Dodaj do ulubionych

wrony wrony wrony!!!

IP: 212.244.27.* 10.02.03, 20:39
Czy widzieliście stada wron na Malmeda i Piotrkowskiej? Głupie pytanie bo
przecież trudno nie zauważyć, szczególnie wieczorem. Śmierdząca
sprawa..........
A może ktoś zrobi z tym porządek???
Obserwuj wątek
    • Gość: Acro Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 21:28
      to nie wrony, tylko kawki.

Czy widziałem? Ja tam pod takim drzewkiem niefortunnie samochód na noc
      zostawiłem...
    • Gość: Acro Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 21:30
      Ale właściwie to co chcesz z nimi zrobić. Próbowałem negocjacji, ale mnie
      wykrakały. Strzelac do nich, czy co? ale to ptaki chronione. a guano to cenny
      nawóz, więc skoncentrujmy sie na pozytywach :)
      • Gość: Oszołom z RM Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 22:05
        Napuscić na nie stado kotów albo jastrzębi
    • nxa Re: wrony wrony wrony!!! 10.02.03, 22:14
      Wrony to raczej rzadko spotykane ptaki. Pewnie to są gawrony (całe czarne).
      Oprócz paskudzenia na samochodach "przerabiają" na wspomniane guano około 30%
      objętości wysypisk miejskich. Chyba lepiej się przyzwyczaić.
    • Gość: frania Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.244.27.* 11.02.03, 00:24
      Ale one nie tylko samochody brudzą.... Nawet gdy nie pada biorę parasolke!
      • Gość: bulba:) Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.33.74.* 11.02.03, 08:29
        sokoly albo inne drapiezne moze zrobilyby troche porzadku. nie tylko z kawkami
        i gawronami ale z golebiami tez. bo te to dopiero plaga.
        • Gość: koro Re: wrony wrony wrony!!! IP: 195.205.214.* 11.02.03, 08:44
          plaga? a niby dlaczego? że srają? a my to niby co robimy? fakt iż potrafimy
          nawalic kupę do porcelany i spuscić po sobie wode, nie oznacza, że jesteśmy
          królami stworzenia i mamy prawo eliminowac tych co załatwiaja swe potrzeby
          siedzac na gałęzi. tacy jestesmy wrazliwi na odchody? spójrzmy raczej na nasze
          pieski. snieg stopnieje i jak co roku na trawnikach ukarze sią wcale pokaźna
          kolekcja rozmaitych klocków.
          • Gość: bulba:) Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.33.74.* 11.02.03, 08:55
            co do psich kupek : chociaz pieknie nie wygladaja, ale przynajmniej zadna nie
            wyladuje np. na czyjejs glowie. a golebie nie dosc ze brudza straszliwie [ malo
            ktory czlowiek tak potrafi :)] , sa dodatkowo zywicielami obrzezka - to sa
            roztocza mogace wywolywac grozne zapalenia pluc, zwlaszcza u alergikow.
            • Gość: koro Re: wrony wrony wrony!!! IP: 195.205.214.* 11.02.03, 10:41
              co więc proponujesz? wytracić gołębie plemię do cna? wytruć? wystrzelać?
              słyszałem że alergicy maja też problemy w porze kwitnienia traw. to co wypalić
              trawy? zniszczyć? zamordować? i żeby nic nam juz więcej na głowę nie nasrało.
              to że nasrane bowiem mamy w środku nikomu jakoś nie przeszkadza.
              • Gość: saunne Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 10:46
                powiesic na drzewie kilka grzechocacych puszek, albo... stracha na wroble tj.
                wrony ;)

Koro: tekst o kupkach jest the best :)))
                • Gość: bulba:) Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.33.74.* 11.02.03, 13:06
                  Koro napisalem wyraznie : ptaki drapiezne zalatwilyby sprawe. moze zdolalyby
                  uregulowac liczebnosc golebi tak zeby nie byly plaga. bo ze nia sa to przyznaje
                  wiele osob.
                  a moze wg twojego toku myslenia wytluc alergikow ?:)
                  • alex.4 Re: wrony wrony wrony!!! 11.02.03, 17:53
                    Franiu pozdrawiam (jeżeli jesteś tą osobą którą sądzę, że jesteś, a jak nie
                    jesteś, ... to też pozdrawiam)
                    A ptaszyska widziałem też koło uniwerku,za hotelem. Pięknie wygladało drzewo
                    uginajace się pod ptakami.
                    Pozdr
                    • Gość: frania Re: wrony wrony wrony!!! IP: 212.244.27.* 11.02.03, 21:11
                      alex.4 napisał:

> Franiu pozdrawiam (jeżeli jesteś tą osobą którą sądzę, że jesteś, a jak nie
                      > jesteś, ... to też pozdrawiam)
                      > A ptaszyska widziałem też koło uniwerku,za hotelem. Pięknie wygladało drzewo
                      > uginajace się pod ptakami.
                      > Pozdr
                      to ja. Alex zwróć uwagę na to co jest pod tym drzewem. Pozdrawiam.:-)
                  • Gość: Acro Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 23:27
                    Sprawa nie jest taka prosta.

Kawka to nie taki mały ptaszek, byle gołebiarz jej nie upoluje. Do tego
                    nieprzypadkowo trzymaja sie w stadach. Możnaby co najwyzej przy pomocy
                    ułożonego drapola spóbowac je przepłoszyć - i mieć nadzieję, że tym razem
                    wybiora sobie miejsce, w którym nic szczególnego pod spodem nie ma :)W kazdym
                    razie na pewno będa sie trzymać oświetlonych latarniami drzew - co oznacza
                    bliskość ludzi.

Na gołebie swietny jest jastrząb, nieprzypadkowo zwany gołebiarzem. tylko ze on
                    niechętnie zagląda do śródmieść i nie wiem jakby mozna go tu zwabić. Poza tym -
                    nieźle musiałyby powalczyć z pewnie kilkutysięczną populacją. Na gołebie niezłe
                    sa zdziczałe koty, tyle że te sa przez nas gonione bo... sraja po piwnicach!
                    Mamy dylemat: smród w piwnicy czy na balkonie?!
                    • ralston Re: wrony wrony wrony!!! 12.02.03, 16:53
                      Mili Państwo! Krztynę optymizmu proszę... Cieszmy się, że krowy nie mają
                      skrzydeł. Dopiero by była uciecha...
                    • Gość: koro Re: wrony wrony wrony!!! IP: 195.205.214.* 12.02.03, 16:55
                      psy robiom na trawnik, koty w piwnicach i do piaskownic gdzie bawią się
                      dzieci, zas ptaki robiom kupki z góry na dół. tak to już jest i nic się na to
                      nie poradzi. przyjdzie wiosna i wszystko spłynie. poza oczywiście smrodem w
                      piwnicy. nie zamierzam tłuc alergików, ani nikogo innego. trudno mi jednak
                      szanować kogoś, kto twierdzi ze należy mordować ptaki, bo mu napaskudziły na
                      samochód lub na główkę. są sposoby przeganiania kawek, z tym że kosztują
                      niewąsko i zaś efekt jest taki, że ptaki przenoszą się kilka ulic dalej. ot i
                      tyle w tym temacie.
                      co zaś się tyczy opisu kupek, to mistrzem gatunku był niejaki salvador dali.
                      nie pamiętam niestety w którym z jego dzieł.
                      • Gość: Oka Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.17.79.204.lifespan.org 12.02.03, 21:04
                        Przypomnialo mi sie cos dotyczace kupek. W Muzeum dla Dzieci w Bostonie w
                        jednej z ubikacji sa gablotki z gowienkami roznych zwierzat: jest tam caly
                        przeglad bobkow, klockow i wezykow. Mowie Wam: bomba!!!
                        • Gość: saunne Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 11:05
                          Gość portalu: Oka napisał(a):

> Przypomnialo mi sie cos dotyczace kupek. W Muzeum dla Dzieci w Bostonie w
                          > jednej z ubikacji sa gablotki z gowienkami roznych zwierzat: jest tam caly
                          > przeglad bobkow, klockow i wezykow. Mowie Wam: bomba!!!

:))) to sie nazywa wszechstronna edukacja! ;))) Chcialabym to kiedys zobaczyc :)

pozdrawiam serdecznie!
                          • Gość: Oka Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.17.79.204.lifespan.org 14.02.03, 00:50
                            Zapraszam! Jak bedziesz w Bostonie, daj mi znac, chetnie Cie tam zaprowadze!
                            :)
            • Gość: Ania Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.znet.pl 13.02.03, 07:35
              Gość portalu: bulba:) napisał(a):

> co do psich kupek : chociaz pieknie nie wygladaja, ale przynajmniej zadna
              nie
              > wyladuje np. na czyjejs glowie. a golebie nie dosc ze brudza straszliwie [
              malo
              >
              > ktory czlowiek tak potrafi :)] , sa dodatkowo zywicielami obrzezka - to sa
              > roztocza mogace wywolywac grozne zapalenia pluc, zwlaszcza u alergikow.

dobrze wiedziec o tym, co napisałeś/napisałaś, wielkie dzięki, to coś dla mnie,
              pozdro, papapapa
    • alex.4 Re: wrony wrony wrony!!! 12.02.03, 17:03
      Nie wiem co jest pod tym drzewem, gdyż specjalnie się nie przyglądałem ...
      Ale ptaki na drzewie raczej kojarzyły mi się z Hichcokiem ....
      Pozdr
      • alex.4 Re: wrony wrony wrony!!! 01.03.03, 19:39
        Wczoraj gdy szedłem bardzo póxnym wieczorem po Zamenhofa i okolicach widziałęm
        te drzewa uginajace sie pod ptakimi. Wcześniej nie zwróciłem na to nigdy uwagi.
        To rzeczywiście wyglada porażająco.
        POzdr dla Janki i Zet
        • Gość: Acro Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 23:35
          Rozdziobią nas kruki, wrony...
          :))
    • freewolf Re: wrony wrony wrony!!! 03.03.03, 08:29
      Ale kupki to bardzo gorący i świeży temat:)). Nawet na Discovery jakieś 3, czy
      4 tygodnie temu był w niedzielę w paśmie dla dzieci (godzina 11:00) program o
      kupkach słoni. Można było się dowiedzieć wielu praktycznych rzeczy: ile
      klocków dziennie stawia słoń i jaką mają one masę, jak po klockach rozpoznać,
      czy słoń ma niestrawność, jak dobrze przeszukać klocka, żeby dowiedzieć się,
      co słonik jadł, czy wreszcie: ile słoniowe klocki mają się suszyć, aby
      stanowiły dobry nawóz. A na koniec gospodarz programu spointował to mniej
      więcej tak: "dzieci, mam nadzieję, że teraz będąc w ZOO zwrócicie uwagę nie
      tylko na zwierzątka, ale też dokładnie przyjrzycie się ich kupkom."
      • Gość: Stanislaw Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.03, 08:51
        freewolf napisał:

> Ale kupki to bardzo gorący i świeży temat:)). Nawet na Discovery jakieś 3,
        czy
        > 4 tygodnie temu był w niedzielę w paśmie dla dzieci (godzina 11:00) program o
        > kupkach słoni. Można było się dowiedzieć wielu praktycznych rzeczy: ile
        > klocków dziennie stawia słoń i jaką mają one masę, jak po klockach rozpoznać,
        > czy słoń ma niestrawność, jak dobrze przeszukać klocka, żeby dowiedzieć się,
        > co słonik jadł, czy wreszcie: ile słoniowe klocki mają się suszyć, aby
        > stanowiły dobry nawóz. A na koniec gospodarz programu spointował to mniej
        > więcej tak: "dzieci, mam nadzieję, że teraz będąc w ZOO zwrócicie uwagę nie
        > tylko na zwierzątka, ale też dokładnie przyjrzycie się ich kupkom."

Super freewolf - dobry przyczynek na nowe okreslenie wypowiedzi jakiegos
        forumowicza. Komus kto lamie regulamin, jatrzy lub uzywa wulgarnych slow -
        odpowiadamy ...aaa to swiezy i goracy temat. Bomba.
        • Gość: saunne Re: wrony wrony wrony!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 09:00
          ten watek robi sie coraz bardziej filozoficzny :)))
          • ralston Re: wrony wrony wrony!!! 03.03.03, 17:14
            Tak. I kupa na nim śmiechu, nawet z pewną przewagą kupy :))
          • alex.4 Re: wrony wrony wrony!!! 03.03.03, 17:14
            Pamietam program też na Discovery poświęcony dinozaurom. Wystepowała w nim
            kobieta, która zajmuje się koprolitami skamieniałymi odchodami (to nawiasem
            mówiąc kapitalne źródło dla archeologów i paleontologów). Kupy to nie tylko jej
            zajęcie zawodowe, ale i pasja.... :)
            Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka