Dodaj do ulubionych

będę mamą

• alex.4 Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? 18.06.03, 19:56
      • travelka Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? 19.06.03, 15:54
        Wczoraj byłam na comiesiecznej wizycie.To już 23 tydzień.Usg bedzie robione za
        miesiąc,więc dopiero wtedy lepiej sie przyjżę synkowi.
        Samopoczucie ok.Zajadam sie truskawkami i czereśniami.Jestem trochę zajęta,bo
        robię prawo jazdy.Po pierwszej godzinie na placu manewrowym mam strasznie
        mieszane odczucia.Kto to wymyślił te manewryi po co to komu potrzebne?
        Oka,czyżbyś już miała większą rodzinkę? Koniecznie napisz choć parę słów.
        Pozdrawiam forumowiczów i życzę miłego wypoczynku,bo przecież znów mamy długi
        weekend!
        • Gość: Oka Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? IP: *.lifespan.org 19.06.03, 17:55
          Ja ciagle jeszcze w jednym kawalku...:)))
          Mam termin na 3 lipca, ale dwa tygodnie przed czy po po terminie jest w
          normie. A wiec moze juz dzis, a moze za miesiac...

Trzymajcie za mnie kciuki!
          • nxa Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? 19.06.03, 22:35
            Trzymam, za Was obie. Powodzenia :)
            • alex.4 Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? 20.06.03, 18:17
              Bądzcie zdrowe. Oka trzymaj sie. Już niedługo. Aby szybko poszło i bezbolesnie
              Pozdr
              • Gość: Oka Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? IP: *.lifespan.org 26.06.03, 23:26
                Ja ciagle na posterunku. Termin mam na przyszly czwartek, a wiec rowniutko za
                tydzien...

Pozdrawiam Was wszystkich. Trzymajcie za mnie kciuki!
                Oka
                • nxa Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? 27.06.03, 01:16
                  Źle się pisze "bez kciuków", ale co począć - trzymać trzeba. Pomyślności Oka!!!
                  • alex.4 Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? 27.06.03, 09:35
                    Oka. Pomyślności. Aby było szybko, bez komplikacji i bezboleśnie
                    Pozdrowienia i powodzenia
                    • travelka Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? 28.06.03, 13:48
                      Oka ja również zaciskam kciuki, życzę powodzenia. Odezwij sie koniecznie jak
                      wrócisz już do domku.
                      U mnie jeszcze 15 tygodni.
                      • alex.4 Re: będę mamą. Travelko, Oka czekamy na raport? 28.06.03, 13:49
                        blisko, coraz blizej....
                        Pozdrowienia
    • alex.4 Re: będę mamą 03.07.03, 11:59
      Oka pozdrowienia i zyczenia, abyś moze miała jak najszybciej to juz za soba.
      Pozdrowienia i powodzenia.
      • poziomk Re: be˛de˛ mama˛ 03.07.03, 12:27
        alex.4 napisa?:

> Oka pozdrowienia i zyczenia, abys´ moze mia?a jak najszybciej to juz za
        soba.
        > Pozdrowienia i powodzenia.

Za soba 1 etap :))
        teraz sie dopiero zacznie:
        pieluchy, nie przespane noce, smoczki , buteleczki, mleko, codzienne
        kapiele, spiochy, pranie, gotowanie, wizyty u pediatry, .... ale fajnie
        • alex.4 Re: be˛de˛ mama˛ 03.07.03, 13:08
          bbrrr... poziomK jak możesz. One dopiero rodzą (Oka), albo się przygotowują do
          tego (Travelka). A prezcież jeszcze jesr depresja poporodowa....
          Miłego wydawania na świat potomka
          Pozdr
          • travelka Re: be˛de˛ mama˛ 04.07.03, 14:23
            Masz racje Alex,prosze pisać tylko o urokach macierzyństwa.
            Oka trzymamy kciuki,bo to juz na dniach-a moze nawet już jesteś"po".
            Czekamy wszyscy na wiadomości od Ciebie.Pozdrawiam!
            • alex.4 Re: be˛de˛ mama˛ 04.07.03, 14:26
              Travelko Twój czas tez się zbliza.... nie pytaj komu bije dzwon... on bije
              Tobie :)))))))))
              Jak tam czujesz sie po przytyciu :) Nie amsz problemu z ustepowaniem miejsca w
              autobusach? Jak samopoczucie?
              Pozdr
              • travelka Re: be˛de˛ mama˛ 06.07.03, 21:02
                Odpowiadam:przytyłam jak na razie 7 kilo-to chyba nie tak źle?
                Autobusami nie jeżdżę,gdyż mieszkam w centrum i wszędzie się udaję spacerkiem.
                Samopoczucie ok.,a czas faktycznie leci szybko-jeszcze trzy miesiące.
                Alex-pozdrawiam!
            • poziomk Re: be˛de˛ mama˛ 07.07.03, 08:37
              travelka napisa?a:

> Masz racje Alex,prosze pisac´ tylko o urokach macierzyn´stwa.
              > Oka trzymamy kciuki,bo to juz na dniach-a moze nawet juz˙ jestes´"po".
              > Czekamy wszyscy na wiadomos´ci od Ciebie.Pozdrawiam!

Travelko ale ja mowie o urokach zycia..... :)))
              Male dzieci - maly klopot
              duze dzieci - duzy klopot

Na razie taki maluch to sama radosc, nie mowi, nie broi, bobas ze hej.
              Z czasem zacznie chodzic - zrzucac na podloge krysztaly, wlezie tam gdzie
              nie powinien, zacznie mowic to mozesz cos uslyszec na swoj temat,
              potem zacznie chodzic do szkoly, i wieksze wydatki na wyprawki, na
              skladki i znowu wieksze wydatki, studia - jeszcze wieksze.... a na randke
              jak pojdzie? Mamo daj na lody, na kino. Zacznie zadawac trudne pytania -
              jesli w przedszkolu wczesniej sie nie dowie :))..... itd
              :)))
              • alex.4 Re: be˛de˛ mama˛ 07.07.03, 14:16
                Poziomk, dlaczego straszysz dziewczynę? Ona teraz nie moze się denerwować...
                niełądnie, oj niełądnie....
                Pozdr
                • poziomk Re: be˛de˛ mama˛ 07.07.03, 14:25
                  alex.4 napisa?:

> Poziomk, dlaczego straszysz dziewczyne˛? Ona teraz nie moze sie˛
                  denerwowac´...
                  > nie?a˛dnie, oj nie?a˛dnie....
                  > Pozdr

bo troche jej zazdroszcze:)
                  • alex.4 Re: be˛de˛ mama˛ 07.07.03, 14:28
                    no tak, poziomk, ale nic jeszvcze nie jest stracone.... najpierw kilkuletnia
                    kuracja hormonalna.... potem pewna operacja.... i będziesz kobieta.... choć
                    niewiem czy transeksualiści zmieniający płeć zachodzą i rodzą.... :) Albo
                    trzeba trochę poczekać.. Schwarzenegger w końcu urodził.... :)
                    Pozdr
                    • poziomk Re: be˛de˛ mama˛ 07.07.03, 14:33

ale mine nie o to chodzilo, nie chodzi o to ze ja mialbym urodzic, - bez
                      przesady :))))
                      • alex.4 Re: be˛de˛ mama˛ 07.07.03, 14:35
                        Nie trzeba się wstydzić :)))))))
                        O.K. Zostaniem rodzicem to cięzka sprawa, a dzieci to rzeczywiscie kłopot...
                        ale dziewczyna przeżywa to pierwszy raz w życiu (może ostatni :))) więc możena
                        przypominanie niedogodności związanych z posiadaniem dzieci przyjdzie jeszcze
                        czas, ale w przyszłości.... :))))
                        POzdr
                      • alex.4 Oka a co u Ciebie? 07.07.03, 14:36
    • Gość: maciek Re: będę mamą IP: *.com / 192.168.1.* 04.07.03, 19:18
      zenujace..
    • travelka Re: będę mamą 22.07.03, 14:21
      Oka,czekamy na wątek "jestem mamą".
      U mnie już 28 tydzień,jak ten czas leci.Wczoraj zdałam egzamin na prawo
      jazdy,więc będę zmotoryzowaną mamą.Oj nie było łatwo,po tym co się nasłuchałam
      w tym temacie-plac manewrowy.Zdałam za pierwszym podejściem i bardzo się cieszę.
      Teraz kolejny kurs w szkole rodzenia.Jak już rozpocznę to opiszę jak przebiega
      ta edukacja.
      Pozdrawiam forumowiczów!
      Oka napisz parę słów!!!
      • nxa Re: będę mamą 22.07.03, 14:40
        Gratuluję Travelko. Po pierwszych 10 000 km zapomnisz o egzaminie.
        Pozdrawiam
        • alex.4 Re: będę mamą 23.07.03, 19:04
          To juz niedługo.. ale ten czas szybko zleciał... jak ciąza i upały?
          Pozdr
          • travelka Re: będę mamą 01.08.03, 17:34
            Upały faktycznie kłopotliwe, ale staram się je przetrzymać. Chodzę do szkoły
            rodzenia. Zajęcie bardzo ciekawe, są ćwiczenia, więc wreszcie trochę się
            rozruszałam. Bo wcześniej to miałam jedynie ruch za kierownicą (na kursie).
            Poznałam też inne ciężarne, ale bardziej zaawansowane niż ja. Zajęcia powinno
            się rozpocząć 12 tygodni przed terminem porodu. U mnie już tylko dziesięć. Za
            tydzień idę na kontrolną wizytę i usg. Ciekawe jak mały już podrósł?
            Pozdrawiam forumowiczów!
            Oka, jeszcze tu nie zaglądałaś?! Co u Ciebie???
            • alex.4 Re: będę mamą 02.08.03, 16:55
              Trawelko mocno kopie?
              Pozdr
              • travelka Re: będę mamą 02.08.03, 19:21
                Oj kopie,kopie
                • oka4 Re: będę mamą 04.08.03, 00:46
                  Oj, kochani, przepraszam, ze zaniedbalam Forum Bialystok. Wcale nie wynikalo
                  to ze zlej woli, ale ostatnio udzielam sie na forum Ralstona, czyli Tea Time.

Moj synek urodzil sie 3 lipca, czyli dokladnie tego dnia, na ktory mialam
                  termin. Porod nie byl taki zly. Szczerze mowiac myslalam, ze bedzie gorzej.
                  Mam same mile wspomnienia ze szpitala. Opiekowano sie mna jakbym byla
                  czlonkiem rodziny...inna sprawa, ze pracuje tam juz od paru ladnych lat...:)))

Moj maluszek jest po prostu przeslodki. Wlasnie dzisiaj konczy miesiac. Oboje
                  z mezem jestesmy najszczesliwszymi ludzmi na swiecie!

Dziekuje Wam kochani za zainteresowanie - to bardzo mile z Waszej strony. Tak
                  naprawde stesknilam sie za Wami. Obiecuje wpadac na Forum Bialystok czesciej.

Travelko, zycze Ci powodzenia. Mam tylko pytanie: czy bedziesz rodzic ze
                  znieczuleniem?

Pozdrawiam wszystkich!
                  Oka.
                  • travelka Re: będę mamą 04.08.03, 15:32
                    Oka gratulacje!
                    Podaj wymiary.Jak sie czujesz miesiac po? Jest dużo roboty?
                    Oczywiście, że będę rodzić ze znieczuleniem. W piątek mam kolejne usg-dowiem
                    się jak synek urósł i zobaczę ile ma jeszcze miejsca w brzuchu.
                    Pozdrawiam i pisz częściej!
                    • Gość: Oka Re: będę mamą IP: *.bos.east.verizon.net 09.08.03, 04:45
                      Maluch wazyl prawie 3,5 kg, mierzyl 53 cm. Teraz jest oczywiscie jeszcze
                      wiekszy. Ja czulam sie od samego poczatku bardzo dobrze, juz pare dni po
                      porodzie zaczelam gotowac, sprzatac, jezdzilam samochodem, itp.
                      Roboty przy dziecku nie jest az tak duzo. Takie wynalazki jak pampersy,
                      pralka z suszarka doskonale ulatwiaja zycie. Najgorsze jest wstawanie w nocy
                      do karmienia. Pol biedy jesli bedziesz karmic piersia, przy karmieniu butelka
                      bedzie wiecej niedogodnosci.(sterylizowanie butelek i smoczkow, grzanie mleka)
                      Poza tym po prostu cholernie chce sie spac, a za kazdym karmieniem zlatuje ok.
                      40 minut.
                      Ale i tak wszystko to jest warte tego szczescia jakim jest posiadanie swojego
                      wlasnego dzidziusia.

Pozdrowienia! Napisz jak badanie ultrasonograficzne.

Oka.
                      • travelka Re: będę mamą 09.08.03, 14:54
                        Oka,dzieki za wszystkie informacje.To pocieszające, że masz czas zajrzeć na
                        forum.Ja również jestem zwolenniczką pampersów-po co dodawać sobie roboty z
                        tetrowymi pieluchami. Jeżeli chodzi o brak snu to trzeba bedzie przywyknąć-ja
                        jestem strasznym śpiochem. Obecnie staram się wyspać na zapas(żeby tak się
                        dało).Wczoraj miałam usg z nagraniem na kasetę i wieczoram cała rodzina mogła
                        już oglądać naszego bobasa w brzuchu. Wszystko co mówił lekarz też jest
                        nagrane,także komentarz był profesjonalny. Zostało nam jeszcze 9 tygodni- i
                        dużo i mało. Trzeba zabrać się za zakupy i przygotowania.
                        Oka pozdrawiam Cię serdecznie,pisz jak rośnie synek, życzę Wam zdrówka.
                        • alex.4 Re: będę mamą 10.08.03, 16:01
                          Zaczyna sie odliczanie... Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka