakłuceń elektromagnetycznych nie było, tak mój pokój widocznie jest! Odpowiedz Link Zgłoś