Dodaj do ulubionych

Bezdomny - Mikuszowice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 19:15
Na końcowym przystanku MZK linii nr 10 w Mikuszowicach mieszka bezdomny
człowiek. Jak można mu pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: just_joking Re: Bezdomny - Mikuszowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 11:07
      A co on ci zrobił?
      • mcmaxim Re: Bezdomny - Mikuszowice 16.08.04, 16:54
        a czy on musial cos zrobic, zeby mu pomagac? jakimi ty kategoriami myslisz?...
        podobna sytuacja jest na ostatnim przystanku linii nr 1 w zigeuner wald...
        • mdcan Re: Bezdomny - Mikuszowice 16.08.04, 17:28
          W Cygańskim to mozna w ryj dostać od koczowników, chyba pilnują lasu coby ktoś
          nie wywiózł.Może w Mikuszowicach też kogoś pilnuje, jakiejś małolaty na
          sprzedaż albo geschaeftu co nie płaci.Żadna praca nie hanbi. Ztą pomocą to
          chodzi o to że diabły w swym slangu określają tak operację skrócenia cierpień
          ziemskich, ot taki żart z młodocianych bandytów.
          Potraktujcie jako żart, nie żeby go od razu na spytki bo może osłabiony.
          • mcmaxim Re: Bezdomny - Mikuszowice 16.08.04, 18:20
            wiesz... ja nie mam na mysli tych wszystkich zuli co to na winko w zigeuner
            wymuszaja... nie wiem czy jeszcze, ale calkiem niedawno mozna bylo na okraglo
            tam na petli "podziwiac" starszego czlowieczka o jednej nodze, totalnie
            uswinionego i smierdzacego... watpie zeby mial cokolwiek wspolnego z piciem
            winka, bo on najprawdopodobniej nie przezylby dwoch lykow alkoholu... :-/
            [ :: wstydze sie siebie, ze wbrew Bogu nie potrafie takim ludziom pomagac :: ]
    • Gość: lukas Re: Bezdomny - Mikuszowice IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 17:06
      Zapytaj go, moze ci powie, jak mozesz mu pomuc mysle zekasa wystarczy, on
      bedzie chcial 2 zl na wino, daj mu piatke zeby sobie zrobil lokate na
      ksiazeczce. Jak beda mu w banku rosly procenty to bedzie stale chodzil na
      gazie...
      • mdcan Re: Bezdomny - Mikuszowice 16.08.04, 17:36
        A z drugiej strony skoro nadal mieszka to chyba go tam lubią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka