Dodaj do ulubionych

Wiadomości głosowe na messengerze

16.01.25, 11:47
Nie cierpię. Zastanawiam się czy to ja jestem dziwna, czy ludzie powariowali z tymi wiadomościami głosowymi w komunikatorach. Właśnie mi koleżanka przysłała 3 takie wiadomości po 10 minut każda... i to nie jakaś bliska osoba, tylko dalsza znajoma. No nie mam czasu tego odsłuchać, zaczyna mi to powoli przypominać dawne czasy wiszenia godzinami na telefonie.
Wysyłacie takie wiadomości? Odsłuchujecie? Lubicie?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 11:50
      Nienawidzę i tez ludzi mi to g.. namiętnie wysyłają. Zdarza się, że nie odsłuchuję nawet. A już doprowadza mnie do szału jak cos na szybko musze ustalic i mi zamiast odpwoiedzi tak/ nie wysyłają głosowy elaborat.....
    • pytajacakinga Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 11:51
      Mi wysyłają i ja też wysyłam ale coś krótkiego i ważnego co było by za dużo pisania.
      Tak ze ja lubię dostawać wole słuchać niż czytac
    • kropkacom Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 11:52
      I dalsza znajoma wysyła ci trzy wiadomości po dziesięć minut/ Codziennie? Wymyślasz. Nie, nie używam. Jeśli ktoś bliski wyśle to odsłuchuje z przyziemnością. |Dalecy znajomi w ogóle nie piszą a już na pewno wysyłają dźwiękowych wiadomości.
      • kropkacom Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 11:54
        Nie tylko na messengerze jest taka opcja.
      • freja08 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:01
        Wuj wie czego ta konkretna znajoma teraz chce, nie mogę odsłuchać bo stoję w kolejce w mięsnym. Codziennie to może nie, ale tak co drugi dzień ktoś mi coś wysyła, głównie kilka koleżanek oraz szwagierka. Robi się męczące.
        • kropkacom Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:03
          Dobra pisz na forum z tego mięsnego na forum big_grin Trollujesz.
          • freja08 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:25
            big_grin
            Co według ciebie należy robić czekając gdzieś w kolejce, czytać gazetę? Każdy oprócz emerytek stał z telefonem w łapie.
        • tiffany_obolala Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:10
          ale zdaje sie że jest jakieś ograniczenie i nie da się wysłać 10-minutowej głosówki. Dwuminutowe chyba maks.
          • freja08 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:24
            Jest ograniczenie do 10 minut
          • helka.na.zakrecie Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:41
            Oczywiście, że się da. Messenger - 10 min
    • primula.alpicola Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 11:54
      Wysyłam (kiedy mi się spieszy) i odsłuchuję, ale nie 10 minut, na litość boską. Na pewno nie dłuższe niż minuta.
    • krwawy.lolo Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 11:56
      Dysleksja, dysgrafia, a raczej pospolite lenistwo i nieuctwo.
    • tiffany_obolala Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:00
      Są ludzie, którzy tak wolą. Moje dziecko mi wysyła głosówki, jak chce się podzielić czymś ciekawym i chce zachować całą płaszczyznę dźwiękową - teatralne zawieszenie głosu, emocje itd. Albo właśnie jak jest cała w emocjach. Moja koleżanka, która ma zwyczaj przepraszania, że żyje, wysyła mi głosówki, jak ma za dużo tłumaczenia. Wie, że ich nie lubię, więc stara się ograniczać, ale czasami to ją przerasta. Siostra wysyła głosówki jak prowadzi.
    • heca007 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:03
      Takie długie to nie. Córka mi czasem wysyła jak się odpali i rajcuje ją jakiś temat wink Typu - nie założą im światłowodu bo sąsiad z dołu nie chce się zgodzić tongue_out Albo pies nas.rał im w windzie i nikt się nie che przyznać. No i wtedy dostaję takie wiadmości bo musi się wygadać a nie wypisać wink Ja też czasem jej wysyłam bo łatwiej coś opowiedzieć niż opisać. Zwykle kulinarnie, ostatnio ogrodniczo bo do domu sobie ziemiórki przyniosła i jej to g.ówno latało po mieszkaniu.
      Poza tym chyba nikt do mnie nie wysyła takich.
    • zona_mi Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:06
      Nie uwielbiam, ale dostaję właściwie tylko od dwóch osób - jedna nagrywa się, prowadząc samochód, a druga ma kłopot z pisaniem ze względu na zdrowie.
    • daniela34 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:08
      Nie przepadam, bo nie używam słuchawek (bo nie lubię), co oznacza, że muszę znaleźć miejsce i czas, żeby odsłuchać. Ale rozumiem, że czasem ktoś z kolei może mieć problem, żeby napisać (szybciej powiedzieć, ręce z jakiegoś powodu zajęte, itd.). No ale nikt mi nigdy nie wysłał dziesięciominutowej.
      • kurt.wallander Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:11
        Gdy uznaję, że szybciej powiedzieć, to pytam pisemnie, czy moge zadzwonić i dzwonię. Takie monologi nagrane, które mam odsłuchać, irytują mnie. Na szczęście mało kto z mojego otoczenia je stosuje.
    • dreg13 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:11
      Dostaję tylko od dzieci.

On - ona oglądała 4 godziny telewizję
      Ona - on powiedzial, ze oglądałam 4 godziny telewizje
      Ona - a to nieprawda
      On - ona powiedziala, ze nieprawda, a prawda
      On - klamczucha
      Ona - on mnie nazwał…

Tylko trzeba w dobrej kolejności to odpalać, bo to takie 1-2 sekundowe nagrania
      • heca007 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 14:03
        Ja aż tak to nie. Wtedy raczej dzwonią i zaczynają od - powiedz mu...! wink Mimo, że siedzą 10m od siebie.

Za to córka jak nie wysyła głosówek to pisze w przerywany sposób. Czyli:

1.wiadomość- Słuchaj
        kropki na messegerze robią patataj, patataj, patataj. Ja wpatruję się w ekran
        2.wiadomość-pamiętasz tą paczkę?
        patataj patataj, patataj. Ja czekam bo nie wiem jaka paczka?!
        3. no to przyszła
        patataj, patataj, patataj. Ja dalej czekam.
        4. ale do sąsiedniego bloku
        patataj, patataj, patataj. Mnie szlag zaczyna trafiać sciana
        5. poszłam odebrać
        patataj, patataj, patataj
        6. i ona była uszkodzona
        patataj, patataj, patataj... k.urwa!!!!
        7. chyba odeślę
        patataj, patataj, patataj. Zestarzałam się czekając na koleją odpowiedź tongue_out
        8. albo zadzwonię i niech mi wyślą jeszcze raz...

Naprawdę nie można tego umieścić w jednej wypowiedzi?!?
        • jkl13 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 14:12
          Moi synowie tak mają. Nauka pisania całej wiadomości w jednym okienku idzie jak po grudzień, mimo że specjalnie nie reaguję ma tego typu urywane słowa (bo wiadomością trudno to nazwać).
          Kiedyś od młodego dostałam zestaw wiadomosci:
          - mamo
          - teraz
          - czekam
          - za 5 minut
          I pomimo tego,że domyśliłam się, że chce, żeby go odebrać z centrum handlowego (do którego nijak nie dojazdem ani teraz ani za 5 minut), to celowo poczekałam na telefon. Zadzwonił po 15 minutach z fochem "gdzie jesteś?, przecież ja tu czekam a miałaś po mnie przyjechaćwink", ale i tak niczego go to nie nauczyło, dalej wysyła mi monosylaby...
          • tiffany_obolala Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 14:26
            Gdzieś, chyba nawet na forum, widziałam opowieść menadżerki, która zaczęła pisać zetkom polecenia w taki właśnie urywany sposób. Lepiej docierały do odbiorcy big_grin
        • mikams75 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 14:15
          dobre okreslenie "patataj" w tej sytuacji, kradne wink
          • heca007 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 14:17
            Proszę bardzo smile
          • ender_celebi Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 15:34
            To jest wręcz idealna onomatopeja na te kropki big_grin ja się szczerze uśmiałam, bo ja te kropki słyszałam podczas czytania. Moja znajoma tak pisze z tymi patatajami wink
        • iwles Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 15:19

Naprawdę wolałabys dostać taką wiadomość:
          - mamo, słuchaj
          patataj, patataj, patataj...patataj, patataj, patataj... patataj, patataj, patataj... patataj, patataj, patataj... patataj, patataj, patataj... patataj, patataj, patataj... patataj, patataj, patataj... patataj, patataj, patataj...

wink
          • ender_celebi Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 15:37
            iwles napisała:

>
            > Naprawdę wolałabys dostać taką wiadomość:
            > - mamo, słuchaj
            > patataj, patataj, patataj...patataj, patataj, patataj... patataj, patataj, pata
            > taj... patataj, patataj, patataj... patataj, patataj, patataj... patataj, patat
            > aj, patataj... patataj, patataj, patataj... patataj, patataj, patataj...
            >
            > wink
            >
            >
            >
            >

i po milionie patatajów:
            - a w sumie to już nic
            • heca007 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 20:07
              big_grin
        • eliszka25 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 20:13
          O matko! Syn mojego męża tak pisze. Najlepiej, jak o coś mnie pyta. Ja myślę, że to już całe pytanie, zaczynam odpowiadać, w trakcie mojego pisania przychodzi jeszcze 15 wiadomości po 2 słowa i okazuje się, że pytanie jest w sumie zupełnie inne, a moja odpowiedź nie ma sensu 🤦🏼‍♀️😡
      • homohominilupus Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 15:32
        dreg13 napisała:

> Dostaję tylko od dzieci.
        >
        > On - ona oglądała 4 godziny telewizję
        > Ona - on powiedzial, ze oglądałam 4 godziny telewizje
        > Ona - a to nieprawda
        > On - ona powiedziala, ze nieprawda, a prawda
        > On - klamczucha
        > Ona - on mnie nazwał…
        >
        >
        > Tylko trzeba w dobrej kolejności to odpalać, bo to takie 1-2 sekundowe nagrania

Oesu, co za koszmar
      • youngagain Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 15:37
        Tak ja też!!! Hahah
    • homohominilupus Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:21
      Nie znoszę.

Czasem wysyłam, w odpowiedzi na inną głosową ale szczerze nie cierpię.

3 wiadomości po 10 min od znajomej??? Co ona Ci nagrała?
      • freja08 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:27
        Gdy będę robić obiad poświęcę się i odsłucham 😅
    • bona.sforza Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:33
      Nie cierpię. Przeważnie dostaję je w momencie, kiedy nie mogę odsłuchać, bo jestem w komunikacji, idę z dzieckiem, w sklepie, itd., a wyciąganie i odpalanie słuchawek, to za dużo zachodu (np. mam zajęte ręce, a słuchawki na dnie torebki).
      Ale nagrywa się tylko jedna koleżanka, która lubi efekt dźwiękowcy- zawieszenie głosu, pauza, i na szczęście są to krótkie wiadomości, więc wybaczam i odsłuchuję z opóźnieniem.
    • m_incubo Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 12:42
      Nie znoszę.
      Mało kto mi wysyła, bo wiedzą, że nie lubię, nie odsłuchuję i nie praktykuję.
    • alpepe Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 13:44
      Wolę pisać.
      • krwawy.lolo Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 13:54
        Stara jesteś. tongue_out
    • karotka_plus Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 13:49
      Nie lubię głosówek i sama z nich nie korzystam.
    • turzyca Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 13:56
      Jednej przyjaźni nie jestem w stanie przez to pielęgnować, bo dziewczyna nie uznaje ani pisania ani rozmów telefonicznych, a ja nie uznaję wiadomości głosowych. I nie jest to pokoleniowe, bo jesteśmy z tego samego rocznika.
    • mikams75 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 13:58
      Dostaje, odsluchuje, na szczescie rzadko i tepie. Mam wrazenie, ze glownie mlodziez uzywa tej funkcji (jak ktos wspomnial - wlasne dzeicko w celu przekazania emocji) ale i od rowiesniczki dostalam dlugasna opowiesc. Ja sama nie wysylam nigdy.
    • kaki11 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 13:59
      W większości sytuacji wolę napisać i wolę, żeby do mnie pisano. Nie wszędzie mam przy sobie słuchawki albo chcę z nich skorzystać a z konwersacji na mesengerze korzystam też np. w komunikacji miejskiej, pracy, przychodni zdrowia, na zakupach w lidu, czekając na film w kinie itd. i oczywiście wolę, by otoczenie nie słyszało urywków tej rozmowy. Czasem mi się zdarza nagrać i przesłać jak jest taka potrzeba, bardziej to pasuje do okoliczności czy do przebiegu rozmowy, i tak samo otrzymuję je czasem i mi to nie przeszkadza nadmiernie, o ile nie jest jako podstawa tej konwersacji - wtedy bym wolała zadzwonić.
    • zawiera_zawartosc Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 14:01
      Nikt mi takich nie wysyła, za to u dzieciaków króluje ten typ komunikacji
    • jdylag75 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 14:01
      NIestety masa ludzi zakłąda, ze każdy ma warunki na odsłuchiwanie tego, ja nie mam. Znajomi wiedzą, zę toleruję krótkie wiadomości pisemne. Wracajac do nagrań to jest Jakiś pie...c z poblicznym odsłuchiwaniem go, w losowych miejscach, publicznym nagrywaniem, jak sie dołoży konwersacje na głośnym, odsłuchiwanie zajefajnych filmików i dźwięków z gierek to nawet porządne słuchawki z aktywna redukcją szumów niewiele dają.
    • freja08 Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 14:12
      Gdyby kogoś interesowało w jakim celu ktoś wysyła dalekiej znajomej 3 wiadomości głosowe po 10 minut. Odsłuchałam część, znajoma jest w ciąży (nie wiedziałam nawet), dowiedziała się jakimiś kanałami że rodziłam kilka lat temu w szpitalu i u lekarza, którego ona również upatrzyła sobie na poród i chciała w związku z tym zadać kilka pytań. Nagranie zawierało mnóstwo nieistotnych dygresji, wtrąceń, opowieści o dolegliwościach ciążowych oraz zapytań o jakieś pierdoły i spokojnie dałoby się zmieścić główny przekaz w trzech minutach. W połowie drugiej części się znudziłam i wyłączyłam.
    • pepsi.only Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 14:12
      Nie wysyłam. I nie dostaję.

A nie, dostałam tylko RAZ jeden, za to całą serie 5-6 takich króciutkich widomości głosowych (meila, czy nawet dłuższego SMSa). Ja nie bardzo miałam jak je odsłuchać, no i w efekcie te wiadomości zamiast nam ułatwić życie, to tylko skomplikowały wszystko.
    • ender_celebi Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 15:29
      Moje dziecko wysyła mi czasem, jak nie ma czasu pisać a jest coś pilnego do powiedzenia. Odsłuchuję, ale zawsze odpisuję, nigdy nie nagrywam. Swojego czasu trenerka młodej tez do mnie dużo tego słała, ale ona zawsze w samochodzie w pędzie więc jej wybaczałam.
    • youngagain Re: Wiadomości głosowe na messengerze 16.01.25, 15:35
      Padniesz. Z przyjaciółką wysyłamy sobie codziennie! Zdzwonić się trudno bo trzeba by było termin ustalić a tak możemy ma whatasappie się nagrać w aucie, w przelotach czasem. Lubię, ona lubi. Nam pasuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka