Dodaj do ulubionych

Hotel Titanic

IP: *.euro-net.pl 07.09.07, 21:36
Kto organizował imprezę w tym hotelu? Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: hk Re: Hotel Titanic IP: *.euro-net.pl 07.09.07, 21:42
      Na imprezie nie byłam, ale w ramach dokształtów unijnych jadłam
      obiady podczas weekendów. Matko, jakie przepyszne!!!
      • Gość: ofiara titanica Re: Hotel Titanic IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.09.07, 22:03
        jakia chamska reklama:/
        • Gość: topielec Re: Hotel Titanic IP: 77.232.66.* 08.09.07, 00:54
          fajna i przyciągająca inteligientnych ludzi nazwa :)
        • Gość: hk Re: Hotel Titanic IP: *.euro-net.pl 08.09.07, 07:13
          Ja nie reklamuję. Dopiero teraz zwróciłam uwagę na IP.A z posiłków
          korzystałam jako słuchaczka WSAP, co jest do sprawdzenia.
          • Gość: patolog Re: Hotel Titanic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 08:21
            sprawdziłem. faktycznie - jadła.
            • nutopia Re: Hotel Titanic 09.09.07, 00:10
              Gość portalu: patolog napisał(a):

> sprawdziłem. faktycznie - jadła.
              :)
              wszystkie studentki wsapu stołują się titanicu?:)
    • Gość: amika Re: Hotel Titanic IP: *.elpos.net 08.09.07, 17:42
      Byłam tam na weselu i niestety nie oceniam lokalu dobrze! Jedzenie
      niesmaczne, obsługa niesympatyczna, zaś ceny wysokie!! Nie polecam!
    • Gość: gringo to nie hotel!!!! IP: *.koba.pl 08.09.07, 19:53
      Komisja przydzielająca kategorie dla hoteli,niedość że nie dała
      zadnej gwiazdki to nawet zabroniła uzywać słowa "hotel".Sprawcie to
      że na budynku nie ma słowa że to hotel!!!
      • morfeusz_1 Re: to nie hotel!!!! 09.09.07, 00:16
        Ty chyba jesteś z Marsa,nie wiesz jak się nobilitację wręcza
        gwiadkowe hotelom ???

Gwiazdki to se można nie powiem gdzie wsadzić,wogóle hotelarstwo to
        taka dziedzina gdzie urwa uwie łba nie urwie - fasadowość,a dach
        przecieka,jak się ma rozgwiazdę kogo to obchodzi...
        • Gość: gringo Re: to nie hotel!!!! IP: *.koba.pl 09.09.07, 21:08
          Jak wiesz to sie pochwal, chetnie poczytam kogoś co ma duże
          doświadczenie w hotelarstwie. Jakoś Titanic nie zasłużył nawet na
          używanie słowa HOTEL wiec nie mowy otym co piszesz!!!
          • Gość: misticka Re: to nie hotel!!!! IP: *.osiedle.net.pl 09.09.07, 23:23
            Zgadzam się, że Titanic to nie hotel [w myśl umowy o usługach hotelarskich,i
            in.] -jeśli mówimy o prawdziwym hotelarstwie, to Titanic - tu nie wchodzi w
            rachubę absolutnie.

Byłam tam raz, ale nie raz byli moi znajomi -przyjezdni - obsługa średnia -wg
            nich, jedzenie kiepskie, a szef tego Titanica [z nazwy śmiać się tylko....] - to
            już szkoda gadać...

• nutopia Re: to nie hotel!!!! 10.09.07, 13:48
            Gość portalu: gringo napisał(a):

> Jak wiesz to sie pochwal, chetnie poczytam kogoś co ma duże
            > doświadczenie w hotelarstwie. Jakoś Titanic nie zasłużył nawet na
            > używanie słowa HOTEL wiec nie mowy otym co piszesz!!!

nie chodzi o to, że nie zasłużył, tylko sie pewnie do kategoryzacji
            nie zgłosił
            wiele ośrodków tak robi bo płaci się większą kasę za kategoryzację
            • Gość: krywlany Re: to nie hotel!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 23:09
              tak z ciekawostek, to budynek w którym znajduje się ten hotel pierwotnie miał
              być hurtownią mebli, bo handlem meblami trudnił się właściciel, dopiero w
              trakcie inwestycji okazało się ze lepsza koniunktura jest w branży hotelarskiej,
              stąd ta pokraczna fasada budynku
              • Gość: x Re: to nie hotel!!!! IP: *.elpos.net 11.09.07, 23:03
                Dzis bylem w tej okolicy .Zdjeli litere H .Jest otel Titanic.A tak z ciekawosci
                to jakie warunki trzeba spelniac aby cos nazwac Hotelem ?

Na poczatku lat 90 tych bylo duzo nowych hoteli takich malych , pozniej
                przemianowaly sie na pensjonaty lub zajazdy czy otele :) bo tak najprosciej:)
                • Gość: idzikczortu Re: to nie hotel!!!! IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 11.09.07, 23:17
                  Ciekawa ewolucja - "Otel Titanic"?
                  Ciekaw jestem gdy w ramach oszczednosci wlasciciel Hotelu zakreci
                  wode i zamknie ubikacje to czy wtedy bedzie sie to cos nazywac "El
                  Titanic"?
                  • Gość: misticka Re: to nie hotel!!!! IP: *.osiedle.net.pl 11.09.07, 23:52
                    Taaak, Część forumowiczów chyba nie wie, że HOTEL to prawnie chroniona nazwa !

kto troszkę podróżuje po Polsce, ten wie, że takich obiektów typu "otel" albo
                    "hotelik" jest sporo. A to dlatego, że nie każdy stara się/ otrzymuje decyzję od
                    wojewody..., tzn.:

Usługi hotelarskie oznaczone są
                    prawnie chronioną nazwą HOTEL, nadawaną przez decyzje władzy administracyjnej,
                    składa się wniosek w sprawie zaszeregowania obiektu do rodzaju hotel i nadania
                    mu określonej kategorii. Poważny przedsiębiorca (nie ważne, czy chce prowadzić
                    hotel 12-pokojowy, czy 80., czy ***gwiazdkowy, czy z ambicją na 5*, sieciować
                    się, czy nie) - czyta umowy i zapisy prawne dotyczące hotelarstwa i zasad
                    świadczonych usług, i stara się o nazwę HOTEL - to pierwsze kroki !- poważnego
                    przedsiębiorcy - podkreślam.

Zdarza się, że w przypadku, gdy obiekt świadczy usługi hotelarskie, a nie
                    posiada nazwy "hotel" - przeciwko przedsiębiorcy owego obiektu- może zostać
                    wszczęte postępowanie z urzędu pod zarzutem stosowania praktyk naruszających
                    zbiorowe interesy konsumentów poprzez oznaczenie obiektu jako hotel.

Taki "fałszywy przedsiębiorca" wprowadza konsumentów w błąd i narusza obowiązek
                    udzielenia im rzetelnej i prawdziwej informacji co do rodzaju obiektu i
                    standardu świadczonych usług, co może stanowić naruszenie art. 23a
                    ust. 2 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów...

z resztą..., co tu gadać...
                    • Gość: misticka Re: to nie hotel!!!! IP: *.osiedle.net.pl 12.09.07, 00:02
                      Aha - oczywiście, nie ma znaczenia, czy nazwa hotel jest bezprawnie umieszczona
                      na budynku, czy na reklamie, czy na stronie internetowej...

Oczywiście przedsiębiorca powinien złożyć wniosek
                      „w sprawie dokonania kategoryzacji obiektu
                      hotelowego”
                      oraz uiścić stosowną opłatę od tego wniosku, a potem tylko czekać....

Może zarządcom Titanica - póki nie zatonie, ciut podstawowej wiedzy: ;P

Podstawowym aktem prawnym normującym działalność polegającą na wyko-
                      nywaniu usług hotelarskich jest ustawa z dnia 29 sierpnia 1997r. o usługach
                      turystycznych
                      (Dz.U. z 2001r. Nr 55 poz. 578 ze zmianami). Zgodnie z art. 35 ustawy usługi te
                      mogą być świadczone w obiektach hotelarskich, które spełniają określone wymogi
                      tak co do wielkości i wyposażenia obiektu, jak i standardów sanitarnych i
                      przeciwpożarowych, które musi
                      on spełniać.
                      Ustawa, w art. 36 ustala, rodzaje obiektów hotelarskich, definiując m.in. takie
                      pojęcia jak:
                      hotele – obiekty posiadające co najmniej 10 pokoi, w tym większość miejsc w
                      pokojach jedno- i dwuosobowych
                      • krywlany Re: to nie hotel!!!! 12.09.07, 23:12
                        i koleżanka ma całkowitą rację. Tylko taka uwaga mi sie nasuwa, ustawa jast z
                        1997 roku, a masowe przemianowania na otel, otelik etc pojawiło się jak pamiętam
                        jakieś 3 lata temu, ciekawe dlaczego? Wspomniany titanic zresztą początkowo był
                        hotelem, czyżby nie dopełnił wymogów formalnych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka