Dodaj do ulubionych

komunikatory

08.01.03, 19:39
policzmy ile osób ma rózne komunikatory typu tlen, gg itp. to bedzie pierwszy
taki ranking (chyba):D przyłaczcie sie
Obserwuj wątek
    • dzikaa Tlen + gg 08.01.03, 19:40
      ja
      • nxa Re: Tlen + gg 08.01.03, 19:46
        3930034
    • Gość: brutt Re: komunikatory IP: *.sbs.Arizona.EDU 08.01.03, 21:12
      byc moze to jest glupie pytanie, co to jest tlen i gg?
      • nxa Re: komunikatory 08.01.03, 21:38
        To takie coś do gadania klawiaturą "na żywo"
        www.gadu-gadu.pl/
        • dzikaa podsumowanie 08.01.03, 22:10
          www.tlen.pl, a co tydzień bede robic podsumowanie :D wpisujcie kto jaki ma
          komunikator :D
          • Gość: chatka_ Re: podsumowanie IP: *.piasta.pl 08.01.03, 22:15
            a po co?
            • dzikaa po co? 09.01.03, 19:35
            • dzikaa po co? 09.01.03, 19:38
              1. bo jestem ciekawa 2. założyłam sie z koleżanką że tlen ma więcej
              uzytkowników 3. może poznam jakieś nowe komunikatory
              • chatka_ Re: po co? 09.01.03, 22:07
                dzikaa napisała:

> 2. założyłam sie z koleżanką że tlen ma więcej
                > uzytkowników

Jesli tak to chyba lepiej bym sie nie wpisywala :))
                Pozdr.
              • Gość: milimaniak Re: po co? IP: *.znet.pl 10.01.03, 21:02
                a z kim się założyłaś? jestem ciekawa; ja mam tlen i gg, ale na tlenie tylko
                jedną osobę, bo tylko ona z moich znajomych ma tlen......ale zobaczymy, moze
                będzie jeszcze ktoś???????
              • soulless Re: po co? 15.01.03, 18:52
                To proponuje sprobowac ICQ, teoretycznie kilkadziesiat razy wiecej uzytkownikow
                niz GG. Ale to chyba ciekawsze rozwiazanie dla osob, ktore lubia pogawedzic z
                kims z drugiego konca swiata, bo w Polsce pod wzgledem popularnosci chyba
                gadulka wygrywa.
    • Gość: andrzej_grzeszczyk Re: komunikatory IP: siata:* / 192.168.0.* 08.01.03, 22:29
      gg x 2
    • Gość: ryczu Re: komunikatory IP: 212.160.236.* 09.01.03, 05:53
      w środowej, jeśli dobrze pamiętam, GW jest duży artykuł o twórcy GG i historii
      interkomunikatorów. Osobiście co raz częściej "siedzę" na tlenie, bo GG
      podejrzanie często się wiesza :(. Szkoda, bo jest chyba najbardziej czytelny i
      ma fajne "nakładki".
    • lami Re: komunikatory 09.01.03, 07:14
      ja mam Yahoo :)
    • Gość: Kasandra a ja tez mam.. IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 09.01.03, 19:44
      gg :)
      • Gość: Art Re: a ja tez mam.. IP: *.biaman.pl 09.01.03, 22:01
        GG i ICQ
    • Gość: ryczu Re: komunikatory IP: 212.160.236.* 10.01.03, 05:46
      Jak wam "chodzi" komunikacja głosowa, bo coś w GG nie za dobrze sie sprawdza...
      Duże macie poślizgi?
      • nxa Re: komunikatory 10.01.03, 07:55
        Ja nie używam tej formy komunikacji przez GG. Syn dość często korzysta z
        mikrofonu. W zasadzie rozmowa jest normalna, bez opóźnień, chyba że sieć jest
        przytkana (sobota/niedziela).
    • Gość: ewe Re: komunikatory IP: *.tkb.pl / 10.1.19.* 10.01.03, 22:25
      miałam kilka kompunikatorów np. ICQ, MSN. Obecnie uzywam GG, mysle ,że jest
      najlepszy, gdyż korzysta z niego najwięcej osób. Może się skuszę na Tlen, bo
      podobno tez jest spox.
      • Gość: tomasz_84 Re: komunikatory IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 11.01.03, 13:56
        Mam gg, uzywalem tez icq, yahoo, IM.
        • Gość: nikt Re: komunikatory IP: *.tkb.pl / 10.1.113.* 15.01.03, 21:53
          ja mam gg
          mialem tez tlen ale do wyrzucilem.
          P.S
          kubek coraz blizej:)
          • Gość: rowerzyk Re: komunikatory IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 15.01.03, 23:28
            Gość portalu: nikt napisał(a):

> P.S
            > kubek coraz blizej:)

ROTFL :)

PS Mam GG (1971612) I o ile dobre statystyki sobie przypominam, to porowadzi
            ono zdecydowanie. Niestety wiedza o tym takze jego "szefowie" i nie czuja juz
            potrzeby walki o klienta, stad taka duza awaryjnosc. (Przynajmniej tak to sobie
            tlumacze)
            A gg w jego najstarszym wygladzie mam dlatego, ze nie znosze, wszelakich
            skorek, gadaczy i innych wodotryskow i zaluje tylko troche, ze istnieje w nim
            taki syf jak emotikony.
            Pozdrawiam.
            • dzikaa Pierwsze podsumowanie :-) 16.01.03, 21:16
              UWAGA!!!!
              PODAJE WYNIKI PIERWSZEGO TYGODNIA (I JEDNEGO DNIA ;-))
              GG - 12 osób
              TLEN - 3 osoby
              ICQ - 1 osoba
              YAHOO (nie wiedziałam że taki jest) - 1 osoba

ZACHĘCAM DO UDZIAŁU W "SPISIE KOMUNIKATORÓW" INNE OSOBY :D

PS.
              • Gość: Stanislaw Rozmowy glosowe IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.03, 22:11
                Od niedawna mam Tlen i rozmowy "pisane" sa chyba na razie granica mozliwosci.
                Rozmowy glosowe o ktore walcze z uporem wartym lepszej sprawy raczej dlugo nie
                beda popularne. Moze mi ktos wyjasni dlaczego - co jest za wolne; komputery,
                modemy, linie przesylowe czy cos jeszcze. Kto ma rozmowy glosowe z zagranica, z
                jakim panstwem i jaka jest jakosc?
                • Gość: dzikaa WPISUJCIE SIE IP: *.stnet.pl 21.01.03, 15:11
                  no i jak ja mam wiedziec ile osob ma gg, ile tlen jak sie nie wpisujecie ? ;-)
                  • Gość: saunne Re: WPISUJCIE SIE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 15:36
                    gg

cos mi sie wydaje, ze przegrasz zaklad...
                    • Gość: chatka_ Re: WPISUJCIE SIE IP: *.piasta.pl 22.01.03, 00:03
                      Gość portalu: saunne napisał(a):

> gg
                      >
                      > cos mi sie wydaje, ze przegrasz zaklad...

ale kubek coraz blizej :)
    • aand Re: komunikatory 21.01.03, 17:28
      Tlen. Ale umiem tylko wypuszczac SMS-y. Jestem taki ciemniak ze nawet sznurowadel nie potrafie
      zawiazac...
      • kalisia Re: komunikatory 21.01.03, 23:43
        A ja co prawda nie mam komputera, ale numer na gg jak najbardziej. Jest to dla
        mnie ostatnio najlepszy sposób by pogadać z przyjaciółmi w Białymstoku lub
        Wrocławiu. Z tego co wiem, to nikt z moich znajomych nie ma tlenu, za to jedna
        ma WP kontakt, przez który można ponoć gadać z osobami z gg. Uff...Ciekawe jak
        to wszystko działa.
      • Gość: chatka_ Re: komunikatory IP: *.piasta.pl 22.01.03, 00:02
        aand napisał:

> Tlen. Ale umiem tylko wypuszczac SMS-y. Jestem taki ciemniak ze nawet
        sznurowad
        > el nie potrafie
        > zawiazac...

Pewnie nie musisz, bo masz takie wsuwane :) Przypomniala mi sie reklama z
        Trojki, listopad gleboki juz byl a ciagle chodzilo to na antenie :)
        • aand Re: komunikatory 22.01.03, 08:10

Żądam satysfakcji! Jestem ambitny - robię supły...
          • dzikaa Drugie podsumowanie 23.01.03, 17:48
            oj kiepsko, kiepsko moi drodzy. Podczas ostatniego tygodnia tylko 3 osoby
            wyjawiły jakie mają komunikatory :( ale pomalutku może nazbiera się więcej.
            Wyniki są następujące:
            GG - 14 osób
            TLEN - 4 osoby
            ICQ i YAHOO - po jedenej osobie
            SPIS TRWA. WPISUJCIE SIĘ :) NASTĘPNE PODSUMOWANIE ZA 7 DNI
            • Gość: ewa Re: Drugie podsumowanie IP: *.cable.mindspring.com 23.01.03, 18:51
              a ja mam windows messenger
          • chatka_ Re: komunikatory 25.01.03, 00:34
            aand napisał:

>
            > Żądam satysfakcji! Jestem ambitny - robię supły...

???? Tak sie nie mowi do kobiety! :)
            • aand Re: do Chatki 27.01.03, 17:16
              Przepraszam. Padam do stóp, podejmuję kolana (to znaczy za kolana) i boćkam po
              rękach...

PS.
              Czy Kobieta mogłaby mi zdradzić jaki zwrot sprawiłby jej przyjemność?
              Demoiselle?
              • chatka_ Re: do Chatki 29.01.03, 12:11
                aand napisał:

> Przepraszam. Padam do stóp, podejmuję kolana (to znaczy za kolana) i boćkam
                po
                > rękach...
                >
                > PS.
                > Czy Kobieta mogłaby mi zdradzić jaki zwrot sprawiłby jej przyjemność?
                > Demoiselle?

Demoiselle Chatka? sam widzisz ze pasuje jak chomąto do swini (czy jakos tak):)
                Poza tym nie ma powodu bys zwracal sie do mnie inaczej niz wszyscy :)
                POzdrawiam!
    • nxa Re: komunikatory 25.01.03, 00:57
      Własnie zainstalowałem sobie TLEN. Połączenie glosowe działa znacznie lepiej
      niż w GG.
      Pzdr.
    • Gość: Misia Re: komunikatory IP: *.stnet.pl 25.01.03, 15:15
      gg, tlen (chyba wyrzuce bo mnie denerwuje bardziej niz gg), ICQ, netmeeting
      [czadowa zabawa, można nie tylko widzieć sie (jesli sie ma kamere), rozmawiac
      na głos, ale i rysowac razem] i buddy phone.A emotikonki sa faktycznie
      idiotyczne, choc niektore smieszne, dla oznaczenia emocji wystarcza mi symbole
      w postaci kresek i kropek.Na szczecie zawsze mozna sobie te obrazki wylaczyc.
      Pozdrówka
      • Gość: pIOTREK Re: komunikatory IP: *.piasta.pl 27.01.03, 14:38
        gg
        • Gość: Rob28 Re: komunikatory IP: *.mst.gov.pl 28.01.03, 09:19
          tlen
          • Gość: koro Re: komunikatory IP: 195.205.214.* 29.01.03, 12:29
            poczta polska
            • Gość: dzikaa poczta polska? IP: *.stnet.pl 29.01.03, 12:37
              • Gość: koro Re: poczta polska? IP: 195.205.214.* 29.01.03, 12:59
                a dlaczego nie? jeżeli ja się komunikuję listownie za pośrednictwem urzedów
                pocztowych, to również chciałbym byc uwzgledniony w owej ankiecie.
                • dzikaa no jasne 29.01.03, 17:43
                  sorry, jesli cie uraziłam - niechciałam. oczywiście bedziesz uwzględniony w
                  rankingu komunikatorów. a moze ktos kiedys wysłal list w butelce? Albo poslał
                  wiadomosci balonem do nieba
                  • Gość: koro butelka i ciacho IP: 195.205.214.* 29.01.03, 22:20
                    moje koleżanki z podstawówki miały kiedyś jeszcze lepszy pomysł. otóz wysłały
                    list do przyszłości. wkłada sie kartke do butelki, ale nie wrzuca do wody, a
                    zakopuje w ziemi. a potem archeolodzy sie cieszą. plecam ten pomysł zwłaszcza
                    miłośnikom sadzenia drzew. taka butelka pod korzeniami z nazwiskiem tego który
                    zasadził - niezły przekaz. mozna też komunikaty wysyłac w chlebie, a dokładniej
                    w kanapkach. pomiedzy masełko, a plasterek żółtego sera wkładamy ściągę z
                    matmy, albo karteczkę z hasłem "patrz co jesz!". listów miłosnych ta drogą
                    przesyłac nie polecam, chociaz chińczycy na ten przykład do ciastek wróźby
                    kładą.
                    • dzikaa Trzecie podsumowanie :) 01.02.03, 14:30
                      bardzo sie ciesze wieksza iloscia wypowiedzi. oto ranking
                      GG - 16 osób
                      TLEN - 7 osób
                      YAHOO I ICQ - po jednej osobie
                      WINDOWS MESSENGER - 1 osoba
                      POCZTA POLSKA - 1 osoba
                      Listy w butelkach nie zostały odnotowane :)

MOŻE KTOŚ MA INNY SPOSÓB KOMUNIKOWANIE SIE Z LUDZMI (LUB ZWIERZĘTAMI) NIZ
                      ZAPREZENTOWANE W TYM WĄTKU???
                      • nxa Re: Trzecie podsumowanie :) 02.02.03, 08:51
                        O zwierzakach nie było mowy, ale jeśli chcesz to kilka przykładów mojego psiego
                        komunikatora:
                        mrrrrr - podrap mnie za uchem
                        wrrrrr - spadaj
                        hau (basem) - ubieraj się, wychodzimy
                        hau (altem) - no co z tą piłką
                        głęboki spojrzenie w oczy, kręcenie łbem - o co tobie chodzi?
                        pojawa się kreska (zmarszczka?) między oczami - będzie zadyma
                        uszy do tyłu - znowu narozrabiałem, przepraszam
                        Miały być przykłady, więc nie będę opisywał całego oprogramowania.
                        Pzdr.
                        • Gość: saunne Re: Trzecie podsumowanie :) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 10:57
                          to i ja dodam:

drapanie w okno (kot) - wpusc mnie juz nie chce byc na podworku
                          drapanie w drzwi (pies i kot) - wypusc mnie na podworko, ewentualnie z drugiej
                          strony drzwi - wpusc mnie do domu
                          ocieranie sie o nogi - poglaskaj mnie
                          wrrr (przyjazne) - podziel sie ze mna swoim obiadem
                          aaaaa (to moj odglos) - kocie jak skaczesz mi na kolana chowaj pazury...
                          • dzikaa A jak...... 03.02.03, 09:47
                            A jak wy do nich mówicie? Normalnie, tak jak do ludzi? A może szczekacie i
                            miauczecie?
                            • nxa Re: A jak...... 03.02.03, 10:28
                              Psisko to zwykły kundel, ale weterynarz napisał w papierach "owczarek
                              niemiecki" więc musiałem nauczyć go trochę po niemiecku. Reaguje na "halt"
                              i "bitte setzen ". Jak rano się przebudzi, mówi po francusku "tak" (fonetycznie
                              uułłiiiii). Poza tym zna około 100 słów w polskim języku, łącznie z epitetami
                              typu "ty wredny rudy ryju". Jest jeszcze inny komunikator. Np. niebieski termos
                              na stole - można spać dalej (syn jedzie na narty), żółty termos na stole -
                              można zacząć szaleć, będzie wycieczka do lasu. Jak się bawimy szmatą, to
                              warczymy na siebie. Jak oglądamy Eurosport , to mruczę mu do ucha.
                              • dzikaa Królik 16.02.03, 17:35
                                a ja mam królika i on do mnie nie mówi :(
                                • aand Re: Królik 17.02.03, 15:36
                                  To pokaz mu kroliczke zobaczysz jak sie rozgada (Dzikaa, 18 juz skonczone? bo
                                  nie wiem czy moge tak zartowac...:)
                                  A z malo komunikatywnych zwierzat - zolw Ignacy mojej kolezanki. Takiego depa
                                  nie widzialem jak zyje. Kiedys dotarl w rog pokoju i gramolil sie na sciane 2
                                  godziny i pewnie gramolil by sie dalej gdyby go kolezanka nie przestawila.
                                  Wyjatkowo zmulony, nawet jak na zolwia...
                                  • dzikaa wolność słowa ;-) 17.02.03, 17:43
                                    mozesz tak mówic, chociaz 18 jeszcze nie skonczyłam...ale juz niedługo :-)
                                    • nxa Re: wolność słowa ;-) 18.02.03, 11:39
                                      Zrobiłem eksperyment i przeszukałem Tlen i GG pod kątem mieszkanców Białego
                                      stoku. Wpisałem oczywiście Bialystok i Białystok, bo to częsty błąd. Tlenu
                                      uzywa około 60 osób. Na GG jest znacznie więcej, ale po obejrzeniu około 200
                                      linii dałem sobie spokój. Nie znalazłem żadnego znanego mi nicka z forum.
                                      Trochę jestem zdziwiony, że tak mało osób podaje więcej danych niż nick.
                      • Gość: Kasandra inne komunikatory IP: *.euro-net.pl 18.02.03, 19:49
                        ja zawsze wybieram porozumiewanie sie bez slow... wtedy naprawde widac z kim
                        sie dobrze dogaduje a z kim zle (albo wogole)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka