Dodaj do ulubionych

Dziecko albo podatki!

• Gość: andrzej A co z bialymi skarpetkami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:28
      Strasznie mnie denerwuja ludzie, ktorzy nosza biale skarpetki. Moje zdrowie
      psychiczne na tym podupada. Powinno sie opodatkowac kazdego mieszkanca
      zakochanego w bialych skarpetkach
      • Gość: ach,oh,ech. bykowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:51
        Nie czytałem wszystkich wpisów na tym forum ale chciałbym się wypowiedzieć do
        tematu,Który okreslę tak jak to przyjmoeano w czasach gdy byłem "rozpłodowy".Ta
        opcja już była -byłem po studiach ,zatrudniłem się w firmie jednocześnie
        studiowałem inny fakultet- byłem nie żonaty,pobierano ode mnie
        tzw.wulg."bykowe".Postawiłem się,dlaczegoo "bykowego " nie pobiera się od
        zakonników ,księży,zakonnic?.I w tych czasach nie przyznano mnie racji,odracno
        mi z pensji ten "pdatek".Slub państwowy zawarłem mając 29 lat ,mając żonę i
        dziecko własne 5 letnie-/cały czas i nadal jesteśmy razem/.Lecz w owych czasach
        liczyło się"""papierek"".Wystąpiłem sądownie o zwrot pobranych "bykowego"
        wpłat.Uwzględniono mój wniosek i zaliczono fakt pożycia w
        rodzinie,wpłat"bykowego" nie oddano.
        To opowieść
        lecz na co poszły moje wpłaty i teraz na co pójdą wpłatY " BYKóW ROZPłODOWYCH"
        ? do ZUS? ,który przekaże kwoty(?)na cele budowy nowych gmachów kk ?i ich
        utrzymanie?? .. ??
        • Gość: Adaś Poszlo na byki rozplodowe z Samoobrony IP: *.umcs.lublin.pl 08.02.07, 13:26
          .
    • Gość: fifka Równouprawnienie - krówskie lub suczkowe IP: *.eu.org 08.02.07, 12:31
      a członkinie (członkówki) organizacji feministycznych - suczkowe razy 2.
    • Gość: Knedlik Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:34
      Jest to bezczelna ingerencja państwa w wolność jednostki.Jestem wolnym
      człowiekiem i nikt nie będzie mi narzucał co mam robić.To Ja podejmuje decyzje
      związane ze swoim życiem i ja ponoszę za nie konsekwencje.Brońmy własnej wolności!
    • Gość: !patriota Dziecko albo podatki! IP: *.bethere.co.uk 08.02.07, 12:36
      O mamo, co za absurd. Z jakiej racji te osoby maja placic za wlasny wybor. Niech
      ten ojciec piatki dzieci wezmie sie do roboty, jak nie ma ich za co wyzywic,
      albo zaopatrzy sie w prezerwatywy, a nie wyciaga lape, bo "mu sie nalezy". K...
      co za chory kraj.
      • Gość: marco cozza Bykowe? IP: *.stat.gov.pl 08.02.07, 12:47
        Bykowe? A spie..jcie!!! Dajcie żyć ludziom jak im się podoba. A dziecioroby
        niech się wezmą za robotę. Dziecko zrobić każdy głupi potrafi, tylko potem
        słychać daj i daj. Won do roboty!!!
    • Gość: yonek co za chore bzdury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:44
      I co jeszcze? Podatki - za co? Za to, że ktoś nie ma żony/męża? To znaczy, że wg
      urzędników bycie żonatym/mężatką jest jakąś karą, stanem dolegliwym? Że tych,
      którzy nie narobili dzieci, nie mają małżonka, mają teraz dla równowagi ukarać?
      To jest chore!!

czekam na podatek od tego, że chodzę w spodniach, a setki, tysiące kobiet chodzą
      w kieckach;) - jak głupota, to już na całego.
      Niech z tego dofinansują firmy, które szyją kiecki, hahaha!!

BTW, z takiej wiochy tez bym uciekła, nie dziwię się innym.
    • Gość: krzycho Dziecko albo podatki! IP: 87.204.56.* 08.02.07, 12:51
      Panny też powinny płacić taki podatek, wkońcu równouprawnienie mamy w tym kraju. ;)
    • stevie13 Dziecko albo podatki! 08.02.07, 12:51
      Ja bym juz pakował manatki - z czyichś ciężko zarobionych pieniędzy będą
      wspierać patologię - a to niestety większośc rodzin wielodzietnych
    • Gość: Bialy Dziecko albo podatki! CHORE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:52
      To jest CHORE! Jak mozna karac za to, ze sie nie jest dzieciorobem! Rzad musi na kims zarobic, tak!? Malo dzieci sie rodzi, to nie bedzie kto placil podatkow!?
    • miriam11 Dziecko albo podatki! 08.02.07, 12:57
      Co za idiotyzm! Jak ktoś jest samotny, to bywa mu trudno i smutno, to co -
      jeszcze dowalić mu podatek?! Żeby mu jeszcze utrudnić życie? Nie no ręce
      opadają, naprawdę.
    • Gość: Wójt Lipska Uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:58
      Padło pytanie czy panny bezdzietne bedą również opodatkowane - otóż nie. Gmina
      postanowiła każdej pannie bezdzietnej przydzielić jurnego (wszech)polaka aby
      dokonać Aktu Świętej Kopulacji. Bez obawy, to nie będzie jakiś judejczykowski
      element, wybrani zostaną wyłącznie genetyczni patrioci i niewykształciuchy.
      • Gość: Tszymanki Re: Uzupełnienie IP: *.cnb.com.pl 08.02.07, 14:41
        Czytanie ze zrozumieniem sprawia problemy? Lipsk nie ma wójta, ma burmistrza.
    • marcinbe3 Dziecko albo podatki! 08.02.07, 13:32
      Moim zdaniem takie rozwiązania są niesprawiedliwe! Po pierwsze aby to prawo
      mogło wejść w życie musi być zgodne z naszą konstytucją, która wyrażnie
      zabrania jakiejkolwiek dyskryminacji. A taką dyskryminacją byłoby opodatkowanie
      tylko kawalerów. Przecież wiadomo że istnieją także "stare" panny, które
      również powinnny być objęte takim podatkiem, gdyż wtedy takie prawo będzie
      zgodne z konstytucją. Nie powinno być dyskryminacji pod względem płci. Gdyby
      ten podatek płacili jedynie "starzy" kawalerowie to naruszałoby to normy nie
      tylko moralne ale i prawne.
      Jestem zdecydowanie przeciwny takiemu podatkowi. I dobrze radzę tym, których
      miałby on objąć , ażeby nie ulegali. Jak wspominałem podatek miałby sens tylko
      wtedy gdyby objęto nim także samotne kobiety! W przeciwnzm razie będzie to
      kolejny bubel prawny, którego istnienie można łatwo podważyć przed sądem a w
      ostateczności przed Europejskim Trybunałem Sprawiedliwości.
      Wszak jesteśmy członkiem Unii Europejskiej a jak doskonale wiadomo UE
      sprzeciwia się wszelkim przejawom dyskryminacji. Więc sprawa jest jasna!
      Gdyby niestety ten podatek został wprowadzony to płacili by go Ci którzy są
      nieświadomi swych praw. Z dyskryminacją trzeba walczyć we wszystkich jej
      przejawach-co doskonale rozumie UE i ETS.
    • Gość: sa Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:33
      Lipsko a nie Lipsk tempaki
      • Gość: poker Re: Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:52
        Niech tempaki lepiej pomyślą, czy jak wprowadzą taki podatek to się ludzie
        stamtąd nie wyprowadzą!

A jak taki debilizm obejmie cały kraj, to nic tylko spieprzać z tego BUR..LU!!!
      • Gość: Tszymanki Re: Dziecko albo podatki! IP: *.cnb.com.pl 08.02.07, 14:40
        Lipsk. Nad Biebrzą. I nie używaj słów powszechnie uważanych za obraźliwe, bo Ci
        Mikołaj prezentu nie przyniesie, dziecię neo.
      • Gość: Mieszkaniec Lipska Re: Dziecko albo podatki! IP: *.cnb.com.pl 08.02.07, 20:48
        Tempak to ty jesteś!!! Ja tam czasami mieszkam i wiem że to LIPSK (bez tego
        dopisku nad Biebrzą - już dawno go usunięto), Lipsko to pewnie jakiś wiocha , a
        w Niemczech jest Leipzig.
    • Gość: zniesmaczony Dziecko albo podatki! IP: *.21.pl 08.02.07, 13:56
      Nie no, takich bzdur to jeszcze nie było. Podobno wolnym krajem jesteśmy a tu
      nawet w miejscu zamieszkania człowiek nie może życ spokojnie, robic i decydowac
      o swoim życiu jak chce. Coś mi się wydaje, że nawet jak przegłosują to ludzie to
      poszkodowani kawalerowie będą mogli zaskarżyc taki przepis o bykowym w sądzie
      czy trybunale, bo aż się prosi gdy tak rażąco jest łamane są prawa obuwateli.
    • Gość: poker Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:00
      A proboszcz też zapłaci?

Czy może przyzna się do swoich dzieci ;p
    • Gość: johnny Dziecko albo podatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:07
      ten kraj całkowicie oszalał. Widać że wladza nudzi się na każdym szczeblu.
      Jeśli ktoś wybiera życie w pojedynkę z własnej woli nie chce mieć dzieci bo tak
      mu wygodnie to czemu ma za to płacić? lepiej żeby zrobił dzieciaka oddał go do
      domu dziecka albo zostawił kobiecie . sami stwożycie patologie. a jeżeli ktoś
      jest bezpłodny co ma też płacić? albo nie ma środków do życia dla siebie a co
      dopiero dla rodziny. bycie samemu czy też w związku i zostania ojcem bądz matką
      to ważna i osobista decyzja każdego człowieka i nie powinno się za to nakładać
      podatku. jak czuło by się dziecko gdyby usłyszało żę zostało poczęte z powodu
      ucieczki przed podatkiem. przemyślcie to sobie kto na tym zyska i ile a kto na
      tym straci?
    • Gość: gosc Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:03
      W zyciu nie slyszalam o wiekszym idiotyzmie!dlaczego ktos kto bezmyslnie robi
      dzieci a potem nie ma ich za co wychowac ma zerowac na ludziach myslacych?
    • Gość: Student Re: Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:55
      Teraz widać skalę homoseksualizmu w naszym katolandzie, niech się żenią potem
      będą historie z Brokeback Mountain rodem.
      • loginn99 Re: Dziecko albo podatki! 08.02.07, 17:15
        Chore prawo wymyslone prze chorych ludzi !!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Student Re: Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:57
          To fakt, mocno dyskryminujące osoby innej orienatcji! Rób geju sobie dzieciaka,
          ino płać do końca życia.
    • qubraq Dziecko albo podatki! 08.02.07, 17:20
      Lipsko! proszę Pani, Lipsko! Wstyd!
    • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Dziecko albo podatki! 08.02.07, 18:30
      - Żeby było sprawiedliwie, moglibyśmy pobierać opłatę także od pań, które
      uciekają do miast. Wówczas taki podatek nazywalibyśmy ucieczkowym - żartuje.

Ja proponuję wprowadzić wioskowym prawo wychodźstwa. Prawo opuszczenia parafii
      dla jednego chłopskiego syna/córki w roku.
      • iluminacja256 Re: Dziecko albo podatki! 08.02.07, 19:01
        Tyle tylko, ze z czego ma to bykowe płacić tzw. stary kawaler bezrobotny bez
        prawa do zasiłku?:)))))))))))))))))))))Ale jaja:0
    • Gość: west Re: To dyskrymincja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:04
      To jawna dyskryminacja osób homoseksualnych!!!
    • Gość: 1233456 Dziecko albo podatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:48
      tak wiec panowie do roboty:)hehe
    • Gość: Byczek z Lipska Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:35
      Świetny pomymysł, doskonały, naprawdę strzał w dziesiątkę!!! Miejmy tylko
      nadzieję, że lipszczanie zgodzą się za jakiś czas na referendum w sprawie
      obłożenia dodatkowym podatkiem osób poniżej normy intelektualnej ( podatkiem
      myślowym ), dzięki temu Lipsk stanie się najbogatszą miejscowością w Polsce.
      Niestety w tym przypadku wiceburmistrz już nie będzie mógł się wykręcić od
      niepłacenia podatku.
      • Gość: lipszczak Re: Dziecko albo podatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 18:48
        Pan wiceburmistrz dał wspaniały pomysł na biznes.Wystarczy zatrudnić pięć
        rosjanek i przejechać się po wsiach gdy listonosz rozniesie renty.
    • Gość: xyz Dziecko albo podatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:07
      odebrać mandaty radnym i wójtowi. Zakazać pełnienia funkcji publicznych
      dożywotnio. Przecież to kpina, do czego to doszło. Zamiast rozwišzywać problemy
      mieszkańców, to najchetniej weszliby do łóżka. Wstyd.
    • Gość: Robert Facet jest zwykłym dzieciorobem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:12
      Chuj posrany liczy na to, że się załapie na darmową kasę. Pie..ny kmiot
      narobił bachorów to niech teraz ten zwierzyniec sam wykarmi.
    • Gość: gośc Dziecko albo podatki! IP: *.bsk.vectranet.pl 10.02.07, 15:28
      To jawna dyskryminacja płci męskiej , albo opodatkować wszystkie osoby czyli
      stare panny i starych kawalerów albo nikogo mamy przecież równouprawnienie, czy
      to zgodne z konstytucją dyskryminacja (podatek) ze względu na płeć?
      co z osobami chorymi którzy są na rentach z powodu inwalidztwa życie ich
      pokrzywdziło bo są chorzy i sami ,np , to jeszcze Państwo im dokopie ludzie mamy
      21 wiek nie cofac się do średniowiecza!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka