Dodaj do ulubionych

Wycinam awanturników. :)

16.02.08, 18:46
Znowu ktoś próbuje "mieszać" na tym forum, a ja wycinam.

Do: zeusik6/fiona222 - szukaj towarzystwa gdzie indziej.
Obserwuj wątek
    • cayetan Re: Wycinam awanturników. :) 16.02.08, 18:52
      Słusznie czynisz. Zawsze ilekroć w miescie jest problem, a obecnie
      jest, ktoś stara sie usilnie zwrócić uwagę na coś zupełnie innego.
      Stary, ograny numer. Zauwazyłes jaka cisza zaległa w sprawie
      cukrowni?
      • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 16.02.08, 20:03
        cayetan napisał:

> Słusznie czynisz. Zawsze ilekroć w miescie jest problem, a obecnie
        > jest, ktoś stara sie usilnie zwrócić uwagę na coś zupełnie innego.
        > Stary, ograny numer. Zauwazyłes jaka cisza zaległa w sprawie
        > cukrowni?

ha ha ha
        wychodzi na to, ze jeśli ktoś załozy nowy, niezwiązany z "problemami" miasta Łapy, wątek pewnikiem celowo odwraca uwagę gawiedzi... no ładnie.
        • 23hans Re: Wycinam awanturników. :) 16.02.08, 23:42
          pablo.el, faktem jest, że nie byłem świadkiem zaistniałego
          zdarzenia i żałuję swego spóźnienia...
          Jednak uważam, że gujazyl1 musiał mieć istotny powód żeby
          uczynić to co uczynił - POPIERAM :)
          A ty, ...no cóż, chyba lubisz "ten osobliwy sport"? ;)

-----------------------------------(J-23)--
          • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 01:29
            tak, gujazyl1 musiał mieć istotny powód usunięcia wątku...
            Zadziwiające, ze popierasz usunięcie tematu, choć jak sam twierdzisz, nawet nie wiesz, o czym był. Najwyraźniej wierzysz w szczytne intencje admina i ufasz mu bezgranicznie.

Nie będę tu się rozczulał nad treścią usunietego tematu zeusika, a juz na pewno pomine szczegóły. zeusik zapytał o zarobki i warunki pracy w jednej z łapskich firm, bo na telefon info nie uzyskał, a do spotkania nie chciało mu sie czekać. Nawet chciałem odpisać, że prawdy sie nie dowie póki sam nie sprawdzi, ale ...nie napisałem.
            Chciał zeusik wywiad mały przeprowadzić, co w sumie nie dziwi, bo przecież każdy szukający roboty wypytuje tu i tam o kasiore, warunki, o szefa. No ale wywiad bliższy byłby prawdy gdyby podpytał po znajomych, a nie na forum. Informacje z forum delikatnie mówiąc mógłby między bajki włożyć. To pewnie temu admin nie dopuścił do szerzenia sie nieprawdziwych (lub prawdziwych) informacji, o jak najbardziej prawdziwej firmie.
            ok takie prawo admina.
            Dla mnie to znak, że na tym WOLNYM forum, wolno dyskutować (krytykować, ewentualnie wychwalać ) tylko o osobach i instytucjach publicznych. Łapska, prywatna przedsiębiorczość jako temat tabu, winna być przemilczana. Tego nawet na poprzednim forum nie było. Pamiętam z jakim odzewem spotkał się temat sanitariatów w ZNTK, firmie skądinąd prywatnej. Dostało się wtedy prezesowi, że ho, ho. Nikt tam nie żałował epitetów pod jego adresem. Temat jednak nie został usunięty, a sprawa odbiła się szerokim echem po całym regionie. Mimo to, tamte forum budzi mieszane uczucia, bowiem nie było chyba do końca wolne. Ponoć przed wyborami pojawiła się cenzura?
            To forum, takie moje przypuszczenie, miało zapełnić pustkę powstałą po poprzednim, ale też miało być w końcu tym WOLNYM łapskim forum, co dobitnie akcentowano na początku. Nie ukrywam, że takim właśnie było, dopóki temat, banalny wręcz temat nie został zdjęty, a autor nazwany awanturnikiem. Co gorsza nie zdjęto go za treść, bo tej nikt nie zdążył nawet zamieścić, tylko za zadanie pytania. To i ja zapytam: czy to jest jeszcze WOLNE łapskie forum ?
            • miejscowy7 Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 11:11
              pablo.el napisał:

> tak, gujazyl1 musiał mieć istotny powód usunięcia wątku...

Czy zapomniałeś pablo.el, że wspomniana firma jest moim miejscem
              pracy i mogę sobie nie życzyć jakiejkolwiek reklamy? Tym bardziej,
              że nigdy nie załatwiałem swoich prywatnych czy zawodowych interesów
              za pomocą jakiegokolwiek forum.

> Pamiętam z jakim odzewem spotkał się temat sanitariatów w ZNTK,
              > firmie skądinąd prywatnej. Dostało się wtedy prezesowi, że ho, ho.
              > Nikt tam nie żałował epitetów pod jego adresem. Temat jednak nie
              > został usunięty, a sprawa odbiła się szerokim echem po całym
              > regionie.

Czy uważasz za trafne porównanie afery związanej z brudnymi
              sanitariatami w ZNTK z firmą AG Chemia? Co chcesz w ten sposób
              zasugerować?

> To forum, takie moje przypuszczenie, miało zapełnić pustkę
              > powstałą po poprzednim, ale też miało być w końcu tym WOLNYM
              > łapskim forum, co dobitnie akcentowano na początku. Nie ukrywam,
              > że takim właśnie było, dopóki temat, banalny wręcz temat nie
              > został zdjęty, a autor nazwany awanturnikiem. Co gorsza nie zdjęto
              > go za treść, bo tej nikt nie zdążył nawet zamieścić, tylko za
              > zadanie pytania.

Chamstwo trzeba dusić w zarodku.

> To i ja zapytam: czy to jest jeszcze WOLNE łapskie forum ?

Ja też chętnie poczytam opinie na ten temat.

Ps. Zadziwiające że ilekroć napiszę coś na temat patologii wśród
              polityków, zaraz odzywa się na temat firmy AG Chemia jakiś zeusik,
              loginek, fiona i inne "tymczasowe nicki". I skąd tyle sympatii
              pablo.el do tych wichrzycieli? Przecież całkiem niedawno pablo.el
              raczył był wypocić z siebie wyznanie, że jak kogoś krytykują, to on
              broni. Że jak inni w prawo, to on w lewo... Aż stało się: kogoś
              zaatakowali, a pablo.el miast stanąć w obronie, bezkrytycznie
              przyłącza się do napastników.
              Pablo.el, po części Ciebie rozumiem - nuda na tym forum i pewnie
              szukasz okazji, aby "tę budę" rozruszać. Innego wytłumaczenia nie
              widzę.
              • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 15:25
                miejscowy7 napisał:

> pablo.el napisał:
                >
                > > tak, gujazyl1 musiał mieć istotny powód usunięcia wątku...
                >
                > Czy zapomniałeś pablo.el, że wspomniana firma jest moim miejscem
                > pracy i mogę sobie nie życzyć jakiejkolwiek reklamy?

Nie zapomniałem i przyznaję rację, że możesz nie życzyć sobie jakiejkolwiek reklamy. Czy to jest jednak powód, aby zdejmować temat?

Tym bardziej,
                > że nigdy nie załatwiałem swoich prywatnych czy zawodowych interesów
                > za pomocą jakiegokolwiek forum.

W takim razie to był twój pierwszy raz.

> Czy uważasz za trafne porównanie afery związanej z brudnymi
                > sanitariatami w ZNTK z firmą AG Chemia? Co chcesz w ten sposób
                > zasugerować?

Przytoczyłem sprawę ZNTK nie tyle jako porównanie, bo takiego nie mozna zrobic, przeciez temat zniknął po dwóch wątkach, ale jako przykład tego, jak mogłaby wyglądać dyskusja na temat AG Chemii.
                Gdyby naprzykład Ekiert miał takie możliwosci jak ty i tamten temat wyciął, tłumacząc, ze nie życzy sobie takiej reklamy itp. , to jakbyś zareagował ? Odpowiedz, tylko szczerze.

Ps. Zadziwiające że ilekroć napiszę coś na temat patologii wśród
                > polityków, zaraz odzywa się na temat firmy AG Chemia jakiś zeusik,
                > loginek, fiona i inne "tymczasowe nicki". I skąd tyle sympatii
                > pablo.el do tych wichrzycieli? Przecież całkiem niedawno pablo.el
                > raczył był wypocić z siebie wyznanie, że jak kogoś krytykują, to on
                > broni. Że jak inni w prawo, to on w lewo... Aż stało się: kogoś
                > zaatakowali, a pablo.el miast stanąć w obronie, bezkrytycznie
                > przyłącza się do napastników.

Miejscowy, gdyby faktycznie w tym przypadku padły jakieś słowa krytyki, to mógłbyś być pewien, że zaraz zająłbym odpowiednie stanowisko. Tu jednak nie doszło do żadnej krytyki !!! Nie przyłączyłem się do napastników, nikt nie zdążył nawet zaatakować!
                Jeśli mam stanąć po jakiejś stronie, to w moim mniemaniu jedna ze stron powinna być najpierw w jakiś sposób pokrzywdzona.
                W tej sytuacji nie jestem ani po stronie zeusika, ani po stronie AG Chemii. To co zrobiłeś podważyło sens idei, która przyświecała temu zacnemu WOLNEMU łapskiemu forum, jak dla mnie to nagiąłeś trochę tą WOLNOŚĆ.
                To jest wprawdzie forum stworzone przez ciebie, ale chyba nie tylko dla ciebie ? Stworzyłeś je by każdy mógł wypowiedzieć się na dowolny temat bez obaw, że ktoś to wytnie ( jak to ponoc bywało na poprzednim forum, czy tez na forum Twoich Łap). Nawet WOLNOŚĆ ma swoje granice, ale powinny byc one wyznaczone przez regulamin, a nie przez osobiste odczucia administratora.

p.s.
                pierwszy raz odkąd jestem na forum zrobiłem coś, co wcześniej nawet do głowy mi nie przyszło, zaraz po opublikowaniu mojego poprzedniego postu zrobiłem....screenshot, tak na wszelki wypadek.
                • miejscowy7 Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 16:33
                  pablo.el napisał:

> Przytoczyłem sprawę ZNTK nie tyle jako porównanie, bo takiego nie
                  > mozna zrobic, przeciez temat zniknął po dwóch wątkach, ale jako
                  > przykład tego, jak mogłaby wyglądać dyskusja na temat AG Chemii.

Dyskusja mogłaby tak wyglądać, gdyby w AG Chemii był syf w
                  toaletach. Nie rozumiem Ciebie Pablo.el ani Twego sposobu myślenia.

> Gdyby naprzykład Ekiert miał takie możliwosci jak ty i tamten
                  > temat wyciął, tłumacząc, ze nie życzy sobie takiej reklamy itp. ,
                  > to jakbyś zareagował ? Odpowiedz, tylko szczerze.

Odpowiadam szczerze: W firmie AG Chemia szalety były i są czyste.

Ps. Z uporem maniaka starasz się zrównać przeciętną (ale czystą)
                  firmę z syfem w toaletach ZNTK. Naprawdę tylko takie porównanie
                  przychodzi Ci do głowy?
                  • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 19:14
                    miejscowy7 napisał:

> Dyskusja mogłaby tak wyglądać, gdyby w AG Chemii był syf w
                    > toaletach. Nie rozumiem Ciebie Pablo.el ani Twego sposobu myślenia.

Napisałem o ZNTK jako przykładzie, do czego może zmierzać dyskusja. W przypadku zakładów dyskusję zapoczątkowała sprawa toalet, a potem to już była wolna amerykanka, wyzywanie i posądzanie Ekierta o celowe rozłożenie zakładów. W przypadku AG Chemii dyskusja nie musiałaby się zacząć tak samo. W ogóle nie jest ważne, od czego by się zaczęła i tak mogłaby się skończyć tak samo, czyli doszłoby w końcu do zwymyślania właściciela i krzewienia nieprawdziwych informacji.

Nic innego nie miałem na myśli.
                    Nie porównywałem AG Chemii z zakładami.
                    Nigdzie nie sugerowałem, że z toaletami w AG Chemii jest coś nie tak, w ogóle nic na temat tej firmy nie pisałem.

W zasadzie to równie dobrze dyskusja o AG Chemii mogłaby być przecież całkiem sensowna. tego się nie dowiemy.

p.s.
                    mam pytanie. gdybym przykładowo chciał założyć temat o łapskiej przedsiębiorczości, bo mało o tym pisano na forum, to jeśli AG Chemia pojawiłaby się w dyskusji to pozwolisz normalnie podyskutować, czy może znów zareagujesz prewencyjnie, z góry uznając, że na tym forum nie da się normalnie dyskutować?
                    • miejscowy7 Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 19:41
                      pablo.el napisał:

> mam pytanie. gdybym przykładowo chciał założyć temat o łapskiej
                      > przedsiębiorczości, bo mało o tym pisano na forum, to jeśli
                      > AG Chemia pojawiłaby się w dyskusji to pozwolisz normalnie
                      > podyskutować, czy może znów zareagujesz prewencyjnie, z góry
                      > uznając, że na tym forum nie da się normalnie dyskutować?

Nie będzie prewencji, ale obawiam się, że nazwa tej firmy pojawi się
                      już w pierwszym zdaniu tematu "przedsiębiorczość". Zresztą firma
                      kończy działalność w Łapach i w marcu przenosi się na "lepszy i
                      bardziej przyjazny grunt" - do Sokół.
            • 23hans Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 13:51
              Gdyby tak nie było to "kilka twoich postów poszłoby w zapomnienie",
              a jak widzisz są obecne abyś stale o tym pamiętał, że jest to
              **************W O L N E Ł A P S K I E F O R U M******************

pablo.el napisałeś:

> tak, gujazyl1 musiał mieć istotny powód usunięcia wątku...
              Zadziwiające, ze popierasz usunięcie tematu, choć jak sam
              twierdzisz, nawet nie wiesz, o czym był. Najwyraźniej wierzysz w
              szczytne intencje admina i ufasz mu bezgranicznie.

- Masz rację, że gujazyl1 musiał mieć istotny powód usunięcia
              wątku jak i w tym, że wierzę w szczytne intencje admina i ufam
              mu bezgranicznie bo nie dał mi dowodu na to, że jest inaczej.
              A twoje słowa, są tylko słowami, których jakość zdążyłem już
              poznać - pozwolisz, żę przypomnę cyt:

Re: Sprawozdania z działalności Burmistrza: pablo.el 03.01.08, 08:26
              "Ja , w przeciwieństwie do niektórych ważę słowa."

- szkoda, że to tylko twoje zdanie "niezrównoważony pyszałku
              o nieco skrzywionych poglądach" ;)

Sprawozdania z działalności Burmistrza pablo.el 05.01.08, 06:53
              "Nie wiem jakie są wymogi UE w tej kwestii, wiem tylko, że na pewno są
              głupie. Głupie i kosztowne."

- nie wiesz, ...ale wiesz tylko jakie? ;)
              - A ja wiem, że dla mnie "twoja wiarygodność" budzi najwięcej
              zastrzeżeń... ;)

- Jak zwykle widzisz to co chcesz widzieć i kiedy nie możesz
              lepiej zawsze musisz inaczej. :)

Oj, nie ze mną te numery ...... ,
              -------------------------(J-23)--

P.S. O! - i miejscowy ma rację i cayetan (coś w tym jest?)... :)
              • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 17:41
                hans napisał :

> - Masz rację, że gujazyl1 musiał mieć istotny powód usunięcia
                > wątku jak i w tym, że wierzę w szczytne intencje admina i ufam
                > mu bezgranicznie bo nie dał mi dowodu na to, że jest inaczej.

No to masz teraz dowód, że jest inaczej. Ja już nie mam takiego zaufania do admina, który usunął temat tylko dlatego, że dotyczył go osobiście.

> A twoje słowa, są tylko słowami, których jakość zdążyłem już
                > poznać - pozwolisz, żę przypomnę cyt:
                >
                > Re: Sprawozdania z działalności Burmistrza: pablo.el 03.01.08, 08:26
                > "Ja , w przeciwieństwie do niektórych ważę słowa."
                >
                > - szkoda, że to tylko twoje zdanie "niezrównoważony pyszałku
                > o nieco skrzywionych poglądach" ;)

Tak, to tylko moje zdanie. Nie obchodzi mnie w tej kwestii opinia ani twoja, ani nikogo innego.

> Sprawozdania z działalności Burmistrza pablo.el 05.01.08, 06:53
                > "Nie wiem jakie są wymogi UE w tej kwestii, wiem tylko, że na pewno są
                > głupie. Głupie i kosztowne."
                >
                > - nie wiesz, ...ale wiesz tylko jakie? ;)
                > - A ja wiem, że dla mnie "twoja wiarygodność" budzi najwięcej
                > zastrzeżeń... ;)

nawet nie pamiętam czego tyczyły moje słowa o głupich i kosztownych wymogach unii. Mimo to nadal twierdzę tak samo :) Wynika to z prostego wnioskowania.
                Wymóg to inaczej warunek lub zespół warunków, którym ktoś lub coś musi odpowiadać.
                Dajmy na to - unia wymogła ujednolicenie pojemnosci butelek, w ktore rozlewa sie alkohol. I tak zamiast "ćwiary" wódki, mamy 0,2 l. ( jak to nazwać ? ), zas zamiast popularnej "krowy" czyli 3 ćwiartek mamy 0,7 wódki. Nie można lac wódy do butelek 0,75, bo ta pojemnosc jest zarezerwowana dla win.
                Czy ten wymóg jest mądry ? czy cos by się stało, gdyby go nie było ? nie, przeciez wczesniej tego wymogu nie było i jakos się żyło.
                wniosek : WYMÓG JEST GŁUPI.
                czy jest kosztowny ? o tak. wprowadzanie każdego wymogu wiąże się z kosztami.
                to jeden przykład głupiego wymogu, czy można na tej podstawie twierdzić, że wszystkie są głupie? można, choćby dlatego, że wszystko czego dotyczą, istniało już wcześniej i bez wymogów.
                Po co zmieniać coś, co dobrze funkcjonuje?
                Na ten przykład definicja wódki. Aż dziw bierze, jakim cudem produkowano wódkę przez wieki, nie znając jej definicji !!

nie byłaby to unia gdyby nie wprowadziła wymogów dotyczących czegoś, czego wcześniej nie było w "zacofanej" Polsce. Rolnicy, którzy biorą dopłaty, muszą spełnić wymóg odłogowania 10% uprawianej ziemi.
                Koń musi mieć paszport.
                Bydło musi być zakolczykowane.
                Rolnik nie może oficjalnie zabić świnki na podwórku. Dlatego kazdy hodowca ma nieoficjalny chlewik, gdzie po cichaczu pasie świnki, których nie ujęło się w rejestrach.
                Tak na marginesie, to właśnie te, hodowane na tradycyjnym żarciu świnki, proponuje kupować amatorom swojskiej kiełbaski. Resztę pasie się jakąś chemią.
                jeden z nowszych wymogów unii to tzw. certyfikaty energetyczne (?), które będą musiały posiadać budynki. Bez tego nie będzie można sprzedać np. domu. Mądre to ?

Zapewne hansie wynajdziesz na poczekaniu jakieś unijne wymogi, które nie są głupie i nie są kosztowne, nie omieszkaj zapoznać mnie z nimi;)

p.s.
                Jeżeli uważasz, ze moja wiarygodność budzi zastrzeżenia, to napisz jakie?
        • cayetan Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 17:38
          pablo.el napisał:

> ha ha ha
          > wychodzi na to, ze jeśli ktoś załozy nowy, niezwiązany
          z "problemami" miasta Ła
          > py, wątek pewnikiem celowo odwraca uwagę gawiedzi... no ładnie.

tak bardzo Cie to rozśmieszyło? Chce jedynie podkreslić, ze jesli w
          miescie zaczyna sie dziac coś niedobrego, od razu, chyba
          prewnecyjnie, ktos chce od tego problemu uwage odwrocić. Dzieje sie
          tak i na naszym forum, podobno nie czytanym przez łapskich
          decydentow. Dziwny zbieg okolicznosci, nie uważasz?. Wiesz dobrze,
          ze jesli złodziej chce odwrócić uwagę od siebie, najgłosniej
          wrzeszczy:- łapac złodzieja. Tak sie jakos utarło, ze niektóre
          opinie wyrazane w tym miejscu, sa powtarzane w mieście (sam je
          wielokrotnie słyszałem), czyli forum jest czytane i ma jakiś,
          zapewnie niewielki, wpływ na opinię czy poglady Łapiaków. Moim
          zdaniem admin miał prawo usunąć wątek, bo był on najzwyklejsza
          dywersją i próbą odwrócenia uwagi od spraw istotnych. Swoja drogą
          gratuluję miejscowemu7 poczesnego miejsca w panteonie wrogów władzy,
          to zawsze nobilituje.
          • fiona222 Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 18:10
            Miejscowy: licz się ze słowami. Grubo przesdziłeś nazywając
            awanturnikami, osoby chcące dowiedzieć się o warunkach pracy w
            jednej z łapskich firm.
            Cayetan: na forach innych miejscowości nikt nie traktuje pytań o
            warunki pracy jako odwrócenie od spraw istotnych. Zastanów się czy
            już nie przyszła pora odwiedzić lekarza specjalistę, bo twoje
            zachowanie sugeruje że cierpisz na schizofrenię paranoidalną.
            • lexington1 Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 18:45
              Jest istotna różnica między firmą AG Chemia i jej właścicielem,
              władzą samorządową. Firma AG została założona za prywatne pieniądze
              dzięki wiedzy i ciężkiej pracy jej właściciela. Nikt z was nie
              dołożył do tego interesu złamanego grosza i nikt też nie ma prawa
              wpieprzać się do sposobu działania tej firmy, chyba że działa
              niezgodnie z prawem. Każdego kto by na forum publicznym wypowiedział
              się źle o mojej firmie wyrzucił bym na zbity pysk. Natomiast tzw
              samorządowcy co 4-lata skamlą na ulicach o nasze głosy, biorą naszwe
              pieniądze i muszą być przez nas oceniani. Tak naprawdę wynajmujemy
              ich do pracy na 4 lata i poinni dbać o nasze sprawy. Już za dwa lata
              niektórym powiemy - won.
              • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 19:39
                lexington1 napisał:

> Jest istotna różnica między firmą AG Chemia i jej właścicielem,
                > władzą samorządową. Firma AG została założona za prywatne pieniądze
                > dzięki wiedzy i ciężkiej pracy jej właściciela.

to oczywiste, ze jest różnica. o co ci chodzi ?

Nikt z was nie
                > dołożył do tego interesu złamanego grosza i nikt też nie ma prawa
                > wpieprzać się do sposobu działania tej firmy, chyba że działa
                > niezgodnie z prawem.

Nikt też nie wpieprzał się tu w sprawy AG Chemii, gdzies ty to wyczytał?

Każdego kto by na forum publicznym wypowiedział
                > się źle o mojej firmie wyrzucił bym na zbity pysk.

tzn. ze kogo wyrzuciłbyś ? Każdego pracownika, czy każdego z tego forum, jeśli źle napisze o twojej firmie ? jakoś niejasno się wyrażasz.

Natomiast tzw
                > samorządowcy co 4-lata skamlą na ulicach o nasze głosy, biorą naszwe
                > pieniądze i muszą być przez nas oceniani. Tak naprawdę wynajmujemy
                > ich do pracy na 4 lata i poinni dbać o nasze sprawy. Już za dwa lata
                > niektórym powiemy - won.

na tym forum nie brakuje tematów, w których samorzadowców poddano ocenie. Po co tu o tym piszesz?
                -
                ...najbardziej intrygujące są informacje o tym, co się nie wydarzyło. Bo przecież wiemy, że są wiadome wiadome, czyli sprawy, o których wiemy, że wiemy. Ale są również wiadome niewiadome, czyli sprawy, o których wiemy, że nie wiemy...
                Donald......
                ----
            • cayetan Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 18:57
              fiona222 napisała:

> Cayetan: na forach innych miejscowości nikt nie traktuje pytań o
              > warunki pracy jako odwrócenie od spraw istotnych. Zastanów się czy
              > już nie przyszła pora odwiedzić lekarza specjalistę, bo twoje
              > zachowanie sugeruje że cierpisz na schizofrenię paranoidalną.

skad ja znam ten ton i co znawca (znawczyni?) chorób psychicznych
              szuka w jednej z łapskich firm? Jestem odporny, mozesz sobie pluć do
              woli, pamietaj jednak, ze to sie w końcu odbije rykoszetem... Reszte
              sobie dospiewaj i nie zaczepiaj mnie, to dobra rada, której
              posłuchałbym na twoim miejscu.
            • 23hans Re: Wycinam awanturników. :) 18.02.08, 18:28
              - pablo "węszy, ale smrodu nie czuje",
              - fiona222 nie liczy się ze słowami i grubo przesadza sugerując
              schizofrenię paranoidalną, którą to przypadłość zasugerowałbym
              prędzej naszemu włodarzowi niż ZACNEMU Panu miejscowemu7,
              - A ja do stu tysięcy beczek prochu i kartaczy mówię:
              wystarczy!, a to co wy robicie teraz - to już nie jest
              awanturnictwo drodzy "uzurpatorzy..."? :)

Chcecie się wypowiedzieć bardzo proszę,
              awanturnictwa, wybacie proszę nie znoszę,

- masz rację gujazyl1, WYCINAĆ! jak leci...;)

------------------------(J-23)--

P.S. A nasze biedne miasto i gmina coraz bardziej podupada,
              - zamykają szkoły,

- dobierają się nawet do przedszkoli,

- nie dbają o drogi,

- "bezprzykładnym i bezmyślnym zarządzaniem" mnożą bezrobocie,

- marnotrawią gminne pieniądze na chore pomysły,

- cichaczem "naginając prawo realizują niby piorytetowe
              obowiązki gminy" (mowa tu o pewnych prywatnych drogach za
              gminne pieniądze),

- obkładają drastycznie zawyżonymi podatkami o opłatami,

- szczują jednych na drugich w myśl zasady, gdzie dwóch się
              bije tam oni skorzystają,

- swoją denną znajomością zarządzania i tylko improwizowaniem
              gospodarowania odstraszają inwestorów i nawet nie poczuwają
              się do winy...

- nieuki i faryzeusze występują pod wszelkiej maści nickami
              na naszym forum, zasypują nas gradem pytań:

jak to powinno być, lub jak to się powinno robić?, albo
              czy przypadkiem już wiemy, że łamią prawo? - i po co?,

otóż tylko po to, aby zdobyć niezbędną wiedzę i wykorzystać
              dla własnych niecnych celów, bo szukają poprostu naiwnych...
              oszuści,

- rozmiłowany w "gebelsowskiej propagandzie kłamać dotąd aż
              kłamstwo stanie się prawdą" manifestuje swój brak szacunku
              nawet do PRAWA, nie tylko do mieszkańców miasta i gminy,

- ze swojego sztandarowego hasła jawności zrobił tajemnicę
              poliszynela,

- ukrywają swoje wątpliwe decyzje jak długo się da, aby
              uniemożliwić mieszkańcom ich wzruszenie,

- personalnie burmistrz niekulturalnie i wulgarnie odnosi się
              do mieszkańców i osób (postronnych) szukających prawdy
              (pocałuj mnie w d... w stosunku do zainteresowanej w sprawie
              jednej z mieszkanek Łap, jak i redaktorki TV Polsat
              próbującej nagłośnić sprawę znęcania się nad zwierzętami w
              schronisku Łapskim o nazwie azyl), dlaczego nie robi tego na
              stronach gminy?,

- bestialsko (łamiąc prawo) znęcają się nad zwierzętami w
              gminnym schronisku (azyl)!!!

- i o zgrozo!, BEZLITOŚNIE ŁUPIĄ naszą GMINNĄ KASĘ na
              WINDOWANIE własnych POBORÓW!!! i to w majestacie PRAWA,

- ... i oczywiście etc, etc, etc. :)

VETO powiadam, nieuchronny i bliski jest koniec waszych
              "rządów i machinacji", i wbrew pozorom nie jest to jak zapewne
              uważacie "sezon polowań na c..........y". :)
          • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 19:23
            cayetan, czy ty naprawdę węszysz w tym jakieś celowe działanie?
            Myślisz, że jeden wątek na forum może odwrócic czyjąś uwagę od spraw istotnych? Ja w to nie wierzę, ale może dam się przekonać, jak uświadomisz mi, co takiego niedobrego zaczyna się dziać w mieście, skoro ktoś ( decydenci?) próbuje odwracać uwagę ?
            • cayetan Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 20:04
              Nie, ten jeden wątek nie jest w stanie odwrocić uwagi od spraw
              mniej lub bardziej istotnych. Doskonale zdajesz sobie sprawe, ze
              załozony został celowo i z pełnym rozmysłem. Ktoś go juz powtórzył
              na forum Porannego. Nadal twierdzę, ze nie wierzę w przypadki. A w
              miescie, no cóz, jesli nie widzisz, ze podupada, co samo w sobie
              jest niedobre, to jesteś albo ślepy, albo zakochany.
              • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 22:49
                Gdybym ja nie wierzył w przypadki, mógłbym wysnuć np. taką teorię:
                cayetan, doskonale zdaję sobie sprawę, ze wątek został założony celowo i z pełnym rozmysłem. z tym, że nie wierzę, że został założony w innym celu niż wynikało to z jego treści.

piszesz, ze miasto podupada ? nie zauważyłem. Pewnie ktoś odwrócił moją uwagę...
                • cayetan Re: Wycinam awanturników. :) 17.02.08, 23:27
                  pablo.el napisał:

>
                  > piszesz, ze miasto podupada ? nie zauważyłem.

Zmień optykę, wysiądź czasami z auta, przejdź sie naszymi
                  wspaniałymi "alejami", oczka przetrzyj, posłuchaj, co ludzie mówią,
                  wczuj się w ich sytuację, moze zrozumiesz.

Pewnie ktoś odwrócił moją uwagę..

i to jestem w stanie zrozumieć. Tem ktoś, pewnie piekna, młoda i
                  zakochana. Szczęscia zyczę.
                  > .
                  >
                  >
    • miejscowy7 Re: Wycinam awanturników. :) 18.02.08, 11:59
      Dyskusja przeniosła się na :
      forum.poranny.pl/AG-Chemia-t4413.html
      Tam moi fani mogą opluwać do woli. Życzę im owocnej pacy. :)))
      • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 27.02.08, 23:21
        ech miejscowy, jak widać po forum na porannym temat sam padł.
        Z tych kilku wpisów jeden zasługuje na uwagę. Oto niejaki
        Jurek Ł napisał, pozwolisz, że zacytuję:

Zanm te firme Ta firma jest jakas dziwna , nie przyjeli mnie do biura z powodu ze nie umialem wysylac faksu. Teraz pracuje w biurze i nikt sie nie czepia o jakies faksy. Jak mozna nie zatrudnic z takiego powdu ze faksu nie umiem wyslac???????????????????????????????

No dla mnie rewelacja ha ha ha ha
        Trochę szkoda tematu, jak widzisz można by było się trochę pośmiać :)
        • 23hans Re: Wycinam awanturników. :) 29.02.08, 14:48
          Teraz jestem zupełnie pewien, że chodzi tobie tylko o to, aby
          nabić licznik.

- Nie łudź się, miejscowemu7 nie dorównasz i miej na uwadze, że
          chociaż jest to Wolne Łapskie Forum, to są pewne granice tej
          wolności...
          - A jak nadużyjesz cierpliwości gujazyl-a1, to nie wiem czy
          komukolwiek będziesz mógł dorównać. ;)
          • pablo.el Re: Wycinam awanturników. :) 29.02.08, 19:22
            nie wiem po jaką cholerę wdaję się z tobą w jakiekolwiek dyskusje, ale co tam...

23jasiek napisał:

> Teraz jestem zupełnie pewien, że chodzi tobie tylko o to, aby
            > nabić licznik.

i zaraz dodaje :

> - Nie łudź się, miejscowemu7 nie dorównasz i miej na uwadze, że
            > chociaż jest to Wolne Łapskie Forum, to są pewne granice tej
            > wolności...

r e w e l a c j a :D .
            Oto pablo.el w oczach jaśka nie robi nic innego tylko perfidnie nabija licznik. Niedoczekanie ! Niech się jednak pablo.el nie łudzi, że...
            - że... co ?
            ...że dorówna miejscowemu
            - w czym ? w nabijaniu licznika ? hie :)
            ...pablo.el musi wiedzieć, że to WFŁ, i ze są pewne granice wolności - zawyrokował jasiu
            - pablo.el dobrze wie gdzie są te granice, natknął się na nie całkiem przypadkiem, a wcześniej nawet nie próbował ich tam szukać. Za to długo i bezskutecznie poszukiwał innej granicy, ale niestety okazuje się, że głupota jaśka zdaje się nie mieć granic.
            Dlatego nie dziwi pabla.el, że co raz jasiek próbuje mu "dowalić". Długo ćwiczył "dowalanie" burmistrzowi, teraz znów uznał, że warto spróbować.

...no i "dowalił"...miejscowemu :D he he he he
            • 23hans Re: Wycinam awanturników. :) 05.03.08, 09:45
              pablo.el napisał:

> :D he he he he

- to już objaw rozpaczy, albo płaczu bezsilności... :0
              Chyba cię nie uraziłem mój przyjacielu, bo widzę, że
              uważasz, jakbyś się sam dowartościował?,
              - a tylko dałeś kolejny "pokaz własnych możliwości".

Licznik można nabijać tak samo "bzdurami" (jak ma to miejsce
              w twoim przypadku) jak błyskotliwą, mądrą i wartościową treścią,
              jak ma to miejsce w przypadku miejscowego7. :)

- Ale cóż, ty jesteś pablo.el i dla ciebie nawet w matematyce
              2+2=5, chociaż działanie z góry obarczone jest drobnym,
              aczkolwiek istotnym błędem. ;)

- Twój "najlepszy przyjaciel ......-ze", ;) - (J-23).
    • annamaria121 Re: Wycinam awanturników. :) 29.02.08, 16:46
      Guajazyl....
      Czy moglbys sprecyzowac definicje pojecia awanturnik, bo wyciety
      przez ciebie post, ktory na szczescie zdazylam przeczytac nijak sie
      ma do awantury w znaczeniu encyklopedycznym ( bylo to zwykle pytanie
      z prosba o informacje o firmie, a pytac chyba wolno jeszcze), wiec,
      zeby uniknac nieporozumien w przyszlosci powiedz nam prosze, jak ty
      rozumiesz to pojecie?...(co jeszcze nie jest, a co juz jest awantura)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka