Dodaj do ulubionych

Kolejny rasistowski atak!

• highalt The Utter Normality Of Ethnonationalism—Except For 02.05.09, 16:31
      The Utter Normality Of Ethnonationalism—Except For Whites

www.vdare.com/macdonald/080327_muller.htm
      The Utter Normality Of Ethnonationalism—Except For Whites

By Kevin MacDonald

Jerry Z. Muller’s Foreign Affairs article, Us and Them: The Enduring Power of
      Ethnic Nationalism (March/April, 2008), is a grim and timely reminder of the
      power of ethnicity in human affairs. It has explosive implications for the
      future of the United States and the West.

Muller demonstrates that, over the last 150 years or so, the general trend in
      Europe and elsewhere has been toward the creation of ethnically-based
      states—“ethnostates”. This trend did not end with the close of World War II. In
      Europe, the war was followed by a forced resettlement of peoples—mainly
      Germans—to create ethnically homogeneous states. Indeed, the high point of
      ethnic homogenization in Europe was in the two generations in the immediate
      aftermath of World War II.

Muller writes:

“As a result of this massive process of ethnic unmixing, the ethnonationalist
      ideal was largely realized: for the most part, each nation in Europe had its own
      state, and each state was made up almost exclusively of a single ethnic
      nationality. During the Cold War, the few exceptions to this rule included
      Czechoslovakia, the Soviet Union, and Yugoslavia. But these countries'
      subsequent fate only demonstrated the ongoing vitality of ethnonationalism.”

This point is crucial. While the recent spreading of the European Union imperium
      has given rise to a great deal of “post-nation” rhetoric, it has in fact been
      accompanied by an astonishing multiplication of ethnostates, split out of
      Yugoslavia and the former USSR — not to mention, of course, the Czech/Slovak
      division

Ethnic conflict is apparent as well throughout the developing world, and will
      likely lead to more partitioning and nation-creation. As Muller notes: “In areas
      where that separation has not yet occurred, politics is apt to remain ugly”.

But a huge anomaly has arisen. Recently, Western societies have embarked on a
      public policy project in which the ethno nationalism of white people is
      officially proscribed as an unadulterated evil. Multiculturalism only is
      encouraged and viewed as morally superior. As Muller notes: “Americans … find
      ethnonationalism discomfiting both intellectually and morally”.

As a social scientist who takes the biological component of ethnicity seriously
      (although I readily agree that there is a cultural component as well), I can
      speak from personal experience about the hostility and moral disdain one faces
      from other academic social scientists when one points to these unfashionable facts.

www.vdare.com/macdonald/080327_muller.htm
    • highalt Dr. Kevin MacDonald Speaks with Hesham Tillawi abo 02.05.09, 16:32
      Dr. Kevin MacDonald Speaks with Hesham Tillawi about Jews

video.google.com/videoplay?docid=4635234956967114827
    • highalt Pour olus de securite 02.05.09, 16:39
      www.brendan-nyhan.com/photos/uncategorized/2007/10/09/swisssheepl_468x635.jpg
      video.yahoo.com/watch/285286/2019393
    • highalt po szwajcarsku 02.05.09, 16:47
      czy szwajcarja to 3 swiat? Prosze! link ponizej...

www.saputnik.net/pictures/svp.jpg
    • highalt Prawdziwy rasistowski atak! 02.05.09, 17:10
      Israeli Brutality

www.youtube.com/watch?v=ABfJR_pUjhU&feature=player_embedded
    • doopa1 Wysłać ich za karę do Johannesburga! 02.05.09, 17:30
      najlepiej na Hillsbrow - ciekawe czy tam też takie kozaki będą
    • lisek_k Kolejny rasistowski atak! 02.05.09, 18:26
      Wiadomo ściana wschodnia,zadupie,niedofinansowane każda dziedzina życia KMIOTY
      PIEPRZONE.
    • kooksss Zal mi dupe sciska 02.05.09, 19:04
      Co to za narod? Co to za ludzie? Spotkalem tego czlowieka 2 godziny pozniej na
      przystanku. Gdy do nas podszedl byl centralnie przestraszony, powiedzial tylko
      dzien dobry i odszedl za przystanek. Ludzie to jest nienormalne. Czekajac na mpk
      i jadac im troche pogadalismy. Ludzie w mpku patrzyli na Jego jak na jakis brud.
      Gdziie jest ku*wa tolerancja? Mily i ciekawy czlowiek, co z tego ze czarny?!
      Ogarnicje troche. Dla mnie jest za przeproszeniem do chu*a nie podobne zeby w
      bialy dzien banda glupich nastolatkow w dresach pobila czlowieka przy tlumie
      ludzi. Swoja rozmowe z nami zaczal slowami, Polska to fajny kraj, juz 3 razy
      mnie pobito... To jest porazka. Mam nadzieje ze przekonal sie ze nie kazdy polak
      to bezmozgi balwan!!! Pozdrawiam.
    • princealbert white power? 02.05.09, 19:44
      Jaki 'power' - podlaskiego bezrobotnego analfabety z wodogłowiem?
      No rzeczywiście, wypisz wymaluj przykład rasowej doskonałości.
    • k_rej Kolejny rasistowski atak! 02.05.09, 20:18
      Gdyby Kononowicz wygrał nie byłoby rasizmu, niczego by nie było
    • leov Rasizm jest w Polsce powszechny. 02.05.09, 23:04
      Polacy są skażeni nazizmem, rasizmem i ksenofobią. Takie postawy
      spotyka się na codzień. Poza tym nie ma solidarności międzyludzkiej,
      w obliczu napaści w miejscach publicznych, zwykle ludzie są
      obojętni, nie ma zwyczaju współpracy z policją.
    • ptr0 Najpierw pobicie 03.05.09, 00:10
      A potem to: podblanc.com/russian-beheading
      Tym się to kończy.
    • diukstukpuk Rasizm, ksenofobia, nazim, fetyszyzm i dendrofilia 03.05.09, 01:33
      Gdy pobity zostanie przez sforą zwyrodniałych zwierząt siedemnastoletni Polak,
      uczeń gimnazjów w Skierniewicach Dolnych, to zwykły akt chuligaństwa.

Gdy natomiast ktoś podniesie rękę na Żyda - od razu rozlegają się wrzaski o
      antysemityzmie, gdy na Murzyna (nie wiem już, jak mam pisać, żeby nie urazić.
      Może MURZYNA - same wielkie litery) - o rasizmie. A tymczasem to wciąż ten sam
      akt chuligaństwa. Różnica polega jedynie na tym, że do Murzynów krzyczą "white
      power", do Żydów "Żydy do gazu" a do Polaków "wy****alaj sk****synu, bo ci tak
      "do***ię, że k***s ci d**ą wyjdzie". I może moja opinia jest odosobniona, ale
      mniemam, że to ta ostatnia z cytowanych wypowiedzi jest najbardziej agresywna i
      napastliwa.
      • libl Re: Rasizm, ksenofobia, nazim, fetyszyzm i dendro 03.05.09, 10:26
        Tak, bo to był atak rasistowski. Ten człowiek został napadnięty tylko dlatego, że był Czarny. Po prostu znalazł się wśród idiotów i rasistów. Nic nie ma na usprawiedliwienie takiego czynu. On był gościem; każdy z nas, będąc gdziekolwiek na świecie, chciałby być przyjęty przyjaźnie. Po prostu. Więcej empatii, ludzie! Mieszkańcom Białegostoku powinno być wstyd za to, tak samo jak jako poznaniak powinienem się wstydzić, gdyby coś takiego stało się w Poznaniu. A tak wstydzę się jako Polak za Polaków (chociaż chciałbym, żeby Polacy nie byli rasistami).
        Druga sprawa, to gadanie, że Białysttok to nie jest cywilizacja, że to Wschód, Azja itd. Kolejne kretyństwa; Białystok i Podlasie to taka sama Polska jak Poznań, Warszawa czy Lublin. Piękne miasto (Podlasie to najpiękniejsze rejony Polski), gdzie żyją świetni ludzie. Wielokrotnie tam byłem. Niestety, idioci też tam mieszkają. Jak wszędzie... Ludzie, po prostu to, co się stało, trzeba potępić. Bez żadnego "ale".
        • doopa1 Czego się można spodziewać? 03.05.09, 13:29
          Białystok i okolice to wieś, prymitywizm i XIX wiek, zacofanie totalne sami
          kretyni mieszkają.
          • kajmir Re: Czego się można spodziewać? 03.05.09, 13:40
            Tolerancyjny debil się odezwał.
          • libl Re: Czego się można spodziewać? 03.05.09, 14:15
            doopa1 napisał:

> Białystok i okolice to wieś, prymitywizm i XIX wiek, zacofanie totalne sami
            > kretyni mieszkają.

Z takimi poglądami nie warto w ogóle polemizować, chociaż może czasem trzeba; Białystok to naprawdę fajne miasto. Na pewno jedno z moich ulubionych w Polsce. Nie mówiąc już o okolicach i całym Podlasiu, które jest niezwykłe i wyjątkowe.
        • wuetend pozwolę sobie się nie zgodzić 03.05.09, 22:46
          do czego, jako pochodzący z B-stoku i tutejsze realia znający, mam pewne prawo.
          Stan dzisiejszy należy rozpatrywać w odniesieniu do historii regionu. A tu mamy
          niestety kolosalną różnicę pomiędzy Białostoczyzną a Wielkopolską. Podczas gdy
          tłamszenie polskości w Wlkp skutkowało pracą organiczną, w tym samym czasie o
          rozwoju gospodarczym B-stoczyzny decydowali głównie Żydzi. Ich brak obnażył
          niską zaradnosc i apatię tzw rdzennych mieszkancow tych okolic. Na dzien
          dzisiejszy, z malymi wyjątkami, przedsiębiorczosc (glownie mlodych) mieszkancow
          B-stoku i okolic przejawia sie w wyjezdzie do Chicago i Londynu. Reszta, zamiast
          brac sprawy w swoje rece (pojecie szerzej nie znane) zdaje sie na "nich", "ich"
          też winą obarcza wlasne niepowodzenia. Taka przypadłość ludzi ze wschodu. Celem
          ujrzenia jeszcze jaskrawszego obrazu opisywanej postawy proponuję udać się do
          Białorusi, na Ukrainę, do Rosji, gdzie od jednostki generalnie nie zależy nic.

> Druga sprawa, to gadanie, że Białysttok to nie jest cywilizacja, że to Wschód,
          > Azja itd. Kolejne kretyństwa; Białystok i Podlasie to taka sama Polska jak Pozn
          > ań, Warszawa czy Lublin. Piękne miasto (Podlasie to najpiękniejsze rejony Polsk
          > i), gdzie żyją świetni ludzie. Wielokrotnie tam byłem. Niestety, idioci też tam
          > mieszkają. Jak wszędzie... Ludzie, po prostu to, co się stało, trzeba potępić.
          > Bez żadnego "ale".
          • libl Re: pozwolę sobie się nie zgodzić 04.05.09, 13:41
            Tak naprawdę trudno mi pisać o różnicach mentalnych mieszkańców Podlasia i Wielkopolski. Na pewno wciąż widać granice zaborów w kulturze, infrastrukturze, pewnie też w mentalności. Ale nie chcę w ten sposób patrzeć na ludzi. Cały czas myślę o Podlasiu (i o całej tak zwanej "ścianie wschodniej) jak o części mojego kraju. Po prostu. Znam wschodnią Polskę tylko przez pryzmat turysty (chociaż znam dobrze), więc nieznane są mi problemy, z którymi się borykają te rejony Polski na co dzień. Jako turysta widzę inaczej, na co innego zwracam uwagę i Białystok z okolicami (bliższymi i dalszymi) to moje ulubione miejsca w Polsce. W Białymstoku nigdy nie czułem, że jestem na prowicji, tylko widziałem duże, fajne miasto - stolicę regionu. I wracałem tu z przyjemnością. Ty jesteś stąd, ja - tylko turystą. Twoja znajomość realiów z racji pochodzenia jest po prostu dużo większa. Ja byłem w miejscach, w których dobrze się czułem, poznałem miasto, do którego zawsze będę miał sentyment, i poznałem pomocnych ludzi. I z mojego punktu widzenia zawsze będę protestował, kiedy ktoś mówi, że "ściana wschodnia" to Azja i że nie ma tam cywilizacji. Takie słowa to kretyństwo.

wuetend napisał:

> do czego, jako pochodzący z B-stoku i tutejsze realia znający, mam pewne prawo.
            > Stan dzisiejszy należy rozpatrywać w odniesieniu do historii regionu. A tu mamy
            > niestety kolosalną różnicę pomiędzy Białostoczyzną a Wielkopolską. Podczas gdy
            > tłamszenie polskości w Wlkp skutkowało pracą organiczną, w tym samym czasie o
            > rozwoju gospodarczym B-stoczyzny decydowali głównie Żydzi. Ich brak obnażył
            > niską zaradnosc i apatię tzw rdzennych mieszkancow tych okolic. Na dzien
            > dzisiejszy, z malymi wyjątkami, przedsiębiorczosc (glownie mlodych) mieszkancow
            > B-stoku i okolic przejawia sie w wyjezdzie do Chicago i Londynu. Reszta, zamias
            > t
            > brac sprawy w swoje rece (pojecie szerzej nie znane) zdaje sie na "nich", "ich"
            > też winą obarcza wlasne niepowodzenia. Taka przypadłość ludzi ze wschodu. Celem
            > ujrzenia jeszcze jaskrawszego obrazu opisywanej postawy proponuję udać się do
            > Białorusi, na Ukrainę, do Rosji, gdzie od jednostki generalnie nie zależy nic.
    • tegie4 Kolejny rasistowski atak! 03.05.09, 07:29
      Wcale nie jestem zaskoczony, że to w Białymstoku taka wiocha zdarza
      się tak często, taka mentalność niepiśmiennego chłopa,
      nieprzypadkowo to właśnie tam wypromowano Kononowicza, to miasto
      niestety staje się coraz bardziej miastem głupków wioskowych w
      dresach, którzy takie akcje jak nakopanie czarnemu, a najlepiej
      Żydowi, traktują po prostu jako zabawę, a przy okazji wynika to z
      przekonania, że obcy to zły, mentalność zupełnie jak w Konopielce.
      Szkoda, bo to kiedyś było zupełnie fajne miasto.
    • prostowicz Oddać Białystok dla Łukaszenki! 03.05.09, 14:05
      W Białorusi nie ma miejsca na polski szowinizn, nazizm i rasizm.
    • disnemar Kolejny rasistowski atak! 03.05.09, 19:16
      W ogóle nie rozumiem jak z bandą gó...arzy , którymi kieruje kilku przygłupów
      nie można zrobić porządku.zacznijcie od ich "mentoró", jednego z nich
      "Dragona" znajdziecie na stadionie podczas meczu Jagi.jego młodszy braciszek
      prowadzi doping.
      • w.koronkiewicz Re: Kolejny rasistowski atak! 03.05.09, 19:30
        "- W obronie tego mężczyzny stanęły dwie starsze kobiety, co
        potwierdza tezę, że Białystok nie jest miastem rasistów - upiera się
        Arłukowicz"

i tyle!
        • filozof.bialostocki Re: I o co bylo tyle krzyku???? 04.05.09, 19:29
          Obejrzyjcie sobie wieczorny Kurier albo video na stronie:
          ww6.tvp.pl/2837,20090504903647.strona
          -sam Francuz mowi ze Bialystok to tolerancyjne i NIE rasistowskie
          miasto a bbyli to zwykli chuligani.
          • antydebilizm Re: I o co bylo tyle krzyku???? 11.05.09, 15:13
            NAWET NIE ZDAJECIE SOBIE SPRAWY ZA KOGO TAK WALCZYCIE, OPLUWACIE SIĘ NAWZAJEM W
            PRZENOŚNI I DOSŁOWNIE PRZEZ MONITORAMI. WSPOMNICIE MOJE SŁOWO, ŻE CZARNI W SWOIM
            CZASIE DADZĄ NAM TAK POPALIĆ, ŻE TO GŁOWA MAŁA. NIE POPIERAM TEGO ZACHOWANIA
            TYCH CHŁOPAKÓW, BO TO ZWYKŁA NAPAŚĆ. ALE NIE JESTEM TEŻ ZDANIA, ŻEBY ROBIĆ Z
            TEGO AFERĘ NAJWYŻSZEJ DLA NAS WAGI. TO TAK, JAKBY NASTĄPIŁ ZAMACH STANU:) A
            WYSTARCZYŁABY JEDNA INFORMACJA SKROMNA, A NIE WIELKIE HAPPENINGI, JAK TO W
            POLSCE JEST CZARNYM I INNYM ŹLE I JAK SĄ POKRZYWDZENI PRZEZ LOS. TO SZTUCZNIE
            NADMUCHANA PROPAGANDA, ŻEBY ZROBIĆ LUDZIOM WODĘ Z MÓZGU. ATAKI RASISTOWSKIE SĄ
            NA CAŁYM ŚWIECIE. CO SIĘ DZIEJE W UK, CAŁY CZAS SĄ JAKIEŚ NAPADY NA POLAKÓW, A
            TO ŻE ZABIERAJĄ PRACĘ ANGLIKOM ITP ITD. I CO? JEST TAK O TYM GŁOŚNO TAM? CZY
            LUDZIE TAM, TAK JAK MY TUTAJ LAMENTUJĄ I WYZYWAJĄ SIĘ NAWZAJEM? NIE TAKIEGO
            CZEGOŚ TAM NIE MA. A U NAS WIELU LUDZIE PRZEZ NADMIERNĄ POPRAWNOŚC POLITYCZNĄ
            NAWET, JAK ZACZĘLIBY SIĘ PRZYJEZDNI ZJADAĆ NAWZAJEM I POWIEDZIELIBY ŻE TO ICH
            KULTURA I TRADYCJA, TO NIKT Z WAS BY NIE ZAREAGOWAŁ. BO, JAKIE JEST ZDANIE
            WSPÓŁCZESNYCH OTUMANIONYCH POLEK I POLAKÓW? WSZYSTKO CO Z ZAGRANICY JEST LEPSZE.
            TO PODEJŚCIE LUDZI BEZ WYKSZTAŁCENIA, ALBO Z SŁABYM WYKSZTAŁCENIEM. NALEŻY
            PAMIĘTAĆ, ŻE NIE WSZYSTKO CO CZYTAMY W MEDIACH OPIERA SIĘ TYLKO NA PRAWDZIE,
            MEDIA STARAJĄ SIĘ NAMI MANIPULOWAĆ. CHCECIE DRUGIEJ AFRYKI I ISLAMU W POLSCE???
            TO BĘDZIECIE TO MIELI Z CZASEM, DOPÓKI NIE ZACZNIECIE RACJONALNIE, LOGICZNIE
            MYŚLEĆ.
    • masok3 Kolejny rasistowski atak! 27.05.09, 20:16
      Absolutnie nie powinni w tej sytuacji jechać do Białegostoku.Nie potrzebne są
      Im nowe traumatyczne przeżycia
      To tak, jakby owce podprowadzać wilkom.
    • weronika08 Kolejny rasistowski atak! 27.05.09, 23:14
      To wstrętne śledzie, sami jeżdżą poświecie za pracą,wszystkie domy
      wybudowane w tym regionie są przez osoby przebywające w Stanach
      Zjednoczonych lub Belgii, chlają tam, kradną, wstyd nam przynoszą,
      trudno tam spotkać inną rejestrację polską niż zaczynającą się na B..
      Kiedyś Belg zapytał moją siostrę Anna kto tu jest, bo jak pojechałem
      do Polski do Warszawy i Krakowa tam są inni polacy niż Ci których
      znam w Belgii. Moja siostra odpowiedziała mu na to - to nie polacy
      to śledzie ich nikt w Polsce nie lubi i wszyscy się z nim śmieją
      • nick_llatarnika Do szkoły, analfabetko... 28.05.09, 14:40
        Być może łudzisz się, że potrafisz napisać poprawnie kilka zdań po polsku, he he he

Nie spamuj i nie wklejaj podobnych tekstów w wielu wątkach. Nie chce mi się powtarzać, więc wkleję odpowiedź...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=95881356&a=95905947

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka