bf44 28.05.06, 21:47 Proszę o informację,adres-gdzie mogę zapoznać się z wzorem "Umowy na świadczenie usług konserwacyjno-remontowych i pogotowia technicznego" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serafin666 Re: pogotowie techniczne 28.05.06, 23:03 napisz sobie sam, np: U M O W A Zawarta w dniu - pomiędzy Wspólnotą Mieszkaniową w - przy ulicy - (reprezentowaną przez Zarząd) i zwaną dalej ODBIORCĄ a firmą - reprezentowaną przez - i zwaną dalej WYKONAWCĄ 1. Wykonawca będzie wykonywał prace konserwacyjne (w tym drobne naprawy) w zakresie instalacji : centralnego ogrzewania , zimnej wody i odbioru ścieków ,hydrofornii oraz instalacji elektrycznej – pozostających w obszarze właściwości Odbiorcy . W zakres tych prac wchodzi również konserwacja urządzeń węzła C.O. oraz prace niezbędne do wykonania w trakcie otwierania i zamykania sezonu grzewczego. 2. Za wykonywanie prac opisanych w pkt 1 Odbiorca będzie uiszczał stałą zryczałtowaną opłatę miesięczną na rzecz Wykonawcy w wysokości 350 złotych PLN brutto – w przeciągu 7 dni od daty otrzymania rachunku (faktury) 3. Prace w zakresie urządzeń wymienionych w pkt 1. usytuowanych w obrębie lokali wyłączonych spod właściwości Odbiorcy (z wyłączeniem instalacji co) Wykonawca będzie wykonywał po uzyskaniu zlecenia właściciela lokalu – za cenę z nim uzgodnioną . 4. Wykonawca zobowiązuje się do wykonania innych prac z zakresu wymienionego w pkt 1. niniejszej umowy (nie wchodzących w zakres konserwacji i drobnych napraw) za cenę netto obejmującą roboczogodziny (15 zł/godzinę) oraz materiały wg kosztów nabycia – po uzyskaniu stosownego pisemnego zlecenia Odbiorcy , z oznaczeniem na kopii zlecenia przewidywanego terminu i kosztu wykonania tych prac . 5. Umowa zawarta zostaje na czas nieokreślony ; prawo jej wypowiedzenia posiadają obie umawiające się strony za jednomiesięcznym wypowiedzeniem . Odpowiedz Link Zgłoś
bf44 Re: pogotowie techniczne 29.05.06, 15:07 Serdeczne dzięki SERAFINIE za wzór,ale podobny posiadam.Moimm skromnym zdaniem są one zbyt ogólnikowe.Mam wątpliwości do płacenia za robczą/godzinę (trzech stoi a czwarty udaje,żę pracje)oraz jaki zakres prac objmuje konserwacja,częstotliwość tych czynności itp. Myślę,że już sobie poradzę Odpowiedz Link Zgłoś