kubbik1 Re: dr przepieść 07.12.07, 08:29 Witam Ja chodziłam do niego w czasie pierwszej ciąży. Bardzo miły i rzeczowy lekarz. Słyszałam o nim same pozytywne rzeczy. Ja byłam zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: dr przepieść 07.12.07, 18:42 Nie chciał dać mi zwolnienia w 9 miesiącu mimo nadciśnienia (150/100)- przynajmniej państwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja82 Re: dr przepieść 20.02.08, 08:45 NAPRAWDE NIE DAJE ZWOLNIENIA? PRZECIEZ TO DZIWNE,KOBIETA W CIĄŻY MA PRAWO IŚC NA ZWOLNIENIE JAK ZLE SIE POCZUJE. PROSZĘ O OPINIE NA TEN TEMAT. CZY KTOŚ JESZCZE MIAŁ PROBLEM Z DR PRZEPIEŚCIEM? Odpowiedz Link Zgłoś
gibor Re: dr przepieść 09.12.07, 02:07 Dr Przepieść prowadził dwie ciąże mojej szanownej małżonki. Wrażenia mamy bardzo dobre. Lekarz ten ma opinię bardzo dobrego diagnosty, co w przypadku drugiego dziecka niestety w pełni się potwierdziło. W drugiej połowie ciąży wysunął bowiem przypuszczenie o chorobie dziecka - achondroplazji i miał rację. Od czasu wysunięcia tego przypuszczenia zapewnił małżonce nie tylko fachowe prowadzenie, ale i okazał niezwykłe podejście po względem psychologicznym, żona o wiele łatwiej znosiła niepewność ciąży dzięki wizytom u niego. Dr. Przepieścia możemy polecić jako dobrego fachowca. Pozdrawiam serdecznie Gibor Odpowiedz Link Zgłoś
niusia5 Re: dr przepieść 27.12.07, 11:22 miły, śmieszny ale tak jakby mało zainteresowany samą pacjentką, przynajmniej takie miałam wrażenie, w 3 miesiącu ciąży zmieniłam lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: dr przepieść 30.12.07, 17:27 Polecam. Prowadził moja II ciąże. Miły, sympatyczny a przede wszystkim opanowany. Nie stresował a wręcz przeciwnie uspokajał. Odbierał także mój poród. Zapewnił mi opiekę zarówno w szpitalu na patologii jak i na porodówce. Duże doświadczenie i wiedza. Poleciłam Go koleżance, jest również zadowolona. Acha, chodziłam do Niego państwowo, jak i prywatnie ze względu na zajęte terminy w Klinice. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
de_profundis Re: dr przepieść 14.01.08, 20:46 Dr Przepieść prowadzi właśnie moją drugą ciążę. Mnie się podoba jego podejście, bez potrzeby nie gania na badania ani na wizyty jeśli się nic nie dzieje. Rzeczowy. Posiada bardzo rozległą wiedzę a jego podejście po pacjentki zależy w dużej mierze od samej zainteresowanej. Koleżanka moja chciała żeby się nią ktoś dobrze zajął to się zajął, ja chciałam po prostu być pod kontrolą to spotykamy się od czasu do czasu. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
izalew Re: dr przepieść 18.01.08, 08:55 Dr Przepieść prowadził moją ciążę i uważam, że jest to bardzo dobry lekarz i przede wszystkim wie co robi. Ja go lubiłam, bo można było z nim pogadać i wszytsko tłumaczył, jeśli coś mnie niepokoiło. Poza tym słyszałam wiele dobrych opini o tym lekarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja82 Re: dr przepieść 20.02.08, 08:47 PROSZĘ NAPISZCIE jeszcze coś na temat tego Pana, zastanawiam się czy iść do niego na wizytę, czy jest profesjonalny, w razie potzreby wystawia zwolnienie i ile kosztuje u niego wizyta? Czy odbiera on porody tylko w PSK?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: dr przepieść 22.02.08, 12:57 Ja mogę napisać co do zwolnień. Mianowicie prywatnie wystawia i owszem ale państwowo w poradni to już nie takie proste. Ja w poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie i w 38 tygodniu ciąży prosząc o zwolnienie był duuuży opór ze strony pana doktora. Chciał mnie posłać do pracy 2 tyg. przed terminem (skończyło mi sie właśnie zwolnienie ze szpitala gdzie byłam na patologii właśnie ze względu na ciśnienie). Nie wiem, może nie miałam do doktora dobrego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edyta Re: dr przepieść IP: 2.27.28.* 02.08.23, 23:06 Witam , 25 lat temu ten pan nie przejął się moją przenoszoną ciążą o 12 dni . „ przyjdzie pani po 11.11 bo to święto … „ a potem moja zdrowa córeczka połknęła pierwszy kal czyli smółkę . Nie dała rady wziąć pierwszego oddechu , płuca się skleiły . Przyszła jakas pani prof i powiedziała „ pani dziecko jest w stanie beznadziejnym „ i poszła …. Moja córeczka żyła 3 dni i umarła w inkubatorze. Jedynym wsparciem był dr Chudeusz , który ratował moje dziecko jak tylko mógł . Leżałam 3 tyg z ropą w brzuchu a po kolejnych 3 sama wyciągnęłam sznurek grubości 3 mm ze szwów . Leżałam w pokoju w którym inne mamy robiły pierwsze zdjęcia ze swoimi dziećmi , a ja płakałam i cierpiałam . Przeżyłam piekło i niech nikt mi nie mówi ze tak musiało być …. Prof . Jóźwik powiedział „ jest pani ofiarą zaniedbania lekarza ale w sądzie tego nie powiem „ . Czy wystarczą takie wspomnienia ? Pozdrawiam wszystkie przyszłe matki Odpowiedz Link Zgłoś
basik75 Dr J. Przepieść - polecam 20.03.09, 14:16 Dr Przepieść dwa razy wykonał u mnie cięcie cesarskie. Serdecznie polecam. Świetny specjalista, uważny, nie lekceważy istotnych spraw. Na bieżąco z światową literaturą, do tego wyciąga z nich rozsądne i logiczne wnioski. Nie wyolbrzymia natomiast pojawiających się ewentualnie problemów i nie wzbudza niepotrzebnego niepokoju. Zawsze jednak sprawdza i zrobi dodatkowe badania jeśli wymaga tego sytuacja. Z moich obserwacji na oddziale poporodowym - dobry człowiek, wrażliwy i uważny, robi prawdziwy obchód, zatrzymuje się prawie przy każdej pacjentce. Ja osobiście lubię jego poczucie humoru, ale wiem, że nie każdemu odpowiada ;)Co do zwolnień, to jak ktoś liczy na nie od początku ciąży to raczej marne szanse. Ma raczej do tego negatywne nastawienie. Nie sądzę jednak, żeby odmówił którejkolwiek na miesiąc przed terminem. I chyba lepiej nie wymyślać, powiedzieć mu wprost, że się chce odpocząć... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: Dr J. Przepieść - polecam 23.03.09, 22:23 > Nie sądzę > jednak, żeby odmówił którejkolwiek na miesiąc przed terminem. I chyba > lepiej nie > wymyślać, powiedzieć mu wprost, że się chce odpocząć... Mylisz się. Mnie odmówił dokładnie 3 tygodnie przed porodem, po tym jak skończyło mi się zwolnienie z Oddz. Patologii Ciąży. Byłam tam z powodu nadciśnienia. Jakbym poszła prywatnie to bym pewnie dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
natasshka Re: Dr J. Przepieść - polecam 05.08.09, 16:24 Witam, ja do dr. Przepieścia trafiłam z porady teściowej, która pracuje z nim w PSK, bo wg niej jest jedynym niestresującym pacjentki lekarzem w tym bardzo wykwalifikowanym i dobrze postawionym. Po 1 wizycie miałam pewien niedosyt bo to moja pierwsza ciąża więc byłam przekonana ze lekarz wprowadzi mnie trochę w ten temat ale niestety więcej dowiedziałam się z książek i Internetu, ale na wszystkie moje obawy i pytania odpowiadał. Co do zwolnień to faktycznie za bardzo ich wystawić nie chce. Ja co prawda różnie chodziłam na te zwolnienia a pracę mam jako sprzedawca więc bardzo mecząca dla kobiety w ciąży i powiem szczerze że za każdym razem jak mam u niego wizytę (a chodzę do poradni nie prywatnie) to idę z duszą na ramieniu że może uprze się ze zwolnienia nie da:( a my kobiety jednak mamy do niego prawo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulajak Re: dr przepieść 22.02.08, 19:24 Ja całą ciążę byłam na zwolnieniu.Bardzo dobry lekarz,nie miałam problemu ze zwolnieniem.Jeśli żle się czujecie to zawsze można pójść do lekarza rodzinnego który może dać zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
darling_me a gdzie przyjmuje?? 24.04.08, 19:23 napiszcie prosze, gdzie tego lekarza szukac :)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gibor Re: a gdzie przyjmuje?? 29.04.08, 22:51 Prywatnie przyjmuje w przychodni na ul. Wojskowej 4, w wtorki 17.30- 19, czwartki 15.30-18.00 i piątki 17.30-19.00. Odpowiedz Link Zgłoś
de_profundis Re: a gdzie przyjmuje?? 03.05.08, 21:28 A państwowo przyjmuje w przychodni przy PSK we wtorki. Odpowiedz Link Zgłoś
do.de Re: a gdzie przyjmuje?? 07.05.08, 12:49 W PSK przyjmuje w czwartki w godz. 9 - 11. Dziewczyny, które chodzą prywatnie - możecie napisać ile kosztuje wizyta? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: a gdzie przyjmuje?? 17.05.08, 17:38 Koszt wizyty 60 zł. W tym, jeśli jest potrzeba badanie cytologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_ania zwolnienia 18.06.08, 20:29 Hej, ja też miałam problemy ze zwolnieniami. zawsze trzeba się naprodukować, naopowiadać co dolega, żeby dostać zwolnienie. Zwykłe źle się czuję nie wystarcza. Niektóre z nas po prostu źle znoszą ciążę i nie trzeba złych wyników ani skurczy żeby dostać zwolnienie. Ale jest dobrym fachowcem, to fakt. Prywatnie o wiele milszy i bardziej zainteresowany ciążą i pacjentką. Odpowiedz Link Zgłoś
do.de Re: zwolnienia 20.06.08, 10:53 Wczoraj byłam u niego w poradni PSK i był chyba nie w humorze, bo zaczął filozofować i docinać:( Co do zwolnienia - też zauważyłam, że wystawia je z wielkim oporem. Wczoraj w mojej obecności stwierdził, że ma tylko 3 wolne druki i nie wie jak to podzielić na wszystkie pacjentki. Odpowiedź pielęgniarki: no będzie płacz, bo sporo ich na korytarzu czeka:( Odpowiedz Link Zgłoś
akun73 Re: zwolnienia 04.07.08, 08:08 Wiem, ze dwa tyg przed porodem ginekolog nie moze dac zwolnienia, moze juz tylko na macierzynski wyslac, ale rodzinny lekarz moze... Czy jesli ten doktor prowadzil wasze ciaze to tez odbieral wasze porody? Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_ania Re: zwolnienia 06.07.08, 21:11 Lekarz był 2 razy obecny w trakcie porodu na sali, nie był to dr Przepieść tylko lekarz dyżurujący. Dr najpier zbadał stopień rozwarcia a potem po kilkunastu godzinach przyszedł bo było rozpatrywane cesarskie cięcie. Całą "brudna" robotę przy porodzie odwala położna, jak się trafi na fajną to super, ja trafiłam, ale na godzinę przed porodem była zmiana położnych i przyszła nieciekawa baba Odpowiedz Link Zgłoś
vikingowa1 Re: poród 05.08.08, 14:14 Mam pytanie odnośnie porodu. Czy jeśli chodzi sie do dr Przepieścia prywatnie, to przyjedzie on później do porodu? Czy trzeba za tą przyjemność zapłacić? No i ile? Dziewczyny, dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś