Dodaj do ulubionych

Żałośni dziennikarze

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 18:09
Tłumaczący się ze swojej bierności w Szczecinie dziennikarz i fotoreporter są
żałośni. Nie bronili bitego, maltretowanego człowieka, bo ... ich zawodowym
obowiązkiem jest rzetelne informowanie! Zgroza! Jak można coś takiego
beznamiętnie oglądać? A gdyby bito ich, np., ojca, przyjaciela, kolegę? Też
bez emocji filmowaliby, rejestrowali tragedię niewinnego człowieka? Bo tego
chcą widzowie, czytelnicy? Ja jestem widzem oraz czytelnikiem i pieprzę tę
waszą amoralną retorykę i tak absurdalne określanie swojej misji
dziennikarskiej. Wolałbym postokroć byście Panowie zapomnieli, że jesteście
dziennikarzami, fotoreporterami, a poczuli się wrażliwymi ludźmi i obronili
przed bólem i strasznym upokorzeniem prezesa "Odry". Taka wasza postawa
przyniosłaby znacznie więcej pożytku, niż epatujące sensacją relacje z
samosądu prawdziwych warchołów. Przecież, do cholery, jesteście chyba przede
wszystkim ludźmi! I co z tego, że policja nie reagowała? To ludzie tej
formacji wyznaczają wam moralne standardy? Od kiedy? I co z tego, że
prokuratura miałaby mniej dowodów? A może nie byłyby potrzebne, bo
zapobieglibyście tragedii? No, ale wtedy nie byłoby sensacji, a bez nich to
nie ma o czym pisać i co pokazywać, no a wtedy nie ma szmalu i popularności.
Gadanie o moralności to czcze dyrdymały, prawda Panowie dziennikarze, bierni
do bólu świadkowie brutalnego pobicia człowieka? Nie mam dla was krzty
szacunku! Olgierd D.
Obserwuj wątek
    • tombiasz Re: Żałośni dziennikarze 09.08.02, 18:14
      Gość portalu: olgierd d. napisał(a):

> Tłumaczący się ze swojej bierności w Szczecinie dziennikarz i fotoreporter

> żałośni. Nie bronili bitego, maltretowanego człowieka, bo ... ich zawodowym
      > obowiązkiem jest rzetelne informowanie! Zgroza! Jak można coś takiego
      > beznamiętnie oglądać? A gdyby bito ich, np., ojca, przyjaciela, kolegę? Też
      > bez emocji filmowaliby, rejestrowali tragedię niewinnego człowieka? Bo tego
      > chcą widzowie, czytelnicy? Ja jestem widzem oraz czytelnikiem i pieprzę tę
      > waszą amoralną retorykę i tak absurdalne określanie swojej misji
      > dziennikarskiej. Wolałbym postokroć byście Panowie zapomnieli, że jesteście
      > dziennikarzami, fotoreporterami, a poczuli się wrażliwymi ludźmi i obronili
      > przed bólem i strasznym upokorzeniem prezesa "Odry". Taka wasza postawa
      > przyniosłaby znacznie więcej pożytku, niż epatujące sensacją relacje z
      > samosądu prawdziwych warchołów. Przecież, do cholery, jesteście chyba przede
      > wszystkim ludźmi! I co z tego, że policja nie reagowała? To ludzie tej
      > formacji wyznaczają wam moralne standardy? Od kiedy? I co z tego, że
      > prokuratura miałaby mniej dowodów? A może nie byłyby potrzebne, bo
      > zapobieglibyście tragedii? No, ale wtedy nie byłoby sensacji, a bez nich to
      > nie ma o czym pisać i co pokazywać, no a wtedy nie ma szmalu i popularności.
      > Gadanie o moralności to czcze dyrdymały, prawda Panowie dziennikarze, bierni
      > do bólu świadkowie brutalnego pobicia człowieka? Nie mam dla was krzty
      > szacunku! Olgierd D.

podpisuję się pod tym obiema rękoma. Dziennikarze nie zareagowaliby nawet
      jakby gościa zatłukli ( niewiele brakowało ) liczy się tylko dobre zdjęcie,
      czy materiał. Naprawdę wstyd.
    • douglasmclloyd Re: Żałośni dziennikarze 09.08.02, 18:34
      Gość portalu: olgierd d. napisał(a):

> Tłumaczący się ze swojej bierności w Szczecinie dziennikarz i fotoreporter są
      > żałośni. Nie bronili bitego, maltretowanego człowieka, bo ... ich zawodowym
      > obowiązkiem jest rzetelne informowanie! Zgroza! Jak można coś takiego
      > beznamiętnie oglądać? A gdyby bito ich, np., ojca, przyjaciela, kolegę? Też
      > bez emocji filmowaliby, rejestrowali tragedię niewinnego człowieka? Bo tego
      > chcą widzowie, czytelnicy? Ja jestem widzem oraz czytelnikiem i pieprzę tę
      > waszą amoralną retorykę i tak absurdalne określanie swojej misji
      > dziennikarskiej. Wolałbym postokroć byście Panowie zapomnieli, że jesteście
      > dziennikarzami, fotoreporterami, a poczuli się wrażliwymi ludźmi i obronili
      > przed bólem i strasznym upokorzeniem prezesa "Odry". Taka wasza postawa
      > przyniosłaby znacznie więcej pożytku, niż epatujące sensacją relacje z
      > samosądu prawdziwych warchołów. Przecież, do cholery, jesteście chyba przede
      > wszystkim ludźmi! I co z tego, że policja nie reagowała? To ludzie tej
      > formacji wyznaczają wam moralne standardy? Od kiedy? I co z tego, że
      > prokuratura miałaby mniej dowodów? A może nie byłyby potrzebne, bo
      > zapobieglibyście tragedii? No, ale wtedy nie byłoby sensacji, a bez nich to
      > nie ma o czym pisać i co pokazywać, no a wtedy nie ma szmalu i popularności.
      > Gadanie o moralności to czcze dyrdymały, prawda Panowie dziennikarze, bierni
      > do bólu świadkowie brutalnego pobicia człowieka? Nie mam dla was krzty
      > szacunku! Olgierd D.

Materialy filmowe pokazuja trzech czy czterech facetow rwacych na prezesie
      ubranie w otoczeniu co najmniej dziesieciu dziennikarzy zajetych robieniem
      zdjec, tak jakby byli na wycieczce krajoznawczej. Brakowalo tylko tego, ze by
      zwrocili sie do napastnikow z prosba, aby zrobili powtorke, poniewaz im sie
      film skonczyl. Prokurator powinien im postawic zarzut uczestnictwa w rozboju.
      • Gość: Sławek Re: Żałośni dziennikarze IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 19:08
        Też popieram. Ja przeżyłem, oglądając pierwszy raz relację ze Szczecina,
        wstrząs nie szarpaniną z Prezesem Odry ale właśnie tę obojętnością
        dziennikarzy. Młodych, zdrowych, silnych i wykształconych ludzi. Bardziej
        doświadczonych życiowo i mądrzejszych niż tych 5 agresywnych "prymitywów-
        roboli". Oni powinni - a mieli przewagę liczebną nad atakującymi- dać przykład
        zdecydowania i postawy ludzkiej.Teraz słucham dyskusji w Trójce i znowu krew
        mnie zalewa jak Pan redaktor Jachowicz tłumaczy , że dziennikarz ma misję do
        spełnienia i nie może interweniować lecz musi nagrywać. Jak ma misję to niech
        nie bierze pieniędzy za jej spełnianie. Wynika z tego że dziennikarz jest ponad
        prawem: każdy obywatel odpowiada karnie za nieudzielenie pomocy potrzebującemu
        ale nie dziennikarz, bo on ma inne obowiązki- pełni misję w imieniu min.tej
        napadniętej ofary.
        Okazuje się nawet, że Ci bojownicy powinni być wyniesieni dziś na piedestał:
        gdyby nie oni nie można by było znależć sprawców napadu. A tak cała Polska to
        widziała.
    • Gość: komodor Re: Żałośni dziennikarze IP: 213.25.179.* 09.08.02, 18:53
      Dziwicie się i oburzacie bo zapomnieliscie,że dziennikarz to najstarszy zawód
      świata.Przez cale lata dziennikarze szczuli jednych na drugich w zależności od
      wlasnej opcji politycznej piszac lewe lub prawe glupoty.Kto stworzyl Leppera,
      kto z taka aprobata opisywal i pokazywal motloch rzadzacy nie tylko ulica.A
      teraz mamy skutki.I gdyby dziennikarze mieli chociaz szczypte przyzwoitosci to
      przynajmniej teraz nie pisaliby kolejnych glupot.
      • Gość: Kraken Re: Żałośni dziennikarze IP: *.ipt.aol.com 09.08.02, 20:24

Tak,tak-czysto po polsku placzecie nad rozlanym mlekiem,podczas gdy obora sie
        pali-ciekaw jestem kurwa ogromnie,co by bylo,gdyby WAS-krytykantow postawic na
        miejscu tych dziennikarzy(wcale nie bronie tego dziennikarskiego scierwa,bo aby
        byc dziennikarzem,trzeba byc SKURWYSYNEM-i to wlasnie z nich wylazlo)ale jestem
        ogromnie ciekaw jak WY BYSCIE REAGOWALI W PODOBNEJ SYTUACJI-kiedy nawet Policja
        wraz ze swym patronem nie zrobila tego.
        Do lez rozsmieszylo mnie stwierdzenie ktoregos z "postujacych" tutaj,ze
        dziennikarze sa wszak lepiej wyksztalceni(tutaj polemizowalbym,bo juz widzialem
        robotnika z tytulem dr. inz.)-oraz bardziej doswiadczeni zyciowo-to juz chyba
        kpina-jakiez to "doswiadczenie" zyciowe posiada dziennikarz??Chyba takie jak
        aktor,ktory nie ma wlasnej osobowsci,i dlatego moze grac kazda postac-od
        hrabiego do fornala-podobnie jest z dziennikarskimi hienami-dosc spojrzec na
        Monike Olejnik,aby porzygac sie z obrzydzenia!
        • douglasmclloyd Re: Żałośni dziennikarze 09.08.02, 20:34
          Gość portalu: Kraken napisał(a):

>
          > Tak,tak-czysto po polsku placzecie nad rozlanym mlekiem,podczas gdy obora
          sie
          > pali-ciekaw jestem kurwa ogromnie,co by bylo,gdyby WAS-krytykantow postawic
          na
          > miejscu tych dziennikarzy(wcale nie bronie tego dziennikarskiego scierwa,bo
          aby
          >
          > byc dziennikarzem,trzeba byc SKURWYSYNEM-i to wlasnie z nich wylazlo)ale
          jestem
          >
          > ogromnie ciekaw jak WY BYSCIE REAGOWALI W PODOBNEJ SYTUACJI

Gdyby prezesem byl jakis kraken, od razy dostalby w ryj.

> -kiedy nawet Policja
          >
          > wraz ze swym patronem nie zrobila tego.
          > Do lez rozsmieszylo mnie stwierdzenie ktoregos z "postujacych" tutaj,ze
          > dziennikarze sa wszak lepiej wyksztalceni(tutaj polemizowalbym,bo juz
          widzialem
          >
          > robotnika z tytulem dr. inz.)-oraz bardziej doswiadczeni zyciowo-to juz chyba
          > kpina-jakiez to "doswiadczenie" zyciowe posiada dziennikarz??Chyba takie jak
          > aktor,ktory nie ma wlasnej osobowsci,i dlatego moze grac kazda postac-od
          > hrabiego do fornala-podobnie jest z dziennikarskimi hienami-dosc spojrzec na
          > Monike Olejnik,aby porzygac sie z obrzydzenia!
        • Gość: Sławek Re: Żałośni dziennikarze IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 20:43
          Gość portalu: Kraken napisał(a):

>
          > Tak,tak-czysto po polsku placzecie nad rozlanym mlekiem,podczas gdy obora
          sie
          > pali-ciekaw jestem kurwa ogromnie,co by bylo,gdyby WAS-krytykantow postawic
          na
          > miejscu tych dziennikarzy(wcale nie bronie tego dziennikarskiego scierwa,bo
          aby
          >
          > byc dziennikarzem,trzeba byc SKURWYSYNEM-i to wlasnie z nich wylazlo)ale
          jestem
          >
          > ogromnie ciekaw jak WY BYSCIE REAGOWALI W PODOBNEJ SYTUACJI-kiedy nawet
          Policja
          >
          > wraz ze swym patronem nie zrobila tego.
          > Do lez rozsmieszylo mnie stwierdzenie ktoregos z "postujacych" tutaj,ze
          > dziennikarze sa wszak lepiej wyksztalceni(tutaj polemizowalbym,bo juz
          widzialem
          >
          > robotnika z tytulem dr. inz.)-oraz bardziej doswiadczeni zyciowo-to juz chyba
          > kpina-jakiez to "doswiadczenie" zyciowe posiada dziennikarz??Chyba takie jak
          > aktor,ktory nie ma wlasnej osobowsci,i dlatego moze grac kazda postac-od
          > hrabiego do fornala-podobnie jest z dziennikarskimi hienami-dosc spojrzec na
          > Monike Olejnik,aby porzygac sie z obrzydzenia!
          Moja rada jest taka : idż do gastrologa, bo najwyrażniej żółć Cię zalewa. To
          może być niebezpieczne.
          A teraz poważnie: dziennikarz ciągle przebywa na tzw. odcinkach krytycznych,
          więc chyba jest więcej doświadczony od człowieka , który stoi 8 h. przy tokarce
          a tym bardziej ode mnie, który zna takie sytuacje tylko z gazet i TV. Ja
          dzisiaj widziałem królika z jednym uchem. I o czym to świadczy?
          Powiem Ci tak: ja bym rzucił się na tych 3 palantów i ich powstrzymał.Nie
          dlatego , że jestem bokserem czy zapaśnikiem ale dlatego, że taki byłby mój
          odruch człowieka. I nie bałbym się gdyż wiedziałbym , że nas dziennikarzy jest
          15 a ich 3-5.
          A od Olejnik to się odwal. Cześć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka