Dodaj do ulubionych

Toksyczna mała czarna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:46
Apolonia Wojciechowska chciała się za wszelką cene nachapać i masz teraz
efekty jak Astra utrzyma się na rynku to sukces. Ku przestrodze innym
producentom!!!

ps. I to jeszcze z Poznania ale wstyd
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: Toksyczna mała czarna IP: *.ds.pg.gda.pl 10.03.06, 09:02
      a ja uwazam, ze jej tlumaczenia maja sens.

zreszta jak gazeta napisala - zaden specjalista nie chcial sie wypowiedziec na temat szkodliwosci tej ochratoksyny. 50 lat nikt tego nie badal, a teraz alarm! alarm! 'toksyczna'!.

a poza tym herbata jest i tak lepsza.
      • kisuar Re: Toksyczna mała czarna 10.03.06, 09:12
        Astra produkuje dobre kawy i zdobywa rynek. Więc niemiecka konkurencja musiała
        jej podłożyć noge. A "Świat Konsumenta" jest na pewno własnością jakiegoś
        bauera lub bertelsmana. Zobaczcie jak niemieckie samochody preferuje Motor i
        Auto Świat. I to w sposób koordynowany.
        • grat.nowy no ja nie wiem czy Motor 10.03.06, 09:16
          preferuje niemieckie samochody, ostatnio trochę zjechali Jettę, a w porówaniu
          Polo/Grande Punto zdecydowanie wygrał Fiat, także...

Auto Świat to normalka, przecież to nieomal niemiecki przedruk...
    • Gość: Bernard Re: Toksyczna mała czarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:09
      A czy nie powinien zainteresować się prokurator jakim prawem Pani Prezes
      handluje kawą WYCOFANĄ z niemieckich sklepów? Dlaczego tak łatwo przechodzi jej
      to przez usta, czyżby nie pierwzy raz.
      • Gość: tiritomba Re: Toksyczna mała czarna IP: *.qualitynet.net 10.03.06, 09:14
        A jak mówią, że w Polsce czytanie ze zrozumieniem to rzadkość to nie chce mi się
        wierzyć, a wystarczy jeden Bernard żeby sie o tym przekonać ;)
        • Gość: KiSuar Re: Toksyczna mała czarna IP: *.crowley.pl 10.03.06, 09:16
          Niestety miałem rację. Właścicielem Świata Konsumentów jest wydawnictwi Floyd
          Press co świadczy że polska kawa weszła komuś w paradę
          • Gość: Lucusia Re: Toksyczna mała czarna IP: 212.244.186.* 10.03.06, 09:52
            A może powinniśmy się poprzyglądać Sanepidowi.
            Takie gazety w Niemczech zrobiły porządek, bo same zlecały ekspertyzy.
            U nas nie ma żadnej weryfikacji przekupywanegu Sanepidu.
            To przeciez wiadomo, że osoby tam pracujące dostają, po rzetelnej
            kontroli na przykład hipermarketu,
            ultimatum: albo zmienią raport, albo pracę.
            Nie jest istotne, że to Niemcy ryją pod polska trującą kawą, jak się zacznie rycie, to może ogólnie wszystko poprawią.
    • smentuff W którą stronę mieszać, aby była zdrowsza? 10.03.06, 09:22
    • Gość: Intell Nic sie nie zmarnuje IP: *.glucholazy.sdi.tpnet.pl 10.03.06, 09:25
      Kara trafi do likali, budek z napojami, tam nikt nie zaglada........
      • fubrawiec Re: Nic sie nie zmarnuje 10.03.06, 09:40
        > Kara trafi do likali

Ale za co te tajemnicze likale zostaną ukarane, he?
    • maciek1972 Re: Toksyczna mała czarna 10.03.06, 09:39
      A Opla Astre Classic też mają wycofać???
    • mal49 Re: Toksyczna mała czarna 10.03.06, 09:49
      Problem dotyczy kawy rozpuszczalnej. Problemu nie ma w przypadku ziarnistej,
      którą pijąc, mamy pewność, że nie jest spleśniała. Ot - cała filozofia.
      Komu z fusami???
    • Gość: hm Re: Toksyczna mała czarna IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.03.06, 09:57
      mam pytanie jak moge ja zadac komus pytanie, jetsem nowa. odpowiedziec
      potrafię, ale jak samej o coś pytać, prosze o prosta instrukcję obsługi
      • Gość: fan Re: Toksyczna mała czarna IP: *.koba.pl / *.koba.pl 10.03.06, 11:11
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299, tu znajdziesz odpowiedzi na takie pytania.
      • kalinka2000 Re: Toksyczna mała czarna 10.03.06, 11:20
        Zajrzyj tu forum.gazeta.pl/forum/0,62499.html

Poza tym najprostszym sposobem nadania fromy pytającej jest umieszczenie
        pytajnika (zwanego znakiem zapytania) na końcu dania.
        • Gość: kaloryfer Re: Toksyczna mała czarna IP: 82.139.11.* 13.03.06, 10:32
          To ja idę coś zjeść. Może danie z pytajnikiem ;)
          • kalinka2000 Re: Toksyczna mała czarna 13.03.06, 11:19
            Ha! Ha! Ale mnie złapałeś...
            Smacznego!
    • Gość: KACZOROWSKI Re: Toksyczna mała czarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:47
      Nie takie rzeczy sie pijało :)))))))
      • Gość: idzikczortu Re: Toksyczna mała czarna IP: *.sub-66-174-93.myvzw.com 10.03.06, 16:58
        Z tymi plesniami na kawie to nie jest taka prosta sprawa.
        Oczywiscie, ostatnie zdanie pewnie powinno nalezec do lekarza specjalisty,
        ktory po wnikliwych badaniach powie, ze np., taki typ plesni jest szkodliwy na
        to albo na drugie.
        Pisze to z punktu ciezko uzaleznionego od kawy nalogowca, ktory wedrujac po
        swiecie kiedys tam napatoczyl sie byl na kawe - olsnienie. Po wypiciu zapytalem
        barmana co to za typ kawy; on mi wyjasnil, ze jest to "Jamaican Blue Mountain",
        kawa z Jamaiki, ze zboczy tamtejszej Blekitnej Gory (najwieksza gora na
        Jamaice).
        Ten, wyjatkowo bogaty w kofeine typ kawy jest bardzo delikatny w smaku i bez
        goryczki, bo jak sie okazuje krzewy owocow kawy rosnacej na zboczach Blue
        Mountain pokrytych wilgotnym lasem podzwrotnikowym pokrywaja sie tamtejsza
        plesnia. I wlasnie ta plesn, ktora przenika do ziaren w procesie palenia daje
        ow unikalny i smak i ...niebotyczna cene.
        A tak na marginesie, w ostatnich 10-ciu latach ta kawa zrobila taka furore w
        Japonii, ze Japonczycy chca wykupywac cala produkcje tej kawy "na pniu",
        windujac jej cene do smiesznie wysokiego poziomu. Stad przestrzegam przed
        piciem jamajskiej "Blue Mountain" gdzies gdzie nie jestesmy pewni proweniencji
        kawy podawanej bowiem zaplacimy krocie za lure o mieszance 1-no ziarno na sto
        ziaren smiecia.
    • Gość: GOŚĆ Re: Toksyczna mała czarna IP: *.chello.pl 10.03.06, 17:50
      i co za to grozi, dalej będzie produkować powie może przepraszam
      • olga60 Re: Toksyczna mała czarna 10.03.06, 20:38
        Ale o co chodzi?
    • bad_habit Ja od ubiegłej soboty jestem antykawowa i 10.03.06, 23:18
      nawet mi się to podoba:)
    • Gość: Erwin Re: Toksyczna mała czarna IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 11.03.06, 00:22
      Powiedziałbym normalka. Niemcy nas od dawna trują kawą, np. Jacobs i Tchibo.
      Pijałem te kawy w Niemcach i tam smakują inaczej. U nas to zupełnie inne
      badziewie mimo tego samego opakowania. Myślę że dostajemy te partie produktu,
      które w Niemcach nie przeszły kontroli jakości.
      Nie ma to jak stara PRL'owska mała czarna. Żadna z obecnie dostępnych kaw w
      marketach jej nie dorównuje. Coż moi drodzy, trzeba kupwać w sklepach
      wyspecjalizowanych na kawę i tylko w wersji ziarnistej. Mielona fabrycznie i
      rozpuszczalna to zawsze chemiczny chłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka