browiec1 21.05.10, 23:00 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7919602,Minuta_przed_katastrofa_Tu_154__w_kabinie_pojawia.html tak jakby wszystko staje sie jasne.Ale ilez to nowych teorii powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aardwolf jak dla mnie to jest chore 22.05.10, 12:08 Jakie ma znaczenie że ktoś wszedł do kabiny pilotów. Pilot ponosi 100% odpowiedzialności i koniec kwestii, a tu będą robić badania psychologów. Jak rozwalisz 5 osób na przejściu bo teściowa zrzędzi nad uchem to teściowa będzie skazana a nie Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Masz rację, ale nie w Polsce 22.05.10, 13:50 W cywilizowanym kraju pasażerowie siedzą cicho i niezależnie, czy leci minister, czy prezydent nikomu do łba nie wpadnie, żeby coś na pilocie wymuszać, sugerować itp. W Polsce jednak wszyscy wiedzą lepiej, władza jest ponad przepisy i regulaminy. Efekt jest jaki jest. Okazało się np. że wszystkie komórki było włączone, mimo że to zakazane. Ale co tam zakazy? W Polsce? Zakaz? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Masz rację, ale nie w Polsce 22.05.10, 14:10 i tak wina ruskich i rzadu mamy najlepszych pilotów na swiecie wypadek Millera , bład pilota casa bład pilota, teraz tez bład pilota Lech KACZYNSKI twierdził ze oficer powinien byc mniej lekliwy wiec takiego dostał Klich przynajmniej chciał zdymisjonowac Błasika za katastrofe Casy ale prezydent sie nie zgodził wiec dowódca sił powietrznych to był człowiek prezydenta wiec jego obecnosc w kabinie jest zrozumiała prezydent nie chciał sie spoznic Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 22.05.10, 14:19 rzewuski1 napisał: > wiec dowódca sił powietrznych to był człowiek prezydenta > wiec jego obecnosc w kabinie jest zrozumiała > prezydent nie chciał sie spoznic >.. tylko duren może stawić teze ze prezydent chciał sie zabic wraz z małzonką że pilot wolał zginąc i zabić tyle osób niż być obsztorcowany- jeśli w ogóle Robienie z pilota idioty - i to robią trepy ? trep trepa trepem pogania A co robił Dowódca? CFo robiły służby ? czy piloci wiedzieli jak trudne sa warunki? czy wiedzieli że Ił-76 nie dał rady wylądowac tuż przed nimi a pilotował wysoko wyszkolony pilot rosyjski znajacy to lotnisko ? Czy Rosjanie poinformowali Polaków( kogo trzeba) o tym ze Ił nie dał rady podejśc ? Co robiły spaślaki generały ze swymi służbami ? zabawiali się opowiadaniem dykteryjek ? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 22.05.10, 14:32 Załoga jaka poinformowała pilotów o tym jak paskudne są warunki. Wieża zrobila to samo. Piloci tuż przed katastroa sami się przekonali że widoczności praktycznie nie ma. ==================== A MIMO TO PODJELI PRÓBE LĄDOWANIA.... Pewnie Tusk im kazał. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 22.05.10, 15:07 Tylko dureń Niegracz może stawiać tezę ,że dowódca lotnictwa wchodzi do kabiny pilotów by ich cukierkami częstować! Durnia Niegracza ,który w wojsku nie był i podległości służbowych nie Zna nie obowiązuje też logiczne wytłumaczenie bo logika to dla Niego obce słowo - z jego pokręconą logiką brak podstaw do dyskusji! - Ano Tumanie trepy pierdoły sobie opowiadają na pokładzie prezydenckiego samolotu i ustalają kolejkę do sracza - jedynie pewnie śp.gen Kwiatkowski. się w duchu zastanawiał "Co ja tu do kur..y nędzy robię?"! - Skoro do Tumana Niegracza nie docierają informacje ,że załoga Jak-40 ,która wylądowała wcześniej łączyła się radiowo kilkakrotnie z pilotami Tu-154 i informowała o pogarszającej się pogodzie to znaczy ,że do Tumana Niegracza nic i nigdy nie dotrze byle by dokonać kolejnego głupkowatego wpisu na forum! - Nie tylko Rosjanie ale i służby lotniskowe CAŁEGO ŚWIATA nie tylko nie mają obowiązku ale też mają całkowity zakaz informowaniu pilotów lądującego samolotu o pierdołach nieistotnych dla danego lotu a cała komunikacja odbywa się tylko w związku z danym lotem! Gdyby kontrolerzy informowali o czymś takim pilotów to niechybnie wylecieli by z roboty za spowodowanie odwrócenia uwagi pilota NIEISTOTNYMI informacjami! - Spaślaki generały z jednym wyjątkiem (gen.Kwiatkowski) siedziały w prezydenckim samolocie Tumanie! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 22.05.10, 15:46 Nie jest wazne ze do kaby pilotow ustawialy sie kolejki,ze prawdopodobnie nawigator nawalil bo spanikowal,ze jak mowia NASI piloci zalogi Tu symulator widzialy tylko w necie a szkolenie przypominalo parodie,ze Lech Kaczynski raczej nie chcial sie spieszyc na tamten swiat ale na pewno sie spieszyl-bo nie mozna bylo dupy ruszyc wczesniej.To wszystko i wiele innych spraw nie jest wazne,lacznie z tym ze jednak Rosjanie podali dobre wartosci do ladowania,ze NASI znaja zapisy czarnych skrzynek.WAZNE bedzie teraz to gdzie jest jakis durny telefon satelitarny(wiadomo-rozmowa z Bratem wagi panstwowej),a i tak zeby sam Lech powstal z grobu i powiedzial jak bylo "spiskowcy" powiedza jak Rydzol-to rzad i inne ciemne(Obama?)sily,bo komus "zabicie" tylu waznych ludzi musio byc na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 22.05.10, 17:21 Generałowie, którzy siedzieli w samolocie i zginęli pod Smoleńskiem ( z wyjątkiem mojego Kolegi Bronka Kwiatkowskiego), to generałowie prezydenta. Jemu zawdzięczali gwiazdki wtedy, kiedy kaprys Pana prezydenta innych kandydatów na generałów gwiazdek pozbawiał. Gen. Błasik miał "wylecieć" po sprawie Casy, ale prezydent się na to nie zgodził. Niegracz coś kwilił o sraczu? Onże zawartość sracza ma w miejsce mózgu. Z trepowskim pozdrowieniem dla mojego forumowego ulubieńca:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 22.05.10, 17:31 Ja bym tam spiskowcom zeby podleczyli skolatane nerwy zafundowal wylot (Tupolewem oczywiscie:) do Brazylii,fajnie tam,tak polsko,jak w Polsce. www.sfora.pl/Urzadzil-erotyczne-wiezienie-i-organizowal-seksualne-orgie-a20394 Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 22.05.10, 20:36 odyn06 napisał: > Generałowie, którzy siedzieli w samolocie i zginęli pod Smoleńskiem > ( z wyjątkiem mojego Kolegi Bronka Kwiatkowskiego), to generałowie > prezydenta. Jemu zawdzięczali gwiazdki wtedy, kiedy kaprys Pana > prezydenta innych kandydatów na generałów gwiazdek pozbawiał. > Gen. Błasik miał "wylecieć" po sprawie Casy, ale prezydent się na to > nie zgodził. >. I jeszcze durnowaty trepie dzielisz wojsko na : - wojsko prezydenta - wojsko premiera ? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr niegracz 22.05.10, 21:20 To nie on dzieli żołnierzy na swoich i obcych tylko Kaczyński tak robił. O awansach decydowały sympatie polityczne a nie rzeczywiste merytoryczne przygotowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: wkkr 23.05.10, 10:08 wkkr napisał: > To nie on dzieli żołnierzy na swoich i obcych tylko Kaczyński tak > robił. . nie wycieraj się kims innym to ty forumułujesz opinie głupkowatą > O awansach decydowały sympatie polityczne a nie rzeczywiste > merytoryczne przygotowanie. > .. \acha i to TY jestęs tym arbitrem co wie kogo awansowac a kogo nie :))) dodatkowo twierdzisz jakoby ci awansowani przez jednego w ogóle byli do niczego- to co robili w wojsku ?\ a ci nie awansowani- to rzekome asy ? :)) Tą metoda to wojskowych można podzielić na więcej grup i podgrupek: -np. ci chodzący do Kościoła i bezbożnicy ( którzy dobrzy a którzy źli ) ? :))) - Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr rozmowa z tobą pozbawiona jest sensu 23.05.10, 19:18 Ludzie poważni nie zaprzeczają faktom. Ty to czynisz. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: rozmowa z tobą pozbawiona jest sensu 23.05.10, 19:41 wkkr napisał: > Ludzie poważni nie zaprzeczają faktom. > Ty to czynisz. .. nie to TY Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: rozmowa z tobą pozbawiona jest sensu 23.05.10, 22:13 Ty jestes glupi!! A wcale ze bo nie,ty jestes glupi... Tak dlugo mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: rozmowa z tobą pozbawiona jest sensu 24.05.10, 12:34 browiec1 napisał: > Ty jestes glupi!! A wcale ze bo nie,ty jestes glupi... Tak dlugo > mozna. ======================== No i po co te nerwy? Ja sobie odpuściłem. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: rozmowa z tobą pozbawiona jest sensu 25.05.10, 02:07 A gdzien tu Kolego nerwy widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: wkkr 23.05.10, 22:07 Wkkr ma racje,tu nie chodzi czy ktos sie nadawal czy nie,ale wystarczy przesledzic za kadencji Kaczynskiego wszystkie numery z nominacjami generalskimi aby zobaczyc ze dalekie to bylo od normalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 23.05.10, 01:44 Po prostu jest mozliwe ze na tamten swiat Kaczynskiego powiozl "jego" general ktory powinien wyleciec z pelnionej funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 23.05.10, 09:52 browiec1 napisał: > Po prostu jest mozliwe ze na tamten swiat Kaczynskiego > powiozl "jego" general ktory powinien wyleciec z pelnionej funkcji. . ooo pojawia się nowa teoria spiskowa: generalska browiec - rozwiń te hipotezę Co niby generał planował i jak tego dokonał ? Palnijcie się po trzykroć w łeb spiskowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 23.05.10, 14:50 To, co piszesz w odpowiedzi na rzeczywiste i twardo osadzone w realiach wspołczesnej Polski posty to tylko potwierdza, że masz we łbie g...zamiast mózgu. Zadzwon do gen. Stachowiaka i spytaj, 'czyim" był generałem i dlaczego odchodzi:-)) Nieuku Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 23.05.10, 19:45 odyn06 napisał: > To, co piszesz w odpowiedzi na rzeczywiste i twardo osadzone w > realiach wspołczesnej Polski posty to tylko potwierdza, że masz we > łbie g...zamiast mózgu. Zadzwon do gen. Stachowiaka i > spytaj, 'czyim" był generałem i dlaczego odchodzi:-)) ..dyrdymały jakie tyu wypisujesz potwweirzja tylko że masz twardą czaszkę ale mózgu.. brak ::))) opowistaki o koneksjach zostaw dla tabloidów :)) a czy w gołe wiesz na jaki temat jest ten wątek pisał o ty browiec: " Po prostu jest mozliwe ze na tamten swiat Kaczynskiego powiozl "jego" general ktory powinien wyleciec z pelnionej funkcji. " to ciezkie i durnowate oskarżenie autorstwa zwolenników teorii spiskowej moze odyn spróbuj choć skomentowac tę bzdure wygłoszoną przez browca Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 23.05.10, 22:12 To ze Ty masz poblemy ze zrozumieniem prostego zdania nie oznacza ze ja mam problemy z glowa jak ci co sie jakims durnym filmikiem podniecali(tak,o Ciebie tez chodzi). Ale z dobrego serca-tamto napisalem w takim sensie ze jesli ow general kursowal tam i z powrotem do kabiny pilota moze swiadczyc ze chlopakow "poganial" bo Glowa sie niecierpliwi i nie ma miejca na spoznienia.A jesli tak bylo to Kaczor po czesci sam zafundowal sobie ten los bo nie pozwolil owego generala odwolac z funkcji po katastrofie CASY. Konkluzja-jesli tak bylo to general popedzajac pilota przewiozl kaczynskiego na tamten swiat.teraz juz wszystko jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 23.05.10, 19:01 Jak już będziesz miał telefon w łapach, to zadzwoń do Skrzypczaka i Polki. Rozmowa z tym ostatnim będzie szczególnie owocna, gdy go spytasz dlaczego Wódz Naczelny odwrócił od niego swoje łaskawe oblicze. Z drugiej strony świat byłby strasznie prosty, gdyby jego mechanizmy opisywali takie cymbały jak nynynynynyny:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 23.05.10, 22:05 A kto mowi ze ktos planowal? Pisze ze go (prezia) przewiozl bo moze usluznie wykonal wiernopoddanczy gest w stosunku do Kaczynskiego i kazal sie chlopcom pilotom sprzezac bo Katyn czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 24.05.10, 07:34 Forumowemu cymbałowi ( to o tobie-niegraczu nieszczęsny) trzeba by przypomnieć, jakie zasady panowały na pokładzie tego samolotu. Za pilotami były dwie salonki, a wejścia do nich strzegł BOR. Nikt nie miał prawa wejść do tych salonek, ani też przez nie PRZEJŚĆ bez zgody Głównego. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 25.05.10, 02:08 BOR rowniez w drzwiach do kabiny pilotow w obie strony przepuszczal wszystkich poza pilotami:P Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Czy nie o tym pisałem? 26.05.10, 12:28 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Gen.-Blasik-byl-w-kokpicie-Tu-154-posrednikiem-oficjeli,wid,12305693,wiadomosc_prasa.html Napisałem to przed Hypkim, ale co to za satysfakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Czy nie o tym pisałem? 26.05.10, 12:43 przeciez w trakcie incydentu gruzinskiego sam prezydent twierdził ze wydał rozkaz przełozonym pilota a nie osobiscie samemu pilotowi wiec gen Błasik napewno otrzymał polecenie od prezydenta bo przeciez z własnej inicjatywy raczej nie mógł interesowac sie spoznieniem na te uroczystosci Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 24.05.10, 18:23 odyn06 napisał: > Generałowie, którzy siedzieli w samolocie i zginęli pod Smoleńskiem > ( z wyjątkiem mojego Kolegi Bronka Kwiatkowskiego), to generałowie > prezydenta. Jemu zawdzięczali gwiazdki wtedy, kiedy kaprys Pana > prezydenta innych kandydatów na generałów gwiazdek pozbawiał. > Gen. Błasik miał "wylecieć" po sprawie Casy, ale prezydent się na to > nie zgodził. .. ale bredzisz ale jak mówisz A to i powiedz B _To jaki niby był wkład generała w śmierć tylu ludzi ? > Niegracz coś kwilił o sraczu? Onże zawartość sracza ma w miejsce > mózgu. .. tą i podobnymi wypowiedziami sam sie okreslasz co soba reprezentujesz wiec nie dodaję komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 24.05.10, 18:39 Poczekaj niegraczu na pierwszą wersję raportu dla gawiedzi. Ja postaram się dotrzeć do tego prawdziwego. Wtedy pogadamy. Ten frajerski sposób, z jakim podchodzisz do zjawisk cię otaczających tylko potwierdza nieśmiałą tezę, że masz na...ne we łbie. Co sobą reprezentuję? Kameleona,niegraczu, kameleona.:-)) Z trepowskim pozdrowieniem. Tumanie Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 25.05.10, 02:11 Proste:byl chlopcem na posylki. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 No, niegracz 25.05.10, 15:52 piśnij cóś:-)) Z trepowskim pozdrowieniem Nieuku Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: No, niegracz 25.05.10, 16:31 Ja moge za niego:gdzie telefon satelitarny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: No, odyn 25.05.10, 17:25 .. odyn06 napisał: > piśnij cóś:-)) > Z trepowskim pozdrowieniem > Nieuku .. pisnij cos na temat spisku który wywęszyłes co niby zrobił ten generał ze samolot zanurkował ? bąkasz coś bąkasz i tylko smród zostaje aż się nieprzyjemnie robi Jak wojskowy może bez dowodów tak pomawiać wojskowego ? Gdzie honor ? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: No, odyn 25.05.10, 18:14 A Ty widze dalej nie rozumiesz.Widac tak musi byc... Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: No, odyn 25.05.10, 19:10 Czy nie mógłbyś zająć sali nr 8, obok ignora w Tworkach? Straciłeś kontakt z rzeczywistością? Na co komu honor, jak nie żyje Prezydent, mój Bronek i 94 innych ważnych ludzi? Słyszałeś, co płk Klich powiedział oficjalnie w TVN? Czy cię naprawdę niegaczu pogięło? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: No, odyn 25.05.10, 23:55 Moze naszych "specow" pocieszyloby gdybysmy kupili im cos z tego straganu? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7935649,Wiec_Solidarnosci__Kaczynski_rycerz__Tusk_sluga_Rosji.html Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: No, odyn- jednak zamach 26.05.10, 18:34 odyn06 napisał: > Na co komu honor, jak nie żyje Prezydent, mój Bronek i 94 innych ważnych ludzi? .. ? czyli dla tego postepujesz niehonorowo pomawiajac wojskowych ? > Słyszałeś, co płk Klich powiedział oficjalnie w TVN? . nie - ale czytałem czytałem tez to co ty napisałes otóz napisałez ni mniej ni wiecej iz Prezydent dał polecenie lądowania bez względu na warunki ( chciał dokonac zamachu na siebie samego i inne osoby) ze generał udał sie do kabiny aby zmusic pilotów do lądowania ( aby zamach doszedł do skutku i w tten sposób dokonywal tez zamachu na kapitana Protasiuka że kapitan statku powietrznego- oficer okazał się tchórzem ulegajac rzekomemu szantażowi i idiota który nie ma zielonego pojęcia o pilotowaniu ! ani wyobraźni - leci we mgle do 20 m nad ziemia ! Czy ta tragedia zlasowała ci mózg by pisac takie bzdury ? > Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: No, odyn- jednak zamach 27.05.10, 08:13 Czy tu niegraczu nieszczęsny nie pracujesz w IPN, a wcześniej w SB? Pytam dlatego, że tam wciskają (wciskali) w pysk słowa, których się nie powiedziało. I w tym i w innych wątkach wskazywano ci, że nie umiesz czytać po polsku. Z myśleniem jest jeszcze gorzej niż z czytaniem. Nieuku Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: No, odyn 27.05.10, 18:08 odyn06 napisał: > Czy tu niegraczu nieszczęsny nie pracujesz w IPN, a wcześniej w SB? .. :)) wyłazi szydło z worka to TY stosujesz SB-ckie metody pomówien. oszczerstw, > I w tym i w innych wątkach wskazywano ci, że nie umiesz czytać po polsku. > Z myśleniem jest jeszcze gorzej niż z czytaniem. . czy ty w ogóle rozumiesz co piszesz? -nie wystarczy zestawić litery w jakiejs kolejności :))) oto jak z browcem obrzucaliscie oszczerstwami gen. Błasika: browiec napisał wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7919602,Minuta_przed_katastrofa_Tu_154__w_kabinie_pojawia.html I wszystko.. jasne. odyn napisał: Gen.-Blasik-byl-w-kokpicie-Tu-154-posrednikiem-oficjeli,wid,12305693,wiadomosc_prasa.html</a> > Napisałem to przed Hypkim, ale co to za satysfakcja? trzeba by przypomnieć, jakie zasady panowały na pokładzie tego samolotu. Za pilotami były dwie salonki, a wejścia do nich strzegł BOR. Nikt nie miał prawa wejść do tych salonek, ani też przez nie PRZEJŚĆ bez zgody Głównego. ..trzeba by przypomnieć, jakie zasady panowały na pokładzie tego samolotu. Za pilotami były dwie salonki, a wejścia do nich strzegł BOR. Nikt nie miał prawa wejść do tych salonek, ani też przez nie PRZEJŚĆ bez zgody Głównego. rzucałeś oszczerstwa na gen, Błasika i Prezydenta -Odszczekaj \ Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: No, odyn 27.05.10, 21:28 Podobnie jak wielu innych na forum uważam, że polemizowanie z toba to przyjemność. Podobna do tej, jakiej się doznaje przy wyciąganiu drutu kolczastego z d...... Do tego docgodzi przedszkolne przerzucanie się argumentami poprzednika: Odszczekać? A może cię przeprosić:-)) Nieuku Jezu, jak to dobrze, że jesteś na forum. :-)) A wumlowsko-elwupowskim pozdrowieniem:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: No, odyn 28.05.10, 18:56 odyn06 napisał: > > Do tego docgodzi przedszkolne przerzucanie się argumentami > poprzednika: . ? gdzie ty podałes kiedykolwiek jakies argumenty ? :)) [potrafisz tylko pyszczyc , burknąc , szczekać zapewne masz na myslie moja reakcje na podłe insynuacje z Twojej strony > Odszczekać? > A może cię przeprosić:-)) .. Mnie ? chodzi o odszczekanie oszczerstw jakimi obrzuciłes inne osoby ! Bezmózgowcu! Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: No, odyn 02.06.10, 18:34 odyn06 napisał: > A kuku > Nieuku > :-)) ... to potrafisz:)) głupkowato się odezwać I co z ta Twoją hipoteza spiskowa prezydenta kamikadZe i ludzi prezydenta zmuszajacych pilotów do lądowania niezależnie od warunków :))) Nawet dzisiejsza Izwiestia uważa hipotezę spiskową - Ląduj dziadu za bzdurną Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: No, odyn 02.06.10, 18:50 To nie zaden spisek a calkiem mozliwe zdarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
van_pomidor Re: No, odyn 03.06.10, 08:48 Jaki spisek, przecież wszyscy słyszeli że cały czas o pogodzie załoga samolotu rozmawiała. Spiskowcy przestańcie się ośmieszać, czytaliście stenogramy rozmów, czego wy chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: No, odyn 03.06.10, 15:53 Ale stenogramy sa sfalszowane,trzeba sila wymusic na Rosji przyznanie sie do winy:P Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: No, odyn 03.06.10, 20:41 No akurat to Browiec może być bardzo trudne do wykonania!:) Jeszcze się w historii nie zdarzyło aby coś ,komuś na Rosji udało się siłą wymusić!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: No, odyn 04.06.10, 03:04 Chyba by sie znalazlo,a jak nie to my bedziemy pierwsi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: No, odyn 25.05.10, 19:51 Gdzie honor ? Bog , honor i ojczyzna w naszym kraju zastepuja kompetencje i zdrowy rozsadek Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: No, odyn 26.05.10, 07:41 Kiedyś mnie wkurzały, a teraz śmieszą te bogoojczyźniane dyrdymały. Ci wszyscy świętojebliwi nie dopuszczają do siebie myśli, że ich pojękiwanie zagłusza fakt, że ofiary są wynikiem źle działającego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: No, odyn 26.05.10, 12:48 niegracz napisał: > .. > odyn06 napisał: > > > piśnij cóś:-)) > > Z trepowskim pozdrowieniem > > Nieuku > .. > pisnij cos na temat spisku który wywęszyłes > > co niby zrobił ten generał ze samolot zanurkował ? > > bąkasz coś bąkasz i tylko smród zostaje > aż się nieprzyjemnie robi > > Jak wojskowy może bez dowodów tak pomawiać wojskowego ? > > Gdzie honor ? On i po wumlowskim "wykształceniu" nie maja honoru, ich jdeynym Chonorem jest wiernosc kacapom, którym przysiegali... Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: No, odyn 26.05.10, 13:30 A tak merytorycznej - czubku? Z wumlowskim pozdrowieniem. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: No, odyn 26.05.10, 15:20 Generalnie robią się coraz większe jaja. W dzisiejszej audycji na PR3 był Klich i FIszer. Wiadomo juz że piloci odliczali wysokośc poniżej 100m, na pytanie do kiedy- Klich odparł że do 20. Świadomie zeszli do 20m! Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: No, odyn 26.05.10, 16:09 maxikasek napisał: > Generalnie robią się coraz większe jaja. W dzisiejszej audycji na PR3 był > Klich i FIszer. Wiadomo juz że piloci odliczali wysokość poniżej 100m, > na pytanie do kiedy- Klich odparł że do 20. Świadomie zeszli do 20m! Zgadza się - acz ewidentnie Fiszer nie miał ochoty w to uwierzyć, tym bardziej, że Klich nie był w stanie odpowiedzieć na żadne ze szczegółowych pytań którymi go Fiszer zasypał (nie wiem... nie pamiętam... nie sprawdzięłem...). Na mnie sprawił wrażenie gorzej zorientowanego w temacie od Fiszera co jest dziwne. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: No, odyn 27.05.10, 09:10 Sprawia wrażenie, że raczej wie i nie chce powiedziec, ale boi się żeby całej winy nie zrzucili na pilotów. Ewidentnie poszedł "na wojnę" z SP i MON. CZemu miałby też wciskac kity firmując to sowim nazwiskiem, które jak wiesz dużo znaczy w świecie lotniczym w Polsce. Fakt że sprawia często wrażenie nieobytego z mediami i niepotrafiącego sprawnie sformułowac swoich myśli z język mówiony. Jesli jednak uznamy że nie odbiło mu na stare lata, trudno mu nie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: No, odyn 27.05.10, 09:39 Chyba nie ma wątpliwości, że przy najbliższej sposobności wywalą go z roboty. Naraził się zbyt wielu ludziom i to z obydwu stron barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: No, odyn 27.05.10, 11:56 Kadencja kończy mu się bodajże w 2011, później raczej faktycznie "zielona trawka". Nikt nie lubi niezaleznych ekspertów ;-)Ale widać, że coś w nim "pękło", bo wg tych co go znaja jest raczej zwolennikiem utajniania szczegółów śledztwa do czasów jego zamknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: No, odyn 27.05.10, 12:33 Tylko mu współczuć, bo cokolwiek zrobi, to WSZYSCY zainteresowani będą niezadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Palnijcie sie po trzykroć w łeb spiskowcy 24.05.10, 08:28 oj niegracz ciagle tylko spec słuzby wszyscy winni tylko prezydent niewinny swieta krowa indyjska tak sie składa ze naciski na pilotów by ladowali w bardzo trudnych warunkach ze strony swity prezydenta były, to juz jest prawie udowodnione Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 A nie pisałem stukrotnie? 24.05.10, 11:05 www.dziennik.pl/wydarzenia/article613430/U_pilota_byl_ktos_jeszcze_Delikatny_temat.html Ze niegracz to cymbał z dostępem do kompa? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A nie pisałem stukrotnie? 24.05.10, 11:29 rozumiem sympatie polityczne itd ale byc odporny na fakty to naprawde choroba Odpowiedz Link Zgłoś
anton_1 Re: A nie pisałem stukrotnie? 24.05.10, 12:22 Nie ma co spekulować, trzeba poczekać na wyniki prac tej komisji, najprawdopodobniej mgła była bezpośrednią przyczyną tej katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: A nie pisałem stukrotnie? 24.05.10, 13:09 anton_1 napisał: > Nie ma co spekulować, trzeba poczekać na wyniki prac tej komisji, > najprawdopodobniej mgła była bezpośrednią przyczyną tej katastrofy. Mgla, to raczej byla warunkiem pogodowym. A przyczyny trzeba szukac gdzie indziej. To jest tak samo jak powiedziec ze sztorm na morzu byl przyczyna ze czlowiek zginal w przypadku gdy czlwiiek sam skoczyl do morza podczas sztormu.. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A nie pisałem stukrotnie? 24.05.10, 14:45 Zbyt długo żyję, aby wierzyć, że powstanie jedna wersja protokołu komisji. Kiedy powstaną, wtedy wrócimy do naszych postów. Zobaczymy, na ile się "pomyliliśmy". Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Palnijcie się po czterokroc spiskowcy :))) 24.05.10, 18:20 rzewuski1 napisał: > rozumiem sympatie polityczne itd > ale byc odporny na fakty to naprawde choroba .... tu sympatie polityczne nie powinny mieć nic do rzeczy chodzi o fakty chodzi o pomówienia - Czy byłby to prezydent z PO PSL SLD czy czego tam jeszcze oskarżanie takowego - wraz z małżonka - ze dla partykularnych interesów ryzykuje życiem swoim i tylu ludzi- w tym ze ryzykował zyciem rodzin katyńskich jest oszołomstwem ! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie się po czterokroc spiskowcy :))) 25.05.10, 02:10 Albo sama prawda,zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Palnijcie się po czterokroc spiskowcy :))) 25.05.10, 08:52 wiadomosci.onet.pl/2174949,448,klich_w_kabinie_byl_gen_blasik_dramatyczne_dwie_sekundy_lotu,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Palnijcie się po czterokroc spiskowcy :))) 25.05.10, 09:01 www.tvn24.pl/-1,1657769,0,1,piloci-musieli-dzilac-pod-presja,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Palnijcie się po czterokroc spiskowcy :))) 25.05.10, 09:58 Tu się zgadzam z Hypkim. W sytuacji gdy znane są oczekiwania przełożonego i stanie on za plecami, to nie musi wydawać bezpośredniego polecenia, nie musi w ogóle niczego mówić. I tak wszyscy wiedzą jakie jest to polecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Palnijcie się po czterokroc spiskowcy :))) 25.05.10, 10:03 Aż strach komentować te informacje. Ciekawy jestem, jak zostaną "zinterpretowane" w Raporcie? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie się po czterokroc spiskowcy :))) 25.05.10, 16:32 To jest dosc oczywiste,nikt nie lubi gdy mu sie na rece patrzy,a co dopiero szef. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie pisałem stukrotnie? 25.05.10, 02:15 Odyn,ale tu juz mniej wiecej wiadomo co i jak wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7930486,Szef_sil_lotniczych_byl_w_kabinie_Tu_154_w_momencie.html Znowu bedzie cichy placz czytajacych to forum w niektorych domach.Tyle pieknych teorii poszlo sie je..c. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A nie pisałem stukrotnie? 25.05.10, 07:59 I tego co w artykule się kuźwa bałem... Odpowiedz Link Zgłoś
vandermerwe Nadszedl czas.... 25.05.10, 10:00 Okolicznosci katastrofy pod Smolenskiem, okolicznosci obecnej kleski powodzi nasuwaja smutne refleksje. Hlasko kiedys przyrownal Niemcow do narodu slusarzy, dla ktorego nie zamierzal pisac. Moze jednak wyjdzmy z okopow Swietej Trojcy, zejdzmy z barykad i zajmijmy sie "slusarskim rzemioslem" z calym posanowaniem dla "bezbarwnej" solidnosci. Zycia nikomu to nie wroci, utraconego mienia nie odda ale moze unikniemy tragicznych choc patrzac wstecz, glupich sytuacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Nadszedl czas.... 25.05.10, 10:07 My, naród notorycznych kandydatów na bohaterów z lekceważeniem traktujemy własne przepisy, reguły i procedury. Potem życie kopie nas w d..., a my się dziwimy, że nam nikt nie współczuje.Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Nadszedl czas.... 25.05.10, 11:15 odyn06 napisał: > z lekceważeniem traktujemy własne przepisy, reguły i procedury. Potem > życie kopie nas w d..., Ale zdajesz sobie sprawę, że nie sposób funkcjonować i żyć trzymając się tych wszystkich przepisów, reguł i procedur? Państwo i okolice zdołało naprodukować ich tyle, że regulują dokładnie każdy ruch i dziedzinę bez jakichkolwiek odniesień do rzeczywistości. Co gorsza - pierwsze reakcje i na Smoleńsk i na powódź to zamiast zmuszenia tego co jest do działania to pomysły na kolejne regulacje. Nie ma siły, żeby zadziałało. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Nadszedl czas.... 25.05.10, 11:26 cie778 napisał: > Co gorsza - pierwsze reakcje i na > Smoleńsk i na powódź to zamiast zmuszenia tego co jest do działania to pomysły > na kolejne regulacje. Pamiętam. Mocno się domagano, że minister Klich powinien wprowadzić taką regulację, żeby nawet prezydent wiedział co jest mądre, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
vandermerwe Re: Nadszedl czas.... 25.05.10, 11:49 "Państwo i okolice zdołało naprodukować ich tyle, że regulują dokładnie każdy ruch i dziedzinę bez jakichkolwiek odniesień do rzeczywistości." Moj przelozony z czasow mej mlodosci mowil, ze jesli cos jest ladne, to zostalo dobrze zaprojektowane. Sadze, ze podobnie mozna powiedziec o ustawach i regulacjach. Te dobre sa piekne poprzez prostote, logicznosc i fakt, ze naturalnie ulatwiaja nam zycie. W momencie, gdy potrzebuja aneksow, zalacznikow, wyjasnien i ustaw uzupelniajacych powinny byc natychmiast wyrzucone na smietnik. Ma jednak Kolega racje, ze coraz czesciej nie panstwo dla nas lecz my dla panstwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Nadszedl czas.... 25.05.10, 13:30 Podowno byl0 ich pieciu w kabinie.Zachodzili w roznych godzinach.Ten glowny zostal juz ujawniony .Jest jeszcze jeden tajemniczy milosnik wizyty w kabinie.Znany jest jego glos a osobiscie mysle tutaj o szczygle bo lubil cukierki.No i pelnil wlasciwa funkcje i chcial a lubil podkrecac podwladnych zawze i wszedzie. Okazalo sie rowniez ze zawsze stopowal wydatki na latanie i szkolenie personelu. Zwrocilem na brak informacji o kapelanach w samolocie.A blo ich rowniez kilku.Chyba bywali rowniez i w kabinie moze i z ciekawosci bo dobrze bylo rozpatrzyc jak niebo jest blisko. W salonkach byly chyba dobrze zaopatrzone barki a wiadomo ze i w samolocie wodeczka ma osobliwy smak.Pije sie czesto i juz nawet na lotnisku w NY mozna sie zdrowo zatankowac przed wejsciem do samolotu. Zatem tajemniczy pasazer i gdzie sie podziali kapelani. W katastrofie chyba zostal ustanowiony rekord (moze i swiatowy)w ilosci poleglych generalow i to w czasie pokoju.10 osob. Nowy raport bedzie wkrotce i beda nowe interesujace szczegoly. W padsumowaniu chec obslugi rakiet przez naszych chlopcow i szefostwo moze i zapewnie wzbudza watpliwosci co do znajomosci uzywania tej broni.Zatem zzdnego dopuszczania do wszystkich form.Nalezy placic rachunki w terminie i moze jakas defilada,nozka w gore i przyjazny usmiech kapelana. Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Nadszedl czas.... 25.05.10, 13:30 Podowno byl0 ich pieciu w kabinie.Zachodzili w roznych godzinach.Ten glowny zostal juz ujawniony .Jest jeszcze jeden tajemniczy milosnik wizyty w kabinie.Znany jest jego glos a osobiscie mysle tutaj o szczygle bo lubil cukierki.No i pelnil wlasciwa funkcje i chcial a lubil podkrecac podwladnych zawze i wszedzie. Okazalo sie rowniez ze zawsze stopowal wydatki na latanie i szkolenie personelu. Zwrocilem na brak informacji o kapelanach w samolocie.A blo ich rowniez kilku.Chyba bywali rowniez i w kabinie moze i z ciekawosci bo dobrze bylo rozpatrzyc jak niebo jest blisko. W salonkach byly chyba dobrze zaopatrzone barki a wiadomo ze i w samolocie wodeczka ma osobliwy smak.Pije sie czesto i juz nawet na lotnisku w NY mozna sie zdrowo zatankowac przed wejsciem do samolotu. Zatem tajemniczy pasazer i gdzie sie podziali kapelani. W katastrofie chyba zostal ustanowiony rekord (moze i swiatowy)w ilosci poleglych generalow i to w czasie pokoju.10 osob. Nowy raport bedzie wkrotce i beda nowe interesujace szczegoly. W padsumowaniu chec obslugi rakiet przez naszych chlopcow i szefostwo moze i zapewnie wzbudza watpliwosci co do znajomosci uzywania tej broni.Zatem zadnego dopuszczania do wszystkich form.Nalezy placic rachunki w terminie i moze jakas defilada,nozka w gore i przyjazny usmiech kapelana. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Nadszedl czas.... 26.05.10, 12:47 vandermerwe napisała: > "Państwo i okolice zdołało naprodukować ich tyle, że regulują > dokładnie każdy ruch i dziedzinę bez jakichkolwiek odniesień do > rzeczywistości." > > Moj przelozony z czasow mej mlodosci mowil, ze jesli cos jest ladne, > to zostalo dobrze zaprojektowane. Sadze, ze podobnie mozna > powiedziec o ustawach i regulacjach. Te dobre sa piekne poprzez > prostote, logicznosc i fakt, ze naturalnie ulatwiaja nam zycie. W > momencie, gdy potrzebuja aneksow, zalacznikow, wyjasnien i ustaw > uzupelniajacych powinny byc natychmiast wyrzucone na smietnik. Ma > jednak Kolega racje, ze coraz czesciej nie panstwo dla nas lecz my > dla panstwa. > > Pozdrawiam I ladne i proste jak słynne E=mc2 Np konstytucja USA to 4 kartki, polska kilkadziesiat ,a unijna kilkaset:)) Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Nadszedl czas.... 26.05.10, 15:58 maccard napisał: > cie778 napisał: > > pierwsze reakcje i na Smoleńsk i na powódź to zamiast zmuszenia tego > > co jest do działania to pomysły na kolejne regulacje. > > Pamiętam. Mocno się domagano, że minister Klich powinien wprowadzić taką > regulację, żeby nawet prezydent wiedział co jest mądre, a co nie. No masz - sam tak pisałem i nadal uważam ;-). Nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale pisałem głównie w odpowiedzi na post vandermerwe. Już tłumaczę: 1. Dowolny organizm: państwo, firma, organizacja - czyli również MON, wymaga istnienia wewnętrznych regulacji tworzących jakieś tam struktury zależności i powinności. Od zakresu obowiązków pracowników czy członków poczynając na "misji firmy" albo kodeksie honorowym kończąc. Problemy powstają, gdy te przepisy (albo "przepisy") w zasadzie nic nie określają i nikt nic nie wie i robi co chce, albo odwrotnie: przepisów jest tyle, że nikt nie jest w stanie wypełnić wszystkich. Stan pierwszy w naszej części świata występuje w chyba tylko w gangach. Najczęstszym efektem stanu drugiego w organizacjach państwowych (bo firmy bankrutują) jest powszechne pozoranctwo: jak jest problem to się powołuje komisję lub dział, robi szkolenie albo produkuje okólnik - po czym i tak się nikt niczym nie przejmuje i wszystko idzie po staremu. Granice "za dużo" i "za mało" są dosyć płynne - w końcu ludziki są bardzo elastyczne i się potrafią dostosowywać. Natomiast ewidentne są symptomy dalekiego przekroczenia tych granic. 2. Pan Klich jest odpowiedzialny za działanie całego MONu, a więc również za wyciąganie wniosków ze zdarzeń - takich jak katastrofa CASY. Tymczasem MON wykonał wyłącznie działania pozoracyjne, bo jak inaczej nazwać zasady nasiadówy dla pilotów o bezpiecznym lataniu przy jednoczesnym obcinaniu paliwa na szkolenie? Więcej o odpowiedzialności Pan Ministra Klicha pisałem tu, tu, tu i tu, nie chcę się powtarzać. 3. Na razie reakcje oficjalne na Smoleńsk to prace BBNu (wtf - dlaczego BBN - przecież on nie ma żadnej władzy nad MONem. I gdzie są działania samego MONu?) nad przepisami dotyczącymi wspólnych lotów i powołanie zewnętrznej struktury (czyli wynajem Embraerów - pomijam tu wątek kręcenia lodów jednoznacznie przez Altair sugerowanego) odpowiedzialnej za to samo co VIP pułk. Reakcje nie rozwiązujące żadnego z ujawnionych problemów i co gorsza - nijak nie eliminująca przyczyn wypadów, czyli kiepskiego wyszkolenia i nietrzymania się procedur. 4. Reakcje na powódź są równie symptomatyczne: artykuł GW o wnioskach z powodzi sprowadza się do dwóch działań: - więcej zakazów, np. budowy na terenach zalewowych - a co kogo do tego gdzie sobie mieszkanie kupuję albo domek stawiam? A jak lubię wiosną popływać łódką wokół domu? Ważne, żebym wiedział jakie jest realne a nie deklarowane przez dewelopera zagrożenie i ew. surowsze przepisy budowlane tak aby zalany domek powódź przetrwał. Co zabawne w tym samym artykule jest przywołane prawo wodne, które obowiązuje od 8 lat i wedle którego należy określić rzeczone obszary zalewowe ale rządowi powiewa i nic nie zrobił... Znaczy się zakaz budowy to będzie kolejne martwe prawo z dodatkową furtką do kręcenia lodów. - wyższe podatki - bo tylko tak da się określić pomysł przymusowego ubezpieczenia powodziowego. Tymczasem ja się nie zamierzam od powodzi ubezpieczać bo to jest bezsens - jeśli do mnie woda dojdzie to i tak nikt nikomu niczego nie zapłaci (cały Kraków będzie pod wodą). Dla odmiany mieszkańców okolic Dobczyc stać na ubezpieczenie i tak nie będzie - tam trzeba najbardziej zagrożonych wykupić a resztę porządnie obwałować. Całość takich działań to pomieszanie PRu i bezczelnego lobbingu które nijak dobrych rezultatów przynieść nie może - proszę zauważyć, że w powyższym artykule kwestia najważniejsza, czyli nakładów jest traktowane w stylu aktów strzelistych: nie może zabraknąć. Tymczasem przy stratach rzędu kilkunastu mld pln rząd wyskrobrał 2 mld które w dodatku w całości pójdą na kampanię wyborczą. To za co wykupywać obszary pod poldery? Mam nadzieję, że wyjaśniłem. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Nadszedl czas.... 27.05.10, 09:55 Czytałeś niegraczu nieszczęsny, co cie778 napisał? Przeczytaj 3 razy i spróbuj zrozumieć. Nieuku Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Nadszedl czas.... 25.05.10, 16:35 Wiesz,jest jeszcze jeden myk w tym wszystkim:pamietasz moze jak zareagowal Pawlak na informacje o slusznych skadinad planach zakazu budowy na terenach zalewowych? Najbardziej zas "ubawil" mnie ten koles od "powodzi raz na 1000 lat". Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Nadszedl czas.... 26.05.10, 12:57 browiec1 napisał: > Wiesz,jest jeszcze jeden myk w tym wszystkim:pamietasz moze jak > zareagowal Pawlak na informacje o slusznych skadinad planach zakazu > budowy na terenach zalewowych? > Najbardziej zas "ubawil" mnie ten koles od "powodzi raz na 1000 lat". takie zakazy sa bardzo słuszne, przeciez wieksza woda musi sie gdzie rozlac pomiescic, bo szaleństwem jest budowanie zabezpieczen na 10 tysiacletnia wode.. Przeciwnie porzadne obwalowania MUSZA byc np w miastach czyli najdrozszych terenach. A swoja droga Pawlak bardzo rozsadnie mowił, ze oczywisci tereny zalewowe moga byc uprawiane rolniczo, wtedy np raz na 10 lat zalejhe sie chłopu lake czy pole i od razu trzeba mu wypłacic DWUKROTNA wartosc szaowanych plonów. Ja bym dodał, ze nawet "przeszacowanych" czyli zapłacic dwa razy tyle ile zbierał w rekordowych latach. I to nawet wg najwyzszych cen w roku pwodzi. To i tak bedzie duuuuzo taniej niz zalewanie miast. Państwo ma nadal ogromne ilosci ziemii. Bedzi taniej gdy jako rekompensate za budowanie polderów da im za darmo najlepsze ziemie , nawet gdy zajmie najgorsze... I to nawet z pozwoleniem uzytkowania rolniczego ( z ograniczeniem tylko pod wzgledem technicznym- retencji itp) i zachowaniem własnosci ziemii oddanej na poldery, ale np z zakazem zabudowy... I oczywiscie zapłata za kazde zalanie polderu Na takie zalewanie powinna byc rezerwa w funduszu ppowodziowym i kasa wypłacana od reki, czyli juz w ciagu np 2 tygodni od zalania. Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Nadszedl czas.... 26.05.10, 16:06 browiec1 napisał: > Wiesz,jest jeszcze jeden myk w tym wszystkim:pamietasz moze jak > zareagowal Pawlak na informacje o slusznych skadinad planach zakazu > budowy na terenach zalewowych? Nie. btw - po co Ci ten zakaz? > Najbardziej zas "ubawil" mnie ten koles od "powodzi raz na 1000 lat". ??? pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Nadszedl czas.... 26.05.10, 12:45 cie778 napisał: > odyn06 napisał: > > > z lekceważeniem traktujemy własne przepisy, reguły i procedury. Potem > > życie kopie nas w d..., > > Ale zdajesz sobie sprawę, że nie sposób funkcjonować i żyć trzymając się tych > wszystkich przepisów, reguł i procedur? Państwo i okolice zdołało > naprodukować ich tyle, że regulują dokładnie każdy ruch i dziedzinę bez > jakichkolwiek odniesień do rzeczywistości. Co gorsza - pierwsze reakcje i na > Smoleńsk i na powódź to zamiast zmuszenia tego co jest do działania to pomysły > na kolejne regulacje. > Nie ma siły, żeby zadziałało. > > pozdrawiam > jasiol Sława! JKM zapytany czy tez jak sp Lech Kaczyński bedzie vetował ustawy- odpowiedział, ze to akurat chyba najwieksza zasługa zamordowanego Prezydenta, bo 95% ustaw i przepuisów jest zbedne i głupie wiec ich vetowanie nawet bez czytania daje 95% ZBAWIENNYCH decyzji:)) A strajk włoski własnie polega na wykobywaniu WSZYSTKICH przepisów- efekt paraliz.. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 26.05.10, 18:46 a forum kraj przypomniano podobna katastrofę: en.wikipedia.org/wiki/1986_Mozambican_Tupolev_Tu-134_crash podobny przebieg podobny samolot podobne .ofiary(cel) analogiczna metoda ? Odpowiedz Link Zgłoś
vandermerwe Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 26.05.10, 20:37 niegracz napisał: " a forum kraj przypomniano podobna katastrofę: en.wikipedia.org/wiki/1986_Mozambican_Tupolev_Tu-134_crash podobny przebieg podobny samolot podobne .ofiary(cel) analogiczna metoda ?" A ja sadze ze: - Kolega niezbyt dokladnie przeczytal ow teks w wikipedii - W konsekwencji Kolega bredzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tugen_axalla Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 27.05.10, 23:00 Fajny film z procedurą go-around. Zresztą film pochodzi z kamery video zainstalowanej w kabinie polskiego rządowego tupolewa, chba nawet 101-ki. Nieźle widać z jakiej odległości pilot dostrzega światła lotniska, w Smoleńsku widzialność pozioma w momencie podjęcia manewru wynosiła 400 m, pionowa 50 m. Dopuszczalne warunki do lądowania na smoleńskim lotnisku (nie posiadającego ILS-a) to 1000 m w poziomie i 100 m w pionie www.youtube.com/watch?v=7V51n5BVv_k Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 29.05.10, 17:17 Ladny film ale to tylko imaginacja nie odpowiadajaca prawdzie a ta jak zreszta pokazywano juz kilkakrotnie samo ladowanie bylo inne.Pilot w ogole nie ustawil samolotu na prostej linii ladowania a jak wynika z publikowanych tak w ogole to lecial w poprzek pasa glownego ladowania.Zatem ten obecnie prezentowany film wyjasnia chyba o co chodzilo a nie mialo miejsca w rozbitym samolocie.Po prost poprzedni pilot byl lepiej wyszkolony i nie klepal go po plecach jakis general. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 29.05.10, 19:42 Axx bo to nagranie ze "101" sprzed kilku lat prawdopodobnie, podczas ćwiczebnego "go around" na Okęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
van_pomidor Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 30.05.10, 08:25 Wkurzają mnie Ci spiskowcy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 02.06.10, 15:45 Troche inna kwestia ale do tematu pasuje doskonale.Raczej niestety. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7966311,To_cialo_szyfranta_Zielonki_znaleziono_nad_Wisla.html Odpowiedz Link Zgłoś
anton_1 Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 02.06.10, 16:01 Wszystko na to wszkazuje że spiskowcy mogą puknąć się w łeb z opublikowanego stenogramu rozmów wynika że przyczyną katastrofy były złe warunki atmosferyczne (niska podstawa chmur i mgła) i chęć wylądowania, nadmierna, jeśli generał Błasik był do końca w kabinie to piloci mogli odczuwać presję. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 02.06.10, 16:12 I myslisz ze to zrobia?chyba snisz. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_1 Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 02.06.10, 17:30 Browcu, jest pewna grupa ludzi która mimo oczywistych faktów, będzie nadal roztaczać jakieś spiskowe teorie, bo są tacy co celowo rozsiewają takie teorie, bo np. politycznie im się to kalkuluje, ale ci co biorą to za dobrą monetę już chyba się nie zmienią, i szkoda na nich czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 02.06.10, 18:50 Swiete slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 02.06.10, 16:29 Zastanawia mnie tak pewne stwierdzenie, że piloci byli słabo wyszkoleni. Jednak w kabinie do końca był ich dowódca, czynny pilot generał Błasik. On też był słabo wyszkolony??? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Palnijcie sie w leb po dwakroc spiskowcy. 02.06.10, 18:49 A mozna to wykluczyc? Odpowiedz Link Zgłoś