Dodaj do ulubionych

NIE BĘDZIE SKM Z PRUSZKOWA !

30.05.06, 18:09
taką informację podała " Panorama Pruszkowska" w swoim materiale dotyczacym
SKM. "Panorama" powołała się na wypowiedzi ZTM udzielonej "Życiu Warszawy" ,
iż ZTM porzuciło pomysł rozbudowy SKM.
Dziennikarka "Panoramy" podała, że codziennie dojeżdza do pracy do W-wy kilka
tysięcy mieszkańców Pruszkowa a warunki dojazdu się nie zmieniły od 50 lat.
Może nie powtórzyłem słowo w słowo tego materiału to obejrzyjcie
powtórki "Panoramy" codziennie o g. 9.00, 17.30. i 22.00 na kanale STK
Obserwuj wątek
    • kol Re: NIE BĘDZIE SKM Z PRUSZKOWA ! 30.05.06, 19:05
      kur... to jedyne co cisnie mi sie na usta
    • zwierz.alpuhary Re: NIE BĘDZIE SKM Z PRUSZKOWA ! 30.05.06, 19:35
      dzię-ku-je-my
      • magister11 spokojnie, spokojnie.... 30.05.06, 23:03
        "Rezygnacja z rozbudowy" to nie to samo co "likwidacja już istniejące linii",
        która ma być tylko PRZENIESIONA do Pruszkowa. Jeżeli więc dziennikarka oparła
        się tylko na tej informacji z ŻW (gdzie nota bene nic o Pruszkowie nie było),
        to jest szansa, że źle ją zinterpretowała.

Ps. Tak czy inaczej pije dziś piwo za luki warsztatowe u "dziennikarzy"
        Panoramy Pruszkowskiej (oby to było wytłumaczeniem)
    • magister11 Re: NIE BĘDZIE SKM Z PRUSZKOWA ! 30.05.06, 23:49
      > Dziennikarka "Panoramy" podała, że codziennie dojeżdza do pracy do W-wy kilka
      > tysięcy mieszkańców Pruszkowa a warunki dojazdu się nie zmieniły od 50 lat.

????!!!

Znowu wtopa! Jak to "nie zmieniły". Każdy w Pruszkowie wie (MOŻE oprócz
      lokalnych dziennikarzy), że w omawianej epoce doszło do donisłej w skutki
      likwidacji linii 7xx. Mam nadzieję, że prezydent miasta, który przyczynił się
      do tej wiekopomnej modyfikacji dostanie kiedyś od mieszkańców - w uznaniu jego
      zasług - przydomek "wielki".

• kristov_v Re: NIE BĘDZIE SKM Z PRUSZKOWA ! 31.05.06, 00:04
        jeżeli będzie totalna obsuwa z SKM to Pruszkowiacy chyba przegonią prezydenta z
        miasta i może z jego 'umiejętnościami' ex - prezydent obejmie sołectwo w Pcimiu
        dolnym :-)
    • valczak LUDZIE - OPANUJCIE SIE! 31.05.06, 09:16
      Na kogo wy sie powolujecie? NA PANORAME PRUSZKOWSKA KTORA MA ZALAPANIE JAK ZA KROLA CWIECZKA? Ten artykul byl juz chyba 2 czy 3 tygodnie temu i to byly jak widac spekulacje bo juz po tym wladze Pruszkowa zglosily ustawe - SKM jest pewny o ile jutro (1-go czerwca) rada miasta podpisze uchwale na ten temat. Wiec bez paniki... SKM bedzie... (a na Panorame Pruszkowaska to mozna sie powolywac tylko wtedy gdy.... nie :) w ogole nie wolno sie powolywac na to beznadziejne zrodlo informacji :P)
      • magister11 Re: LUDZIE - OPANUJCIE SIE! 31.05.06, 10:04
        valczak napisał:

> Na kogo wy sie powolujecie? NA PANORAME PRUSZKOWSKA KTORA MA ZALAPANIE JAK ZA
        K
        > ROLA CWIECZKA? Ten artykul byl juz chyba 2 czy 3 tygodnie temu i to byly jak
        wi
        > dac spekulacje bo juz po tym wladze Pruszkowa zglosily ustawe - SKM jest
        pewny
        > o ile jutro (1-go czerwca) rada miasta podpisze uchwale na ten temat. Wiec
        bez
        > paniki... SKM bedzie... (a na Panorame Pruszkowaska to mozna sie powolywac
        tylk
        > o wtedy gdy.... nie :) w ogole nie wolno sie powolywac na to beznadziejne
        zrodl
        > o informacji :P)

NO to mówię przecież..... ;-)

PS. Zróbmy konkurs na największe gafy naszej Panoramy :-)
        • cinosan Re: LUDZIE - OPANUJCIE SIE! 31.05.06, 11:39
          ee, tam ! dla mnie sama panorama jest najwieksza gafą!Bo i cóz oni tam
          ciekawego pokazują? stare wiadomości które i tak już obiegły Pruszków i okolice
          internetem a w najgorszym razie pocztą pantoflową! A jak te nasze "speakerki
          telewizyjne" przeżywają swoją rolę! co najmniej tak jakby występowały w TVP 1
          lub na konkursach recytatorskich (zwłaszcza pani J.M!)-tego się nie da słuchać!
          a ogladać też nie: wywiady tasiemcowe (po co?),całość raczej monotematyczna a
          sportem zajmuje się osoba-przynajmniej prezentuje go na łamach Panoramy facet-
          który ze sportem chyba nie miał nigdy w życiu do czynienia! I tak byle czym,
          byle jak zapełniają te swoją półgodzinną "audycyjkę" by sie dumnie zwać"
          PANORAMA PRUSZKOWSKA"!
          • iipw Re: LUDZIE - OPANUJCIE SIE! 31.05.06, 18:45
            dokładnie jest jak opisałeś cinosan. Dodam jeszcze że są wybitnie stronniczy co
            zaprzecza idei dziennikarstwa. A w ogóle to ciekawe kto ich finansuje (czyżby
            nasze wpływy na telewizję kablową?)

• zwierz.alpuhary Re: LUDZIE - OPANUJCIE SIE! 31.05.06, 20:35
              (czyżby
              > nasze wpływy na telewizję kablową?)

tak, oraz reklamy i ogłoszenia w STK
              • ewa.c3 Re: LUDZIE - OPANUJCIE SIE! 01.06.06, 09:26
                Od niedawna jestem użytkowniczką naszej kablówki. Faktycznie Panorama to żenada.
                A już powtarzanie 3 razy dziennie tego samego przez tydzień świadczy o stosunku
                do widza. Już mi mdło jak oglądam po raz n-ty fałszujące dzieci z gimnazjum z
                okazji jakiejś majówki.
                • doska01 Panorama 01.06.06, 13:52
                  Tak kilka razy zdarzylo mi sie obejrzec sztywniakow z Panoramy, na prawde mam
                  wrazenie ze kazdy bylby w stanie przeczytac te ich materialy lepiej niz oni
                  sami. Sztywne, ponure, nudne. No ale to sa przeciez dziennikarze przez wielkie
                  D, dumni jak pawie ;-)
                  Co do SKM to nie widzialam tego materialu wiec sie nie wypowiadam. Faktem jest
                  ze na chwile obecna SKM i tak nie wniesie nic do mojego podrozowania do
                  Warszawy :-(
                  • magister11 Re: Panorama 01.06.06, 17:32
                    Są już od dawna na rynku, zdobyli wiele doświadczeń, i wiele się nauczyli. Po
                    prostu wypracowali swój unikalny_styl, którego Wy- krytycy nie dostrzegacie. A
                    moim zdaniem kapitalnie uchwycili nasz miejski klimat i przekazują go świetnie
                    w swoich audycjach. Sztywno, siermiężnie i ponuro - to też może być pomysł na
                    promocję miasta i przyciągnięcie do niego ludzi takie klimaty lubiących. Ważne
                    przecież, żeby się wyróżnić z kolorowego tłumu. Chwała im za to!
                    • zwierz.alpuhary Re: Panorama 01.06.06, 23:21
                      widziałem kilka podobnych programów z innych miast i muszę powiedzieć że w
                      stosunku do nich Panorama Pruszkowska nie wyróżnia się ani na plus ani na minus.
                      Tak po prostu wyglądają programy informacyjne w kilkudziesięciotysięcznych a
                      nawet większych miastach.
    • yuppie1 Internetowe Fora Dyskusyjne o SKM. 06.06.06, 23:11
      www.skm.w.pl ` www.skm.zu.pl ` www.skmwawa.fora.pl

Polecam Stronę: www.wkd.com.pl :-)
      • jagna100 Re: Internetowe Fora Dyskusyjne o SKM. 07.06.06, 13:07
        No ładnie nas postrzegają Warszawiacy na forum SKM! Pozwole sobie przytoczyc co
        ciekawsze argumenty przeciw wydłużeniu linii do Pruszkowa:
        "Sprawa Pruszkowa jest specyficzna. Miasto ma prawie 55 000, żyje także własnym
        życiem, nie jest tylko sypialnią dla Warszawy (kiedyś był)
        Uważam poprostu że nie potrzebny im kolejny przewożnik który jedzie na tej
        samej trasie".

"Nie wiem czy się dobrze rozumiemy, poza tym mogę się mylić, poprostu nie
        uważam żeby kolejny przewożnik praktycznie bez taboru był potrzebny gdzieś
        gdzie jest już dwóch podobnych przewożników i kilku prywatnych".

Ot znawcy!
        Pozdr,
        Jagna100
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka