malflu 29.11.06, 19:26 Dziewczyny byłam w Ultramedice i dostali 400 bezpłatnych badań stawów biodrowych do wykorzystania do końca roku. Ta nasza służba zdrowia walnięta jest ale może któraś z Was skorzysta! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silwer81 Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 29.11.06, 22:14 Dzięki za cynk!Wiesz może, czy dotyczy to również dzieci, które ukończyły już 1- szy rok życia? Odpowiedz Link Zgłoś
ladydaisy dzięki za danie cynku :-) 30.11.06, 09:37 umówiłam się (kontrola) na 6 grudnia :-) mam nadzieję że do tego czasu punkty im sie nie skończą :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
malflu Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 30.11.06, 21:23 Proponuję zadzwonić i się dowiedzieć .Napewno trzeba mieć skierowanie od rodzinnego ale punktów im nie braknie...choć w przyszłym roku obcieli 30% i o tyle mniej darmowych USG zrobią :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 01.12.06, 16:43 Dzięki Twojej informacji mnie też udało się dziś umówić na badanie w przyszłym tygodniu. Dzięki! Byłam pewna, że znów będę musiała iść prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
icca Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 04.12.06, 08:33 Dzięki malflu!!! Właśnie jesteśmy na etapie rejestrowania się na pierwsze!!! Już tam dzwonię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
icca Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 04.12.06, 09:29 umówiłam się na 27.12. Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaoli27 Re: do Icca 04.12.06, 11:33 dzwoniłam, chciała mnie zapisać na 27.12 ale potem powiedziała, że jednak 27 nie będzie chirurgów czy coś takiego więc inny termin mam wybrać, nawet po Nowym Roku Odpowiedz Link Zgłoś
icca Re: do Icca 04.12.06, 16:12 o! To zadzwonię jeszcze raz i zapytam czy to aktualne - dzięki za cynk :-) Odpowiedz Link Zgłoś
icca Re: do Icca 04.12.06, 16:18 ok, zadzwoniłam i już wszystko wiem - 27 nie będzie dr Janik, a ja jestem do dr Bieńkowskiego zarejestrowana - a przynajmniej Brunik, także dla nas ten 27 jest aktualny :-))) Mam nadzieję, że ten Bieńkowski to nie jest jakiś patałach... Odpowiedz Link Zgłoś
malflu Re: do Icca 04.12.06, 17:35 Icca a może do pani dr Bień jesteś umówiona? Bo to wyjątkowo sympatyczna i rzeczowa specjalistka .... Odpowiedz Link Zgłoś
icca Re: do Icca 05.12.06, 09:23 może... ;-))) Wiesz, ja w ogole tam nie znam lekarzy i zdałam się na tą babeczkę z rejestracji :-))) A abstrahując troszkę do tematu - chusta super się sprawdza!!! Nie wyobrażam sobie bez niej życia i mój Wiktor też. Jeszcze raz dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madida w Euromedice też dostali 04.12.06, 21:13 darmowe punkciki na USG bioderek:DDD.I szybkie terminy -ja dziś zarejestrowałam się na środę. Odpowiedz Link Zgłoś
dsz27 Re: w Euromedice też dostali 05.12.06, 08:59 Dziewczyny jaki macie do nich numer tel....ja mam 033-816-5260 i ciągle słysze, ze linia abonencka zajęta. Może mam zły numer albo faktycznie jest ciągle zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
ewal-m Re: w Euromedice też dostali 05.12.06, 17:13 tam to nigdy nie mozna się dodzwonić, przynajmniej z mojego doświadczenia tak wynika, moja metoda to dzwonienie do położnej na komórke co podała i ona mnie rejestrowała jak Filip był chory a z bioderkami to dziś się zarejestrowałam a jutro idziemy Odpowiedz Link Zgłoś
lechickachata Euromedica 09.12.06, 23:03 Zabrałam papiery w Euromediki - raz, że przeprowadzka, a dwa, że właśnie nie można się dodzwonić (szczególnie od wtedy jak zmienili na centralkę). Jak poszłam osobiście zarejestrować Misia to akurat w ten dzień nie dało się umówić na szczepienie, bo tej pani nie ma, a jak była, a ja się cudem dodzwoniłam to tak naprawdę jej nie było, bo wyszła do apteki, a jak już była i przyszłyśmy na umówione szczepienie to 15 minut szukała naszej karty szczepień (ma to jakoś poukładane, ale do końca sama nie wie jak; na pewno nie alfabetycznie, więc trwało godzinami). Gdy się tam 1,5 roku temu zapisywałyśmy to był luksus, spokój i w ogóle w porzo. Teraz poszła fama, że dobrzy lekarze, różni specjaliści, całe B-B tam wali i sobie nie radzą. A najlepsze jest to, że ilekroć tam przychodzę to prawie nikogo, telefony milczą, ciekawe... Kicha i tyle. Gosia Michasia Fotki Odpowiedz Link Zgłoś
talinka76 Re: Euromedica 10.12.06, 22:41 to prawda! malo tego trzeba uwazac kto teraz bada dzieci. ja mialam trzymac dziecko w majteczkach "frejkach" przez 3 tygodnie bo ponoc moja mala miala problemy z jedna nozka. Olalam to. Potem poszlam prywatnie do Centrum pediatrycznego do pana Kaczmarczyka. Powiedzial ze bardzo dobrze bo tam nic nie ma i szkoda bylo by dziecko meczyc. A z dzwonieniem jest syf. czy ktos ma jakies sprawdzone miejsce by nmozna sie przepisac. A specjalistow to wielu tam nie ma - nie przesadzajmy Odpowiedz Link Zgłoś
mathka Ogromne dzięki za info!!! 07.12.06, 10:54 Udało nam się (dzisiaj!!!) zarejestrować na 13 grudnia w Ultramedice :D Jak dzwoniłam zaraz na początku listopada, to załapałam się dopiero na 10 stycznia w Szpitalu Pediatrycznym :] A tak na marginesie - z tego co poczytałam wynika, że pierwsze USG w 6 tygodniu. W wojewódzkim, w salach poporodowych wiszą rozpiski, z których wynika, że oni takie USG robią w kilka dni po urodzeniu dziecka. W rzeczywistości w szpitalu nic takiego nie robią, a pediatra mi powiedziała, że właściwie pierwsze USG dopiero koło 3 miesiąca... No to kto robi ze mnie wariata? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga299 Re: Ogromne dzięki za info!!! 07.12.06, 11:07 ja rodzilam miesiac temu i moja mala ma zrobione usg bioderek w wojewodzkim zaraz po urodzeniu, a za tydzien idziemy na kolejne do przychodni, wiec wydaje mi sie, ze dzieci rodzace sie w wojewodzkim maja robione usg, a wynik jest w ksiazeczce zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
mathka Przejrzałam na wszelki wypadek całą 09.12.06, 13:16 książeczkę, ale niestety ;) W szpitalu pytałam pediatrę o to badanie, ale stwierdził, że nie robią tego u nich :] No cóż ;) Peszek ;) W sumie nie chce mi się już tego komentować ;) Pewne rzeczy w wojewódzkim pozytywnie mnie zaskoczyły (bardzo dużo ciepłych słów mogę powiedzieć o patologii ciąży), inne, w porównaniu z pierwszym porodem, wypadły trochę gorzej (i tych właśnie nie chce mi się już wspominać ;)) Najważniejsze, że moja druga, wspaniała córeczka jest już ze mną :D A USG bioderek będzie tylko "formalnością" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 wszystko zależy od tego czy lekarz jest wolny 09.12.06, 16:30 i może zrobić to badanie zaraz po urodzeniu (ja sie nie załapałam bo wtedy był na urlopie, poza tym straszne strajki były). Pierwsze usg powinno być miedzy 6 a 8 tygodniem, następne około 3 miesiąca i powtórka około 6 m-ca. Jeśli wszystko jest ok to na tym koniec, a jeśli nie to wg indywidualnego harmonogramu. Moim dziewczynom trochę sie przesunął termin badania z 3 m-ca i trafiłyśmy na usg już pod koniec 4 miesiaca, jedyny pozytywny efekt że juz sie nie musimy badać, bo panewki stawowe ukształtowane i wszystko w porządku :) Odpowiedz Link Zgłoś