Dodaj do ulubionych

Śnieżne śledztwo

IP: 212.33.74.* 28.12.06, 12:28
O żesz zagwostka ?!
Nie kto inny, jak ex Prezydent Sawicki, po pierwsze skłócił wszystkie firmy
sprzątające ze sobą, co było przyczyną oprotestowania wszystkich przetargów a
po drugie chciał z nich wycisnąć trszkę kasy na kampanię prezydencką.
Niestety przesadził i wyszedł klops a raczej ślizg. I całe poszukiwania.
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: Śnieżne śledztwo IP: *.koba.pl 28.12.06, 12:57
      Gdyby przed moją posesją ktoś w tych trudnych dniach złamał nogę na nieodlodznym chodniku to nikt nie latałby po telewizjach, gazetach i nie szukałby dowodów na moja indolencję. Po prostu dostałbym wyrok w postaci przymusu wypłacenia odszkodowania. A tutaj cackanie się i gdybanie coby było gdyby. Szybki wyrok, taki, żeby był przestrogą dla następców. Więcej odpowiedzialności za swoje poczynania, opłacane z resztą z naszej kasy. Czekam z niecierpliwością na werdykt najpierw prokuratury, potem sądu.
      • Gość: juniorek Re: Śnieżne śledztwo IP: *.csk.pl 28.12.06, 16:59
        A co tu winić i karać urzędników urzędu miasta - nie ma podpisanych umów, to
        oni łopat w garść nie wezmą i nie będą szli w miasto tylko dlatego, że nikt z
        władz - ich szefów - nie był na tyle zapobiegliwy, by wcześniej podpisać
        stosownych umów. Sprawa jest prosta - "jak nie ma podstaw do użycia narzędzi,
        to tych narzędzi się nie używa".
        • Gość: j Re: Śnieżne śledztwo IP: *.koba.pl 28.12.06, 17:36
          Doczytaj komu prokuratura chce postawić zarzuty. Przeciez całego magistratu nie postawią przed sądem. Chodzi o Sawickiego i jego przełożonego Tura. I oni powinni zostać ukarani. Inaczej( po takiej zimie jaką teraz mamy) nikt ze zdrową głową nie zainwestuje w sprzęt i ludzi po to aby takie urzędasy stawiały warunki nie do przyjęcia. Proboszcz co dostał działkę za złotówkę lub gratisowe oświetlenie świątyni na najbliższe lata ( z rachunkami za prąd włącznie) nie odśnieży nam ulic i nie posypie ich podczas gołoledzi.
          • Gość: juniorek Re: Śnieżne śledztwo IP: *.csk.pl 28.12.06, 20:34
            no doczytałem za Twoja radą i nie widzę tam słowa o postawieniu pod sąd
            Sawickiego i Tura - przeczytaj teraz Ty jeszcze raz ten artykuł
            • Gość: j Re: Śnieżne śledztwo IP: *.koba.pl 28.12.06, 21:39
              Oj Panie juniorek. Prokuratura prowadzi śledztwo po to aby delikwentom postawić zarzuty i skierować sprawę do sądu właśnie, a nie do wyborczej i forumowiczów. Taka procedura. Nie wiem teraz czy polemizujemy na ten sam temat, może ja się gubię?
              • Gość: juniorek Re: Śnieżne śledztwo IP: *.csk.pl 29.12.06, 07:22
                o tym samym - tylko złe emocje mnie wczoraj tarmosiły - i przypieprzałem się do
                wszystkiego. Miłego dnia.
    • Gość: rentgen Re: Śnieżne śledztwo IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.12.06, 22:14
      Afera jest niewątpliwa. Było ślisko,nieodśnieżone i sytuacja stwarzała
      zagrożenie życia, zdrowia i BEZPIECZEŃSTWA.
      Fakt jest jeszcze taki, że każdy przetarg na dowolną działalność może wlec się
      miesiącami.
      Ciekawe jak było w tym przypadku.
      • Gość: j Re: Śnieżne śledztwo IP: *.piasta.pl 29.12.06, 12:28
        Prowadząc w ten sposób przetargi to można całe miasto sparaliżować i umyć ręce od wszystkiego. Zero odpowiedzialności. Skarg na magistrat ze strony firm oczyszczających miasto było mnóstwo. Coś tam jednak jest na rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka