kalinka55 Re: Do DOBUDA 11.10.06, 11:51 Znowu ja.Kliknęłam niopatrznie.Mam prośbę o pomoc.Jak się zgodzisz pomóc,to Ci prześlę na adres poczty moją apelację i uzasadnienie wyroku apelacji dotyczacej rozliczenia kosztów ciepła. Sprawa wygląda następujaco.W 1998r Gmina sprzedała mi niewyodrebnioną prawnie część budynku ( budynek został zasiedlony w 1979r)i cały grunt pod budynkiem a nie część gruntu za co uprzednio kasę wzieła.Byłam przekonana,że kupiłam zgodnie z rokowaniami tzw. lokal hipoteczny.Niestety notariusz zrobiła takie fiku-miku,a ja się w tym nie zorientowałam.W 2004rjako właścicielka wydzieliłam dla siebie tą część w postaci udziału w budynku.Gruntu nie mam wpisanego do KW bo Gmina jest w zwłoce z wydaniem mi gruntu i nie chce mi naliczyć naleznego podatku.Aktualnie mam sprawę w WSA i NSA(zakwestionowałam opłatę stałą)i dwa zgłoszenia do prokuratury i szykuje trzecie.Jestem włascicielem, zarządca posiadaczem,a reszta to użytkownicy.Aktualnie zarzadca i użytkownicy na nowo kryja dach.Czym to śmierdzi to wiadomo.Na kanwie powyższego Sąd oddalił moja apelację dotycząca rozliczenia kosztów ciepła za pomoca podzielników założonych z własnych funduszy użytkowników w części budynku Gminy, na zasadzie Sąd wie,że ma pani rację,ale pani tego nieudowodniła,oddalam pozew.Ponieważ Pan DOBUT jest ekspertem,a ja tylko kalinka czerwona ośmielam sie prosić eksperta o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: Do DOBUDA 11.10.06, 18:45 Przykro mi, ale na rozliczeniach c.o. to ja sie akurat nie bardzo znam. A z tą sprzedażą, tom chyba przytępiał, bo nie rozumiem .po pierwszym czytaniu :-) Odpowiedz Link Zgłoś