xwokinimod 16.01.08, 18:29 Strajkują górnicy, lekarze, pielęgniarki i nauczyciele... Może ogólnopolski strajk adminów i szeroko pojętej rzeszy "guru" komputerowych? Wszystko zamrze po dwóch dniach: komunikacja, transport, po prostu wszystko. :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sa Re: Strajk informatyków IP: *.csk.pl 16.01.08, 19:05 nudzisz się chyba co Odpowiedz Link Zgłoś
xwokinimod Re: Strajk informatyków 16.01.08, 20:52 Wprost przeciwnie - jestem z branży i szlag mnie trafia :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Strajk informatyków IP: *.sub-75-193-145.myvzw.com 16.01.08, 21:13 No dobrze (czy raczej nie dobrze), ale skoro ten szlag trafia to pewnie z jakiegos powodu konkretnego. Jaki jest wiec ten powod? Czy to tylko chodzi o to, ze wlasnie "naszedl" Weltschmertz? Odpowiedz Link Zgłoś
xwokinimod Re: Strajk informatyków 16.01.08, 22:57 Nie podoba mi się bezmyślne (często) podejście "strajk rozwiąże problemy". Dziś słyszałem w tv rozmowę dziennikarza ze strajkującymi - poza żądaniem pieniędzy nikt nie mógł wykazać się minimum choćby zrozumienia czegoś takiego jak uwarunkowania ekonomiczne swego zakładu pracy. Żona górnika grzmiącym głosem podawała przykład zarobków 4000 zł brutto i że daje to 2000 netto. Jak świat światem (a raczej Polska Polską) 4000 brutto daje około 2822 zł (ciekawe, co ten konkretny górnik robi co miesiąc z kwotą ok 800 zł, skoro do żony trafia tylko 2000). I tak dalej tym podobne... Po za tym pewnie masz trochę racji, że "ćóś" mnie naszło :) Odpowiedz Link Zgłoś