benek2004 25.07.10, 14:44 czy muszę mieć zgodę zarządu WM i/ lub zarządcy lub inną na montaż klimatyzacji na elewacji budynku pod oknem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
statystycznypl Re: klimatyzacja 28.07.10, 21:43 Na montaż klimatyzacji na balkonie nie musisz mieć zgody, balkon jest twój, na montaż pod oknem , na elewacji budynku, taka zgoda jest często wymagana. klimatyzacjato nie zawsze ozdoba dla budynku Odpowiedz Link Zgłoś
kuerty Re: klimatyzacja 29.07.10, 12:34 Ciekawe, co na to sąsiedzi. "Wymiennik ciepło z napędem elektrycznym" pod oknem spokoju nie przynosi. Może raczył byś spytać się o ich zdanie ? z grzeczności nie obowiązku.... Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: klimatyzacja 29.07.10, 15:54 kuerty napisał: > Ciekawe, co na to sąsiedzi. > "Wymiennik ciepło z napędem elektrycznym" pod oknem > spokoju nie przynosi. Mnie osobiście trudno wyrokować, czy wymiennik ciepła z napędem elektrycznym przynosi spokój, czy nie, ponieważ w życiu nie widziałem wymiennika ciepła z napędem elektrycznym. Widziałem za to mnóstwo sprężarek z napędem elektrycznym i były to różne sprężarki: scrolle, śruby, tłoki itp. i one rzeczywiście nie przynoszą spokoju. Widziałem również wentylatory z napędem elektrycznym i też różne, promieniowe, osiowe, kanałowe, ścienne itp. Ale wymienniki ciepła z napędem elektrycznym? Czego to ludzie nie wymyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
kuerty Re: klimatyzacja 02.08.10, 00:43 > Mnie osobiście trudno wyrokować, czy wymiennik ciepła z napędem elektrycznym > przynosi spokój, czy nie, ponieważ w życiu nie widziałem wymiennika ciepła z > napędem elektrycznym. Mało wiesz czajnik5 i niech tak zostanie ps. mam nadzieję, że przynajmniej wiesz cóż to gotowanie ....? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: klimatyzacja 02.08.10, 09:06 kuerty napisał: lepiej wiedzieć mało, niż mieć pusty łeb i być debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: klimatyzacja 02.08.10, 09:07 > lepiej wiedzieć mało, niż mieć pusty łeb i być debilem. konstruującym wymienniki ciepła zasilane elektrycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuerty Re: klimatyzacja 02.08.10, 21:40 Nadal ciołku nie wiesz, o co chodzi. Poczytaj sobie o gotowaniu, będziesz wiedzieć do czego jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś