Dodaj do ulubionych

PYŻOWICE w powietrzu

12.07.03, 21:48
mamy dosyc blisko nas duze lotnisko. jak slyszeliscie pobijaja kolejne swoje
rekordy w ilosci odprawiony lotow. bardzo mnie to cieszy i wogole, ale...
rozmawialem z mieszkancami TG o tym co sadzom o lotnisku... "fajnie jest miec
takie lotnisko blisko siebie, ale co dzien przelatuje nam nad glowami masa
samolotow. mieszkancy osiedli boja sie, ze kiedys moze dojsc do tragedii!!! :0
a co Wy powiecie o Pyzowicach??
Obserwuj wątek
    • Gość: dr scott Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.tg.akk.net.pl 12.07.03, 21:49
      drcarlos napisał:

> mamy dosyc blisko nas duze lotnisko. jak slyszeliscie pobijaja kolejne swoje
      > rekordy w ilosci odprawiony lotow. bardzo mnie to cieszy i wogole, ale...
      > rozmawialem z mieszkancami TG o tym co sadzom o lotnisku... "fajnie jest miec
      > takie lotnisko blisko siebie, ale co dzien przelatuje nam nad glowami masa
      > samolotow. mieszkancy osiedli boja sie, ze kiedys moze dojsc do tragedii!!! :0
      > a co Wy powiecie o Pyzowicach??

dobre jest, ale pyrzowice pisze sie przez RZ!!
      • drcarlos Re: PYRZOWICE w powietrzu 12.07.03, 21:51
        dobra dobra! nie panikuj!! kazdy sie moze pomylic!!! ale nie w ym sens!!
        • Gość: dr scott Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: *.tg.akk.net.pl 13.07.03, 00:08
          drcarlos napisał:

> dobra dobra! nie panikuj!! kazdy sie moze pomylic!!! ale nie w ym sens!!

no ja rozumie.
          a kto sie boi ze samolot mu spadnie na mieszkanie?? przeciez to niemozliwe :)
          • drcarlos Re: PYRZOWICE w powietrzu 13.07.03, 15:40
            Gość portalu: dr scott napisał(a):

> no ja rozumie.
            > a kto sie boi ze samolot mu spadnie na mieszkanie?? przeciez to niemozliwe :)

w polsce wszystko jest mozliwe! moga nie dopilnowac kontroli samolotu u nas i
            np zaraz po starcie przestana pracowac silniki wtedy samolot nie daj Boze
            spadnie na dzlienice mieszkalne (blokowiska) i moze byc wielka tragedia!!!
            • Gość: dr Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: *.tg.akk.net.pl 13.07.03, 22:40
              drcarlos napisał:

> Gość portalu: dr scott napisał(a):
              >
              > > no ja rozumie.
              > > a kto sie boi ze samolot mu spadnie na mieszkanie?? przeciez to niemozliw
              > e :)
              >
              > w polsce wszystko jest mozliwe! moga nie dopilnowac kontroli samolotu u nas i
              > np zaraz po starcie przestana pracowac silniki wtedy samolot nie daj Boze
              > spadnie na dzlienice mieszkalne (blokowiska) i moze byc wielka tragedia!!!

jasne ze moze sie tak zdarzyc, ale tak sie nie stanie.
    • Gość: GARGAMEL Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.03, 13:13
      drcarlos napisał:

> mamy dosyc blisko nas duze lotnisko. jak slyszeliscie pobijaja kolejne swoje
      > rekordy w ilosci odprawiony lotow. bardzo mnie to cieszy i wogole, ale...
      > rozmawialem z mieszkancami TG o tym co sadzom o lotnisku... "fajnie jest miec
      > takie lotnisko blisko siebie, ale co dzien przelatuje nam nad glowami masa
      > samolotow. mieszkancy osiedli boja sie, ze kiedys moze dojsc do tragedii!!! :0
      > a co Wy powiecie o Pyzowicach??

W POLSCE JEDYNIE GOŚĆ NA LOTNI MOŻE WYRŻNĄĆ W STODOŁĘ. JAKI KRAJ TACY
      TERRORYŚCI.
      • Gość: dr scott Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.tg.akk.net.pl 13.07.03, 22:40
        Gość portalu: GARGAMEL napisał(a):

> drcarlos napisał:
        >
        > > mamy dosyc blisko nas duze lotnisko. jak slyszeliscie pobijaja kolejne swo
        > je
        > > rekordy w ilosci odprawiony lotow. bardzo mnie to cieszy i wogole, ale...
        > > rozmawialem z mieszkancami TG o tym co sadzom o lotnisku... "fajnie jest m
        > iec
        > > takie lotnisko blisko siebie, ale co dzien przelatuje nam nad glowami masa
        >
        > > samolotow. mieszkancy osiedli boja sie, ze kiedys moze dojsc do tragedii!!
        > ! :0
        > > a co Wy powiecie o Pyzowicach??
        >
        > W POLSCE JEDYNIE GOŚĆ NA LOTNI MOŻE WYRŻNĄĆ W STODOŁĘ. JAKI KRAJ TACY
        > TERRORYŚCI.

hehehe, szkoda lotni :)
        • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 13.07.03, 23:08

> Gość portalu: GARGAMEL napisał(a):
          >
          > > drcarlos napisał:
          > >
          > > > mamy dosyc blisko nas duze lotnisko. jak slyszeliscie pobijaja kolejn
          > e swo
          > > je
          > > > rekordy w ilosci odprawiony lotow. bardzo mnie to cieszy i wogole, al
          > e...
          > > > rozmawialem z mieszkancami TG o tym co sadzom o lotnisku... "fajnie j
          > est m
          > > iec
          > > > takie lotnisko blisko siebie, ale co dzien przelatuje nam nad glowami
          > masa
          > >
          > > > samolotow. mieszkancy osiedli boja sie, ze kiedys moze dojsc do trage
          > dii!!
          > > ! :0
          > > > a co Wy powiecie o Pyzowicach??
          > >
          > > W POLSCE JEDYNIE GOŚĆ NA LOTNI MOŻE WYRŻNĄĆ W STODOŁĘ. JAKI KRAJ TACY
          > > TERRORYŚCI.
          >
          > hehehe, szkoda lotni :)

ej no!! bez wyglupow!! tu chodzi o zycie setek ludzi!! powaga panowie...
    • Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 20.07.03, 16:50
      Akurat też o tym myślę często,jak przelatują samoloty nisko nad moim domem.
      • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 20.07.03, 20:47
        Witam
        Nie pamiętam kiedy by coś spadło w Polsce podczas podejścia do lądowania i
        startu.Ostatni raz to oile pamiętam był IŁ-62 w Kabatach na EPWA.
        Pozdrawiam
    • yasny Re: PYŻOWICE w powietrzu 23.07.03, 14:46
      a jak czesto spadaja samoloty na warszawe, paryz, londyn i inne miasta ? przeciez tam tez musza przeleciec nad bydynkami mieszkalnymi, centrami miast itp.
      proponuje ogladac niej filmow na polsacie ;)
    • Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 23.07.03, 22:45
      14 września 1993 roku maszynie Lufthansy na Okęciu we mgle podczas
      podchodzenia do lądowania"brakło pasa" i zaorała glebę.Zginęły jak mnie pamięć
      nie myli dwie osoby.Na początku Niemcy oskarżyli personel naziemny,póżniej złe
      oświetlenie by w końcu samemu przyznać się do błędu.
      Wracając do tematu to tylko jakby ktoś zestrzelil samolot to może by trafił na
      mój dom.Piloci w skrajnych sytuacjach wybierają las lub teren niezamieszkały
      na awaryjne,beznadziejne lądowanie.
      • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 24.07.03, 15:27
        Gość portalu: Forman napisał(a):

> 14 września 1993 roku maszynie Lufthansy na Okęciu we mgle podczas
        > podchodzenia do lądowania"brakło pasa" i zaorała glebę.
        Z tego co ja pamiętam to ten samolot to Airbus i on już wylondował ale coś z
        komputerem pokładowym się stało i zaczął go ciągnąć do góry a pilot walczył z
        nim żeby dokończyć dobieg i się zatrzymać,i jak wiemy pilot przegrał.Tyle
        pamiętam bo na tym sprzecie się nie znam.
        > nie myli dwie osoby.Na początku Niemcy oskarżyli personel naziemny,póżniej
        złe
        > oświetlenie
        To bzdury
        > Wracając do tematu to tylko jakby ktoś zestrzelil samolot to może by trafił
        na
        > mój dom.Piloci w skrajnych sytuacjach wybierają las lub teren niezamieszkały
        > na awaryjne,beznadziejne lądowanie.
        Ta to chyba robią żeby było mało ofiar.
        Posiadam zapis z IŁa-62 który spad w las Kabacki i piloci tak właśnie myśleli
        żeby nie było dużo ofiar.
        Pozdrawiam
        • Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 24.07.03, 21:46
          Może jesteś pilotem,ale to nie bzdury,pamiętam dobrze ten dzień bo właśnie
          wtedy urodziła mi sie córka !Zapytaj Lufthansę w Pyrzowicach o tę datę i
          miejsce---co się wtedy stało.
          • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 24.07.03, 23:14
            a moze i macie racje... ale wiem, ze na lotach miedzynarodowych lataja fajne
            maszyny, ciche, ze nawet ich czasami nie slychac, a na loty takie np z warszawy
            do katowic to lataja takie wraki co chalasuja ze normalnie spac nie idzie!

PS. przeciez w warszawie nie ma lotniska w samym centrum... tak jak i u nas...
          • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 25.07.03, 13:34

> Może jesteś pilotem,
            Nie nie jestem
            ale to nie bzdury,pamiętam dobrze ten dzień bo właśnie
            Nad EPWA była okropna burza i beła to napewno jedna z przyczyn ale w górze był
            TU-154 z prochami tam kogoś nie pamiętam kogo i oni to widzieli z góry.
            Moja wiedza się kończy na poprzednim poście tyle tylko wiem i co nieco po tym
            tragicznym londowaniu widziałem.
            Pozdrawiam

• Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 25.07.03, 22:27
              W tym niestety tragicznym wypadku z początku Niemcy przypisali winę Polakom
              (tak było !) by póżniej,samemu przyznać się do winy.Kiedyś nie było komputerów
              na pokładzie i samoloty bez nich mogły też bezpiecznie lądować.Niemcy też
              ludzie,a ludzie mogą popełniać błędy. I o mi chodzi w tej polemice.
              • Gość: jackoelew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 26.07.03, 10:41
                Witam

>Kiedyś nie było komputerów
                > na pokładzie i samoloty bez nich mogły też bezpiecznie lądować.

I dlatego że nie było komputerów pokładowych lądowali bezpiecznie,a nie
                wierzyli maszynie,a teraz łapki do góry i niech sprzęt robi swoje.

> ludzie mogą popełniać błędy. I o mi chodzi w tej polemice.

Dokładnie tak człowiek jest istotą omylną i ma prawo się pomylić,a sprzęt ma
                prawo zawieść.
                Pozdrawiam
                • Gość: Gargamel Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.03, 17:00
                  Gdyby było tak tragicznie jak obawia się dr carlos to już dawno ludzie zbierali
                  by na Brynicy silniki po migach a nie grzyby.
                  • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 26.07.03, 20:50
                    > Gdyby było tak tragicznie jak obawia się dr carlos to już dawno ludzie
                    zbierali
                    >
                    > by na Brynicy silniki po migach a nie grzyby.

Chcę przypomnieć że lotnictwo to najbezpieczniejszy srodek transportu.Ilość
                    osób podróżujących samolotami a samochodami jest porównywalna.
                    • Gość: karol Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.arcor-ip.net 27.07.03, 14:38
                      A co bedzie jak co minute beda startowac i ladowac samoloty?
                      • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.07.03, 15:42

> A co bedzie jak co minute beda startowac i ladowac samoloty?

Jest to na dzień dzisiejszy w polsce nie możliwe,a dlaczego bo nie ma u nas
                        takich dużych lotnisk.A ze względi na bezpieczeństwo musi być przerwa między
                        jednym a drugim startem ponieważ silnik pozostawia próżnie za sobą,a głównym
                        napędem silnika lotniczego jest mięszanka paliwowo-powietrzna,dlatego nikt nie
                        pozwoli na starty i lądowania w tak małych przerwach czasowych.
                        • Gość: kazik Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.arcor-ip.net 27.07.03, 15:54
                          Gość portalu: jackowlew napisał(a):

>
                          > > A co bedzie jak co minute beda startowac i ladowac samoloty?
                          >
                          > Jest to na dzień dzisiejszy w polsce nie możliwe,a dlaczego bo nie ma u nas
                          > takich dużych lotnisk.A ze względi na bezpieczeństwo musi być przerwa między
                          > jednym a drugim startem ponieważ silnik pozostawia próżnie za sobą,a głównym
                          > napędem silnika lotniczego jest mięszanka paliwowo-powietrzna,dlatego nikt
                          nie
                          > pozwoli na starty i lądowania w tak małych przerwach czasowych.
                          Uwazaj , bo kiedys cie ta proznia wessie, omijaj Parzowice.
                          Nawiasem mowiac takich bzdur jeszcze nie czytalem.
                          • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.07.03, 20:25

> Uwazaj , bo kiedys cie ta proznia wessie, omijaj Parzowice.

Nie ma obawy.A w Pyrzowicach byłem raz i nie mam zamiaru tam lecieć.

> Nawiasem mowiac takich bzdur jeszcze nie czytalem.

No to miałeś okazje.
                            • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.07.03, 20:30
                              A zapomniałem dodać zapraszam na oglądanie programów lotniczych na Discavery ta
                              to wszystko ładnie i łopatologicznie wykładają.
                              • Gość: karol Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.arcor-ip.net 27.07.03, 23:48

> A zapomniałem dodać zapraszam na oglądanie programów lotniczych na Discavery
                                ta
                                >
                                > to wszystko ładnie i łopatologicznie wykładają.
                                Wlasnie ogladalem starty z lotniskowca, ale moze tam obowiazuja inne zasady
                                aerodynamiki.Moze zle cos zrozumiales.Samolot startuje z predkoscia podobna do
                                formuly 1 i jakos tych samochodow nie wssysa ta proznia, jada i wyprzedzaja
                                baranie. Miales chyba pod gorke do szkoly.
                                • Gość: dr scott Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.tg.akk.net.pl 03.08.03, 20:54
                                  Gość portalu: karol napisał(a):

> Gość portalu: jackowlew napisał(a):
                                  >
                                  > > A zapomniałem dodać zapraszam na oglądanie programów lotniczych na Discave
                                  > ry
                                  > ta
                                  > >
                                  > > to wszystko ładnie i łopatologicznie wykładają.
                                  > Wlasnie ogladalem starty z lotniskowca, ale moze tam obowiazuja inne zasady
                                  > aerodynamiki.Moze zle cos zrozumiales.Samolot startuje z predkoscia podobna
                                  do
                                  > formuly 1 i jakos tych samochodow nie wssysa ta proznia, jada i wyprzedzaja
                                  > baranie. Miales chyba pod gorke do szkoly.

ale o so chozi???

• Gość: kazik Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.arcor-ip.net 27.07.03, 23:55
                    Gość portalu: Gargamel napisał(a):

> Gdyby było tak tragicznie jak obawia się dr carlos to już dawno ludzie
                    zbierali
                    >
                    > by na Brynicy silniki po migach a nie grzyby.
                    W lasach kabackich pierwsi byli ludzie chcacy pozbierac dolary, prasa nazwala
                    ich hienami,potem dopiero przyjechali ratownicy .
                    Ale takie jest juz zycie w Polsce.
    • Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 28.07.03, 07:28
      Jak spadnie samolot na mój dom to ciekaw jestem jak napiszą w komunikacie:
      Spadł pod Katowicami(oficjalna nazwa portu) lub spadł pod Pyrzowicami ?

info.onet.pl/774991,12,item.html
      • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.07.03, 15:15
        Życze wszystkim znającym i nie znajacym sie miłych wakacji.
        Może się nie znam na lotnictwie sorry.
        • Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 28.07.03, 17:26
          Dzięki ! Po wakacjach zapewne wrocisz na forum,czy się jest znawcą czy nie
          danej dziedziny(lotnictwa)polemizować warto.---Miłych wakcji !
          P.S.Czy wiecie że nie ma żadnego autobusu PKM z Katowic do Pyrzowic.(pyta
          jedna pani z Poznania na innym forum !
          • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 28.07.03, 20:30
            zdaje sie ze za samolotem nie jest proznia, bo sama z siebie by nie istniala i
            cisnienie atmosferyczne odrazuby ja zmiazdzylo.... jest za to duze stezenie CO2
            a jak wszyscy pewnie wiedza to w dwutlenku wegla nic sie nie pali (tym samym
            mieszanka paliwa w samolocie nie ma prawa sie zapalic...)
            a jesli chodzi o autobusy to owszem, zadnego nie ma z MZKP, jezdza zato inne z
            katowic dowozace ludzi na lotnisko...

milych wakacji! pozdro
    • loggic Re: PYRZOWICE w powietrzu 29.07.03, 09:28
      To moze apropos katastroficznych wizji... wiecie
      jakie problemy na lotniskach sa z ptakami?
      Okazuje sie ze jeden ptak w zderzeniu z
      samolotem moze doprowadzic do katastrofy!
      Polecam artykul na ten temat w najnowszej Wiedzy
      i Zyciu.
      L.
      • Gość: jackowlew Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 29.07.03, 11:54
        Witam
        Chciałem przedstawić mój tok myślenia co do słowa "próżnia" chodziło mi że za
        samolotem zostają rozbite cząsteczki powietrza oraz spaliny /co2/ i to miałem
        na myśli.A co do F-1 to jest to bardzo ciekawa teoria. Moja wizyta na waszym
        lotnisku była związana ze złapaniem ptaka w silnik i jego wymianą. A teraz będe
        opserwował to wszystko sobie zboku.
        Pozdrawiam
        • Gość: gargamel Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 13:08

> Witam
          > Chciałem przedstawić mój tok myślenia co do słowa "próżnia" chodziło mi że za
          > samolotem zostają rozbite cząsteczki powietrza oraz spaliny /co2/ i to miałem
          > na myśli.A co do F-1 to jest to bardzo ciekawa teoria. Moja wizyta na waszym
          > lotnisku była związana ze złapaniem ptaka w silnik i jego wymianą. A teraz
          będe
          >
          > opserwował to wszystko sobie zboku.
          > Pozdrawiam

A na jakiego ptaka sobie wymieniłeś?
          • drcarlos Re: PYRZOWICE w powietrzu 02.08.03, 21:32
            Gość portalu: gargamel napisał(a):

>
            > > Witam
            > > Chciałem przedstawić mój tok myślenia co do słowa "próżnia" chodziło mi że
            > za
            > > samolotem zostają rozbite cząsteczki powietrza oraz spaliny /co2/ i to mia
            > łem
            > > na myśli.A co do F-1 to jest to bardzo ciekawa teoria. Moja wizyta na wasz
            > ym
            > > lotnisku była związana ze złapaniem ptaka w silnik i jego wymianą. A teraz
            >
            > będe
            > >
            > > opserwował to wszystko sobie zboku.
            > > Pozdrawiam
            >
            > A na jakiego ptaka sobie wymieniłeś?

nie zapominajcie tez ze samoloty startuja z pelnymi zbiornikami paliwa. jak cos
            sie stanie to pol miasta pojdzie z dymem... (nie daj Boże oczywiscie...)
    • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 02.08.03, 21:30
      czy wicie ze nasze lotnisko (zbudowane przez niemieckich inzynierow ponad pol
      wieku temu) jest najlepszym lotniskiem w kraju?? podczas gdy na innych
      lotniskach w calej polsce wystepuja geste mgly, u nas jest czyste niebo!!! i to
      ponad 50 lat temu zbudowane!!!
    • Gość: dr scott Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.tg.akk.net.pl 03.08.03, 20:53
      tan temat trzebaby polaczyc z tematem "Osama Jana" moze cos z tego bedzie ;D
      • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 03.08.03, 21:04

> tan temat trzebaby polaczyc z tematem "Osama Jana" moze cos z tego bedzie ;D

to jest kraj absurdu... tu wszystko jest mozliwe...
        chociaz z drugiej strony zeby przejac wlade PREMJER nie terroryzowal nikogo
        przez samobujcze zamachy... jego mafia wystarczyle zeby wszystkich (polaczkow)
        skorumpowac wiec nie ma potrzeby robienia zamachu. predzej bedzie to czysty
        przypadek niz celowy zamiar...
    • Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 07.08.03, 11:39
      Jak sie dostać na lotnisko bez samochodu,wyłącznie Taxi ? ? Szczgólnie ze
      stolicy województwa ?
      Na Forum Katowice pewna pani z Poznania pytała jaką linią PKMu tam dojedzie z
      dworca w Katowicach. ?Wstyd jej było się przyznać, że już żadną.Chluby KZK GOP
      nam nie przynosi.
      Doradziłem jej wysiąść w Bytomiu i stamtąd jeszcze choć rzadko ale coś jedzie.
    • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 07.08.03, 15:26
      dzisiaj w radiu slyszalem jak mowili we wiadomosciach ze lotniska w polsce nie
      sa prawie w cale zabezpieczone i jak ktos by chcial to 1,5 metrowy plotek nie
      stanowi prawie zadnego problemu... czy tak powinno byc?? a jak to wyglada np w
      USA??
      • yasny Re: PYŻOWICE w powietrzu 07.08.03, 15:39
        to nie do konca tak - chodzilo glownie o okecie - gdzie mozna sie latwo dostac na pas startowy albo plyte (dziury w ogrodzeniu), zwracano tez uwage na system ontroli i przepustek - czyjas glowa juz wczesniej za to poleciala
        • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 07.08.03, 20:39
          yasny napisał:

> to nie do konca tak - chodzilo glownie o okecie - gdzie mozna sie latwo
          dostac
          > na pas startowy albo plyte (dziury w ogrodzeniu), zwracano tez uwage na
          system
          > ontroli i przepustek - czyjas glowa juz wczesniej za to poleciala

pozostaje nam miec jedynie nadzieje ze u nas jest porzadek i sprawne
          ogrodzenie! w USA to chyba maja siatke na 2 metry i na gorze jeszcze drut
          kolczasty! a w warszawie plotek jak przy realu....
    • Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 09.08.03, 07:20
      Niedługo będzie można taniej polatać po Europie !

wprost.pl/ar/?O=47722
      • loggic Re: PYŻOWICE w powietrzu 09.08.03, 12:31
        Swiety czas. Obecnie bardziej sie oplaca jechac do Pragi czy Berlina i stamtad
        leciec do Londynu niz bezposrednio z Polski!
        L.
      • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 09.08.03, 12:32
        a kto tam bedzie latal po europie jak ledwo sie utrzymuja na + z kasa.... no
        chyba ze ci ktorym sie powodzi... chociaz zwiedzic paryz..to jest cos!
    • loggic Pyrzowice - pas sie skonczyl? 09.08.03, 12:33
      Apropos katastrof itp. pamietam jak niedawno podczas ladowania samolotowi
      Lufthansy sie skonczyl pas w Pyrzowicach. Konkretnie wyjechal kolkami na trawe
      bo pas mu byl za waski. Podobno pasazerowie przezyli chwile grozy.
      Co Wy na to?
      L.
      • drcarlos Re: Pyrzowice - pas sie skonczyl? 09.08.03, 12:45
        loggic napisał:

> Apropos katastrof itp. pamietam jak niedawno podczas ladowania samolotowi
        > Lufthansy sie skonczyl pas w Pyrzowicach. Konkretnie wyjechal kolkami na
        trawe
        > bo pas mu byl za waski. Podobno pasazerowie przezyli chwile grozy.
        > Co Wy na to?
        > L.

noooo... to trzeba przedluzyc pas. juz chyba raz przedluzano no nie??
    • Gość: Forman Re A może Pyrzyce IP: proxy / 192.168.3.* 10.08.03, 07:47
      Coś im się porąbało Pyrzyce ,owszem są ale pod ..Szczecinem.Widać jak
      dziennikarze czytają po łebkach nie mówiąc o znajomości geografi.Widocznie
      pierwszy raz słyszał słowo Pyrzowice.Może to z wściekłości że to stolycę
      ominęło.

biznes.interia.pl/main/info.html?nid=415491
      • drcarlos Re: Re A może Pyrzyce 10.08.03, 10:14
        hehehe.... ale sie gostek dupnal... :D .... a to sa linie SILESIAN czyli
        slaskie :D wiec beda latac od nas :D
      • dr_scott Re: Re A może Pyrzyce 12.08.03, 22:32

> Coś im się porąbało Pyrzyce ,owszem są ale pod ..Szczecinem.Widać jak
        > dziennikarze czytają po łebkach nie mówiąc o znajomości geografi.Widocznie
        > pierwszy raz słyszał słowo Pyrzowice.Może to z wściekłości że to stolycę
        > ominęło.
        >
        >
        >
        >
        > biznes.interia.pl/main/info.html?nid=415491

Pyrzyce maja nawet wlasne forum :D
    • Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 12.08.03, 22:11

www1.gazeta.pl/kraj/1,34309,1617298.html

A wójt Ożarowic jakby to przeczuwał chcąc zamknąc szkołę w Pyrzowicach.Może się
      zrobic niezły ruch na lotnisku i obok.A i może Tarnowskie Góry na tym
      zyskają,bo Świerklaniec z Pałacem Kawalera jako hotelem napewno.

• drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 12.08.03, 22:17
        zobaczymy... czy nasi radni beda na tyle "ęteligetni" ze zrobia cas w tym
        kierunku??...
      • dr_scott Re: PYŻOWICE w powietrzu 12.08.03, 22:34

>
        >
        >
        > www1.gazeta.pl/kraj/1,34309,1617298.html
        >
        > A wójt Ożarowic jakby to przeczuwał chcąc zamknąc szkołę w Pyrzowicach.Może
        się
        >
        > zrobic niezły ruch na lotnisku i obok.A i może Tarnowskie Góry na tym
        > zyskają,bo Świerklaniec z Pałacem Kawalera jako hotelem napewno.
        >

no letko ze na tym mozna tylko zyskac. ale trzeba zadbac o drogi drogi i
        jeszcze raz DROGI do lotniska z TG itp.
        • loggic Re: PYŻOWICE w powietrzu 13.08.03, 09:30
          to prawda! drogi z TG na lotnisko powinny byc najlepszej
          jakosci.
          sadze, ze jesli loty do Paryza czy Londynu beda rzeczywiscie
          takie tanie (a pewnie tak bo takie laty juz od dawna dzialaja w
          Pradze) to mieszkancy TG beda czestymi klientami w
          londynskich pubach czy paryskich restauracjach ;-)
          L.
          • dr_scott Re: PYŻOWICE w powietrzu 13.08.03, 09:53
            loggic napisał:

> to prawda! drogi z TG na lotnisko powinny byc najlepszej
            > jakosci.
            > sadze, ze jesli loty do Paryza czy Londynu beda rzeczywiscie
            > takie tanie (a pewnie tak bo takie laty juz od dawna dzialaja w
            > Pradze) to mieszkancy TG beda czestymi klientami w
            > londynskich pubach czy paryskich restauracjach ;-)
            > L.
            >

no a jak!! sam sie kiedys skocze do francji na browarka. przenocuje u znajomych
            pod paryzem i wroce :)
            • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 13.08.03, 23:34
              dr_scott napisał:

> loggic napisał:
              >
              > > to prawda! drogi z TG na lotnisko powinny byc najlepszej
              > > jakosci.
              > > sadze, ze jesli loty do Paryza czy Londynu beda rzeczywiscie
              > > takie tanie (a pewnie tak bo takie laty juz od dawna dzialaja w
              > > Pradze) to mieszkancy TG beda czestymi klientami w
              > > londynskich pubach czy paryskich restauracjach ;-)
              > > L.
              > >
              >
              > no a jak!! sam sie kiedys skocze do francji na browarka. przenocuje u
              znajomych
              >
              > pod paryzem i wroce :)
              >

albo do londynu.... zobaczymy smiesznych angolow jak jezdza po lewej
              stronie.... hihihi ;)
              • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.08.03, 12:53
                Witam
                Tak został nakręcont temat że rzeczywiście spadł podczas startu na EPBK mały
                dwuosobowy samolocik.
                Pozdrawiam
                • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 15.08.03, 12:57

> Witam
                  > Tak został nakręcont temat że rzeczywiście spadł podczas startu na EPBK mały
                  > dwuosobowy samolocik.
                  > Pozdrawiam

a teraz pomyslcie o takim boeingu 747 z pelnymi zbiornikami paliwa lotniczego
                  silnie wybuchowego z 400 pasazerami na pokladzie....
                • Gość: Forman Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 15.08.03, 13:42
                  Naprawdę to nie nasza wina zę zginęły 2 osoby.
                  • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.08.03, 13:54

> Naprawdę to nie nasza wina zę zginęły 2 osoby.

Wiem wiem.
                    • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 15.08.03, 14:01

>
                      > > Naprawdę to nie nasza wina zę zginęły 2 osoby.
                      >
                      > Wiem wiem.

ja chcialem zapobiec wlasnie takim i innym przypadkom zanim takowe stana.....
                      (nie dej Boże) jak widac moze za malos ie staram.... moze za niedlugo zaczne
                      sie obwiniac?
                      • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.08.03, 14:26

> ja chcialem zapobiec wlasnie takim i innym przypadkom zanim takowe stana.....
                        > (nie dej Boże) jak widac moze za malos ie staram.... moze za niedlugo zaczne
                        > sie obwiniac?

Ale to nie twoja wina tylko tych co do góry są za sterami.
                        • dr_scott Re: PYŻOWICE w powietrzu 15.08.03, 14:44

>
                          > > ja chcialem zapobiec wlasnie takim i innym przypadkom zanim takowe stana..
                          > ...
                          > > (nie dej Boże) jak widac moze za malos ie staram.... moze za niedlugo zacz
                          > ne
                          > > sie obwiniac?
                          >
                          > Ale to nie twoja wina tylko tych co do góry są za sterami.

przeciez katastrofy lotnicze zawsze sie zdarzaly i beda sie zdarzac. miejmy
                          nadzieje ze nie w naszej okolicy. a samolotow z i do Pyrzowic lata juz cala
                          chmara...
                          • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 15.08.03, 14:54
                            dr_scott napisał:

>
                            > >
                            > > > ja chcialem zapobiec wlasnie takim i innym przypadkom zanim takowe st
                            > ana..
                            > > ...
                            > > > (nie dej Boże) jak widac moze za malos ie staram.... moze za niedlugo
                            > zacz
                            > > ne
                            > > > sie obwiniac?
                            > >
                            > > Ale to nie twoja wina tylko tych co do góry są za sterami.
                            >
                            > przeciez katastrofy lotnicze zawsze sie zdarzaly i beda sie zdarzac. miejmy
                            > nadzieje ze nie w naszej okolicy. a samolotow z i do Pyrzowic lata juz cala
                            > chmara...
                            >

no tak ale mnie chodzi o to zeby zminimalizowac ryzyko wystapienia katastrofy
                            przynajmniej z naszej strony czyli bardzo dokladnie sprawdzac stan techniczny
                            maszyn i niedopuszczanie do lou maszyn z usterkami lub wadliwie dzialajacymi
                            urzadzeniami... chodzi mi o to zeby zminimalizowac (wręcz wykluczyc) bląd
                            czlowieka, wtedy wypadki beda zadsze i spowodowane nie bledem czlowieka a
                            przypadkiem....
                            • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.08.03, 15:08

> no tak ale mnie chodzi o to zeby zminimalizowac ryzyko wystapienia katastrofy
                              > przynajmniej z naszej strony czyli bardzo dokladnie sprawdzac stan techniczny
                              > maszyn i niedopuszczanie do lou maszyn z usterkami lub wadliwie dzialajacymi
                              > urzadzeniami... chodzi mi o to zeby zminimalizowac (wręcz wykluczyc) bląd
                              > czlowieka, wtedy wypadki beda zadsze i spowodowane nie bledem czlowieka a
                              > przypadkiem....

Bynamiej u mnie przed każdym startem i nie tylko są wykonywane obsługi mające
                              na celu sprawdzenie wszystkich instalacji oraz silników.
                              • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 15.08.03, 15:18
                                hmmmm...pracujesz na lotnisku??
                            • dr_scott Re: PYŻOWICE w powietrzu 15.08.03, 15:18
                              drcarlos napisał:

> dr_scott napisał:
                              >
                              > > Gość portalu: jackowlew napisał(a):
                              > >
                              > > >
                              > > > > ja chcialem zapobiec wlasnie takim i innym przypadkom zanim tako
                              > we st
                              > > ana..
                              > > > ...
                              > > > > (nie dej Boże) jak widac moze za malos ie staram.... moze za nie
                              > dlugo
                              > > zacz
                              > > > ne
                              > > > > sie obwiniac?
                              > > >
                              > > > Ale to nie twoja wina tylko tych co do góry są za sterami.
                              > >
                              > > przeciez katastrofy lotnicze zawsze sie zdarzaly i beda sie zdarzac. miejm
                              > y
                              > > nadzieje ze nie w naszej okolicy. a samolotow z i do Pyrzowic lata juz cal
                              > a
                              > > chmara...
                              > >
                              >
                              > no tak ale mnie chodzi o to zeby zminimalizowac ryzyko wystapienia katastrofy
                              > przynajmniej z naszej strony czyli bardzo dokladnie sprawdzac stan techniczny
                              > maszyn i niedopuszczanie do lou maszyn z usterkami lub wadliwie dzialajacymi
                              > urzadzeniami... chodzi mi o to zeby zminimalizowac (wręcz wykluczyc) bląd
                              > czlowieka, wtedy wypadki beda zadsze i spowodowane nie bledem czlowieka a
                              > przypadkiem....

a jak to niby chcesz zrobic?? co Ty pracujesz na lotnisku w ekipie serwisowej
                              czy jak??
                              przeciez te samoloty sa przegladane czesciej niz ja sie gole :)
                              ale jesli w powietrzu wciagnie ptaka do silnika to nikt tego nie przewidzi.
                              • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.08.03, 15:31
                                > Ty pracujesz na lotnisku w ekipie serwisowej
                                > czy jak??

Wcześniejsze moje posty o tym mówiły że pracuje w lotnictwie.

> przeciez te samoloty sa przegladane czesciej niz ja sie gole :)
                                > ale jesli w powietrzu wciagnie ptaka do silnika to nikt tego nie przewidzi.
                                Tego się nie da przewidzieć.

• drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 15.08.03, 21:43

> > Ty pracujesz na lotnisku w ekipie serwisowej
                                  > > czy jak??
                                  >
                                  > Wcześniejsze moje posty o tym mówiły że pracuje w lotnictwie.
                                  >
                                  > > przeciez te samoloty sa przegladane czesciej niz ja sie gole :)
                                  > > ale jesli w powietrzu wciagnie ptaka do silnika to nikt tego nie przewidzi
                                  > .
                                  > Tego się nie da przewidzieć.
                                  >

naaaajs!!!! mamy chody w lotnitwie!! ;D
                                  PS. to pracujesz w pyrzowicach??? fajnie miec kumpli w lotnictwie ;D i wogole w
                                  kazdej branzy.....
                                  • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 16.08.03, 09:29
                                    ta wczorajsza tragedia byla spowodowana najprawdopodobniej tym ze po
                                    zatankowaniu paliwa (po porzylocie z Bielska Bialej) nie otworzyli zaworu z
                                    paliwema paliwa w ukladzie wystarczylo im na to zeby wzbic sie w powietrze....
                                    pospiech..... blad czlowieka.... maszyna byla nowa i po przegladzie silnika...
                                    PS. ten samolot waży 225kg
                                    • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.08.03, 15:32
                                      drcarlos napisał:

> ta wczorajsza tragedia byla spowodowana najprawdopodobniej tym ze po
                                      > zatankowaniu paliwa (po porzylocie z Bielska Bialej) nie otworzyli zaworu z
                                      > paliwema paliwa w ukladzie wystarczylo im na to zeby wzbic sie w powietrze....
                                      > pospiech..... blad czlowieka.... maszyna byla nowa i po przegladzie silnika...
                                      > PS. ten samolot waży 225kg

Według mnie błąd człowieka
                                      • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 16.08.03, 20:44

> drcarlos napisał:
                                        >
                                        > > ta wczorajsza tragedia byla spowodowana najprawdopodobniej tym ze po
                                        > > zatankowaniu paliwa (po porzylocie z Bielska Bialej) nie otworzyli zaworu
                                        > z
                                        > > paliwema paliwa w ukladzie wystarczylo im na to zeby wzbic sie w powietrze
                                        > ....
                                        > > pospiech..... blad czlowieka.... maszyna byla nowa i po przegladzie silnik
                                        > a...
                                        > > PS. ten samolot waży 225kg
                                        >
                                        > Według mnie błąd człowieka

podobno sie spieszyli kajs, bo wrocili niedawno z bielskabialej
                                  • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.08.03, 15:30

> PS. to pracujesz w pyrzowicach??? fajnie miec kumpli w lotnictwie ;D i wogole

Nie na EPWA.Ale byłem raz u was.
                                    • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 16.08.03, 20:46

>
                                      > > PS. to pracujesz w pyrzowicach??? fajnie miec kumpli w lotnictwie ;D i wog
                                      > ole
                                      >
                                      > Nie na EPWA.Ale byłem raz u was.

mozesz to rozwinac??? te EPWA
                                      • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 17.08.03, 11:07
                                        > te EPWA

EPWA to Warszawa-Okęcie
                                        • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 17.08.03, 12:15
                                          jak tam wyglada sprawa ochrony lotniska?? czy rzczywiscie jest tam plotek 1,5m
                                          taki jak w realu sprzedawaja?? duze to tam jest?
                                          • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 17.08.03, 12:27

> jak tam wyglada sprawa ochrony lotniska?? czy rzczywiscie jest tam plotek
                                            1,5m

Ogrodzenie lotniska jak wiesz jest dość duże.Może i są płotki takie jak
                                            sprzedają w realu/jeśli są to już ich nie ma po nagłośnieniu sprawy ja
                                            osobiście nie widziałem/ ale nie radził bym przejść go bo można zostać
                                            namierzonym i nie tylko,wię po co kłopoty.
                                            Pozdrowienia dla wszystkich z EPKT /Katowice-Pyrzowice/
                                            • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 17.08.03, 21:55

>
                                              > > jak tam wyglada sprawa ochrony lotniska?? czy rzczywiscie jest tam plotek
                                              > 1,5m
                                              >
                                              > Ogrodzenie lotniska jak wiesz jest dość duże.Może i są płotki takie jak
                                              > sprzedają w realu/jeśli są to już ich nie ma po nagłośnieniu sprawy ja
                                              > osobiście nie widziałem/ ale nie radził bym przejść go bo można zostać
                                              > namierzonym i nie tylko,wię po co kłopoty.
                                              > Pozdrowienia dla wszystkich z EPKT /Katowice-Pyrzowice/

namierzonym?? przez kogo?? nie wiem jakie tam sa zabezpieczenia... a potem co?
                                              spuszczacie psa ze smyczy??
                                              • Gość: jackowlew Re: PYŻOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 24.08.03, 17:28
                                                drcarlos napisał:

> namierzonym?? przez kogo??

Przez ochrone lotniska

> spuszczacie psa ze smyczy??

Psów to nie mają tylko szybkie autka.
    • dr_scott GetJet vs Lufthansa 16.08.03, 14:48
      czytalem w GW ze Lufthansa obawia sie konkurencji tanich linii GetJet.
      Lufthansa chce miec takie same oplaty lotniskowe jak GetJet, a wiadomo, ze
      GetJet ostro sie targuje aby wszystkie oplaty byly jak najnizsze. no i tak
      Lufthansa zaczela wymiekac az w koncu zagrozila ze moze zawiesic loty do i z
      Pyrzowic. ciekawe tylko na jakie inne lotnisko na Slasku sie przeniesie??? bo
      nie widze zadnej sensownej alternatywy. Mam tylko nadzieje, ze przeloty za
      99zeta do Londynu czy Rzymu juz wkrotce stana sie faktem! oby sie udalo.
      • drcarlos Re: GetJet vs Lufthansa 16.08.03, 20:48
        dr_scott napisał:

> czytalem w GW ze Lufthansa obawia sie konkurencji tanich linii GetJet.
        > Lufthansa chce miec takie same oplaty lotniskowe jak GetJet, a wiadomo, ze
        > GetJet ostro sie targuje aby wszystkie oplaty byly jak najnizsze. no i tak
        > Lufthansa zaczela wymiekac az w koncu zagrozila ze moze zawiesic loty do i z
        > Pyrzowic. ciekawe tylko na jakie inne lotnisko na Slasku sie przeniesie??? bo
        > nie widze zadnej sensownej alternatywy. Mam tylko nadzieje, ze przeloty za
        > 99zeta do Londynu czy Rzymu juz wkrotce stana sie faktem! oby sie udalo.
        >

tez mam taka nadzieje, ale te 99 zl to tylko oplata za przelot, do tego
        dochodza oplaty lotniskowe i jakies inne....
        na inne lotnisko sie nie przeniosa bo jak jest mgla to ino w pyrzowicach mozna
        ladawac bo u nos ni mo mgly :)
        • dr_scott Re: GetJet vs Lufthansa 17.08.03, 12:33
          drcarlos napisał:

> dr_scott napisał:
          >
          > > czytalem w GW ze Lufthansa obawia sie konkurencji tanich linii GetJet.
          > > Lufthansa chce miec takie same oplaty lotniskowe jak GetJet, a wiadomo, ze
          >
          > > GetJet ostro sie targuje aby wszystkie oplaty byly jak najnizsze. no i tak
          >
          > > Lufthansa zaczela wymiekac az w koncu zagrozila ze moze zawiesic loty do i
          > z
          > > Pyrzowic. ciekawe tylko na jakie inne lotnisko na Slasku sie przeniesie???
          > bo
          > > nie widze zadnej sensownej alternatywy. Mam tylko nadzieje, ze przeloty za
          >
          > > 99zeta do Londynu czy Rzymu juz wkrotce stana sie faktem! oby sie udalo.
          > >
          >
          > tez mam taka nadzieje, ale te 99 zl to tylko oplata za przelot, do tego
          > dochodza oplaty lotniskowe i jakies inne....
          > na inne lotnisko sie nie przeniosa bo jak jest mgla to ino w pyrzowicach
          mozna
          > ladawac bo u nos ni mo mgly :)

no ja slyszalem ze 99 zeta za wszystko
          • drcarlos Re: GetJet vs Lufthansa 17.08.03, 22:05
            dr_scott napisał:

> drcarlos napisał:
            >
            > > dr_scott napisał:
            > >
            > > > czytalem w GW ze Lufthansa obawia sie konkurencji tanich linii GetJet
            > .
            > > > Lufthansa chce miec takie same oplaty lotniskowe jak GetJet, a wiadom
            > o, ze
            > >
            > > > GetJet ostro sie targuje aby wszystkie oplaty byly jak najnizsze. no
            > i tak
            > >
            > > > Lufthansa zaczela wymiekac az w koncu zagrozila ze moze zawiesic loty
            > do i
            > > z
            > > > Pyrzowic. ciekawe tylko na jakie inne lotnisko na Slasku sie przenies
            > ie???
            > > bo
            > > > nie widze zadnej sensownej alternatywy. Mam tylko nadzieje, ze przelo
            > ty za
            > >
            > > > 99zeta do Londynu czy Rzymu juz wkrotce stana sie faktem! oby sie uda
            > lo.
            > > >
            > >
            > > tez mam taka nadzieje, ale te 99 zl to tylko oplata za przelot, do tego
            > > dochodza oplaty lotniskowe i jakies inne....
            > > na inne lotnisko sie nie przeniosa bo jak jest mgla to ino w pyrzowicach
            > mozna
            > > ladawac bo u nos ni mo mgly :)
            >
            > no ja slyszalem ze 99 zeta za wszystko
            >

a no to wtedy by boło fajniście!! mozna se na jeden dzien do paryza leciec ;)
            • Gość: Forman Re: A parking ? IP: proxy / 192.168.3.* 17.08.03, 22:24
              Jeżeli do Paryża tanio to potrzebny jeszcze tani dojazd chociażby PKMem lub
              prywatnym busem.Bo dojdzie do tego że za parking na lotnisku zapłacimy więcej
              jak za lot.Jeżeli są ceny podobne do tych na Okęciu to ja naprawde dziękuję za
              dojazd autem na lotnisko by tanio lecieć .A taxi też nie będzie tanio bo trochę
              km jest.
              • drcarlos Re: A parking ? 17.08.03, 22:28

> Jeżeli do Paryża tanio to potrzebny jeszcze tani dojazd chociażby PKMem lub
                > prywatnym busem.Bo dojdzie do tego że za parking na lotnisku zapłacimy więcej
                > jak za lot.Jeżeli są ceny podobne do tych na Okęciu to ja naprawde dziękuję
                za
                > dojazd autem na lotnisko by tanio lecieć .A taxi też nie będzie tanio bo
                trochę
                >
                > km jest.

jak bracik lecial do Frankfurtu to zesmy go sami zawiezli... gorzj jakby mieli
                wszyscy leciec to moze lepiej byloby porzucic auto w lesie??
      • loggic Re: GetJet vs Lufthansa 18.08.03, 09:19
        Nikt nie broni Lufthansie sie targowac!!! Ja tez nie bronie
        Lufthansie obnizyc cen!
        Jak zrezygnuja, to GJet niech otworzy linie do Frankfurtu i po
        sprawie!
        A co sadzicie o pomysle, zeby (o ile oczywiscie te loty
        GJetem beda po 99 zl) nastepne spotkanie forumowiczow
        zorganizowac w jakims Pubie w Londynie??? ;)
        L.
        • Gość: Forman Re: GetJet vs Lufthansa IP: proxy / 192.168.3.* 18.08.03, 09:34
          Fajny pomysł --tylko Loggic musisz być !
          • drcarlos Re: GetJet vs Lufthansa 18.08.03, 14:38

> Fajny pomysł --tylko Loggic musisz być !

innych to sie tez tyczy! a jak sie spoznie? gorzej jak na samolot... ;)
        • lupino1 Re: GetJet vs Lufthansa 18.08.03, 14:53
          loggic napisał:

> A co sadzicie o pomysle, zeby (o ile oczywiscie te loty
          > GJetem beda po 99 zl) nastepne spotkanie forumowiczow
          > zorganizowac w jakims Pubie w Londynie??? ;)
          > L.
          >
          A może w pubie w Dublinie przy Guinness'ie ?
          • loggic Re: GetJet vs Lufthansa 18.08.03, 15:10
            lupino1 napisał:

> > A co sadzicie o pomysle, zeby (o ile oczywiscie te loty
            > > GJetem beda po 99 zl) nastepne spotkanie
            forumowiczow
            > > zorganizowac w jakims Pubie w Londynie??? ;)
            > > L.
            > >
            > A może w pubie w Dublinie przy Guinness'ie ?

Problem w tym, ze GetJet bedzie obslugiwal poczatkowo
            tylko polaczenia z Berlinem, Paryzem i Londynem. Wiec
            Irlandia jest poza zasiegiem.
            A z tych trzech to sam chyba wiesz gdzie jest najlepsze
            piwo. ;)
            L.
            • dr_scott Re: GetJet vs Lufthansa 24.08.03, 18:45
              loggic napisał:

> lupino1 napisał:
              >
              > > > A co sadzicie o pomysle, zeby (o ile oczywiscie te loty
              > > > GJetem beda po 99 zl) nastepne spotkanie
              > forumowiczow
              > > > zorganizowac w jakims Pubie w Londynie??? ;)
              > > > L.
              > > >
              > > A może w pubie w Dublinie przy Guinness'ie ?
              >
              > Problem w tym, ze GetJet bedzie obslugiwal poczatkowo
              > tylko polaczenia z Berlinem, Paryzem i Londynem. Wiec
              > Irlandia jest poza zasiegiem.
              > A z tych trzech to sam chyba wiesz gdzie jest najlepsze
              > piwo. ;)
              > L.
              >

czyli spotykamy sie w Berlinie... :D
    • Gość: kapral160 Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: 213.87.21.* 18.08.03, 20:32
      Lotnisko w Pyrzowicach to wielki skarb. Prawdopodobietwo wypadku wg statystyk
      jest najmniejsze w porownaniu do innych srodkow transportu.

Jedyne czego mozna sobie zyczyc dodatkowo to lot do W-wy ok godz. 12.00, bo
      lot o 6.00 to niekiedy naprawde zbyt wczesnie...

Generalnie jest OK!!!
      • drcarlos Re: PYRZOWICE w powietrzu 18.08.03, 20:45
        Gość portalu: kapral160 napisał(a):

> Lotnisko w Pyrzowicach to wielki skarb. Prawdopodobietwo wypadku wg statystyk
        > jest najmniejsze w porownaniu do innych srodkow transportu.
        >
        > Jedyne czego mozna sobie zyczyc dodatkowo to lot do W-wy ok godz. 12.00, bo
        > lot o 6.00 to niekiedy naprawde zbyt wczesnie...
        >
        > Generalnie jest OK!!!

prawdopodobienstwo tak, ale jak juz sie wydazy to straty osenia sie w setkach
        ofiar, a jak spadnie na blokowiska to nawet w tysiacach... :0
        • Gość: MarX Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: *.dozamel.ssk.pl 19.08.03, 12:04
          drcarlos napisał:
          ...
          > prawdopodobienstwo tak, ale jak juz sie wydazy to
          straty osenia sie w setkach
          > ofiar, a jak spadnie na blokowiska to nawet w
          tysiacach... :0
          Co nie zmienia faktu, że bardziej prawdopodobne jest
          zejście mieszkańca takiego blokowiska na skutek wypadku
          samochodowego niż upadku samolotu. Po prostu: 100 ofiar
          katastrofy na raz lepiej pasuje na czołówkę niż 100
          wypadków z jedną ofiarą...
      • loggic Re: PYRZOWICE w powietrzu 19.08.03, 08:21
        Gość portalu: kapral160 napisał(a):

> Lotnisko w Pyrzowicach to wielki skarb.

Owszem, bo z TG mamy tam szybki i dobry dojazd.

> Prawdopodobietwo wypadku wg statystyk
        > jest najmniejsze w porownaniu do innych srodkow
        transportu.

Prawda!

> Jedyne czego mozna sobie zyczyc dodatkowo to lot do
        W-wy ok godz. 12.00, bo
        > lot o 6.00 to niekiedy naprawde zbyt wczesnie...

nie jedyne! nie jedyne!
        Ja bym wolal wczesny, poranny lot do Frankfurtu.

> Generalnie jest OK!!!

Ale mogloby byc lepiej. Ponadto uwazam, ze lotnisko na
        Gornym Slasku powinno znajdowac sie w okolicach Gliwic.
        L.
        • Gość: adaś Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: 195.136.60.* 20.08.03, 14:39

nasze lotnisko jest fajne, takie małe, wręcz rodzinne. I jak się spóźniłem na
          samolot to specjalnie dla mnie go zatrzymali! Miło z ich strony. A jeśli chodzi
          o GetJet to taktaktaktaktaktaktaktaktak!!!!! Nawet jeśli z opłatami
          lotniskowymi do Lądka ma kosztować 200PLN to jadę pierwszy.
          • Gość: Ka Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.08.03, 19:55
            Gość portalu: adaś napisał(a):

>
            > A jeśli chodzi
            >
            > o GetJet to taktaktaktaktaktaktaktaktak!!!!! Nawet jeśli z opłatami
            > lotniskowymi do Lądka ma kosztować 200PLN to jadę pierwszy.

Podpisuję się obiema rękami i nogami!!!!!
            • drcarlos Re: PYRZOWICE w powietrzu 24.08.03, 20:23
              Gość portalu: Ka napisał(a):

> Gość portalu: adaś napisał(a):
              >
              > >
              > > A jeśli chodzi
              > >
              > > o GetJet to taktaktaktaktaktaktaktaktak!!!!! Nawet jeśli z opłatami
              > > lotniskowymi do Lądka ma kosztować 200PLN to jadę pierwszy.
              >
              > Podpisuję się obiema rękami i nogami!!!!!

tez bym sie podpisal ale nie umie pisac nogami ;) ale sprobuje ustami :D
          • Gość: Forman Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: proxy / 192.168.3.* 24.08.03, 21:35
            Nie bardzo rozumiem do jakiego Lądka za 200 PLN --do Zdroju ? ? Przecież tam
            nie ma lotniska ?
            • dr_scott Re: PYRZOWICE w powietrzu 24.08.03, 21:43

> Nie bardzo rozumiem do jakiego Lądka za 200 PLN --do Zdroju ? ? Przecież tam
              > nie ma lotniska ?

flachachacha!!
        • Gość: MarX Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: *.pl / 81.210.122.* 24.09.03, 23:56
          loggic napisał:
          > Ja bym wolal wczesny, poranny lot do Frankfurtu.

Właśnie przeglądałem rozkład lotów na www.lufthansa.pl - wynika z niego, że w
          zimowym rozkładzie do Frankfurtu można będzie lecieć bezpośrednio 3 razy
          dziennie (w nawaiasach przylot do FRA): 7:00 (8:45), 12:55 (14:40), 19:00 (20:45).
          Natomiast z Frankfurtu do Katowic: 10:25 (11:55), 17:05 (18:35), 21:30 (23:00).
          Pzdr,
    • forman5 Re: PYŻOWICE w powietrzu 15.09.03, 09:01

www1.gazeta.pl/katowice/1,35019,1671630.html
    • forman5 Re: PYRZOWICE w powietrzu 01.12.03, 15:39
      W radio Katowice dziś obiło mi się o uszy ,że to lotnisko jako pierwsze w
      kraju dostało certyfikat międzynarodowy.
      Czy ktoś wie więcej o tej sprawie i jakie korzyści z tym się wiążą dla tego
      portu lotniczego ?
      • loggic Re: PYRZOWICE w powietrzu 01.12.03, 15:50
        Prosze:

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1803985.html

L.
        • Gość: jackowlew Re: PYRZOWICE w powietrzu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 07.12.03, 13:56
          Cała dyskusja była o Pyżowicach a pod Warszwą spadło.
          • drcarlos Re: PYRZOWICE w powietrzu 10.12.03, 22:35
            hehe ale nie trafiło! ;)
    • forman5 Re: PYŻOWICE na drodze ! 24.02.04, 08:08

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,1923040.html

Przecież na tym szlaku złodzieje część szyn rozkręcili.

A zdarzało się że policja łapała na ten znak.Po tragedi w Rzezawie lubelscy
      policjanci przeprowadzili akcję na przejazdach (czynnych ! !).Wyniki nie
      napawają optymizmem.
      Może przypadek powyższy posłuży do takiej akcji ?

• dr_scott Re: PYŻOWICE w powietrzu 24.02.04, 08:21
      ostatnio mialem okazje skorzystac z portu w pyrzowicach.
      troche mały, ale fajny :)
      • loggic Re: PYŻOWICE w powietrzu 24.02.04, 14:40
        Ja będę nabijał licznik u konkurencji czyli w Stolicy.
        W marcu jede na lotnisko do Wrocławia. A przy okazji we Wrocku mają świetnie
        rozwiązany system opłat za parkowanie. Za to dojazd oznaczony FATALNIE!!!
        L.
        • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 24.02.04, 21:10
          u nas bys troche popisal, bo malo sie ostatnio dzieje na forum....
    • forman5 Re: Alarm w PYRZOWICACH 23.04.04, 21:50
      Podobno wczoraj podróżny zapomniał bagazu który betrosko sobie stał i całe
      sł€żby postawił na nogi.
      Gostek leciał do Londynu i drogą radiową go odszukali ?
      • loggic Re: Alarm w PYRZOWICACH 23.04.04, 22:05
        Słyszałem o tym.
        Niezłe jaja. Ale dobrze że zareagowali :)
        L.
    • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 10.05.04, 11:14
      ostatnio zauważyłem dość tak nasilenie lotów....
      port sie rozwija...
      • drcarlos Re: PYŻOWICE w powietrzu 25.05.04, 22:11
        drcarlos napisał:

> ostatnio zauważyłem dość tak nasilenie lotów....
        > port sie rozwija...

coraz więcej przewoźników kożysta z Pyrzowic... konkurencja i połączenia ze
        swiatem... ale tez zwiększone ryzyko...
    • drcarlos PYRZOWICE w powietrzu 25.05.04, 09:37
      podczas robót ziemnych na terenie portu lotniczego znaleziono nie wybuchy
      z 2 wojny swiatowej!! zaniedługo wydobywaniem tych pocisków będą zajmowały sie
      wyrafinowane grupy przestępcze zamiast wojsko!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka