agrava16 17.05.07, 22:02 Witajcie! Czy któraś z Was chodzi do ginekologa dr Szymala. Mam poważny problem z tym lekarzem i niemiłe doświadczenia. Porsze o opinie, najlepiej na maila. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rogusia2 Re: Ginekolog na Kustronia 17.05.07, 22:43 Ja chodzę na kustronia do Stoleckiego. Słyszałam wiele NEGATYWNYCH opinii o Szymali - przede wszystkim naciąga na leczenie schorzeń, których nie ma, poza tym reklamuje się jako lek. od leczenia niepłodności a nie ma o tym bladego pojęcia. Wiem, ze nawet Stolecki jest z nim w konflikcie. Osobiście do mojego lekarza mam duże zaufanie i bardzo dobre zdanie na jego temat. Mogę ci go polecić jako alternatywę. Jednak prawdą jest, ze lubi kasę. A ja nawet z nim negocjowałam stawki /zabieg laserem/. I dostałam upust ale jest wieloletnią pacjentką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agrava16 Re: Ginekolog na Kustronia 19.05.07, 17:08 Tak, dokładnie, naciąga, i to bardzo. 3 lata temu miałam u niego usunięcie nadżerki, za ktory to zabieg zapłaciłam w sumie 500-600zł. Zdecydowałam się na laser wierząć, że to super metoda, u dobrego lekarza z super sprzętem medycznym. Dał mi 5-letnią gwarancję, że nadżerka się nie odnowi. Byłam uspokojona,zadowolona. Międzyczasie urodziłam dziecko i podczas wizyty kontrolnej u dr Szymali dowiedziałam się,że znowu mam nadżerkę, bardzo dużą i,że natychmiast trzeba ją usunąć.Wyparł się,ze nie dawał mi żadnej gwarancji Czuję się oszukana. 500 zł to nie sa małe pieniądze. Wydawalo mi się, że wreszcie znalazłam dobrego lekarza. Zastanawiam sie jak to jest,że zawsze w tej przychodni jest tyle pacjentek..... Odpowiedz Link Zgłoś
putka2 Re: Ginekolog na Kustronia 20.05.07, 16:53 Rzeczywiście pacjentek jest tam zawsze tyle że nie ma gdzie usiąść a nawet stanąć, a do tego okropny zaduch. Myślę że większośc chodzi do stoleckiego, a do szymali jak zauważyłam (nie obrażając nikogo)chodzą dziewczyny i kobiety czasami matka+ córka nazwałabym bardzo "wypindżone" i patrzące na innych z góry słyszałam od znajomych że chodzą po to aby go ( jest powiedzmy przystojny ) poprostu zabaczyć na kontrolę profilaktyczną lub po pigułki. Ale to jest moje zdanie chociaż z tego co piszecie to raczej mam rację.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
u_brzoska Re: Ginekolog na Kustronia 17.05.07, 22:56 Chodzilam dwa lata temu. Bardzo niemile doswiadczenia, zlekcewazyl pewne objawy w ciazy doprowadzajac do przedwczesnego porodu. Napisz na priv co u sie dzialo u Ciebie. Odpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulichaa Re: Ginekolog na Kustronia 18.05.07, 10:45 Trzy lata temu leczylam sie u niego, NIEKOMPETENTNY, BEZNADZIEJNY lekarz, próbował naciągnąć mnie na 1000 zł "usuwanie" torbieli, ktorych jak sie okazało wcale nie było (konsultowałam to z dwoma innymi lekarzami) a rzekomą wielką torbiel, którą straszył mnie, ze nieleczona może doprowadzić, do niepłodności, okazała się wczesna ciąża!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Każdy kto o niego pyta, stanowczo mówię NIE, NIE polecam, a wręcz odradzam. Chociaz nie powiem, w szpitalu po poronieniu, przychodził do mnie w nocy, pytał jak się czuje, pocieszał, ale chyba tylko po to bym później do kontroli przyszła właśnie do niego, jak znajdę trochę czasu to napiszę w konkretach co się jeszcze u niego działo, a swoją droga może warto opisywać takie przypadki na forum "publicznym", choćby dlatego by ustrzec inne osoby, kobiety przed tego typu lekarzami, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamila041 Re: Ginekolog na Kustronia 18.05.07, 11:36 No a ja chciałam się do niego wybrać, bo czytałam że ma kolposkop, ale po tym co tu piszecie to zrezygnuję. Myślałam też o Stoleckim. Ile trwa wizyta u niego? Bo chodzę do lekarza z białej listy, ale mam do niego zastrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewal-m Re: Ginekolog na Kustronia 22.05.07, 13:05 A czy był ktoś z was w tej nowej przychodni Stoleckiego w Cygańskim? Tam podobno tylko prywatnie przyjmuje. Na Kustronia są okropne kolejki ale raczej z tego co zaobserwowałam siedząc tam godzinami ;-)to nie do Szymali ale do Stoleckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ladydaisy1 Re: Ginekolog na Kustronia 22.05.07, 16:24 Witaj. Byłam w tej nowej przychodni parę dni temu i wizytę miałam z kolkospkopią usg i tak dalej całość wyszła 100 więc nie tak źle prawda. Wreszcie się też dobrze czuje. Przychodnia fajna wiadomo wszystko nowe. Ja polecam bo lekarz mi zrobił wszytsko a wyszłam spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
e-dziunia ewal-m 23.05.07, 09:53 ja tam byłam. w supramedzie. przyjmuje prywatnie. całość schludna i dobrze wyposażona. oprócz gabinetu i usg jest też ktg. wizyta podstawowa 50zł. robi dobre wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ladydaisy1 Re: Ginekolog na Kustronia 22.05.07, 16:21 Z dr Szymalą jest masa problemów. Ja chodze do Stoleckiego po dłuższej przerwie. Jestem w tej chwili w 21 tygodniu ciąży zmieniałam do tej pory czterech lekarzy, ale tylko Stolecki mi pomógł. Wreszcie mogę się poruszać, już nic mnie nie boli. Pytałyście o nową poradnie Supra med to prawda że przyjmuje tam tylko prywatnie ale warto isc. Wizyta z kolkoskopią usg receptami, zdjęciami i świadomoscia, że wychodzisz spokojna. Bo lekarza poświęcił Ci czas tak poprostu, jest warta polecenia. Pamiętajmy,że lekarz pobiera pieniądze za wizytę na fundusz. Według mnie warto tam iść Usg też ma bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
putka2 Re: Ginekolog na Kustronia 22.05.07, 18:20 Ostatnio byłam na wizycie kontrolnej u stoleckiego na kustronia i bez problemu mnie zbadał i zrobił usg. Rozmawialiśmy ok 20 minut, chociaż na korytarzu czekało jak zwykle dużo pacjentek. Odpowiedz Link Zgłoś
lumja co to kolkoskopia?????? 23.05.07, 08:39 pierwsze slysze o takim badaniu? co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
e-dziunia Re: co to kolkoskopia?????? 23.05.07, 09:50 kolkoskopia to pobieranie wycinka, w tym wypadku pewnie z szyjki macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-dziunia Re: co to kolkoskopia?????? 23.05.07, 09:57 znalazłam stronę na temat tego badania. Jednak sama też byłam w błędzie :) www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/kolpo.html Odpowiedz Link Zgłoś
ladydaisy1 Re: co to kolkoskopia?????? 24.05.07, 10:05 To badanie szyjki macicy w kierunku zmian, ubytków itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sysia.1 Re: Ginekolog na Kustronia 18.08.07, 11:25 nie zgadzam się z Waszymi opiniami na temat dr. Szymali. Leczę się już u niego 7 lat miałam ogromne prolemy z zajściem w ciąże, ale on sobie poradził. W tym czasie urodziłam dwójkę zdrowych dzieci ( w wojewódzkim w BB) i do tej pory mnie leczy. Nie jest żadnym naciągaczem, też laserowo miałam usuwana nadżerkę 6 lat temu i nic.... od tamtej pory mam spokój. Dodam że jestem z Dąbrowy Górniczej i jeżdzę do Bielska do dobrego, kompetentnego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś