04.05.25, 21:54
Od jutra oficjalnie koniec Skype'a. Zostaje już tylko Teams. Skype był dla mnie najważniejszym komunikatorem po GG przed nastaniem ery Whatsappa. Początek znajomości z ojcem moich dzieci był głównie na Skype z uwagi na odległość. Jutro pogrzeb. Skype'a, żeby było jasne. Macie jakieś dobre wspomnienia związane z tym komunikatorem?
Obserwuj wątek
    • przepio Re: RIP Skype 04.05.25, 21:57
      Nie używałam. Kojarzy mi się tylko ze skaypajem z Rodzinki
    • marecky81 Re: RIP Skype 04.05.25, 21:57
      Nie, nie tylko Teams.
    • mocca25 Re: RIP Skype 04.05.25, 21:58
      off top - to ty niedawno polecałas bułeczki z płatków owsianych? Dzisiaj zrobiłam na kolację - pychota!
      • princesswhitewolf Re: RIP Skype 04.05.25, 22:48
        O a skad przepis wziac?
        • mocca25 Re: RIP Skype 04.05.25, 23:05
          jak wpiszesz bułeczki proteinowe z płatków owsianych to znajdziesz. Ja trochę zmieniłam przepisz bo nie miałam otrębów pszennych i dałam płatki owsiane (raczej drobne) razy dwa. W skrócie - mieszasz 250 g twarogu, szklankę płatków owsianych (lub oryginalnie pół na pół z otrebami) i jedno jajko. łyżeczka od kawy soli. Ja dodałam, poza przepisem, łyżkę neutralnej smakowo oliwy. Turlasz kulkę, rozpłaszczasz na bułeczkę i pieczesz plus-minus 20 min w piekarniku 190 stopni. Łatwizna nawet dla beztalencia pieczeniowego jak ja.

p.s. oczywiście można dodac czarnuszki, sezamu itp itp
          • mocca25 Re: RIP Skype 04.05.25, 23:08
            p.s. 2 - zapomniałam - łyżeczka od kawy proszku do pieczenia
    • nojabrina88 Re: RIP Skype 04.05.25, 22:05
      Tylko teams? Pod kamieniem żyjesz?
      • sueellen Re: RIP Skype 04.05.25, 22:08
        Skype jest od Microsoftu. Teams jest od Microsoftu. Microsoft zamyka Skype.
        • nojabrina88 Re: RIP Skype 04.05.25, 22:37
          Poza Microsoftem też jest życie...
          • sueellen Re: RIP Skype 04.05.25, 22:44
            nojabrina88 napisała:

> Poza Microsoftem też jest życie...

Poza forum emama również. Idź poszukaj, może znajdziesz.
            • nojabrina88 Re: RIP Skype 04.05.25, 23:34
              Ojej ojej, bo ci żyłka pęknie
    • hrasier_2 Re: RIP Skype 04.05.25, 22:10
      Raczej. Whatsappa. Niż Skype'a.
      • sueellen Re: RIP Skype 04.05.25, 22:18
        WhatsApp zaczął być popularny dopiero po 2010, może nawet trochę później. W Polsce było gadu gadu od niemal początku szeroko dostępnego internetu . Ja się szybko przerzuciłam z gg na Skype z uwagi na międzynarodowe znajomości i używałam aż do około 2014 kiedy już ze wszystkimi znajomymi przeszłam na Whatsapp.
        • hrasier_2 Re: RIP Skype 04.05.25, 22:28
          Na Skype nie było źle. Później Messengera. Teraz wróciłem Whatsappa. Wcześniej w Niemczech były kafejki internetowe i hit. Ale to dawno. Miałem tę aplikację i usunąłem. Gdybyś nie napisała to by znikło bez pamięci. Dzięki.
    • simply_z Re: RIP Skype 04.05.25, 22:23
      Używałam, a wcześniej było jeszcze msn big_grin.
      • sueellen Re: RIP Skype 04.05.25, 22:30
        Msn nie używałam nigdy. Ani messangera. Tzn mam niby w Facebooku ale zanim odczytam tam wiadomość potrafią minąć tygodnie. Samej aplikacji nie posiadam.
    • alpepe Re: RIP Skype 04.05.25, 22:47
      Przesiadłam się na teamsy trzy tygodnie temu. Jak zjadało niektóre teksty w styczniu, tak teraz zjada mi w teamsach. Kicha więc. Nie wspomnę o braku archiwum wtedy.
      • sueellen Re: RIP Skype 04.05.25, 23:34
        Jak zjadało teksty? Trasy używam wyłącznie w pracy . Nic mi nie zjada ..
    • profes79 Re: RIP Skype 04.05.25, 23:09
      Był. I 20 lat temu był podstawowym komunikatorem głosowym. Od rozpowszechnienia się messengera w zasadzie zapomniałem o jego istnieniu.
    • dosc_manipulacji Re: RIP Skype 04.05.25, 23:15
      To koniec pewnej ery.
      Szkoda, jeśli ktoś ma pozytywne wspomnienia.
      • sueellen Re: RIP Skype 04.05.25, 23:37
        Na Skypie uczyłam się angielskiego. Gadało się z ludźmi z całego świata. Czasami pół nocy potrafiłam przegadać z kimś z drugiej półkuli. To były czasy.
    • danaide2.0 Re: RIP Skype 05.05.25, 09:25
      I to jakie! Pokazywałam eksowi dziecko przez Skype. Potem Skype został sprzedany Microsoft i wykrzaczył mi się na Macu. Zaczęły się problemy z kontaktami, a skończyło sprawą w sądzie, gdzie musiałam tłumaczyć sądowi, o co chodzi z tym Skypem i czemu działało i nie dziala. I jak już w końcu na kompie, przy pomocy smartfona, którego nie zakupił bynajmniej ojciec - on po nakazie sądu kupił jakiś sprzęt smartfonopodobny, zainstalowałam ten nieszczęsny Skype, eks wyniósł się z komunikacją z dzieckiem na komunikator.

Kurtyna.
    • pitupitt Re: RIP Skype 05.05.25, 09:56
      Już dawno zapomniałam, że takie coś w ogóle jest. Nigdy nie korzystałam, tak że żegnam bez żalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka