Gość: andrzej A co z bialymi skarpetkami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:28 Strasznie mnie denerwuja ludzie, ktorzy nosza biale skarpetki. Moje zdrowie psychiczne na tym podupada. Powinno sie opodatkowac kazdego mieszkanca zakochanego w bialych skarpetkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach,oh,ech. bykowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:51 Nie czytałem wszystkich wpisów na tym forum ale chciałbym się wypowiedzieć do tematu,Który okreslę tak jak to przyjmoeano w czasach gdy byłem "rozpłodowy".Ta opcja już była -byłem po studiach ,zatrudniłem się w firmie jednocześnie studiowałem inny fakultet- byłem nie żonaty,pobierano ode mnie tzw.wulg."bykowe".Postawiłem się,dlaczegoo "bykowego " nie pobiera się od zakonników ,księży,zakonnic?.I w tych czasach nie przyznano mnie racji,odracno mi z pensji ten "pdatek".Slub państwowy zawarłem mając 29 lat ,mając żonę i dziecko własne 5 letnie-/cały czas i nadal jesteśmy razem/.Lecz w owych czasach liczyło się"""papierek"".Wystąpiłem sądownie o zwrot pobranych "bykowego" wpłat.Uwzględniono mój wniosek i zaliczono fakt pożycia w rodzinie,wpłat"bykowego" nie oddano. To opowieść lecz na co poszły moje wpłaty i teraz na co pójdą wpłatY " BYKóW ROZPłODOWYCH" ? do ZUS? ,który przekaże kwoty(?)na cele budowy nowych gmachów kk ?i ich utrzymanie?? .. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Poszlo na byki rozplodowe z Samoobrony IP: *.umcs.lublin.pl 08.02.07, 13:26 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifka Równouprawnienie - krówskie lub suczkowe IP: *.eu.org 08.02.07, 12:31 a członkinie (członkówki) organizacji feministycznych - suczkowe razy 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Knedlik Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:34 Jest to bezczelna ingerencja państwa w wolność jednostki.Jestem wolnym człowiekiem i nikt nie będzie mi narzucał co mam robić.To Ja podejmuje decyzje związane ze swoim życiem i ja ponoszę za nie konsekwencje.Brońmy własnej wolności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !patriota Dziecko albo podatki! IP: *.bethere.co.uk 08.02.07, 12:36 O mamo, co za absurd. Z jakiej racji te osoby maja placic za wlasny wybor. Niech ten ojciec piatki dzieci wezmie sie do roboty, jak nie ma ich za co wyzywic, albo zaopatrzy sie w prezerwatywy, a nie wyciaga lape, bo "mu sie nalezy". K... co za chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco cozza Bykowe? IP: *.stat.gov.pl 08.02.07, 12:47 Bykowe? A spie..jcie!!! Dajcie żyć ludziom jak im się podoba. A dziecioroby niech się wezmą za robotę. Dziecko zrobić każdy głupi potrafi, tylko potem słychać daj i daj. Won do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yonek co za chore bzdury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:44 I co jeszcze? Podatki - za co? Za to, że ktoś nie ma żony/męża? To znaczy, że wg urzędników bycie żonatym/mężatką jest jakąś karą, stanem dolegliwym? Że tych, którzy nie narobili dzieci, nie mają małżonka, mają teraz dla równowagi ukarać? To jest chore!! czekam na podatek od tego, że chodzę w spodniach, a setki, tysiące kobiet chodzą w kieckach;) - jak głupota, to już na całego. Niech z tego dofinansują firmy, które szyją kiecki, hahaha!! BTW, z takiej wiochy tez bym uciekła, nie dziwię się innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho Dziecko albo podatki! IP: 87.204.56.* 08.02.07, 12:51 Panny też powinny płacić taki podatek, wkońcu równouprawnienie mamy w tym kraju. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stevie13 Dziecko albo podatki! 08.02.07, 12:51 Ja bym juz pakował manatki - z czyichś ciężko zarobionych pieniędzy będą wspierać patologię - a to niestety większośc rodzin wielodzietnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bialy Dziecko albo podatki! CHORE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:52 To jest CHORE! Jak mozna karac za to, ze sie nie jest dzieciorobem! Rzad musi na kims zarobic, tak!? Malo dzieci sie rodzi, to nie bedzie kto placil podatkow!? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Dziecko albo podatki! 08.02.07, 12:57 Co za idiotyzm! Jak ktoś jest samotny, to bywa mu trudno i smutno, to co - jeszcze dowalić mu podatek?! Żeby mu jeszcze utrudnić życie? Nie no ręce opadają, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wójt Lipska Uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:58 Padło pytanie czy panny bezdzietne bedą również opodatkowane - otóż nie. Gmina postanowiła każdej pannie bezdzietnej przydzielić jurnego (wszech)polaka aby dokonać Aktu Świętej Kopulacji. Bez obawy, to nie będzie jakiś judejczykowski element, wybrani zostaną wyłącznie genetyczni patrioci i niewykształciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tszymanki Re: Uzupełnienie IP: *.cnb.com.pl 08.02.07, 14:41 Czytanie ze zrozumieniem sprawia problemy? Lipsk nie ma wójta, ma burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinbe3 Dziecko albo podatki! 08.02.07, 13:32 Moim zdaniem takie rozwiązania są niesprawiedliwe! Po pierwsze aby to prawo mogło wejść w życie musi być zgodne z naszą konstytucją, która wyrażnie zabrania jakiejkolwiek dyskryminacji. A taką dyskryminacją byłoby opodatkowanie tylko kawalerów. Przecież wiadomo że istnieją także "stare" panny, które również powinnny być objęte takim podatkiem, gdyż wtedy takie prawo będzie zgodne z konstytucją. Nie powinno być dyskryminacji pod względem płci. Gdyby ten podatek płacili jedynie "starzy" kawalerowie to naruszałoby to normy nie tylko moralne ale i prawne. Jestem zdecydowanie przeciwny takiemu podatkowi. I dobrze radzę tym, których miałby on objąć , ażeby nie ulegali. Jak wspominałem podatek miałby sens tylko wtedy gdyby objęto nim także samotne kobiety! W przeciwnzm razie będzie to kolejny bubel prawny, którego istnienie można łatwo podważyć przed sądem a w ostateczności przed Europejskim Trybunałem Sprawiedliwości. Wszak jesteśmy członkiem Unii Europejskiej a jak doskonale wiadomo UE sprzeciwia się wszelkim przejawom dyskryminacji. Więc sprawa jest jasna! Gdyby niestety ten podatek został wprowadzony to płacili by go Ci którzy są nieświadomi swych praw. Z dyskryminacją trzeba walczyć we wszystkich jej przejawach-co doskonale rozumie UE i ETS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:33 Lipsko a nie Lipsk tempaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker Re: Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:52 Niech tempaki lepiej pomyślą, czy jak wprowadzą taki podatek to się ludzie stamtąd nie wyprowadzą! A jak taki debilizm obejmie cały kraj, to nic tylko spieprzać z tego BUR..LU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tszymanki Re: Dziecko albo podatki! IP: *.cnb.com.pl 08.02.07, 14:40 Lipsk. Nad Biebrzą. I nie używaj słów powszechnie uważanych za obraźliwe, bo Ci Mikołaj prezentu nie przyniesie, dziecię neo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Lipska Re: Dziecko albo podatki! IP: *.cnb.com.pl 08.02.07, 20:48 Tempak to ty jesteś!!! Ja tam czasami mieszkam i wiem że to LIPSK (bez tego dopisku nad Biebrzą - już dawno go usunięto), Lipsko to pewnie jakiś wiocha , a w Niemczech jest Leipzig. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Dziecko albo podatki! IP: *.21.pl 08.02.07, 13:56 Nie no, takich bzdur to jeszcze nie było. Podobno wolnym krajem jesteśmy a tu nawet w miejscu zamieszkania człowiek nie może życ spokojnie, robic i decydowac o swoim życiu jak chce. Coś mi się wydaje, że nawet jak przegłosują to ludzie to poszkodowani kawalerowie będą mogli zaskarżyc taki przepis o bykowym w sądzie czy trybunale, bo aż się prosi gdy tak rażąco jest łamane są prawa obuwateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:00 A proboszcz też zapłaci? Czy może przyzna się do swoich dzieci ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Dziecko albo podatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:07 ten kraj całkowicie oszalał. Widać że wladza nudzi się na każdym szczeblu. Jeśli ktoś wybiera życie w pojedynkę z własnej woli nie chce mieć dzieci bo tak mu wygodnie to czemu ma za to płacić? lepiej żeby zrobił dzieciaka oddał go do domu dziecka albo zostawił kobiecie . sami stwożycie patologie. a jeżeli ktoś jest bezpłodny co ma też płacić? albo nie ma środków do życia dla siebie a co dopiero dla rodziny. bycie samemu czy też w związku i zostania ojcem bądz matką to ważna i osobista decyzja każdego człowieka i nie powinno się za to nakładać podatku. jak czuło by się dziecko gdyby usłyszało żę zostało poczęte z powodu ucieczki przed podatkiem. przemyślcie to sobie kto na tym zyska i ile a kto na tym straci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:03 W zyciu nie slyszalam o wiekszym idiotyzmie!dlaczego ktos kto bezmyslnie robi dzieci a potem nie ma ich za co wychowac ma zerowac na ludziach myslacych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:55 Teraz widać skalę homoseksualizmu w naszym katolandzie, niech się żenią potem będą historie z Brokeback Mountain rodem. Odpowiedz Link Zgłoś
loginn99 Re: Dziecko albo podatki! 08.02.07, 17:15 Chore prawo wymyslone prze chorych ludzi !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:57 To fakt, mocno dyskryminujące osoby innej orienatcji! Rób geju sobie dzieciaka, ino płać do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Dziecko albo podatki! 08.02.07, 17:20 Lipsko! proszę Pani, Lipsko! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Dziecko albo podatki! 08.02.07, 18:30 - Żeby było sprawiedliwie, moglibyśmy pobierać opłatę także od pań, które uciekają do miast. Wówczas taki podatek nazywalibyśmy ucieczkowym - żartuje. Ja proponuję wprowadzić wioskowym prawo wychodźstwa. Prawo opuszczenia parafii dla jednego chłopskiego syna/córki w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Dziecko albo podatki! 08.02.07, 19:01 Tyle tylko, ze z czego ma to bykowe płacić tzw. stary kawaler bezrobotny bez prawa do zasiłku?:)))))))))))))))))))))Ale jaja:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: To dyskrymincja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:04 To jawna dyskryminacja osób homoseksualnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1233456 Dziecko albo podatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:48 tak wiec panowie do roboty:)hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczek z Lipska Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:35 Świetny pomymysł, doskonały, naprawdę strzał w dziesiątkę!!! Miejmy tylko nadzieję, że lipszczanie zgodzą się za jakiś czas na referendum w sprawie obłożenia dodatkowym podatkiem osób poniżej normy intelektualnej ( podatkiem myślowym ), dzięki temu Lipsk stanie się najbogatszą miejscowością w Polsce. Niestety w tym przypadku wiceburmistrz już nie będzie mógł się wykręcić od niepłacenia podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipszczak Re: Dziecko albo podatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 18:48 Pan wiceburmistrz dał wspaniały pomysł na biznes.Wystarczy zatrudnić pięć rosjanek i przejechać się po wsiach gdy listonosz rozniesie renty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:07 odebrać mandaty radnym i wójtowi. Zakazać pełnienia funkcji publicznych dożywotnio. Przecież to kpina, do czego to doszło. Zamiast rozwišzywać problemy mieszkańców, to najchetniej weszliby do łóżka. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Facet jest zwykłym dzieciorobem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:12 Chuj posrany liczy na to, że się załapie na darmową kasę. Pie..ny kmiot narobił bachorów to niech teraz ten zwierzyniec sam wykarmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Dziecko albo podatki! IP: *.bsk.vectranet.pl 10.02.07, 15:28 To jawna dyskryminacja płci męskiej , albo opodatkować wszystkie osoby czyli stare panny i starych kawalerów albo nikogo mamy przecież równouprawnienie, czy to zgodne z konstytucją dyskryminacja (podatek) ze względu na płeć? co z osobami chorymi którzy są na rentach z powodu inwalidztwa życie ich pokrzywdziło bo są chorzy i sami ,np , to jeszcze Państwo im dokopie ludzie mamy 21 wiek nie cofac się do średniowiecza! Odpowiedz Link Zgłoś