kasia2316 12.03.07, 16:12 ostatnio byłam na wizycie u lekarza i okazało sie ze mam nadrzerke i lekarz zaproponował mi wymraznie jej moze któraś z was to miała na czym to polega ? I czy to jest bolesny zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka130 Re: nadrzerka 12.03.07, 18:11 to witaj w klubie. Ja tez ma nadrzerke, u kogo się leczysz? Z tego co wiem to podobno nie warto usuwać nadrzerki, jeśli planuje się dziecko. Bo podobno przy porodzie nadrzerka może się odnowić. A ty masz jednego synka. To może wart się dokładnie dowiedzieć co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: nadrzerka 12.03.07, 22:40 Ja tez mam nadrzerkę. Mi lekarz zlecił kolposkopie - badanie pod mikroskopem i wyszło,z e jest wszystko w porzadku i narazie nie trzeba nic z tym robić, trzeba tylko obserwować i kontrolowac czy nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
igua anet77 13.03.07, 08:41 a u kogo z tym bylas? ja mam nadzerke od dawna, ale najpierw byla operacja i nie mozna bylo sie tym dodatkowo zajac. potem cc - znow odlozone. no i moj lekarz, znany juz tu z nazwiska :D - nie panikuje nad ta nadzerka (przynajmniej nie panikowal do niedawna, a wciaz nie moge trafic do niego na wizyte). Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: anet77 13.03.07, 09:12 Ja z ta nadrzewką trafiłam po porodzie akurat do bieleckiego na Królowej Rodzin, bo na Warszawskiej dużo lekarzy było na urlopach i wyznaczyli mi wizytę kontrolną po porodzie chyba z 3 miesięcznym opóźnieniem i tak do niego poszłam. Zbadał mnie, powiedział, ze jest nadrzerka i umówił na badanie. Po kolposkopi powiedziano mi, ze narazie jest wszystko w porządku, nie ma sie czym przejmowac tylko trzeba obserwowac i kontrolować. Odpowiedz Link Zgłoś
mmu Re: nadrzerka 13.03.07, 09:17 Ja też mam nadżerkę, do tego właśnie wyszła mi cytologia III gr, więc byłam już przebadana na chlamydię, grzyby i coś tam jeszcze, ale nic nie wyszło. Teraz brałam lek przeciwgrzybiczy, choć lekarka nie widzi zadnego zakażenia, ale tak na wszelki wypadek, za miesiąc mam iść znowu zrobić cytologię, jak wyjdzie znowu III gr, to kolposkopia i pobranie wycinka z szyjki macicy...normalnie masakra... co do samej nadżerki, to moja lekarka też uważa, że jak jeszcze planuję jedno dziecko, a taka myśl mi czasami świta, choć niezbyt często:), to na razie lepiej nie ruszać tej nadżerki, tym bardziej, ze ja mam akurat małą. Pewnie wszystko zależy też od wielkości i jakiś tam czynników i lekarz powinien podjąć decyzję w Twoim, konkretnym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2316 Re: nadżerka 14.03.07, 17:44 Jak to dobrze że jas was mam mój lekarz nic mi nie powiedział ze usuniecie nadżerki ma jakis wpływ na to czy planujemy miec dzieci Odpowiedz Link Zgłoś