Dodaj do ulubionych

Darmowe USG bioder Bielsko Biała

29.11.06, 19:26
Dziewczyny byłam w Ultramedice i dostali 400 bezpłatnych badań stawów
biodrowych do wykorzystania do końca roku. Ta nasza służba zdrowia walnięta
jest ale może któraś z Was skorzysta!
Obserwuj wątek
    • silwer81 Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 29.11.06, 22:14
      Dzięki za cynk!Wiesz może, czy dotyczy to również dzieci, które ukończyły już 1-
      szy rok życia?
    • ladydaisy dzięki za danie cynku :-) 30.11.06, 09:37
      umówiłam się (kontrola) na 6 grudnia :-) mam nadzieję że do tego czasu punkty
      im sie nie skończą :-))))
    • malflu Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 30.11.06, 21:23
      Proponuję zadzwonić i się dowiedzieć .Napewno trzeba mieć skierowanie od
      rodzinnego ale punktów im nie braknie...choć w przyszłym roku obcieli 30% i o
      tyle mniej darmowych USG zrobią :-(((
      • mpd3 Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 01.12.06, 16:43
        Dzięki Twojej informacji mnie też udało się dziś umówić na badanie w przyszłym
        tygodniu. Dzięki! Byłam pewna, że znów będę musiała iść prywatnie.
    • icca Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 04.12.06, 08:33
      Dzięki malflu!!! Właśnie jesteśmy na etapie rejestrowania się na pierwsze!!!
      Już tam dzwonię!!!
      • icca Re: Darmowe USG bioder Bielsko Biała 04.12.06, 09:29
        umówiłam się na 27.12. Dzięki!!!
        • kaoli27 Re: do Icca 04.12.06, 11:33
          dzwoniłam, chciała mnie zapisać na 27.12 ale potem powiedziała,
          że jednak 27 nie będzie chirurgów czy coś takiego
          więc inny termin mam wybrać, nawet po Nowym Roku
          • icca Re: do Icca 04.12.06, 16:12
            o! To zadzwonię jeszcze raz i zapytam czy to aktualne - dzięki za cynk :-)
          • icca Re: do Icca 04.12.06, 16:18
            ok, zadzwoniłam i już wszystko wiem - 27 nie będzie dr Janik, a ja jestem do dr
            Bieńkowskiego zarejestrowana - a przynajmniej Brunik, także dla nas ten 27 jest
            aktualny :-)))
            Mam nadzieję, że ten Bieńkowski to nie jest jakiś patałach...
            • malflu Re: do Icca 04.12.06, 17:35
              Icca a może do pani dr Bień jesteś umówiona? Bo to wyjątkowo sympatyczna i
              rzeczowa specjalistka ....
              • icca Re: do Icca 05.12.06, 09:23
                może... ;-))) Wiesz, ja w ogole tam nie znam lekarzy i zdałam się na tą
                babeczkę z rejestracji :-)))
                A abstrahując troszkę do tematu - chusta super się sprawdza!!! Nie wyobrażam
                sobie bez niej życia i mój Wiktor też. Jeszcze raz dzięki!!!
    • madida w Euromedice też dostali 04.12.06, 21:13
      darmowe punkciki na USG bioderek:DDD.I szybkie terminy -ja dziś zarejestrowałam
      się na środę.
      • dsz27 Re: w Euromedice też dostali 05.12.06, 08:59
        Dziewczyny jaki macie do nich numer tel....ja mam 033-816-5260 i ciągle słysze,
        ze linia abonencka zajęta. Może mam zły numer albo faktycznie jest ciągle zajęty.
        • ewal-m Re: w Euromedice też dostali 05.12.06, 17:13
          tam to nigdy nie mozna się dodzwonić, przynajmniej z mojego doświadczenia tak
          wynika,
          moja metoda to dzwonienie do położnej na komórke co podała i ona mnie
          rejestrowała jak Filip był chory
          a z bioderkami to dziś się zarejestrowałam a jutro idziemy
        • madida Re: w Euromedice też dostali 07.12.06, 21:45
          EUROMEDICA: 814-81-81
          • lechickachata Euromedica 09.12.06, 23:03
            Zabrałam papiery w Euromediki - raz, że przeprowadzka, a dwa, że właśnie nie
            można się dodzwonić (szczególnie od wtedy jak zmienili na centralkę). Jak
            poszłam osobiście zarejestrować Misia to akurat w ten dzień nie dało się umówić
            na szczepienie, bo tej pani nie ma, a jak była, a ja się cudem dodzwoniłam to
            tak naprawdę jej nie było, bo wyszła do apteki, a jak już była i przyszłyśmy na
            umówione szczepienie to 15 minut szukała naszej karty szczepień (ma to jakoś
            poukładane, ale do końca sama nie wie jak; na pewno nie alfabetycznie, więc
            trwało godzinami). Gdy się tam 1,5 roku temu zapisywałyśmy to był luksus, spokój
            i w ogóle w porzo. Teraz poszła fama, że dobrzy lekarze, różni specjaliści, całe
            B-B tam wali i sobie nie radzą. A najlepsze jest to, że ilekroć tam przychodzę
            to prawie nikogo, telefony milczą, ciekawe... Kicha i tyle.

Gosia
            Michasia
            Fotki
            • talinka76 Re: Euromedica 10.12.06, 22:41
              to prawda! malo tego trzeba uwazac kto teraz bada dzieci. ja mialam trzymac
              dziecko w majteczkach "frejkach" przez 3 tygodnie bo ponoc moja mala miala
              problemy z jedna nozka. Olalam to. Potem poszlam prywatnie do Centrum
              pediatrycznego do pana Kaczmarczyka. Powiedzial ze bardzo dobrze bo tam nic nie
              ma i szkoda bylo by dziecko meczyc. A z dzwonieniem jest syf. czy ktos ma
              jakies sprawdzone miejsce by nmozna sie przepisac. A specjalistow to wielu tam
              nie ma - nie przesadzajmy
    • mathka Ogromne dzięki za info!!! 07.12.06, 10:54
      Udało nam się (dzisiaj!!!) zarejestrować na 13 grudnia w Ultramedice :D
      Jak dzwoniłam zaraz na początku listopada, to załapałam się dopiero na 10
      stycznia w Szpitalu Pediatrycznym :]

A tak na marginesie - z tego co poczytałam wynika, że pierwsze USG w 6 tygodniu.
      W wojewódzkim, w salach poporodowych wiszą rozpiski, z których wynika, że oni
      takie USG robią w kilka dni po urodzeniu dziecka.
      W rzeczywistości w szpitalu nic takiego nie robią, a pediatra mi powiedziała, że
      właściwie pierwsze USG dopiero koło 3 miesiąca...
      No to kto robi ze mnie wariata?
      • kinga299 Re: Ogromne dzięki za info!!! 07.12.06, 11:07
        ja rodzilam miesiac temu i moja mala ma zrobione usg bioderek w wojewodzkim
        zaraz po urodzeniu, a za tydzien idziemy na kolejne do przychodni, wiec wydaje
        mi sie, ze dzieci rodzace sie w wojewodzkim maja robione usg, a wynik jest w
        ksiazeczce zdrowia.
        • mathka Przejrzałam na wszelki wypadek całą 09.12.06, 13:16
          książeczkę, ale niestety ;)
          W szpitalu pytałam pediatrę o to badanie, ale stwierdził, że nie robią tego
          u nich :]
          No cóż ;) Peszek ;)
          W sumie nie chce mi się już tego komentować ;) Pewne rzeczy w wojewódzkim
          pozytywnie mnie zaskoczyły (bardzo dużo ciepłych słów mogę powiedzieć
          o patologii ciąży), inne, w porównaniu z pierwszym porodem, wypadły trochę gorzej
          (i tych właśnie nie chce mi się już wspominać ;))
          Najważniejsze, że moja druga, wspaniała córeczka jest już ze mną :D
          A USG bioderek będzie tylko "formalnością" ;)
          • ciri_77 wszystko zależy od tego czy lekarz jest wolny 09.12.06, 16:30
            i może zrobić to badanie zaraz po urodzeniu (ja sie nie załapałam bo wtedy był
            na urlopie, poza tym straszne strajki były). Pierwsze usg powinno być miedzy 6 a
            8 tygodniem, następne około 3 miesiąca i powtórka około 6 m-ca. Jeśli wszystko
            jest ok to na tym koniec, a jeśli nie to wg indywidualnego harmonogramu. Moim
            dziewczynom trochę sie przesunął termin badania z 3 m-ca i trafiłyśmy na usg już
            pod koniec 4 miesiaca, jedyny pozytywny efekt że juz sie nie musimy badać, bo
            panewki stawowe ukształtowane i wszystko w porządku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka