dzikaa 08.01.03, 19:39 policzmy ile osób ma rózne komunikatory typu tlen, gg itp. to bedzie pierwszy taki ranking (chyba):D przyłaczcie sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brutt Re: komunikatory IP: *.sbs.Arizona.EDU 08.01.03, 21:12 byc moze to jest glupie pytanie, co to jest tlen i gg? Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: komunikatory 08.01.03, 21:38 To takie coś do gadania klawiaturą "na żywo" www.gadu-gadu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa podsumowanie 08.01.03, 22:10 www.tlen.pl, a co tydzień bede robic podsumowanie :D wpisujcie kto jaki ma komunikator :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa po co? 09.01.03, 19:38 1. bo jestem ciekawa 2. założyłam sie z koleżanką że tlen ma więcej uzytkowników 3. może poznam jakieś nowe komunikatory Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: po co? 09.01.03, 22:07 dzikaa napisała: > 2. założyłam sie z koleżanką że tlen ma więcej > uzytkowników Jesli tak to chyba lepiej bym sie nie wpisywala :)) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milimaniak Re: po co? IP: *.znet.pl 10.01.03, 21:02 a z kim się założyłaś? jestem ciekawa; ja mam tlen i gg, ale na tlenie tylko jedną osobę, bo tylko ona z moich znajomych ma tlen......ale zobaczymy, moze będzie jeszcze ktoś??????? Odpowiedz Link Zgłoś
soulless Re: po co? 15.01.03, 18:52 To proponuje sprobowac ICQ, teoretycznie kilkadziesiat razy wiecej uzytkownikow niz GG. Ale to chyba ciekawsze rozwiazanie dla osob, ktore lubia pogawedzic z kims z drugiego konca swiata, bo w Polsce pod wzgledem popularnosci chyba gadulka wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_grzeszczyk Re: komunikatory IP: siata:* / 192.168.0.* 08.01.03, 22:29 gg x 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryczu Re: komunikatory IP: 212.160.236.* 09.01.03, 05:53 w środowej, jeśli dobrze pamiętam, GW jest duży artykuł o twórcy GG i historii interkomunikatorów. Osobiście co raz częściej "siedzę" na tlenie, bo GG podejrzanie często się wiesza :(. Szkoda, bo jest chyba najbardziej czytelny i ma fajne "nakładki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryczu Re: komunikatory IP: 212.160.236.* 10.01.03, 05:46 Jak wam "chodzi" komunikacja głosowa, bo coś w GG nie za dobrze sie sprawdza... Duże macie poślizgi? Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: komunikatory 10.01.03, 07:55 Ja nie używam tej formy komunikacji przez GG. Syn dość często korzysta z mikrofonu. W zasadzie rozmowa jest normalna, bez opóźnień, chyba że sieć jest przytkana (sobota/niedziela). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: komunikatory IP: *.tkb.pl / 10.1.19.* 10.01.03, 22:25 miałam kilka kompunikatorów np. ICQ, MSN. Obecnie uzywam GG, mysle ,że jest najlepszy, gdyż korzysta z niego najwięcej osób. Może się skuszę na Tlen, bo podobno tez jest spox. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz_84 Re: komunikatory IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 11.01.03, 13:56 Mam gg, uzywalem tez icq, yahoo, IM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: komunikatory IP: *.tkb.pl / 10.1.113.* 15.01.03, 21:53 ja mam gg mialem tez tlen ale do wyrzucilem. P.S kubek coraz blizej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: komunikatory IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 15.01.03, 23:28 Gość portalu: nikt napisał(a): > P.S > kubek coraz blizej:) ROTFL :) PS Mam GG (1971612) I o ile dobre statystyki sobie przypominam, to porowadzi ono zdecydowanie. Niestety wiedza o tym takze jego "szefowie" i nie czuja juz potrzeby walki o klienta, stad taka duza awaryjnosc. (Przynajmniej tak to sobie tlumacze) A gg w jego najstarszym wygladzie mam dlatego, ze nie znosze, wszelakich skorek, gadaczy i innych wodotryskow i zaluje tylko troche, ze istnieje w nim taki syf jak emotikony. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa Pierwsze podsumowanie :-) 16.01.03, 21:16 UWAGA!!!! PODAJE WYNIKI PIERWSZEGO TYGODNIA (I JEDNEGO DNIA ;-)) GG - 12 osób TLEN - 3 osoby ICQ - 1 osoba YAHOO (nie wiedziałam że taki jest) - 1 osoba ZACHĘCAM DO UDZIAŁU W "SPISIE KOMUNIKATORÓW" INNE OSOBY :D PS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Rozmowy glosowe IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.03, 22:11 Od niedawna mam Tlen i rozmowy "pisane" sa chyba na razie granica mozliwosci. Rozmowy glosowe o ktore walcze z uporem wartym lepszej sprawy raczej dlugo nie beda popularne. Moze mi ktos wyjasni dlaczego - co jest za wolne; komputery, modemy, linie przesylowe czy cos jeszcze. Kto ma rozmowy glosowe z zagranica, z jakim panstwem i jaka jest jakosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzikaa WPISUJCIE SIE IP: *.stnet.pl 21.01.03, 15:11 no i jak ja mam wiedziec ile osob ma gg, ile tlen jak sie nie wpisujecie ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: WPISUJCIE SIE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 15:36 gg cos mi sie wydaje, ze przegrasz zaklad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka_ Re: WPISUJCIE SIE IP: *.piasta.pl 22.01.03, 00:03 Gość portalu: saunne napisał(a): > gg > > cos mi sie wydaje, ze przegrasz zaklad... ale kubek coraz blizej :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: komunikatory 21.01.03, 17:28 Tlen. Ale umiem tylko wypuszczac SMS-y. Jestem taki ciemniak ze nawet sznurowadel nie potrafie zawiazac... Odpowiedz Link Zgłoś
kalisia Re: komunikatory 21.01.03, 23:43 A ja co prawda nie mam komputera, ale numer na gg jak najbardziej. Jest to dla mnie ostatnio najlepszy sposób by pogadać z przyjaciółmi w Białymstoku lub Wrocławiu. Z tego co wiem, to nikt z moich znajomych nie ma tlenu, za to jedna ma WP kontakt, przez który można ponoć gadać z osobami z gg. Uff...Ciekawe jak to wszystko działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka_ Re: komunikatory IP: *.piasta.pl 22.01.03, 00:02 aand napisał: > Tlen. Ale umiem tylko wypuszczac SMS-y. Jestem taki ciemniak ze nawet sznurowad > el nie potrafie > zawiazac... Pewnie nie musisz, bo masz takie wsuwane :) Przypomniala mi sie reklama z Trojki, listopad gleboki juz byl a ciagle chodzilo to na antenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: komunikatory 22.01.03, 08:10 Żądam satysfakcji! Jestem ambitny - robię supły... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa Drugie podsumowanie 23.01.03, 17:48 oj kiepsko, kiepsko moi drodzy. Podczas ostatniego tygodnia tylko 3 osoby wyjawiły jakie mają komunikatory :( ale pomalutku może nazbiera się więcej. Wyniki są następujące: GG - 14 osób TLEN - 4 osoby ICQ i YAHOO - po jedenej osobie SPIS TRWA. WPISUJCIE SIĘ :) NASTĘPNE PODSUMOWANIE ZA 7 DNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Drugie podsumowanie IP: *.cable.mindspring.com 23.01.03, 18:51 a ja mam windows messenger Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: komunikatory 25.01.03, 00:34 aand napisał: > > Żądam satysfakcji! Jestem ambitny - robię supły... ???? Tak sie nie mowi do kobiety! :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: do Chatki 27.01.03, 17:16 Przepraszam. Padam do stóp, podejmuję kolana (to znaczy za kolana) i boćkam po rękach... PS. Czy Kobieta mogłaby mi zdradzić jaki zwrot sprawiłby jej przyjemność? Demoiselle? Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: do Chatki 29.01.03, 12:11 aand napisał: > Przepraszam. Padam do stóp, podejmuję kolana (to znaczy za kolana) i boćkam po > rękach... > > PS. > Czy Kobieta mogłaby mi zdradzić jaki zwrot sprawiłby jej przyjemność? > Demoiselle? Demoiselle Chatka? sam widzisz ze pasuje jak chomąto do swini (czy jakos tak):) Poza tym nie ma powodu bys zwracal sie do mnie inaczej niz wszyscy :) POzdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: komunikatory 25.01.03, 00:57 Własnie zainstalowałem sobie TLEN. Połączenie glosowe działa znacznie lepiej niż w GG. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: komunikatory IP: *.stnet.pl 25.01.03, 15:15 gg, tlen (chyba wyrzuce bo mnie denerwuje bardziej niz gg), ICQ, netmeeting [czadowa zabawa, można nie tylko widzieć sie (jesli sie ma kamere), rozmawiac na głos, ale i rysowac razem] i buddy phone.A emotikonki sa faktycznie idiotyczne, choc niektore smieszne, dla oznaczenia emocji wystarcza mi symbole w postaci kresek i kropek.Na szczecie zawsze mozna sobie te obrazki wylaczyc. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: poczta polska? IP: 195.205.214.* 29.01.03, 12:59 a dlaczego nie? jeżeli ja się komunikuję listownie za pośrednictwem urzedów pocztowych, to również chciałbym byc uwzgledniony w owej ankiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa no jasne 29.01.03, 17:43 sorry, jesli cie uraziłam - niechciałam. oczywiście bedziesz uwzględniony w rankingu komunikatorów. a moze ktos kiedys wysłal list w butelce? Albo poslał wiadomosci balonem do nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro butelka i ciacho IP: 195.205.214.* 29.01.03, 22:20 moje koleżanki z podstawówki miały kiedyś jeszcze lepszy pomysł. otóz wysłały list do przyszłości. wkłada sie kartke do butelki, ale nie wrzuca do wody, a zakopuje w ziemi. a potem archeolodzy sie cieszą. plecam ten pomysł zwłaszcza miłośnikom sadzenia drzew. taka butelka pod korzeniami z nazwiskiem tego który zasadził - niezły przekaz. mozna też komunikaty wysyłac w chlebie, a dokładniej w kanapkach. pomiedzy masełko, a plasterek żółtego sera wkładamy ściągę z matmy, albo karteczkę z hasłem "patrz co jesz!". listów miłosnych ta drogą przesyłac nie polecam, chociaz chińczycy na ten przykład do ciastek wróźby kładą. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa Trzecie podsumowanie :) 01.02.03, 14:30 bardzo sie ciesze wieksza iloscia wypowiedzi. oto ranking GG - 16 osób TLEN - 7 osób YAHOO I ICQ - po jednej osobie WINDOWS MESSENGER - 1 osoba POCZTA POLSKA - 1 osoba Listy w butelkach nie zostały odnotowane :) MOŻE KTOŚ MA INNY SPOSÓB KOMUNIKOWANIE SIE Z LUDZMI (LUB ZWIERZĘTAMI) NIZ ZAPREZENTOWANE W TYM WĄTKU??? Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Trzecie podsumowanie :) 02.02.03, 08:51 O zwierzakach nie było mowy, ale jeśli chcesz to kilka przykładów mojego psiego komunikatora: mrrrrr - podrap mnie za uchem wrrrrr - spadaj hau (basem) - ubieraj się, wychodzimy hau (altem) - no co z tą piłką głęboki spojrzenie w oczy, kręcenie łbem - o co tobie chodzi? pojawa się kreska (zmarszczka?) między oczami - będzie zadyma uszy do tyłu - znowu narozrabiałem, przepraszam Miały być przykłady, więc nie będę opisywał całego oprogramowania. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Trzecie podsumowanie :) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 10:57 to i ja dodam: drapanie w okno (kot) - wpusc mnie juz nie chce byc na podworku drapanie w drzwi (pies i kot) - wypusc mnie na podworko, ewentualnie z drugiej strony drzwi - wpusc mnie do domu ocieranie sie o nogi - poglaskaj mnie wrrr (przyjazne) - podziel sie ze mna swoim obiadem aaaaa (to moj odglos) - kocie jak skaczesz mi na kolana chowaj pazury... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa A jak...... 03.02.03, 09:47 A jak wy do nich mówicie? Normalnie, tak jak do ludzi? A może szczekacie i miauczecie? Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: A jak...... 03.02.03, 10:28 Psisko to zwykły kundel, ale weterynarz napisał w papierach "owczarek niemiecki" więc musiałem nauczyć go trochę po niemiecku. Reaguje na "halt" i "bitte setzen ". Jak rano się przebudzi, mówi po francusku "tak" (fonetycznie uułłiiiii). Poza tym zna około 100 słów w polskim języku, łącznie z epitetami typu "ty wredny rudy ryju". Jest jeszcze inny komunikator. Np. niebieski termos na stole - można spać dalej (syn jedzie na narty), żółty termos na stole - można zacząć szaleć, będzie wycieczka do lasu. Jak się bawimy szmatą, to warczymy na siebie. Jak oglądamy Eurosport , to mruczę mu do ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Królik 17.02.03, 15:36 To pokaz mu kroliczke zobaczysz jak sie rozgada (Dzikaa, 18 juz skonczone? bo nie wiem czy moge tak zartowac...:) A z malo komunikatywnych zwierzat - zolw Ignacy mojej kolezanki. Takiego depa nie widzialem jak zyje. Kiedys dotarl w rog pokoju i gramolil sie na sciane 2 godziny i pewnie gramolil by sie dalej gdyby go kolezanka nie przestawila. Wyjatkowo zmulony, nawet jak na zolwia... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa wolność słowa ;-) 17.02.03, 17:43 mozesz tak mówic, chociaz 18 jeszcze nie skonczyłam...ale juz niedługo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: wolność słowa ;-) 18.02.03, 11:39 Zrobiłem eksperyment i przeszukałem Tlen i GG pod kątem mieszkanców Białego stoku. Wpisałem oczywiście Bialystok i Białystok, bo to częsty błąd. Tlenu uzywa około 60 osób. Na GG jest znacznie więcej, ale po obejrzeniu około 200 linii dałem sobie spokój. Nie znalazłem żadnego znanego mi nicka z forum. Trochę jestem zdziwiony, że tak mało osób podaje więcej danych niż nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra inne komunikatory IP: *.euro-net.pl 18.02.03, 19:49 ja zawsze wybieram porozumiewanie sie bez slow... wtedy naprawde widac z kim sie dobrze dogaduje a z kim zle (albo wogole) Odpowiedz Link Zgłoś