marek_ogarek 06.11.10, 14:50 jesli ktos sie interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_boa Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 14:53 Czyli znaczy ,że co???! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 15:53 jak nie wiesz znaczy ze sie nie interesujesz :). Ale juz tlumacze. Harpoon to taka gra symulujaca w wymiarze taktycznym wspolczesne dzialania morskie i lotnicze. Ale taka gra dla koneserow. Cala grafika przypomina interface radaru i uzywa moze ze 4ch kolorow. Za to stopien zlozonosci jest bardzo wysoki. Jesli ktos dobrze nie zna sie na wspolczesnym uzbrojeniu to nie pogra. Program jest tworzony glownie (poza mlodymi programistami) przez bylych wojskowych. Baza danych okretow, samolotow, rakiet, radarow, sonarow, silnikow itp. jest ogromna i mozna samemu ja edytowac w MS Access. Tak wogole to sa dwie wersje CE - szybsza, latwiejsza, troche bardziej kolorowa i ANW - trudniejsza, ktora jest zarazem uproszczona wersja gry sztabowej 'harpoon professional" uzywanej min. przez US NAVY i flote austryalijska. Z tego co wiem to wersja profesjonalna ma bardzo rozbudowana symulacje logistyki. Harpoon Ultimate zawiera najnowsze wersje obydwu wersji. A tu jest jak to wyglada: www.matrixgames.com/products/392/screenshots/Larry.Bond's.Harpoon.-.Ultimate.Edition Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 16:00 No to nie było tak od razu?! Wiem o co biega ale osobiście dla relaksu wolę super proste strzelanki typu "Operation Blokade" ,"Operation Tiger Hunt" lub po prostu CS!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 16:13 > No to nie było tak od razu?! Wiem o co biega ale osobiście dla relaksu wolę su > per proste strzelanki typu "Operation Blokade" ,"Operation Tiger Hunt" lub po p > rostu CS!:) Ja od 15 lat jesli gram to praktycznie tylko w harpoona. Problemem jest to ze potrzeba na to znacznie wiecej czasu (ktorego zwykle nie mam) niz na strzelanki :( Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 16:16 Czyli już Wiesz dlaczego nie kręcą mnie zbyt rozbudowane gry?!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 16:29 > Czyli już Wiesz dlaczego nie kręcą mnie zbyt rozbudowane gry?!:) > -Pozdrawiam! E tam. Nawet przy pochlaniajacej pracy zonie i malych dzieciach od czasu do czasu udaje sie jakas nocke zarwac na harpoona. Fakt ze trzy dniowa bitwa trwa u mnie dlugie miesiace .... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 16:53 Wszystko pięknie ładnie ale... gdy dzieci są małe Marku!:) Jak mają już ponad 2-dychy to oni okupują komputer i na monitorze wali po oczach Tibią,Star Craftem,Hirowsami etc! -Pozdrawiam! P.S. Domowe Pacta conventa pozwalają mnie posiedzieć przy kompie ino w weekend dłużej!:) Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 16:29 Grałem w to jeszcze na kompie Amiga 500 a potem na 1200 - ile nieprzespanych nocy podczas odpierania inwazji ZSRR na U.K.!! Potem Harpoon 2 na PC już mnie tak nie cieszył.. Harpoon to kapitalnie skompilowana gierca. Najbardziej lubiłem walki powietrzne - zarządzanie RAF. Najsmutniej pamiętam skasowanie mi konwoju jankeskiego przez jakiś radziecki pocisk z głowicą A wystrzelony z głębin....:P Od wielu lat gram tylko SPWAW (różne odmiany) i Close-Combat 5 (mod GJS). Nowy Harpoon byłby mnie zelektryzował mocno :) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 22:45 O to w CSa musimy kiedys "pyknac":) A Harpoona pamietam z dawnych czasow,ale w owych czasach stawialem pierwsze kroki w LHX,wtedy biedny jeszcze nie wiedzialem ze RAH-66 nie powstanie:) Ale ogolnie fajne jest to(troche odbiega od rzeczywistosci,ale co tam:) www.worldoftanks.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Re: harpoon ultimate released 06.11.10, 23:29 chyba cs to nie za bardzo to co CC - ale co tam, sprzęt jest przedni i klimat z 1944 - dla mnie bajka www.close-combat.net.pl/forum/ tu się bawimy, niestety onegdaj rzadko, coraz więcej żon, dzieciaków i najczęściej druga praca - trzeba się jakoś do Pierwszego utrzymać :D Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: harpoon ultimate released 07.11.10, 02:13 Oczywiscie ze nie:) Ale marek pisal o strzelankach to bardziej CS pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś