Dodaj do ulubionych

Blokady dróg

IP: 217.17.33.* 05.02.06, 20:51
czy ktoś wie o której mają rozpocząć się blokady?
Obserwuj wątek
    • Gość: adsr Re: Blokady dróg IP: 217.17.33.* 05.02.06, 20:51
    • Gość: erba Re: Blokady dróg IP: 217.97.164.* 06.02.06, 09:42
      w wasilkowie o 11.00
    • Gość: trzosik Re: Blokady dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:33
      wszystkiemu winni sa ekolodzy można było posłuchać ich bredni w sobotę na PTV
      jak dyskutowali z burmistrzem Wasilkowa TVP powinna robić takie programy
      • Gość: WiP Re: Blokady dróg IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.02.06, 12:16
        Ekolodzy sa winni temu ze niedouczeni urzednicy nie potrafia poprawnie
        skompletowac dokumentow? Ekolodzy nie sa w stanie ani zablokowac niczego, ani
        tez w niczym pomoc jesli to jest niezgodne z prawem. A ta cala nagonka na
        ekologow chyba ma jedynie sluzyc tworzeniu medialnych okazji zeby bylo o czym
        pisac i gadac, bo oprocz czczej gadaniny nic z tego nie wynika. Gdyby dokumenty
        i procedury budowy drog byly poprawne nikt nie bylby w stanie ich zablokowac, a
        teraz niedouczeni urzednicy ktorzy powinni za to stracic stolki mydla ludziom
        oczy ekologami. A ludzie omamiemi taka populistyczna gadanina jeszcze w to
        wierza ...
        • zewsi Re: Blokady dróg 06.02.06, 13:03
          To nie pierwsza, ani ostatnia inwestycja "nie blokowana" przez ekologów. Siłę
          tych antyblokad poznali już inwestorzy prywatni, urzędnicy gminni czas więc by
          ją poznali także urzędnicy rządowi. Potrafią doprowadzać do zawieszenia
          postepowań administracyjnych, inwestycji, robót budowlanych. I jednocześnie
          prosto w oczy mówić:
          "Jak to, my coś blokujemy?"
          Ot, taka ich pokrętna natura.
          • natt Re: Blokady dróg 06.02.06, 13:10
            A kto blokuje budowę obwodnicy Suwałk? Albo Suchowoli? Tudzież modernizację
            ósemki na odcinku Białystok-Jeżewo? Dlaczego tam nic nie powstaje?
          • Gość: WiP Re: Blokady dróg IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.02.06, 13:17
            Tak, a obwodnicy Wasilkowa tez "nie blokuja"? To czemu nie jest budowana? Bo ja
            jakos nie slyszalem o zadnych protestach ekologow, tylko mieszkancow przeciko
            ekologom, ktorzy tam akurat niczego nie blokuja.
            A jesli chodzi o blokowanie inwestycji, to 99,99 protestow i blokad pochodzi od
            sasiadow ktorym przeszkadza to ze inny sasiad, inwestor lub ktokolwiek inny cos
            chce wybudowac obok.
    • Gość: pk Re: Blokady dróg IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.02.06, 13:30
      Nie tak dawno temu, bialostocki Urzad Miejski nakazal rozbiorke czesci hotelu
      Golebiewski z powodu drobnego uszczerbku w procedurze. Teraz wszyscy urzednicy i
      politycy pomstuja na ekologow, ktorzy domagaja sie przestrzegania krajowego i
      unijnego prawa. Za najmniejsze uchybienie formalne, inni, wyzsi od nich
      urzednicy uchyla bezprawne decyzje, i trzeba bedzie zatrzymac budowe, zwracac
      pieniadze z odsetkami. Czy tego nikt nie widzi?
      • zewsi Re: Blokady dróg 06.02.06, 14:32
        Po pierwsze nadzór budowlany, nie urząd miejski. Po drugie to nie był błą
        urzędnika, tylko Gołębiewski się pospieszył i rozpoczął rozbudowę przed
        uprawomocnieniem się decyzji, a tę zaskarżył jeden z mieszkańców sąsiedniego
        bloku. Po trzecie hotel się jednak rozbudował o część konferencyjną, co można
        zobaczyć osobiście.
        • Gość: pk Re: Blokady dróg IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.02.06, 19:31
          No wlasnie, a teraz wszyscy sie spiesza zeby rozoczac budowe drog bez zezwolen
          wymaganych przez prawo. Jesli tak zrobia, nadzor budowlany, lub inny urzad
          nadzorujacy budowe drog, natychmiast im to zablokuje, nie zadni ekolodzy.
          Widzisz jakas roznice od tego co zrobil Golebiewski? A droga i tak powstanie,
          tak jak powstala hala hotelu, gdy wszystkie papiery beda zgodne z prawem, bo
          wtedy nikt, ekolog czy nie ekolog, nie powstrzyma budowy. I po co tyle halasu?
    • koczisss Re: Blokady dróg 06.02.06, 19:34
      A mi się nie chce już o niczym pisać, dopadło mnie zobojętnienie, a na temat
      dróg w szczególności, bo ileż to można o tym samym mówić?
      • Gość: pietrek Re: Blokady dróg IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.02.06, 18:55
        to czemu piszesz?
        • koczisss Re: Blokady dróg 07.02.06, 18:57
          A jak mam przekazać ta wiadomość, telepatycznie?
          • Gość: pietrek Re: Blokady dróg IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.02.06, 19:01
            moglbys sprubowac
            • koczisss Re: Blokady dróg 07.02.06, 19:02
              Próbowałem, ale pokój mam ekranowany i nie chciało pujść, zbyt duże zakłucenia!
              • Gość: gość portalu Re: Blokady dróg IP: 195.177.197.* 07.02.06, 19:10
                jAk pOkUj mAsH EkRanOwAnY tO jAkIe zAkŁuCeNiA?

PaPaTkI

<całuje>
                • koczisss Re: Blokady dróg 07.02.06, 19:53
                  Nie wiesz?
                  Tak jak kable masz ekranowane, aby zakłuceń elektromagnetycznych nie było, tak
                  mój pokój widocznie jest!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka