Dodaj do ulubionych

Jakie macie foteliki ?

09.03.07, 16:54
Przybieram sie do zakupu fotelika w kategorii wagowej powyżej 9 kg. Wojtkowi
juz nie chce się leżeć w "kołysce".
Jakie macie foteliki? Jaki byście poleciły? Gdzie je kupiłyście, bo mi się
zdaje w w Białymstoku to tylko w Fartlandii..
Obserwuj wątek
    • julka130 Re: Jakie macie foteliki ? 09.03.07, 17:34
      W fartlandii to chyba jest drogo, lepiej sprawdzić w hurtowniach i na allegro tam
      jest bardzo dużo w różnych cenach.
      • anet77 Re: Jakie macie foteliki ? 09.03.07, 18:34
        My jeszcze nie rozgladalismy sie za nowym fotelikiem. Mimo iż Weronika zaraz
        skończy 10 miesiecy to jeszcze spokojnie mieści sie w foteliku 0-13 kg. Mi sie
        wydaje że warto popatrzeć w bambino i chyba własnie allegro.
        • kokardka_80 Re: Jakie macie foteliki ? 09.03.07, 19:46
          Mamy coneco zenith 9-25. Kupiony na allegro. Nam pasuje, Kornelkowi też, a
          jeździmy sporo.:)
          • ania278 Re: Jakie macie foteliki ? 09.03.07, 21:41
            my mamy 0-18, (a nie 9-18),ponieważ mozna go montowac i przodem i tylem do
            kierunku jazdy. A ze Julka dosc wczesnie sie przesiadla do wiekszego
            fotelika,wolalam ją nadal wozic tyłem.
            Fotelik kupowalismy w fartlandii. mieli wtedy chyba tylko 2 modele 0-18 (nie
            mylic z 9-18), i wybralismy jeden z nich. wiem ze kosztowal cos kolo 300zl i
            pani nam go polecała. bodajże jest to fotelik francuski...Firma NANIA ,model
            stargate czy starway.(nie pamietam).;)

a i slyszalam ze jesli ma sie karte rabatowa do fartlandii to i sie nie oplaca
            zamawiac przez allegro, ale nie wiem ile w tym prawdy, bo na allegro nie
            szukalam.
            • mamakasienki1 Re: Jakie macie foteliki ? 09.03.07, 22:18
              My mamy taki 0-18 kg ale nie mam pojęcia jakiej jest firmy, dostaliśmy go od
              moich koleżanek z pracy jak się mała urodziła i do tej pory w nim jeździ. Dla
              malucha kupimy już jakiś mniejszy taki od 0-9 kg, ale nie wiem jeszcze jaki,
              narazie mam plan, że będzie to taki z wózkiem, który ma odrębny stelaż,
              gondolkę, spacerówkę i nosidełko, ale ceny są dość wysokie a bardzo podoba mi
              się Jane nomad pro oczywiście wózek.
            • usianka Re: Jakie macie foteliki ? 15.03.07, 21:03
              tak, to prawda!! wlasnie przed hwila to napisalam w swoim poscie ;)
      • usianka Re: Jakie macie foteliki ? 15.03.07, 21:02
        Z kartą rabatową wychodzilo nam w zasadzie tyle samo co zakup na allegro plus
        przesyłka. W Fartlandii czasami jest problem z dostepnoscia, ale sprowadzaja na
        zamowienie (przynajmniej sprowadzali).
        Pierwszy mielismy jakis dosyc tani, ale byl ok - nie pamietam dokladnie nazwy
        modelu. Drugi BebeConfort Iseos -rozchylanie boczkow baaardzo sie przydalo.
        Teraz mamy juz Concorda Lift Exvo "cos tam" ;) Tapicerka ponoc neizniszczalna
        (z teflonem) - sie okaze ;)
    • lakie Re: Jakie macie foteliki ? 10.03.07, 10:25
      hej :)
      Zobaczyłam że rozglądasz sie za fotelikiem od 9 kg. Ja własnie kupiłam wiekszy fotelik i mam do sprzeadania ten mniejszy własnie 9-18 kg jeśli jeszcze potzrebujesz.
      Zobacz tu www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22496246,Bialystok_Dla_dziecka___Foteliki__lozeczka,149-226.html

A apropos fotelików to my od początku używamy własnie maxi-cosi, najpierw wczesniejszą wersję cabrio, potem priori, a teraz kupiłam rodi :) Są dosyć drogie, to fakt ale jak dla mnie super, tylko ostrzeganm zawsze przed kupowaniem fotelików z welurowymi pokrowcami, strasznie się przecierają :(

Kasia
    • beckas27 Re: lakie 10.03.07, 10:53
      Dzięki!
      Wczoraj zamówilismy coś takiego
      www.allegro.pl/item172963709_stm_storchenmuehle_fotelik_samochodowy_starlightsp.html
      • lakie Re: lakie 10.03.07, 11:16
        :)
    • igua przed wyborem + testy 11.03.07, 13:09
      na szczescie mikolaj ma 7 miesiecy i choc jest duzy, to jeszcze sie miesci w
      foteliku 0-13 kg. ale juz wiem, czego szukam - tzn. mamy teraz fotelik peg
      perego, bo chcielismy miec go do stelaza wozkowego - goraco polecam!!! nam sie
      przydal szczegolnie na zakupach w wiekszych sklepach, gdy jechalismy samochodem,
      ale bylo pozniej duzo chodzenia.
      wozek mielismy uzywany, a fotelik musielismy kupic. kosztowal ok. 500 zl, ale
      pozniej cieszylismy sie z wyboru, bo po 1. naprawde czesto korzystalismy z niego
      na stelazu, po 2. mielismy powazny wypadek (choc nic bezposrednio w dziecko nie
      uderzylo) i fotelik zachowal sie ok. nie wiem, jak zachowalby sie inny, ale maly
      nie wypadl, a ratownicy z pogotowia mowili, ze to sie zdarza.

i teraz wiem, ze bede starala sie kupowac cos sprawdzonego, choc wolalabym, zeby
      foteliki tyle nie kosztowaly :(

tutaj wazne informacje o testach:
      www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569
      fotelik.info/testy/
    • mmu Re: Jakie macie foteliki ? 11.03.07, 15:20
      my mamy maxi cosi priori. jestem bardzo zadowolona, wygodny i dla mnie i dla
      dziecka, łatwo kładzie się do pozycji półleżącej, co dla mnie, jako kierowcy
      miało ogromną zaletę, bo mogę położyć fotelik w czasie jazdy, wyginając tylko
      moją zgrabną:) rączkę do tyłu!

co do pierwszego fotelika, to dam Wam taką radę, kupujcie taki, który mozna
      wpiąc w stelaż wózka, którym będzie dzidzia jeździć, to bardzo wygodne,
      wyjmujecie fotelik, rozkładacie stelaż wózka i gotowe. Ja tego nie miałam, bo
      wydawało mi się że niepotrzebne a potem klęłam na czym świat stoi, jak
      dźwigałam fotelik z Hanią (miałam Chicco, bardzo dobry i wygodny, ale ciężki),
      bo wózka nie chciało mi się wyciagać i przekładać śpiącego dziecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka