Gość: frania IP: 212.244.27.* 10.02.03, 20:39 Czy widzieliście stada wron na Malmeda i Piotrkowskiej? Głupie pytanie bo przecież trudno nie zauważyć, szczególnie wieczorem. Śmierdząca sprawa.......... A może ktoś zrobi z tym porządek??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Acro Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 21:28 to nie wrony, tylko kawki. Czy widziałem? Ja tam pod takim drzewkiem niefortunnie samochód na noc zostawiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 21:30 Ale właściwie to co chcesz z nimi zrobić. Próbowałem negocjacji, ale mnie wykrakały. Strzelac do nich, czy co? ale to ptaki chronione. a guano to cenny nawóz, więc skoncentrujmy sie na pozytywach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 22:05 Napuscić na nie stado kotów albo jastrzębi Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: wrony wrony wrony!!! 10.02.03, 22:14 Wrony to raczej rzadko spotykane ptaki. Pewnie to są gawrony (całe czarne). Oprócz paskudzenia na samochodach "przerabiają" na wspomniane guano około 30% objętości wysypisk miejskich. Chyba lepiej się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frania Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.244.27.* 11.02.03, 00:24 Ale one nie tylko samochody brudzą.... Nawet gdy nie pada biorę parasolke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba:) Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.33.74.* 11.02.03, 08:29 sokoly albo inne drapiezne moze zrobilyby troche porzadku. nie tylko z kawkami i gawronami ale z golebiami tez. bo te to dopiero plaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: wrony wrony wrony!!! IP: 195.205.214.* 11.02.03, 08:44 plaga? a niby dlaczego? że srają? a my to niby co robimy? fakt iż potrafimy nawalic kupę do porcelany i spuscić po sobie wode, nie oznacza, że jesteśmy królami stworzenia i mamy prawo eliminowac tych co załatwiaja swe potrzeby siedzac na gałęzi. tacy jestesmy wrazliwi na odchody? spójrzmy raczej na nasze pieski. snieg stopnieje i jak co roku na trawnikach ukarze sią wcale pokaźna kolekcja rozmaitych klocków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba:) Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.33.74.* 11.02.03, 08:55 co do psich kupek : chociaz pieknie nie wygladaja, ale przynajmniej zadna nie wyladuje np. na czyjejs glowie. a golebie nie dosc ze brudza straszliwie [ malo ktory czlowiek tak potrafi :)] , sa dodatkowo zywicielami obrzezka - to sa roztocza mogace wywolywac grozne zapalenia pluc, zwlaszcza u alergikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: wrony wrony wrony!!! IP: 195.205.214.* 11.02.03, 10:41 co więc proponujesz? wytracić gołębie plemię do cna? wytruć? wystrzelać? słyszałem że alergicy maja też problemy w porze kwitnienia traw. to co wypalić trawy? zniszczyć? zamordować? i żeby nic nam juz więcej na głowę nie nasrało. to że nasrane bowiem mamy w środku nikomu jakoś nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 10:46 powiesic na drzewie kilka grzechocacych puszek, albo... stracha na wroble tj. wrony ;) Koro: tekst o kupkach jest the best :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba:) Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.33.74.* 11.02.03, 13:06 Koro napisalem wyraznie : ptaki drapiezne zalatwilyby sprawe. moze zdolalyby uregulowac liczebnosc golebi tak zeby nie byly plaga. bo ze nia sa to przyznaje wiele osob. a moze wg twojego toku myslenia wytluc alergikow ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: wrony wrony wrony!!! 11.02.03, 17:53 Franiu pozdrawiam (jeżeli jesteś tą osobą którą sądzę, że jesteś, a jak nie jesteś, ... to też pozdrawiam) A ptaszyska widziałem też koło uniwerku,za hotelem. Pięknie wygladało drzewo uginajace się pod ptakami. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frania Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.244.27.* 11.02.03, 21:11 alex.4 napisał: > Franiu pozdrawiam (jeżeli jesteś tą osobą którą sądzę, że jesteś, a jak nie > jesteś, ... to też pozdrawiam) > A ptaszyska widziałem też koło uniwerku,za hotelem. Pięknie wygladało drzewo > uginajace się pod ptakami. > Pozdr to ja. Alex zwróć uwagę na to co jest pod tym drzewem. Pozdrawiam.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 23:27 Sprawa nie jest taka prosta. Kawka to nie taki mały ptaszek, byle gołebiarz jej nie upoluje. Do tego nieprzypadkowo trzymaja sie w stadach. Możnaby co najwyzej przy pomocy ułożonego drapola spóbowac je przepłoszyć - i mieć nadzieję, że tym razem wybiora sobie miejsce, w którym nic szczególnego pod spodem nie ma :)W kazdym razie na pewno będa sie trzymać oświetlonych latarniami drzew - co oznacza bliskość ludzi. Na gołebie swietny jest jastrząb, nieprzypadkowo zwany gołebiarzem. tylko ze on niechętnie zagląda do śródmieść i nie wiem jakby mozna go tu zwabić. Poza tym - nieźle musiałyby powalczyć z pewnie kilkutysięczną populacją. Na gołebie niezłe sa zdziczałe koty, tyle że te sa przez nas gonione bo... sraja po piwnicach! Mamy dylemat: smród w piwnicy czy na balkonie?! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wrony wrony wrony!!! 12.02.03, 16:53 Mili Państwo! Krztynę optymizmu proszę... Cieszmy się, że krowy nie mają skrzydeł. Dopiero by była uciecha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: wrony wrony wrony!!! IP: 195.205.214.* 12.02.03, 16:55 psy robiom na trawnik, koty w piwnicach i do piaskownic gdzie bawią się dzieci, zas ptaki robiom kupki z góry na dół. tak to już jest i nic się na to nie poradzi. przyjdzie wiosna i wszystko spłynie. poza oczywiście smrodem w piwnicy. nie zamierzam tłuc alergików, ani nikogo innego. trudno mi jednak szanować kogoś, kto twierdzi ze należy mordować ptaki, bo mu napaskudziły na samochód lub na główkę. są sposoby przeganiania kawek, z tym że kosztują niewąsko i zaś efekt jest taki, że ptaki przenoszą się kilka ulic dalej. ot i tyle w tym temacie. co zaś się tyczy opisu kupek, to mistrzem gatunku był niejaki salvador dali. nie pamiętam niestety w którym z jego dzieł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.17.79.204.lifespan.org 12.02.03, 21:04 Przypomnialo mi sie cos dotyczace kupek. W Muzeum dla Dzieci w Bostonie w jednej z ubikacji sa gablotki z gowienkami roznych zwierzat: jest tam caly przeglad bobkow, klockow i wezykow. Mowie Wam: bomba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 11:05 Gość portalu: Oka napisał(a): > Przypomnialo mi sie cos dotyczace kupek. W Muzeum dla Dzieci w Bostonie w > jednej z ubikacji sa gablotki z gowienkami roznych zwierzat: jest tam caly > przeglad bobkow, klockow i wezykow. Mowie Wam: bomba!!! :))) to sie nazywa wszechstronna edukacja! ;))) Chcialabym to kiedys zobaczyc :) pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.17.79.204.lifespan.org 14.02.03, 00:50 Zapraszam! Jak bedziesz w Bostonie, daj mi znac, chetnie Cie tam zaprowadze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.znet.pl 13.02.03, 07:35 Gość portalu: bulba:) napisał(a): > co do psich kupek : chociaz pieknie nie wygladaja, ale przynajmniej zadna nie > wyladuje np. na czyjejs glowie. a golebie nie dosc ze brudza straszliwie [ malo > > ktory czlowiek tak potrafi :)] , sa dodatkowo zywicielami obrzezka - to sa > roztocza mogace wywolywac grozne zapalenia pluc, zwlaszcza u alergikow. dobrze wiedziec o tym, co napisałeś/napisałaś, wielkie dzięki, to coś dla mnie, pozdro, papapapa Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: wrony wrony wrony!!! 12.02.03, 17:03 Nie wiem co jest pod tym drzewem, gdyż specjalnie się nie przyglądałem ... Ale ptaki na drzewie raczej kojarzyły mi się z Hichcokiem .... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: wrony wrony wrony!!! 01.03.03, 19:39 Wczoraj gdy szedłem bardzo póxnym wieczorem po Zamenhofa i okolicach widziałęm te drzewa uginajace sie pod ptakimi. Wcześniej nie zwróciłem na to nigdy uwagi. To rzeczywiście wyglada porażająco. POzdr dla Janki i Zet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 23:35 Rozdziobią nas kruki, wrony... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: wrony wrony wrony!!! 03.03.03, 08:29 Ale kupki to bardzo gorący i świeży temat:)). Nawet na Discovery jakieś 3, czy 4 tygodnie temu był w niedzielę w paśmie dla dzieci (godzina 11:00) program o kupkach słoni. Można było się dowiedzieć wielu praktycznych rzeczy: ile klocków dziennie stawia słoń i jaką mają one masę, jak po klockach rozpoznać, czy słoń ma niestrawność, jak dobrze przeszukać klocka, żeby dowiedzieć się, co słonik jadł, czy wreszcie: ile słoniowe klocki mają się suszyć, aby stanowiły dobry nawóz. A na koniec gospodarz programu spointował to mniej więcej tak: "dzieci, mam nadzieję, że teraz będąc w ZOO zwrócicie uwagę nie tylko na zwierzątka, ale też dokładnie przyjrzycie się ich kupkom." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.03, 08:51 freewolf napisał: > Ale kupki to bardzo gorący i świeży temat:)). Nawet na Discovery jakieś 3, czy > 4 tygodnie temu był w niedzielę w paśmie dla dzieci (godzina 11:00) program o > kupkach słoni. Można było się dowiedzieć wielu praktycznych rzeczy: ile > klocków dziennie stawia słoń i jaką mają one masę, jak po klockach rozpoznać, > czy słoń ma niestrawność, jak dobrze przeszukać klocka, żeby dowiedzieć się, > co słonik jadł, czy wreszcie: ile słoniowe klocki mają się suszyć, aby > stanowiły dobry nawóz. A na koniec gospodarz programu spointował to mniej > więcej tak: "dzieci, mam nadzieję, że teraz będąc w ZOO zwrócicie uwagę nie > tylko na zwierzątka, ale też dokładnie przyjrzycie się ich kupkom." Super freewolf - dobry przyczynek na nowe okreslenie wypowiedzi jakiegos forumowicza. Komus kto lamie regulamin, jatrzy lub uzywa wulgarnych slow - odpowiadamy ...aaa to swiezy i goracy temat. Bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 09:00 ten watek robi sie coraz bardziej filozoficzny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wrony wrony wrony!!! 03.03.03, 17:14 Tak. I kupa na nim śmiechu, nawet z pewną przewagą kupy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: wrony wrony wrony!!! 03.03.03, 17:14 Pamietam program też na Discovery poświęcony dinozaurom. Wystepowała w nim kobieta, która zajmuje się koprolitami skamieniałymi odchodami (to nawiasem mówiąc kapitalne źródło dla archeologów i paleontologów). Kupy to nie tylko jej zajęcie zawodowe, ale i pasja.... :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś