Dodaj do ulubionych

Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie?

IP: *.ustronet.net 09.06.11, 18:59
Problem nie jest w wysokiej cenie tylko w za niskich zarobkach.minimalna w gore.
Obserwuj wątek
    • Gość: seage Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 19:02
      Polska rzeczywistość. Basen, kino, koncert nie jest dla ludu, tylko dla wybranych.
    • Gość: Jasam Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.11, 19:38
      1) gościu zarabia 1500 zł, rozumiem że netto i ty uważasz że to są niskie zarobki ??
      Znajdz mi w Bielsku firmę która płaci wiecej. Od dwóch lat szukam pracy i co druga oferta to 1380 brutto

2) Minimalna pensja pojdzie w góre to i wszystkie opłaty pójdą w gorę wiec wyjdzie na to samo. To jest wersja optymistyczna bo w wersji pesymistycznej zakupy i opłaty wzrosną więcej niż pensja.
      • Gość: REALISTA Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 19:51
        CHYBA KIEPSKO SZUKASZ !
        PODAJĘ FIRMY: FIAT, MARPOL, YTONG, COOPER, POVER , GALWANO, AVIO I SPORO INNYCH.
        PRZYŁÓŻ SIĘ BARDZIEJ TO ZNAJDZIESZ.
        ŻYCZĘ POWODZENIA
        • Gość: AG Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 09.06.11, 21:49
          Do połowy z tych firm składałem swoje cv. Ale oni nie przyjmują ludzi z zewnątrz, jak nie masz znajomości to nie znajdziesz tam pracy.
          • Gość: trzyipol Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 22:29
            Sefie, połowa z 7 to 3,5. Nawet zaokrąglając w górę mamy 4 cefauki - to szczerze Ci powiem, szału ni ma, cefauek to trzeba tak koło 100 rozesłać - rozgrzewamy paluszki na kurniku i klepiemy zamiast się udzielać na forum wyborczej.

No chyba, że nie ma kiedy
            • Gość: wujek dobra rada tee... IP: *.c198.msk.pl 10.06.11, 00:53
              tee a ty nie być "mondrzejszy" niż jesteś, ja widziałem ludzi co robią za 2000 zł na tak zwanych liniach, zarobionych, zapoconych gorzej jak w obozie w oświęcimiu ja wiem że tobie sie poprzewracało więc nie wiesz co to jest za praca i reklamujesz te obozy a ja doradze że lepiej zarabiać marne kilkaset złotych, biedować jeść jakieś okruchy niż harować w pocie czoła na te 2000 zł i jeszcze g... z tego mieć a szef i tak cie bedzie op...ł , świat jest taki że pewna grupka osób zawłaszczyła sobie wszystko, kamienice, stanowiska dyrektorskie, media, rządy, a resztę ludu zrobili sobie swoimi podwładnymi i jeszcze was wyrzynają na co dzień, macie robić, robić i harować na ich dumpingowe ceny które oni ustalają sobie jakie tylko chcą, taki żeście świat sobie stworzli i na taki wciąż głosujecie nic was nie nauczyło, nic nie zrozumieliście że ten świat chyli sie ku upadkowi
              • Gość: REALISTA Re: tee... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 10:52
                ROZUMIEM, ŻE MA BYĆ TAK : CZY SIĘ STOI CZY SIĘ LEŻY WYPŁATA SIĘ NALEŻY.
              • Gość: czarny Dla ludzi z innych miast... IP: *.elau.de 10.06.11, 11:05
                Autor posta (Re:tee) pomylil sie w swojej ocenie.
                Bielsko-Biala jest miastem ludzi szczesliwych i skromnych, pracowitych i zadowolonych z pracy oraz szanujacych innych. Nie przelewaja oni jadu na forach, skupiaja sie na pracy a nie na narzekaniach. Kiedy im sie cos niepodoba, wyrazaja swoje mysli w sposob konkretny i nie uzalaja sie nad soba...Poprzedni post jest wyjatkiem od tej reguly za co przepraszam w imieniu autora i moderatora.
            • Gość: AG Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 10.06.11, 05:04
              Jeżeli liczyć fiata jako kilka szyldów pod jednym mafiozo to na pewno nie wyjdzie Ci siedem :-).
              Jeżeli ktoś szuka PRACY a ty mu wyjeżdżasz z takim tekstem to licz się z konsekwencjami.
              Pewnie jesteś jednym z pseudo pracodawców co zatrudniają na czarno za kilka złotych za które można tylko wegetować
              • Gość: filantrop Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 10:19
                Ja jestem pracodawcą filantropem - zatrudniam ludzi, którzy nie chcą pracować, ani szukać pracy i płacę minimum 4200 zł do rączki, żeby mogli chodzić na basen i postować na forum wyborczej
    • Gość: REALISTA Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 19:45
      BYŁEM NATYM BASENIE 5.06.2011. BILETY RODZINNE ISTNIEJĄ, TAKI 2+2 KOSZTUJE 30 ZŁOTYCH ( CENNIK WISI NA KASIE ). CO PRAWDA JEST TO CENNIK PROMOCYJNY, ALE AKCJA JEST BEZTERMINOWA. WIĘKSZYM PROBLEMEM JEST WEJŚCIE NA BASEN. O GODZINIE 10,50 USTAWILIŚMY SIĘ W KOLEJCE DO KASY, A NA TEREN BASENU UDAŁO NAM SIĘ WEJŚĆ O 11, 54 ( PONAD GODZINA STANIA ). PO DWÓCH GODZINACH ZACZĘŁA SIĘ BURZA, KAZALI WYCHODZIĆ Z WODY I TYLE BYŁO TEGO KĄPANIA. KOLEJNE NIEPOROZUMIENIE TO ZJEŻDRZALNIE , KTÓRE SĄ CZYNNE CO PÓŁ GODZINY. OD RAZU ROBI SIĘ KOLEJKA. NA INNYCH BASENACH SĄ FOTOKOMÓRKI, KTÓRE REGULUJĄ RUCH. DZIĘKI TEMU ŚLIZGAĆ MOŻNA SIĘ CAŁY CZAS. CENY NA TERENIE BASENU KOSMOS np. PIWO 6 PLN, MAŁY KAWAŁEK KARCZKU 10 PLN. INYM PROBLEMEM JEST BRAK PARKINGU. MIEJSCE ABY GO ZROBIĆ JEST , ALE INWESTOROWI CHYBA NIE PRZYSZŁO DO GŁOWY, ŻE LUDZIE MAJĄ SAMOCHODY. W EFEKCIE SAMOCHODY PARKUJĄ PO OBU STRONACH DROGI DOJAZDOWEJ I GDZIE POPADNIE. TYLKO CZEKAĆ, AŻ STRAŻ MIEJSKA ZACZNIE WLEPIAĆ MANDATY. A MOŻE TO MA BYĆ SPOSÓB NA PODREPEROWANIE MIEJSKIEJ KASY ?
      OPRÓCZ TEGO BASEN ŁADNY, ALE MÓGŁBY BYĆ NIECO WIĘKSZY.
      • Gość: Arbaal z Białej Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 20:23
        Za wejście zapłaciłeś w złotówkach a na terenie basenu obowiązują PLYNY?
        Podaj przelicznik.
        • Gość: REALISTA Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 20:32
          W KAŻDYM BANKU NA KOŃCU SUMY MASZ PLN, INACZEJ: POLSKICH NOWYCH.
          CIĘSZĘ SIE, ŻE MOGŁEM POSZERZYĆ TWOJĄ WIEDZĘ O POLSKIEJ WALUCIE .
          • Gość: tomek Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.ghnet.pl 10.06.11, 11:23
            cieszę się z twojej gruntownej wiedzy, jednak twierdzę, że nie zrozumiałeś intencji pytającego, z lekkim przymrużeniem oka, chodziło mu o to, że swoje wyliczenia rozpoczął od "ZŁ" po czym kolejną cenę podaje w "PLN". Mimo, że wszyscy wiemy co to jest, może to wyglądać zabawnie, a nawet stwarzać wrażenie 2 walut.
            dziękuje, pozdrawiam BB
      • Gość: zjerdżałka Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 23:17
        Sefie, zjeżdżalnia - trudno słowo

A JAK CHCESZ SIĘ POCZUĆ JAK PRAWDZIWY SZEF TO PISZ KABSLOKIEM Z WCIŚNIĘTYMI ŁOBOMA ZJERZDRZALNIAMI W SENSIE SZIFTAMI
        • Gość: ktott Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 23:33
          CAPS LOCK + SHIFT = coś;
          CAPS LOCK + SHIFT + SHIFT = coś;

Nie ma różnicy czy jeden czy dwa shifty przy CL :P:P:P
      • Gość: BullRot Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 02:37
        1) Można wziąć coś ze sobą do zjedzenia w plecaku. Przecież nie przetrzepują na wejściu.
        2) Można podjechać 1/1s - co 15 minut kurs a nie być wygodnym z parkinigiem i pod nos wszędzie dojeżdzać. Na auto jest, na basen nie :)
        3) Zawsze się znajdą niezadowoleni, ludzie którzy mają mieć, bo im się należy, bo nie mają itp...
        4) Jak nie mam to nie korzystam ;-)
        • Gość: frowyz Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: 94.42.133.* 10.06.11, 09:36
          ad 2) Niestety nie mieszkam przy trasie linii nr 1. W związku z tym muszę jechać z przesiadką. A to oznacza następujące koszty 2 normalne - 4,80 pln, jeden ulgowy 1,20 (drugie dziecko jeszcze jeździ za darmo) czyli razem 6,00 pln, potem przesiadka i znowu 6 pln. Czyli tam i z powrotem 24 pln - wybacz - jednak wybiorę samochód - za 24 pln mam 10 l gazu...

Basen fajny, ceny uważam za normalne - przecież nie chodzi się na basen codziennie. Jedynie ta kolejka do wejścia - czy tak trudno było zrobić więcej kas?
    • Gość: krzyq Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 00:53
      Do Pana czytelnika, oczywiście, że istnieją bilety rodzinne! W Pana sytuacji Rodziny 2+2 w tygodniu 26,00 w weekend 30,00 zł. Proponuję poczytać uważniej cennik. Są ulgi dla dzieci, po godz. 16:00 jest taniej.
      • Gość: BullRot Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 02:40
        Bo lepiej robić medialne halo zamiast przeczytać cennik. Mentalność.
        Wszyscy biedni a autami się wożą, po jednej osobie na samochód w dodatku.
        • Gość: EDI Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.c192.msk.pl 10.06.11, 03:16
          Jak zwykle - drogie bilety -to pojęcie względne co to jest 10 zł za cały dzień gdy na kryty za 1(jedną )godzinę płaci się 8 zł.Czytelnik skarżący się w Dzienniku Zachodnim nie umie liczyć -mnie po sprawdzeniu cennika nijak nie chciało wyjść 50 zł za wejście 2+2 przyjmując,że oznacza to rodzice +dwoje dzieci chodzące do szkoły a nie rodzice+ dorosłe dzieci na bezrobociu
          • Gość: BullRot Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 23:58
            Dlatego twierdzę że to medialne halo.
            Mentalność ludzka. Rodzice - mieszkańcy Bielska-Białej, czyli pracując płacą podatki.
            Część podatków trafia do kasy miejskiej. Miasto inwestuje w basen z kasy miejskiej.
            Więc mieszkańcowi ma się należeć i tyle.
            Przeliczenie ceny na 50zł przesadzone. Tak samo jak z "dodatkami" na basenie w sensie jedzenie/picie. Ja bym kupił zapasy w ... i przyniósł w plecaku ;-))
    • Gość: 100%BB Re: Start dla bogatych a wy chcieliście Aqua park? IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 10.06.11, 03:11
      Skoro pływalnia Panorama nie ma tyle atrakcji co Start, jasne że basen z CL musi być droższy bo inaczej na Panoramę nikt nie pójdzie jak ceny będa równe. Czytelnik, gdyby chciał to mógł sie wybrać na Panoramę jest nieco taniej, około 10-20 złotych dla całej rodziny!
      A teraz cios w popierajacych budowe Aqua parku. Wy chcecie mieć roczną pływalnię z prawdziwego zdarzenia gdzie godzina pływania w AP, kosztuje tyle albo więcej niz cała dniówka na pływalni Start w Cygańskim Lesie? Zastanówcie sie trochę, we Wrocławiu ludzie są wsciekli, że poza 1 aquaparkiem, nie mają tam ani jednego otwartego basenu ani osiedlowego i są zmuszeni korzystac z AP gdzie godzina zabawy to wydatek 17 złotych. Buntujecie się niektórzy za cenę na cały dzień na jednym basenie, a co byście zrobili gdyby był tylko aquapark i trzeba by było płacić 15-17/18 złotych ale nie za dzień tylko za jedną godzinę???
      Kasy na miesiąc za mało, a tu się aqua parku zachciało, pięknie brawo, myślcie i działajcie tak tak dalej, nigdy nic nie bedziecie mieli.
      • Gość: asdf Re: Start dla bogatych a wy chcieliście Aqua park IP: *.e-wro.net.pl 14.07.11, 15:02
        Nie słuchajcie, tego pajaca. We Wrocławiu jest kilka otwartych kąpielisk. Choćby na Wejherowskiej gdzie byłem i zapłaciłem 8zł (bilet ulgowy). Atrakcji mniej niż w "Starcie", ale i tak jest ok. Jeszcze są co najmniej trzy (Morskie Oko i dwa inne), w których nie byłem więc się nie wypowiem.

"Zastanówcie sie trochę, we Wrocławiu ludzie są wsciekli, że poza 1 aquaparkiem, nie mają tam ani jednego otwartego basenu ani osiedlowego" to też jakaś bajka. Basenów i kąpielisk tutaj nie brakuje, a Aqua Park jest jedną z wielu opcji.

Pozdrawiam
    • Gość: maro Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.06.11, 08:07
      A ja kupiłem 13 letniego Fiata Punto a chce mieć Porsche. Niech ktoś obniży ceny bo mi się należy !!!

P.S.
      A tak serio nie było mnie stać na fajny samochód to kupiłem Punto za 4k, nie stać mnie na droższy luksusowy basen to idę do tańszego albo nad rzekę, jezioro albo do wanny :P
    • Gość: qqqq Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.unknown.vectranet.pl 10.06.11, 08:47
      Jest taka instytucja jak MOPS i program "RODZINA +" www.rodzinaplus.pl/ może to Wam pokarze. Albo zmienić prace na lepszą.
      • Gość: Stefan Re: Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.unused.atman.pl 10.06.11, 10:55
        Jest taka książka, na pozór nieciekawa, słownik ortograficzny się nazywa. Może oni ci "pokarze".
    • Gość: czarny Po 17:00 basen kosztuje 5PLN na osobe... IP: *.elau.de 10.06.11, 10:55
      W sobote czlowiek nie musi siedziec caly dzien na sloncu, pomijajac wzgledy medyczne np. zagrozenie czerniakiem warto sie pouczyc, zdobyc kwalifikacje aby potem znalezc lepsza prace.
      5 PLN za glowe od 17:00 na tym basenie to nie jest wygorowana cena jednak biorac pod uwage ze przynajmniej 34% procent z niej wraca do budzetu (22%Vat i Doch. min. 20%) w formie podatkow to panstwo powinno lepiej zadbac o tych ktorych na nia chwilowo nie stac, wszak tenzyzna fizyczna to mniej pieniedzy wydanej na leczenie.

Basen wybudowany przez miasto jest tak piekny, dobrze ze u nas nie rzadza politycy tylko kandydaci niezalezni i nie historycy ale inzynierowie. Oby tak dalej!

• Gość: czarny Nie obrazaj na forum... IP: *.elau.de 10.06.11, 10:57
      skup sie na merytorycznej a nie emocjonalnej stronie wypowiedzi - dzieki tobie forum bedzie przyjazniejsze.
    • Gość: czarny Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.elau.de 10.06.11, 11:10
      Dlaczego obrazasz ludzi na forum oraz pracodawcow? Wyluzuj, nie wszyscy sa tacy a ty wcale nie jestes gorszy od tych co zarabiaja wiecej. Zainwestuj w kwalifikacje, zbuduj sam firme i badz pozytywny bo energii ci nie brakuje.
      • Gość: zyx Firmę? IP: *.play-internet.pl 12.06.11, 00:04
        Zbuduj więc firmę bez dotacji UE, pomocy z PUP i bez układów ze znajomymi.
        Powodzenia ! :-)
    • Gość: Adamsky Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.unknown.vectranet.pl 10.06.11, 11:42
      Ej no co wy gadacie? Drogo jest i tyle, 15zł basen, 25zł kolejka na Szyndzielnię (bilet tam i spowrotem), 20zł kino (3D to nawet 25!), o kręglach już nie wspominając. Pod względem cen już nawet przegoniliśmy Europę, ale chyba nie o takie 'gonienie' nam chodziło! Czytam, że komuś tutaj się nieźle powodzi i twierdzi, że mu tanio, super, człowieku, ale większość ludzi to jednak się z groszem liczy i 10zł w tą czy w tamtą naprawdę robią różnicę. A kolejka na Szyndielnię jeździ sobie pusta, bilety MZK maja byc od lipca po 2,60 - SUPER! Bo ludzie bedą zdrowsi, będziemy chodzić se nad rzeczki piechotą, będziemy zdrowsi, a ten 'bogaty' Pan co się tu tak udziela zabierze swoją rodzinkę na nowiutki i piękniutki basenik i wyda se stówkę, na basen, piwko i taxi. A co tam ma 'biedota' mu jeszcze widoki psuć. Pozdrawiam zadufanych w sobie 'nowobogackich'co to każdą pracę w Bielsku załatwią.
    • Gość: eRb No przecież dla bogatych. IP: 213.172.178.* 10.06.11, 20:10
      ale, ale... bogaci pojadą tam autem. A tam nie ma gdzie zaparkować... Czyli dla bogatych też nie. Więc pewnie dla dzieci bogatych ludzi.
    • crestwood ________ DLA DZIECI ________ 11.06.11, 08:50
      allegro.pl/listing.php/user?us_id=7107973
    • Gość: gosc portalu pan nie ma pojecia jakie tam sa ceny!! IP: *.205.42.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.11, 23:34
      Pan nie sprawdzil dobrze a marudzi-bilet rodzinny jest!! Nazywa sie tam ''2+2'' i kosztuje 30 zlotych wiec zamiast marudzic to sprawdzic trzeba o czym sie mowi!!!!
      • Gość: Mieszkaniec CL Re: pan nie ma pojecia jakie tam sa ceny!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 08:20
        jest też karnet 10 wejść za 100 zł
    • Gość: ewa Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.unknown.vectranet.pl 09.07.11, 19:13
      dzisiaj stalismy w kolejce godzine 40 minut zgroza dopiero po awanturze tłumu szanowni pracownicy otwarli dodatkowe wejscie byłam raz i ostatni zero organizacji zgroza spierdzielać jak najdalej z tamtąd ludzie
    • Gość: Mieszkaniec CL Drogi ??, bzdura.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 08:17
      a co szanowni Państwo powiecie na 2,5 godz. za 46zł dla dorosłego i 27 zł dla dziecka ?, drogo ?, gdzie ?, na basenach termalnych w Bukowinie Tatrzańskiej i Białce Tatrzańskiej. Za wstep do Tatralandii trzeba z 4-os rodziną wydać ok 200 zł. Więc nie narzekajcie że całodniowy wstęp za 50 zł to drogo. Jakoś basen pęka w szwach, a miejsc brakuje.
      Wolę, żeby miasto spłaciło kredyt za basen szybciej i zajęło się budową następnego, niż dawało 'darmowe' wstępy mieszkańcom, bo mało zarabiają......... są inne rozrywki niż basen, Białka też już jest czysta, a jez.żywieckie pod nosem.
      • Gość: Patriota Re: Drogi ??, bzdura.. IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 15.07.11, 09:30
        Widać jaki z ćiebie dureń i bufon, tatralandie porównać do tego śmiesznego baseniku, geniusz z ciebiei straszny bufon
        • Gość: Mieszkaniec CL Re: Drogi ??, bzdura.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 10:06
          a Ty baranie ile byś chciał płacić oprócz opcji 'za darmo', i dlaczego inni maja Ciebie opłacic z ich podatków, dlatego że jedziesz na bezrobociu ?, do roboty !, albo nad staw
    • Gość: Ja Dla kogo nowy basen w Cygańskim Lesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 12:13
      Jak się komuś nie podoba, to niech nie chodzi. Proste jak w ryło trzasnął!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka