Dodaj do ulubionych

~~~~~~~~PODFORUM MAŁOPOLSKA~~~~~~~~~~

10.10.05, 20:36
TU BĘDĘ WKLEJAŁ WSZELAKIE INFORMACJE DOTYCZĄCE MAŁOPOLSKI I KRAKOWA. nIE BĘDĘ
ZAŚMIECAŁ JUŻ FORUM BIELSKO-BIAŁA. MOIM CELEM JEST PROMOCJA MAŁOPOLSKI I
ZACHĘCENIE MIESZKAŃCÓW PODBESKIDZIA DO PODTRZYMYWANIA I ZACIEŚNIANIA ZWIAZKÓW
Z KRAKOWEM I MAŁOPOLSKĄ. LICZĘ, ŻE W PRZYSZŁOŚCI BĘDZIEMY JEDNYM
WOJEWODZTWEM, PIELĘGNUJĄCYM TRADYCJĘ, DUMNYM ZE SWEJ GOSPODARKI.

ZAPRASZAM DO CZYNNEGO I KULTURALNEGO UDZIAŁU W PODFORUM MAŁOPOLSKA. DZIĘKUJĘ
ZA ZAINTERESOWANIE.
Obserwuj wątek
    • wikin Re: ~~~~~~~~PODFORUM MAŁOPOLSKA~~~~~~~~~~ 10.10.05, 21:27
      pomysł do zaakceptowania przez nas i mamy nadzieje, że będziesz się trzymał
      złożonych obietnic i tylko w tym jednym wątku wklejał wszelkie informacje
      dotyczące Małopolski
      jeżeli taka formuła okaże się dla Ciebie zbyt krępująca proponujemy oddzielne
      podforum, które wkrótce powstanie
      ponadto zapraszmy do merytorycznego udziału we wszelkich innych dyskusjach na
      forum bb
    • Gość: Olo Re: ~~~~~~~~PODFORUM MAŁOPOLSKA~~~~~~~~~~ IP: 62.233.185.* 10.10.05, 22:03
      byłem w weekend w Kraku.
      Oczywiście jak zawsze ostatnio, zazdroszczę krakowskiej komunikacji miejskiej.
      No ale nie do pozadroszczenia są ceny mieszkań. Kuzyn chce kupić teraz jakieś
      jednopokojowe ok 30m2 i średnia cena do remontu to ok. 70-80tys.zł.

no ale drogi dojazdowe do Kraka to porażka. jechałem z Lublina po zmroku i
      czułem się jak na loterii, bo co chwila wyłaniał mi się nieoświetlony pieszy
      lub rowerzysta, którego mijałem o centymetry. Aż wreczcie pod samym Krakowem
      mijałem miejsce wypadku,gdzie chowali do worka potrąconego człowieka.
      A i po przekroczeniu granicy Krakowa dalej przez parę kilometrów jechało sie
      jak zadupiami.
    • bartoszcze gratulacje:) 10.10.05, 23:33
      za samodzielnie wymyślenie tego, szkoda tylko że nie przed kilkoma miesiącami..
    • albrecht1 Re: ~~~~~~~~PODFORUM MAŁOPOLSKA~~~~~~~~~~ 11.10.05, 12:43
      No proszę, akurat znalazło się cos ciekawego i na temat.
      "Turystyczny Szlak Kolejowy przez Karpaty połączył urokliwe miejsca Małopolski
      i Śląska. Na jego mapie znalazły się także Bielsko i Żywiec."

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35056,2959847.html
    • malloppo Gospodarka: Kolejne Centrum Biznesowe w Krakowie 11.10.05, 16:46
      Kraków: 500 osób znajdzie zatrudnienie
      Rzeczpospolita, ggs, 2005-10-05
      Spółka Affiliated Computer Services otworzy pod Krakowem w Specjalnej Strefie
      Ekonomicznej Centrum outsourcingu procesów biznesowych. Do 2009 roku spółka
      planuje zatrudnić w Polsce 500 osób, donosi „Rzeczpospolita”.

Firma specjalizuje się w outsourcingu procesów biznesowych oraz w dziedzinie
      IT. Innowacyjne centrum outsourcingu procesów biznesowych firmy ACS Poland
      będzie świadczyć usługi na zlecenie klientów zewnętrznych, m.in. w zakresie
      finansów i księgowości, IT, Call Center oraz Human Resources. Na swoją
      lokalizację firma wybrała znajdujący się w Specjalnej Strefie Ekonomicznej
      Kraków Business Park w Zabierzowie pod Krakowem.

Do 2009 roku ACS Poland utworzy 500 nowych miejsc pracy, przede wszystkim dla
      osób z wyższym wykształceniem o profilu finansowo-księgowym, IT oraz HR, ze
      znajomością języków obcych, zwłaszcza angielskiego, niemieckiego, francuskiego,
      włoskiego i hiszpańskiego.

Firma będzie poszukiwać zarówno doświadczonych profesjonalistów, jak i
      absolwentów zainteresowanych rozwojem w dziedzinie outsourcingu procesów
      biznesowych.

Affiliated Computer Services of Poland sp. z o. o. jest nowo powołaną spółką
      amerykańskiej firmy Affiliated Computer Services (ACS). Firma ta zatrudnia na
      całym świecie około 43 tys. pracowników i oferuje usługi w zakresie procesów
      biznesowych oraz rozwiązań informatycznych klientom z sektora prywatnego i
      publicznego. Dzięki tej inwestycji Kraków dołączy do listy 750 miast, w których
      firma ma swoje oddziały, a Polska do listy prawie 100 krajów, w których ACS
      jest obecny.

• Gość: Olo Re: Gospodarka: Kolejne Centrum Biznesowe w Krako IP: 62.233.185.* 11.10.05, 17:10
        aha...
        widzę, że dalej kontynuacja znanego nam stylu kopiuj/wklej.

wysil się czasami, choć troszkę.

PS.
        mam pytanie. Dlaczego skoro jesteś tak "zaangażowany" w sparwy Krakowa, nie
        wklejasz też tych news-ów na forum Krakowa. Tam ewidentnie czegoś takiego nie
        ma.
        Mam wrażenie, że przeciętny forumowicz z F.Bielska wie o inwestycjach w
        okolicach Krakowa więcej, niż forumowicz F.Krakowa.
    • malloppo Biurowce: Centrum Biznesu Olsza 11.10.05, 17:09
      W Krakowie po okresie regresu przybywa nowych obiektów biurowych i to nie tylko
      w Krakowskim Parku Technologicznym.

Oto ciekawa i nowoczesna inwestycja
      www.cbo.com.pl/
      • malloppo Biurowce: Kraków Business Park 11.10.05, 17:16
        www.kbp.pl/kbp/pl/index.jsp
        Inwestycja jest w trakcie realizacji. powstaje w Zabierzowie przy autostradzie
        A4.
        • aliveinchains Biurowce: Błękitek - najwyższy na południu Polski 11.10.05, 22:38
          www.wiezowce.bajo.pl/cbc.html
          Z racji braku planu zagospdarowania w Kraku i ogólnymi tendencjami by budować
          niskie i rozłożyste biurowce poza miastem koło autostrad (względy ekonomiczne)
          pozostanie on długo njwyższym budynkiem w Kraku i chyba w całej południowej
          polsce...
          • aliveinchains Pomyłka! Altus w Katowicach jest najwyższy:) 11.10.05, 22:43
            Błękitek (105 m) jest drugi...Altus ma 125 m. Szkoda, że w przeciwieństwie do
            krakowskich Galileo czy Błękitka czy małych birowców KPT, okazał się klapą,
            mało powierzchni wynajętej...ale dobrze, że jest i czeka na lepsze czasy...
          • Gość: Olo Re: Biurowce: Błękitek - najwyższy na południu Po IP: 62.233.185.* 11.10.05, 22:46
            aliveinchains napisał:
            www.wiezowce.bajo.pl/cbc.html
            > Z racji braku planu zagospdarowania w Kraku i ogólnymi tendencjami by budować
            > niskie i rozłożyste biurowce poza miastem koło autostrad (względy ekonomiczne)
            > pozostanie on długo njwyższym budynkiem w Kraku i chyba w całej południowej
            > polsce...

najwyższy biurowiec poza Warszawą w całej Polsce, to katowicki Altus. I chyba
            nie zanosi się na razie, żeby powstał gdzieś wyższy. Miał powstać w Poznaniu
            (Andersia), ale ostatecznie obcieli mu parę metrów i będzie za Altusem.
            www.wiezowce.bajo.pl/uni.html

www.wiezowce.bajo.pl/uni.html
            • rad81 najwyższy w polsce to katowicki altus poza wawą 11.10.05, 23:43
              jak juz mowa o wiezowcach to najwiekszą ilosć maja katowice tuz za warszawą-
              nawet ok tygodnia temu był na ten temat reportaz w faktach tvn, a długo
              katowice posiadały najwyzszy wiezowiec w polsce bo od lat 30 XXw do roku 1955.
              Co zas do biurowców to jak narazie w krakowie brakuje takich budowli i tu
              katowice takze wyprzedzają gród kraka
              w planach sa jeszcze dwa biurowce po ok 100 m obok silesia city center

oto kilka przykładowych biurowców:
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10005/normal_Obraz%20034.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_DSCI0119.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_DSCI0205.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_DSCI0181.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_DSCI0199.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_DSCI0014%7E0.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_ing4.jpg
              www.wiezowce.katowice.pl/images/chorzowska4.jpg
              www.wiezowce.katowice.pl/images/chorzowska6.jpg
              www.wiezowce.katowice.pl/images/chorzowska3.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_Graphic1%7E4.jpg

zresztą jest b. fajna strona prezentująca, pokazują jak bardzo zmieniły sie
              katowice na plus www.gkw.katowice.pl/modules.php?
              name=Content&pa=showpage&pid=5

oto kilka przykładowych fotek oprócz powyższych:
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_e6ty.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10003/normal_PICT0022.JPG
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_DSCI0054.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_c.jpg
              www.gkw.katowice.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10007/normal_hiu.jpg
              • aliveinchains Re: najwyższy w polsce to katowicki altus poza wa 13.10.05, 21:36
                www.infomalopolska.pl/?d=focus,473,wiadomosci
                Znalazłem ciekawy link i calkiem ciekawą stronę o naszych sąsiadach z woj.
                małopolskiego...

Tu jest coś o szkieletorze....a może ktos kupi naszego bielskiego szkieletora,
                zburzy i postawi coś nowego????
    • rad81 malop nadal łamiesz netykiete 11.10.05, 19:13
      malop gratuluje po czesci ze juz nie zasmiecasz FB. lepszy jeden watek niz
      miliony, ale nadal zwracam uwage ze łamiesz netykiete
      pozwól że ci przypomne:

Nie przeklinaj.
      Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
      Nie podszywaj się pod innych.
      Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe
      lub wyznaczone fora.
      Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.
      Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
      Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
      podać link z odpowiednim komentarzem.
      Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie
      nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie,
      możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_
      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
      nadal wklejasz całe artykuły a to niezgode z foruową netykietą juz pomijam
      podszywanie bo tą działalnosć na chwile zawiesiłeś

ps pozwól ze powtórze za Olo. czemu nie piszesz tego wszystkiego na forum
      krakowskim? po co wklejasz nadal te posty mimo ze w jednym watku. rozumiem
      gdybys to robił na forum krakowa ale co ma BB z tym wspólnego? czy i my
      powinnismy załozyc bielksie podforum na forum krakowskim, poznanskim,
      katowickim, gdanskim, wrocławskim, suwalskim?
      • albrecht1 Re: malop nadal łamiesz netykiete 11.10.05, 20:52
        Rad, na razie nie zauwazyłem, by w tym wątku mallopo przeklinał, atakował ad
        personam, czy tez podszywał się pod innych lub publikował reklamy. Jeśli coś
        przeoczyłem daj znać lub powiadom adminów pod tym adresem: forum.abuse@gazeta.pl
        lub kliknając na czerwony kosz.
        Tak jak napisał Wikin i sam mallopo, mamy nadzieję, że ten wątek bedzie promocją
        sąsiedniego regionu i mallopo zgodnie ze swoim postem weźmie w tym czynny, a nie
        tylko bierny udział tak jak dotychczas (wklejanie artykułów bez słowa komentarza).
        Są szanse na stworzenie prawdziwego podforum na ten temat i wtedy zobaczymy jaką
        frekwencją będzie cieszyła się ta tematyka.
        • rad81 Re: malop nadal łamiesz netykiete 11.10.05, 23:01
          złamany został ten punkt netykiety:

Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
          podać link z odpowiednim komentarzem.

mimo ze wole jeden watek poswiecony krakowowi niz milion innych zasmiecających
          forum to nadal malop łamie notorycznie netykiete własnie w tym punkcie tzn w
          postaci wklejanych całych artykułów. Narazie zarzucic podszywania sie pod
          czyjes nicki zarzycic nie moge-widac narazie skonczył to robic ale łamie za to
          inne punkty -patrz wyzej.
          • albrecht1 Re: malop nadal łamiesz netykiete 11.10.05, 23:04
            Dlatego napisałem, że zobaczymy jak będzie sprawdzało się w praktyce to podforum.
    • malloppo Inwestycje: Salvator City 12.10.05, 18:50
      Coś dla Rad81 wychwalającego przewspaniałe Katowice. W Małopolsce budownictwo
      jest na wysokim poziomie, stanowi ważną część gospodarki. To samo było w
      województwem bielskim. Gdyby całe Podbeskidzie należało do małopolski warunki
      pod rozwój budownictwa byłyby dla naszego regionu lepsze w ramach Małopolski a
      nie Śląska. Chodzi tu o środki unijne pod przygotowanie planów zagospodarowania
      przestrzennego i infrastruktury. W katowicach i GOP nie buduje się nic.
      Upadający przemysł a nie budownictwo będzie finansowany z różnych środków. Oto
      kilka przykładow inwestycji w Małopolsce.
      www.salwatorcity.com.pl/
      www.trader.pl/pl/developer/details-inwestycja,524776478120620041005521.asp
      www.ekopark.pl/index2.html
      www.osiedle-europejskie.krn.pl

• malloppo Re: Inwestycje: Salvator City 12.10.05, 18:58
        www.ober-haus.pl/file.php?id=409
        Jest i o Krakowie i Katowicach. Rad przeczytaj to sam, zanim coś powiesz.
        • Gość: 1920 Re: Inwestycje: Salvator City IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 13.10.05, 00:37
          malop, a ile z tych budowli ktore obecnie powstaja na tzw. (przez naplywowa
          ludnosc) "Podbeskidziu", czyli Żywiecczyżnie i Śląsku Cieszyńskim, za pieniadze
          mieszkańcow konurbacji katowickiej?? Pisze to z pozycji mieszkanca GOP, ktory
          posiada stuletni domek w Przyborowie, po renowacji. Zreszta, co widac po
          rejestracjach nie jestem jedyny. Przyjmij to do swojego ograniczonego umyslu,
          ze mieszkancy Górnego Śląska inwestuja na Żywiecczyżnie i Sląsku Cieszyńskim
          wiecej niz Krakusy..
          • aliveinchains Re: Inwestycje: Salvator City 13.10.05, 21:07
            Malop, to elegancko, że Kr się tak rozbudowywuje....inna rzecz, że i popyt na
            mieszkania jest i tak znacznie wyższy niż podaż, stąd ceny w Kr są tak
            wywindowane. W Niemczech czy Holandii średnia pow. mieszkania wynosi 80 m2. W
            Kr i Wa-wie około 45-50...za mieszkanie 2 pokojowe w takiej Salwator Tower,
            Bramie wschodzącego Słońca, czy Os. Europejskim można pod BB wybudować mały
            100m domek.

Faktem jest że Krakusy budują się na podhalu w okolicach Zakopianki. Mieszkańcy
            Śląska zapatrują się na Żywiec, Cieszyn, czy Wisłe...

BB z racji położenia i infrastruktury bęcie zbliżać się coraz bardziej do Kat.
            Droga do Kr, który może nawet bardziej lubimy, nawet nie jest w planie...

• malloppo Komunikacja: Nowoczesna kolejka do Balic 13.10.05, 17:47
      miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2965410.html
      Balice wyrastją na najlepiej zorganizowanym lotniskiem na południu kraju.
      • Gość: prykisocjotechniki Re: Komunikacja: Nowoczesna kolejka do Balic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:32
        ciekawe czy podczas inauguracji tez beda musieli dopchac ta "nowoczesna kolejke"
        poczciwa lokomotywa spalinowa, tak jak to mialo miejsce ostatnio:D Awaria w dniu
        premiery :D
        Mam pytanie do Ciebie, czy ty kiedykolwiek leciales samolotem, oraz jak czesto z
        niego korzystasz?? Ja akurat czesto latam i takie rzeczy jak, wyglad, dynamika
        rozwoju, czy tez kolejka z dworca glownego nie maja dla mnie zadnego znaczenia.
        Licza sie tylko kierunki, oraz linia ktora je obsluguje i cena.
        Czy jesli bedziesz gdzies leciec to w ramach mlodziezowego buntu bedziesz latac
        tylko z Krakowa??
        • wikin Re: Komunikacja: Nowoczesna kolejka do Balic 13.10.05, 20:58
          Gość portalu: prykisocjotechniki napisał(a):

> Mam pytanie do Ciebie, czy ty kiedykolwiek leciales samolotem, oraz jak
          czesto
          > z
          > niego korzystasz?? Ja akurat czesto latam i takie rzeczy jak, wyglad, dynamika
          > rozwoju, czy tez kolejka z dworca glownego nie maja dla mnie zadnego
          znaczenia.
          > Licza sie tylko kierunki, oraz linia ktora je obsluguje i cena.
          > Czy jesli bedziesz gdzies leciec to w ramach mlodziezowego buntu bedziesz
          latac
          > tylko z Krakowa??

nie do końca się zgodzę
          nie tylko my wylatujemy z katowic/krakowa, ale też co nieco ludzi z wielkiego
          świata przylatuje na te lotniska
          a tu dogodne połączenie z centrum ma duże znaczenie, zwłaszcza dla
          przylatującego w celach turystycznych, których przybywa w kraku
          • aliveinchains Re: Komunikacja: Nowoczesna kolejka do Balic 13.10.05, 21:09
            Sukces Pyrzowic również wiąże się z bliskością Krakowa. Wielu turystów
            przylatuje do Pyrzowic i zaaz wsiada do podstawionego autobusu by za 1h znaleźć
            się w Krakowei...i tyle ich widzieli na Śląsku.
            • albrecht1 Re: Komunikacja: Nowoczesna kolejka do Balic 13.10.05, 21:16
              Standardowa trasa dla obcokrajowców po Polsce to Kraków, Zakopane, Warszaw i
              Gdańsk. Słowem taka cepelia dla bogatych.
          • Gość: prykisocjotechniki Re: Komunikacja: Nowoczesna kolejka do Balic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:35
            > nie do końca się zgodzę
            > nie tylko my wylatujemy z katowic/krakowa, ale też co nieco ludzi z wielkiego
            > świata przylatuje na te lotniska
            > a tu dogodne połączenie z centrum ma duże znaczenie, zwłaszcza dla
            > przylatującego w celach turystycznych, których przybywa w kraku

tak, oczywiscie, tylko ze mallppa przedstawil to mniej wiecej tak jakby ta
            kolejka mialabyc jednym z najwazniejszych czynnikow na podstawie ktorego mam
            wybrac port lotniczy. Jestem tylko ciekaw czy znow beda takie jaja jak ostatnio.
            malop jesli to czytal to pewnie musial az zgrzytac zebami z podenerwowania ;)
            • mojave Re: Komunikacja: Nowoczesna kolejka do Balic 14.10.05, 06:26
              ostatnio ogladalam program, na TVN24 bodajże o polskich lotniskach, i tam
              mówili, że najbardziej dynamicznym i rozwijającym się lotniskiem są obecnie
              Pyrzowice. Podobno mowi sie juz o "fenomenie Pyrzowic"
              jesli chodzi o mnie, to najważniejsze znaczenie w tym względze ma to, gdzie mogę
              z danego lotniska polecieć i oczywiście bliskość. I jesli chodzi o to dugie to
              Balice i Pyrzowice sa mniej więcej tak samo daleko, ale jak do tej pory zawsze
              latałam z Pyrzowic - akurat zawsze stamtąd mialam lepsze połączenia:)

p.s. a czemu malop nie bierzesz udziału w żadnej dyskusji na poziomie tylko
              ograniczasz sie do wklejania tekstów????? Widzimy,że funkcję "kopiuj-wklej" masz
              juz opanowana do perfekcji, więc może zaprezentuj cos nowego? Nie tylko prace
              odtwórcza ale tez cos od siebie:)
    • malloppo Gospodarka: Moda na tele-pracę w Małopolsce 16.10.05, 11:24
      www.infomalopolska.pl/?d=focus,93,artykuly
      Kraków dorównuje już trendom europejskim!
      • malloppo Gospodarka: Promocja Krakowa w Monachium 16.10.05, 11:33
        Kraków jest jednym z najbardziej atrakcyjnych miast pod względem wszelakich
        inwestycji w Środkowej Europie. Szczegóły w załączonym linku.
        www.infomalopolska.pl/?d=focus,474,wiadomosci
    • malloppo Raport: Krakowska przestrzeń biurowa 16.10.05, 11:29
      www.infomalopolska.pl/?d=focus,195,raporty
      Proszę o załadowanie pliku w wersji pdf:)Tam znajdziecie więcej informacji
      związanych z CORAZ BARDZIEJ ROZWIJAJĄCYM SIĘ RYNKIEM BIUROWCÓW W MAŁOPOLSCE.
      Dowiecie się także, że Kraków buduje biurowce z myślą o GOP.
      • albrecht1 Re: Raport: Krakowska przestrzeń biurowa 16.10.05, 11:36
        Zaryzykuję bez czytania, bo nie cierpię plików w pdf :)
        Chodzi o wykorzystanie autostrady? Kierownictwo w biurowcach w Karku, a np.
        oddział wraz technicznym oprzyrządowaniem w GOP.
    • malloppo Re: ~~~~~~~~PODFORUM MAŁOPOLSKA~~~~~~~~~~ 17.10.05, 17:30
      Oto co powstanie w miejsce szkieletora w okolicach AE i Ronda Mogilskiego
      niedaleko centrum miasta. Kraków zyskuje coraz bardziej wielkomiejską zabudowę.
      Ktoś kiedyś zarzucał, że Katowice są bardziej wielkomiejskie?!

www.infomalopolska.pl/?d=focus,487,wiadomosci
      • malloppo Inwestycje: Apartamentowce w miejsce szkieletora! 17.10.05, 17:31
        www.infomalopolska.pl/?d=focus,487,wiadomosci
        Oto co powstanie w miejsce szkieletora w okolicach AE i Ronda Mogilskiego
        niedaleko centrum miasta. Kraków zyskuje coraz bardziej wielkomiejską zabudowę.
        Ktoś kiedyś zarzucał, że Katowice są bardziej wielkomiejskie?!
        • aliveinchains Re: Inwestycje: Apartamentowce w miejsce szkielet 17.10.05, 19:36
          Ciekawe jak go wyburzą? Koło mojej byłej uczelni (AE) parę lat temu wybudowano
          piękny basen a rok temu oddano do użytku nowoczesny 7 piętrowy budynek
          dydaktyczny...szkodaby było gdyby szkieletor się na nie zwalił:)
    • albrecht1 DRASTYCZNY SPADEK ROZWOJU PYRZOWIC 17.10.05, 18:21
      DRASTYCZNY SPADEK ROZWOJU PYRZOWIC
      Autor: malop
      Data: 14.10.05, 11:55

Liczba pasażerów w styczniu 2005 WZROSŁA o 229% w stusunku do stycznia 2004

w lutym o 182 %
      w marcu o 264 % !!!!!!!!!!!!!!!
      w kwietniu o 257 %

w maju o 167 %

w czerwcu o 87 %

w lipcu o 55 %

w sierpniu o 42 %

we wrześniu 2005 o 37 % w stosunku do września 2004 roku

Równocześnie w stosunku do sierpnia liczba pasażerów spadła o 10680 !!!!!!

Kilku dziennikarzy przedstawii hura optymistyczne
      dane ale i niektórzy dalej to czytają bezkrytycznie
    • malloppo W MAŁOPOLSCE ROZWIJA SIE NIE TYLKO KRAKÓW 17.10.05, 18:25
      um.wrotamalopolski.pl/RozwojRegionalny/Inwestycje/?id=1051
      Popatrzcie choćby na Tarnów i Nowy Sącz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka