Gość: spec IP: *.cable.mindspring.com 10.10.03, 16:10 nie dziwi Was że w Białymstoku jako chyba jedynym w Polsce mieście strona www.bialystok.pl nie jest stroną miasta a stroną sieci komputerowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kubek Re: www.bialystok.pl IP: *.ld.euro-net.pl 10.10.03, 16:37 a mnie już nic nie dziwi ::))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: www.bialystok.pl IP: *.cable.mindspring.com 10.10.03, 16:48 na dodatek jedno z wiekszych miast Polski i 0 (slownie: zero) kamerek internetowych. sama gazeta ma taki ladny budynek, zeby sobie kupila kamerka ze $40 i postawila na zwyklym kompie widok w strone alei pilsudskiego - juz by cos bylo. elk ma jedna, gizycko - 4. bialystok jak zwykle trzyma sie na topie od tylu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pago A jednak jest kamerka... IP: *.com / *.chilan.net 11.10.03, 15:13 A jednak Białystok ma kamerkę - jest umieszczona na dachu ośrodka TVP razem z małą stacją meteo - do wglądu na: pub.bia.tvp.pl/bia_pogoda.aspPozdrawiam Pago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: A jednak jest kamerka... IP: *.cable.mindspring.com 11.10.03, 15:19 a gdzie to jest? widze tylko jakies drzewa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pago Re: A jednak jest kamerka... IP: *.com / *.chilan.net 11.10.03, 16:40 To jest na Włókienniczej, na dachu TVP. Tyle tylko, że (jak to w B-stoku) obraz z tej kamerki od kilku dni sie nie odświeża :))) Ale czasem jest ok i wtedy ta kamerka się obraca, wiec widac troche więcej. Pozdrawiam Pago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: A jednak jest kamerka... IP: *.cable.mindspring.com 11.10.03, 16:58 Gość portalu: pago napisał(a): > To jest na Włókienniczej, na dachu TVP. Tyle tylko, że (jak to w B-stoku) > obraz z tej kamerki od kilku dni sie nie odświeża :))) Ale czasem jest ok i > wtedy ta kamerka się obraca, wiec widac troche więcej. > czyli bialostocka technologia w kilku zdaniach.... heh... niech sie nie obraca tylko niech cos pokazuje, bo ludzie pomysla ze poza puszcza nic tu nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: www.bialystok.pl IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 11.10.03, 23:10 Gość portalu: spec napisał(a): > na dodatek jedno z wiekszych miast Polski i 0 (slownie: > zero) kamerek internetowych. a te znacie? www.bialystokonline.pl/webcam.php Ale dziwne to troche, ze majaca stale lacze (i to wcale nie male) bialostocka redakcja Gazety nie ma kamerki a ma ja jakas prywatna forma mieszczaca sie w tym samym budynku.. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: www.bialystok.pl 10.10.03, 16:55 Gość portalu: spec napisał(a): > nie dziwi Was że w Białymstoku jako chyba jedynym w > Polsce mieście strona www.bialystok.pl nie jest stroną > miasta a stroną sieci komputerowej? A wiesz, że wstukałem w Warszawie www.bialystok.pl i też mi się pokazała strona sieci komputerowej? Tak więc nie tylko w Białymstoku strona www.bialystok.pl nie jest stroną miasta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: www.bialystok.pl 10.10.03, 17:16 bardzo dobra strona! czego wy chcecie? mnie sie podoba z jeszcze jednego powodu. że jako jedyna strona miejska w Polsce zamieściła link do Radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: www.bialystok.pl IP: *.cable.mindspring.com 10.10.03, 17:24 oszolom.z.radia.maryja napisał: > bardzo dobra strona! czego wy chcecie? mnie sie podoba z jeszcze jednego > powodu. że jako jedyna strona miejska w Polsce zamieściła link do Radia Maryja tez sie zdziwilem bo slyszalem ze od kiedy LPR zasiada w radzie miasta to zlikwidowali emaile i przesylaja sobie wiadomosci na glinianych tabliczkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: www.bialystok.pl 10.10.03, 18:34 Gość portalu: spec napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > bardzo dobra strona! czego wy chcecie? mnie sie podoba > z jeszcze jednego > > powodu. że jako jedyna strona miejska w Polsce > zamieściła link do Radia Maryja > > tez sie zdziwilem bo slyszalem ze od kiedy LPR zasiada w > radzie miasta to zlikwidowali emaile i przesylaja sobie > wiadomosci na glinianych tabliczkach.... - emaile nie zostały zlikwidowane tylko czyścimy z bluzgów które zamieszcają takie typki jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: www.bialystok.pl IP: *.cable.mindspring.com 10.10.03, 18:02 zapraszam na przedpremierowy pokaz galerii bstok na mojej stronce www.castlesofpoland.com/podlasie/bialystok_zdjecia_tn.htm to zdjecie dedykuje Oszolomowi: www.castlesofpoland.com/podlasie/bialystok_zdjecie004.htm ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: www.bialystok.pl 10.10.03, 18:40 Bardzo ładne miasto ten Białystok..chyba się do was przejadę. a na te rzeźbę nałożę jakieś ubranie..biedna ta panienka..takie zimno teraz nastało a ona bez ubrania. Gdzie sę podziało wasze miłosierdzie? Dlaczego nie ubierzecie tej pani? jesteście bez serca! jak tak można nieubraną kobietę na zimę zostawić? skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: www.bialystok.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 18:49 oszołomopedale!!!! spadaj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: www.bialystok.pl 10.10.03, 20:29 a zdjęcie nr 22...a z jakiej to paki takie szkaradztwo urządzono? Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: www.bialystok.pl 10.10.03, 20:35 Czemu Ci się nie podoba? Niech zgadnę... Już wiem! Kłuje w oczy gwiazda Dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: www.bialystok.pl 10.10.03, 20:45 maurus napisał: > Czemu Ci się nie podoba? > Niech zgadnę... > Już wiem! Kłuje w oczy gwiazda Dawida. - a z jakiej paki ona się tam znalazła? Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: www.bialystok.pl 10.10.03, 20:50 Tego nie wiem, muszę pójść kiedyś w to miejsce. Pewnie się dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: www.bialystok.pl IP: *.cable.mindspring.com 10.10.03, 21:11 maurus napisał: > Tego nie wiem, muszę pójść kiedyś w to miejsce. Pewnie się dowiem. to jest kopula synagogi bialostockiej. w niej 27 czerwca 1941 Niemcy spalili ok. 2000 Zydow. ona jest za budynkiem pzu na legionowej. zobacz historia - tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: www.bialystok.pl 11.10.03, 16:12 Gość portalu: spec napisał(a): > maurus napisał: > > > Tego nie wiem, muszę pójść kiedyś w to miejsce. Pewnie > się dowiem. > > to jest kopula synagogi bialostockiej. w niej 27 czerwca > 1941 Niemcy spalili ok. 2000 Zydow. ona jest za budynkiem > pzu na legionowej. zobacz historia - tam jest. - napisałeś że zrobili to Niemcy? a nie boisz sie ataków tych tzw "ałtorytetów" pokroju Grossa którzy twierzdą że to sprawka Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: www.bialystok.pl IP: *.cable.mindspring.com 11.10.03, 16:39 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: spec napisał(a): > > > maurus napisał: > > > > > Tego nie wiem, muszę pójść kiedyś w to miejsce. Pewnie > > się dowiem. > > > > to jest kopula synagogi bialostockiej. w niej 27 czerwca > > 1941 Niemcy spalili ok. 2000 Zydow. ona jest za budynkiem > > pzu na legionowej. zobacz historia - tam jest. > > - napisałeś że zrobili to Niemcy? a nie boisz sie ataków tych tzw "ałtorytetów" > > pokroju Grossa którzy twierzdą że to sprawka Polaków? a gdzie gross mowil ze to sprawka polakow? fyi: ten pomnik wybudowali zydzi z ny i z izraeala. w obu miejscach sa towarzystwa bialostoczan. w ny jest nawet synagoga bialostocka Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: www.bialystok.pl 11.10.03, 18:07 Gość portalu: spec napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > Gość portalu: spec napisał(a): > > > > > maurus napisał: > > > > > > > Tego nie wiem, muszę pójść kiedyś w to miejsce. Pewnie > > > się dowiem. > > > > > > to jest kopula synagogi bialostockiej. w niej 27 czerwca > > > 1941 Niemcy spalili ok. 2000 Zydow. ona jest za budynkiem > > > pzu na legionowej. zobacz historia - tam jest. > > > > - napisałeś że zrobili to Niemcy? a nie boisz sie > ataków tych tzw "ałtorytetów" > > > > pokroju Grossa którzy twierzdą że to sprawka Polaków? > > a gdzie gross mowil ze to sprawka polakow? > fyi: ten pomnik wybudowali zydzi z ny i z izraeala. w obu > miejscach sa towarzystwa bialostoczan. w ny jest nawet > synagoga bialostocka - nie napisałem że to Gross tak powiedział tylko ze ludzie o poglądach takich jak Gross. Gross jak wiadomo zwalił na Polaków winę za śmierć Żydów w Jedwabnem na cały naród polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: www.bialystok.pl IP: *.cable.mindspring.com 11.10.03, 19:22 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: spec napisał(a): > > > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > > > Gość portalu: spec napisał(a): > > > [...] > > > - napisałeś że zrobili to Niemcy? a nie boisz sie > > ataków tych tzw "ałtorytetów" > > > > > > pokroju Grossa którzy twierzdą że to sprawka Polaków? > > > > a gdzie gross mowil ze to sprawka polakow? > > fyi: ten pomnik wybudowali zydzi z ny i z izraeala. w obu > > miejscach sa towarzystwa bialostoczan. w ny jest nawet > > synagoga bialostocka > - nie napisałem że to Gross tak powiedział tylko ze ludzie o poglądach takich > jak Gross. Gross jak wiadomo zwalił na Polaków winę za śmierć Żydów w Jedwabnem > > na cały naród polski. nie caly naród polski tylko na ludzi twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk uwaga techniczna IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 11.10.03, 22:48 Nauczcie sie wycinac z cytowanych odpowiedzi zbedne fragmenty tekstu. OK? Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: uwaga techniczna IP: *.cable.mindspring.com 12.10.03, 00:09 Gość portalu: rowerzyk napisał(a): > Nauczcie sie wycinac z cytowanych odpowiedzi zbedne fragmenty tekstu. OK? > Dzieki. wycielem ile uwazalem ze bylo niepotrzebne i zostawilem to co uwazalem ze jest istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: www.bialystok.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 09:43 Oj chłopaki takich rzeczy nie wiedzieć , otóż nie zawsze w tym miejscu było PZU, przed wojną stała tam największa synagoga w białymstoku , po wkroczeniu hitlerowc€w spędzono tam żydów i spalono żywcem (jak w Jedwabnem, tylko że bez udziału polaków) po pożarze została tylko żelazna konstrukcja kopuły synagogi powykręcanej przez gorąco, to co widać na pomniku to replika ( pomniejszona ) tych resztek, a pomnik jest ku czci ludzi zabitych za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja rowerzyk i spec -fachowcy od cenzury i manupulacji 12.10.03, 14:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec oszolom - czerwony pajak i apostol Iranu Europy IP: *.cable.mindspring.com 12.10.03, 17:06 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja a po za inwektywami to co jeszcze masz do powiedz. 12.10.03, 17:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: a po za inwektywami to co jeszcze masz do pow IP: *.cable.mindspring.com 12.10.03, 17:41 a co czytac nie umiesz? napisac ci wszystko jeszcze raz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: www.bialystok.pl IP: 38.112.0.* 21.10.03, 21:38 moze redakcja GW zajela by sie wyjasnieniem tej zagadki? z tego co mi wiadomo orgranizacja przyznajaca domeny w Polsce - NASK www.dns.pl - odmowilaby jesli wniosek o taka domene zlozylby szary czlowiek np. ja. A tu siec komputerowa jednej z wielu uczelni w miescie posiada prawo do umieszczenia swojej strony pod taka domena. z tego co pamietam biaman jest jakos zwiazany z NASKiem, co jeszcze nie upowaznia do zabierania domeny miastu. kazda domena typu www."nazwa miasta".pl w Polsce jest zarezerwowana dla miasta. nawet zagraniczne strony Polskiej Organizacji Turystycznej radza aby szukajac danego miasta w Polsce, sprobowac www.cityname.pl przyklad tu: www.polandtour.org/links.html (strona Polish National Tourist Office, New York USA). no a w przypadku Bstoku biedny turysta natrafia na strone sieci komputerowej, ktora mimo ze posiada link do strony glownej Bstoku (city.bialystok.pl) to nie jest przetlumaczona na inne jezyki i taki czlowiek musi sie troche naglowic. nie mam nic przeciwko BIAMANowi ale mysle ze jednak powinien ustapic domene miastu Bialystok. W zamian moglby posiadac link czy banerek z bialystok.pl . Ale zdecydowanie strona miejska powinna byc pod bialystok.pl czy forumowicze byliby zainteresowani ewentualnym wyjasnieniem tej sprawy przez GW? wiem ze gazeta interesuje sie innymi stronami Bstoku... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: www.bialystok.pl 21.10.03, 22:20 Temat jest rzeczywiście interesujący. No właśnie Redakcjo - dlaczego Biaman ma tę domenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: www.bialystok.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 09:48 Podejrzewam że dlatego że Biaman jest końcówką sieci strukturalnej ( to znaczy mniejwięcej tyle że wszystcy którzy łączą się przez łącze stałe łączą się przez Biaman) istniał on na politechnice na długo przed tym , zanim urząd miasta miał jakikolwiek komputer i nie miał żadnej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: www.bialystok.pl IP: 38.112.0.* 23.10.03, 15:21 Gość portalu: Akir napisał(a): > Podejrzewam że dlatego że Biaman jest końcówką sieci strukturalnej ( to znaczy > mniejwięcej tyle że wszystcy którzy łączą się przez łącze stałe łączą się przez > > Biaman) istniał on na politechnice na długo przed tym , zanim urząd miasta miał > > jakikolwiek komputer i nie miał żadnej strony. to prawda, ale z pewnoscia bylo tak samo np. z warszawa.pl albo z gdansk.pl. ale juz tak nie ma i nie powinno byc w przypadku bstoku. Odpowiedz Link Zgłoś