pispisia 12.08.13, 20:37 Moja Wspólnota to 1 budynek, 30 lokali,6 kontygnacji - jaki koszt przeglądu powinniśmy zaakceptować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
highrise Re: roczny przegląd budowlany 13.08.13, 17:15 spisia napisała: > Moja Wspólnota to 1 budynek, 30 lokali,6 kontygnacji - jaki koszt przeglądu po > winniśmy zaakceptować? Maksymalna cena - 250,00 zł netto Odpowiedz Link Zgłoś
ajsza9 Re: roczny przegląd budowlany 18.04.14, 15:31 Nie wiem dokaldnie co poradzic w sprawie kosztow,ale moge polecic dobrą i rzetelną firme zajmującą się przeglądem budowlanym - Marbud - warto sie z nimi skontaktować i na pewno można jakoś dobrze sie dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
pezet8010 Re: roczny przegląd budowlany 20.05.14, 13:47 Oferuję przeprowadzenie przeglądów technicznych budynków. Pięcioletnie, roczne oraz półroczne w zakresie wynikającym z Prawa Budowlanego. Posiadam uprawnienia bez ograniczeń w zakresie Konstrukcyjno- budowlanym oraz bez ograniczeń w zakresie sieci i instalacji sanitarnych. Inspektor nadzoru z wieloletnim doświadczeniem. Piotr Ziętek tel.535-136-688 Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: roczny przegląd budowlany 18.04.14, 22:17 Ważna jest tzw. powierzchnia zabudowy oraz powierzchnia użytkowa/całkowita. Rozsądną ceną wydaje mi się 750-1200 zł jeżeli chcesz, żeby inspektor rzeczywiście szukał wad, a nie wytworzył papier dla ochrony d... .1200/30 = 40 zł ROCZNIE od lokalu. 3,30 zł miesięcznie warto zapłacić Aa, ceny stołeczne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mire_k56 Re: roczny przegląd budowlany 19.04.14, 07:56 Rozsądna cena to rzeczywiście 300 zł. j666 - jest hojnym zarządcą, ponieważ to nie jego pieniądze. Inspektor będzie szukał wad!? Naiwność do kwadratu. Przejdzie się po budynku, zapali papierosa i po przeglądzie. W domu we wzorcowym protokole zmieni adres i przystawi pieczątkę. To jest typowy przykład "dojenia WM". Nigdzie nie ma wzoru protokołu, żadnych cen za tą usługę. Wolna amerykanka. Na początku swojej "kariery w zarządzie" szukałem solidnej firmy. Znalazłem, zaproponowano cenę 100 zł od mieszkania, sugerowano ,że to trudna robota i musi być zaangażowanych 2 inżynierów. 4000 zł za 3 kartki papieru opisujące nieruchomość. Zdzierstwo. Znalazłem budowlańca z uprawnieniami - płacę 300 zł. Rzeczywiście jest to papierek dla ochrony d...., tak jak i inne z przeglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: roczny przegląd budowlany 22.04.14, 14:31 I takich bzdur Was uczyli na kursach? To są wymysły, proponuję zapoznać się z ofertami lokalnego rynku, i nie zabierać głosu w sprawach, o których się nie ma pojęcia. Dyktator wszak może wiele . Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: roczny przegląd budowlany 22.04.14, 14:36 u mnie przegląd roczny kosztuje 100 zł netto .... Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka_wm U mnie 22.04.14, 21:45 xxxll napisał: > u mnie przegląd roczny kosztuje 100 zł netto .... Za tę cenę sam przeglądasz...??? Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka_wm Re: U mnie 22.04.14, 21:48 haneczka_wm napisała: > xxxll napisał: > > u mnie przegląd roczny kosztuje 100 zł netto .... > > Za tę cenę sam przeglądasz...??? Czy... też... sam dajesz się przeglądać? Zapomniałam dopytać, a lubię jasne sytuacje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: roczny przegląd budowlany 22.04.14, 20:09 Twój dziadek "Panie, ja dopiero 40 lat robię przeglądy" za 100 zł nie szuka, mój inspektor za 3 tys. zł szuka i znajduje, do usunięcia przez dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
mire_k56 Re: roczny przegląd budowlany 23.04.14, 20:28 A za 5 tyś. to nawet sam usuwa usterki. Ludzie nie dajcie się doić przez "fachowców". Weźcie sprawy w swoje ręce, żadnych administratorów, a jeżeli już to mają się wziąć do roboty, a nie na odległość zarządzać/administrować wasza własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
kamka2025 Re: roczny przegląd budowlany 08.09.25, 13:15 Koszt takiego przeglądu zależy od wielu czynników, takich jak wielkość i rodzaj budynku, zakres przeglądu, a także specyfika instalacji czy ewentualne dodatkowe usługi. Dla budynku o 6 kondygnacjach i 30 lokalach zwykle koszt przeglądu rocznego mieści się w różnym przedziale. Aby dokładnie określić cenę, najlepiej byłoby umówić się na wizję lokalną, podczas której ocenimy zakres prac i przygotujemy szczegółową wycenę dostosowaną do Państwa potrzeb. Więcej informacji na temat przeglądów znajdzie Pani na stronie krakow-przeglad-budowlany.pl Odpowiedz Link Zgłoś