Dodaj do ulubionych

Ciekawe zdjecia z Iraku

IP: *.ats51.donpac.ru 30.04.04, 11:01
houston.indymedia.org/news/2004/04/28819_comment.php#28835
Zadaje sobie takie oto pytanie: czy Lord Dzad, Wanessa Redgrave, nasz
Kowaliow i inni "progressiwni" europejczycy beda walczyc za islamistow tak
samo jak bronia czeczenskich terrorystow od "niehumanitarnego zachowania"
naszych chlopakow w lagrach filtracyjnych ? :)))
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus Re: Ciekawe zdjecia z Iraku 30.04.04, 12:40
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2050023.html
      bez komentarza.

aha-jest roznica - ci z obozu US wyszli.z waszych tez sie wychodzi.ale nogami
      do przodu.nawet nie partyzanci.cale rodziny.przestan misza poruszac ten temat
      bo nie chce przeklinac i sie brzydko wyrazac.swoja droga na zachodzie wlasnie
      sa obroncy praw czlowieka ktorzy sie o nich zatroszcza.a u was gdzie sa??w
      wiezieniu?
      • Gość: wojciech j. Re: Ciekawe zdjecia z Iraku IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 14:28
        Ale to pokazuje mentalność amerykanów. Prostych amerykanów.
        Tak prostych jak nie przymierzając Marcus z tego forum. Albo Bush z Białego
        domu...
        • Gość: SAGGER Re: Ciekawe zdjecia z Iraku IP: 80.51.247.* 30.04.04, 14:33
          wojna jest prosta ,brutalna i prymitywna .prowadzić ją tylko mogą ludzie tak
          samo prości i brutalni jak ona sama.
        • marcus_crassus zasadnicze pytania. 30.04.04, 14:41
          a)to jest do oceny samo czy jak zrobil "miszus" w zwiazku z czeczenia???

bo to dwie rozne sprawy:

1)jak samo:kwestie trzeba wyjasnic.ale to zrodla US ujawnily cala sprawe.sprawe
          ktora w istocie jest moze "medialna" ale - haha,smieszny mnie to bo jeszcze
          kilka postow wczesniej ten sam misza bronil "fali" w wojsku rosyjskim :)))))

przeciez to jest kuriozum - nikomu z tych ludzi nic sie nie stalo.jest wojna.to
          jest wojsko a nie szkola baletowa.puscily pewnie komus nerwy i zrobili sobie
          glupia zabawe.ukarac - owszem.ale co sie komu stalo??postraszyli troche ich.nie
          wiemy kim oni byli - moze ci sami ludzie np rozstrzelali wczesniej
          jakiegos "zakladnika" - tak jak tego wlocha na oczach calego swiata.i
          raptem "okrucienstwo" straszne - bez hipokryzji.ci zolnierze zasluzyli na
          nagane,nic wiecej.

********************************************************************************

2)porownanie do czeczenii jest smieszne.stamtad nie robi sie filmow - tam nikt
          sie nie bawi w robienie filmow.z obozow filtracyjnych ludzie wracaja bez oczu
          lub bez rak.jak dobrze pojdzie.inni nie wracaja w ogole.tam nie ma "glupich
          zartow" w postaci takiej jak tutaj.zatrzymywane sa cale rodziny bo rosyjska
          armia nie ma zadnego sposobu na walke z partyzantka.wiec zatrzymuja rodziny i
          stosuja takie same metody jak na schwytanych partyzantach.wszystkie organizacje
          miedzynarodowe to potwierdzaja.tyle ze rosyjska armia nie musi dbac o to zeby
          ich ludzie lubili.

paradoksalnie - o tych wydarzeniach mowi facet ktory jeszcze kilka dni
          wczesniej pisal ze fala w rosyjskiej armii jest jedyna metoda - ciekawe
          czy "koty" tez tak sadza??ciekawe czy filmy z tego publikuja.w kazdym razie jiz
          w tym roku popelnilo samobojstwo 80 zolnierzy.pokazuje to skale problemu.

ten sam misza w kwestii wydarzen w dubrovce usprawiedliwial tych ktorzy zabili
          wszystkich czeczencow - co bylo pokazane nawet na filmie jak na zewnatrz zabija
          sie z zimna krwia jednego faceta ktory byl zupelnie bezbronny.

*******************************************************************************

hipokryzja czy totalny brak wiedzy???
          • Gość: wojciech j. Re: zasadnicze pytania. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 15:32
            Nie pisałem tego w kontekscie tego co dzieje się w czeczeni.
            Chociaż te dwie wojny sa bardzo podobne. Jedna ma na celu poszerzenie(USA),
            druga utrzymanie (Rosja) wpływów imperialnych w tychze rejonach.

Bestia jest bestia. Nie ma różnicy jakim posługuje się językiem.

p.s.

A skąd wiesz w jakim stanie wracają więżniowie z więzien amerykanskich w Iraku
            i czy wogóle wracają? Ktoś prowadzi jakieś badania???

Niezłe żarty prądem po jądrach.
            Marcus ty masz jaja? Wyobrażasz sobie coś takiego?

Jestem przekonany ze to wierzchołek góry lodowej. Co bowiem dzieje sie z tymi
            którzy nie zostali sfilmowani???
            To co się dzieje w Iraku to hańba i moralny upadek USA.
            • marcus_crassus Re: zasadnicze pytania. 30.04.04, 15:46
              ale taka jest teza tego co napisal misza.wiec mi sie w tym watku na raziw
              wypowiadac nie chce bo misza poruszyl dwie sprawy:

wojna w iraku
              wojna w czeczenii

ustosunkuj sie do calej tezy miszy a nie do jej czesci.

ps-ktos go potraktowal tym pradem???postraszyli ich tylko.to jest wojna a nie
              przedszkole.poniosa zreszta kare.a co ty myslales??ze im sie tam poduszki
              zmienia i swieze buleczki przynosi???bez ceregieli.takie sa warunki.przesadzili
              jednak.choc nie wiesz co ten facet zrobil.ja wyrokowac nie bede.gdyby sie
              okazalo ze np byl odpowiedzialny za czyn taki jak zabicie tego wloskiego
              zakladnika albo to co zrobili w fallujah masz moja gwarancje - sam bym mu
              puscil prad na jaja.

dalsze twoje kwestie sa bez sensu.nie chce mi sie brac udzialu w takiej
              bezcelowej rozmowie.nie interesuje mnie to.
              • Gość: Pzl Re: zasadnicze pytania. IP: 193.111.166.* 30.04.04, 17:08
                Ty chyba jestej pojebany !!!!!!!!!!!!
                O czym ty kurwa mowisz!!!
                Dla ciebie znecanie sie na więzniach to nic wielkiego i ze to głupia
                zabawa !!!!!!!!
                Pierdolnij sie w ten pusty łep. To myslisz ze po co sa prawa i miedzynarodowe
                uchwały chroniace jencow.
                to ze zabito włocha to straszna tragedia, ale nie wolno zaraz za to rozwalic
                całej wioski lub zrobic łapanke i wszystkich złapanych rozstrzelac.
                Tak robili w Polsce Hitlerowcy, to mamy tez tak postepowac.
                Ty chyba pomyliłes czas i miejsce człowieku.
                Pozdrawim z nadzieja ze to przemyslisz
                • marcus_crassus czytales o tym wydarzeniu? ja owszem 30.04.04, 17:20
                  a wiec tak - faceta postawili pod sciana i dali mu dwa przewody.zadnego pradu
                  nie bylo.nic nikomu sie nie stalo.po prostu postraszyli go ze puszcza prad jak
                  pusci.glupia zabawa,napisalem wyzej,ale wciaz choc jak mowie jest to
                  wynaturzenie byla to jedyni okrutna zabawa.nikomu z tych ludzi nic sie nie
                  stalo.to jest wojna.nie ucieli im rak,nie potraktowali pradem,nie przypalali
                  konczyn.ci ktorzy tak sie "zabawiali" zasluguja na ukaranie.wg tego co
                  widzialem kara powinna byc w tym wypadku jedynie nagana.bo nikomu krzywdy nie
                  zrobili.hmmm...kazali im udawac homoseksualne stosunki.znow zasluguje to na
                  potepienie.

ale uwaga - uzywajmy racjonalnych okreslen.to jeszcze "zbrodnie wojenne nie sa".

natomiast ten moj tekst co do wlocha podtrzymuje.wyraznie odrozniam ludzi
                  ktorzy sa zolnierzami,partyzantami,rebeliantami czy jakkolwiek mozna ich nazwac
                  i walcza z US oraz zwyklych terrorystow.

wlochow posadzono na podlodze.wlaczono kamere,jednymi przylozono pistolet do
                  glowy.w tym momencie ten czlowiek zerwal torbe z glowy i krzykna zeby zobaczyli
                  jak umiera wloch.wtedy terrorysta strzelil.czytal wiele takich opowiesci z
                  iraku.jedna byla o tym jak na powitanie czolgow US wybiegla 12 letnia
                  dziewczynka.zobaczyli to ci ktorzy za US nie przepadaja i dziewczynke
                  znaleziono martwa kolejnego dnia powieszona na drzewie.

zebys PZL mial jasnosc - tak,takim bandytom puscilbym prad wprost miedzy jaja.

ale chyba wyrazilem sie jasno - nie chodzi mi o zemste ze ktos to zrobil - ten
                  czyn nalezy ukarac.i chyba wyrazilem sie jednoznacznie.

ale dla mojego poczucia sprawiedliwosci dla banytow ktorych wyraznie okreslilem
                  jak wyrozniam nie ma zadnych konwencji.i tego zdania nie zmienie.
                  • marcus_crassus ps 30.04.04, 17:35
                    zeby byla jasnosc - powtarzam - ten czyn zasluguje na potepienie ale daleko mu
                    do "zbrodni".glupia,prymitywna,ponizajaca i zslugujaca na nagane zabawa.ale w
                    wojsku nie ma filozofow ani obroncow praw czlowieka.jak sie siedzi tyle czasu
                    na pustyni,ciagle patrole,nici z wczesniejszego powrotu do domu ludziom
                    puszczaja nerwy.co nie zmienia ze powinni ich ukraca - ALE uwaga : ->
                    adekwatnie do czynu!!!!

natomiast moj dalszy tekst dotyczyl tego co Ci sie moze podobac albo nie -> dla
                    zwyklych bandytow ktorych napisalem jak wyrozniam nie mam zadnej litosci.zadnej.

i bardzo mi przykro - gdyby sie okazalo ze np jeden z tych ludzi odpowiada za
                    podobny czyn jak z tym wlochem albo z ta dziewczyna pozwolilbym zolnierzom
                    zrobic z nim co chca.mozesz sie nie zgodzic ze mna ale to juz kwestia mojego
                    sumienia.
              • Gość: wojciech j. Re: zasadnicze pytania. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 17:14
                > dalsze twoje kwestie sa bez sensu.nie chce mi sie brac udzialu w takiej
                > bezcelowej rozmowie.nie interesuje mnie to.

Interesuje cie i to baaaardzo. O tym świadczą twoje kloaczne posty na forum
                świat.
    • karrhe Re: Ciekawe zdjecia z Iraku 30.04.04, 13:11
      to są zbrodnie wojenne!!!!!!!!!!!
      • Gość: Misza Re: Ciekawe zdjecia z Iraku IP: *.ats51.donpac.ru 30.04.04, 13:33
        Odpowiedziales nie na moje pytanie.

Chodzilo mi o podwojne standarty Europy i jej "prawoobroncow".
        • Gość: miki Re: Ciekawe zdjecia z Iraku IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.04, 16:38
          Tu sie zgadzam.Stosuje sie podwojne standardy.Amerykanie pojda siedziec za
          gwalt.Soldaty dostana medale.O gwalcie pisza wszystkie gazety.O Czeczeni prawie
          nikt.
          • Gość: Misza :)) IP: 195.208.237.* 30.04.04, 21:38
            Gość portalu: miki napisał(a):
            > Amerykanie pojda siedziec za
            > gwalt.

:)) Naprawde w to wierzysz? Pindosi swoich nie sadza. A jesli nawet - jak tego lejtenatna z Wietnamu ktory spacyfikowal wioske, to wychodzi po paru dniach za dobre zachowanie ;)))
            Pindos _moze_ byc sodzany tylko jesli zrobil krzywde innemu pindosu.

> Soldaty dostana medale.

U nas disbaty (discyplinarne bataliony) sa przepelnione zolnierzami z Czeczni.

> O gwalcie pisza wszystkie gazety.O Czeczeni prawie
            > nikt.

Naprawde jestres taki glupi miki ?! Przeczytaj GW czy inne "wolne" media polskie [ niezly dowcip - wolne polskie media ;))]- znalazles chocby 1/100 krytyki pindosow za _cokolwiek_ w porownaniu z krytyka ROsji chocby za CZecznie ? Puknij sie w leb i pomysl troche... :)))

P.S. WIesz ze w "demokratycznej" USA "wolnym i niezaleznym" mediom dzis zabroniono pokazywac material o Iraku ? Pewni tez nic nie slyszales ? ;)))
            O stratach pod Faludza tez niczego nie slychac :)))
    • Gość: axx Re: Ciekawe zdjecia z Iraku IP: 207.191.236.* 30.04.04, 16:11
      Zastanawiam sie gdzie sa kapelani. Armia amerykanska ma ich zreszta znacznie wiecej niz polska. Co zrobili w tej sprawie?
      Czy tylko pija? A moze niektorzy z nich uczestnicza w tych homoseksualnych orgiach z racji kaplanstwa.
    • Gość: jarek4 Re: Ciekawe zdjecia z Iraku IP: *.wset.edu.pl 30.04.04, 17:35
      pierwszy raz cos takiego napisze ale niestety jak czytam posty marcusa to mnie
      k.u.r.w.i.c.a. bierze! marcus ty poprostu w swoim uwielbieniu USA zaczynasz
      presadzac, albo jestes bezdennie glupi albo masz 16 lat i niewielkie pojecie o
      tym co na swiecie sie dzieje!

po uj ty bronisz tych amerykanów!!?> wszyscy ludzie sa tacy sami! czy to ruski
      polak niemiec czy australijczyk w sytuacjach nietypowych kazdy moze zachowywac
      sie jak zwierze! ładnie ktos napisal ze wojny sa proste i prymitywne! to jest
      szczera prawda! gdyby ktoś zabił na Twoich oczach twojego najlepszego kumpla,
      albo narazony bys był codziennie na smierc to sam po jakims czasiie zaczalbys
      sie zachowywac jak zwierze, wiec nie p.i.e.r.d.o.l. ze USArmy to cud
      humanitaryzmu!
      • marcus_crassus a czy ja nie napisalem ze to jest prymitywne? 30.04.04, 17:38
        napisalem jasno bardzo -> ale zebysmy mieli jasnosc- nie nazywajmy prymitywnych
        zabaw,ze wszech miar godnych potepienia "zbrodniami wojennymi"

i jeszcze jedno - nie porownujmy ich do "obozow filtracyjnych" w czeczenii

opisac Ci jak one wygladaja?
        • Gość: Berkut Re: a czy ja nie napisalem ze to jest prymitywne? IP: *.kamieniec-wroclawski.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 18:09
          Fajne mi to prymitywne zabawy
        • Gość: jarek4 Re: a czy ja nie napisalem ze to jest prymitywne? IP: *.wset.edu.pl 01.05.04, 10:22
          a moze opiszesz jak wygladaja te w Iraqu? wiesz jak one wygladaja? jak myslisz
          mają tam stół szwedzki? 4 posilki dziennie basen i korty tenisowe? a jak
          myslisz jak bombarduja miasta w których sa pseudo terrorysci to kieruja swoje
          bomby ze 100% pewnoscia ze nie zabija niewinnych dzieci i kobiet? jak myslisz
          ilu irakijczyków zginęło podczas trwania okupacji z rak zolnierzy amerykansdkich
          ? a jak myslisz ilu z tych co zginelo zostalo zamordowanych z zimna krwią? no i
          najwazniejsze pytanie ---> myslisz ze super wyszkolony i uzbrojony amerykanski
          zolnierz patrzy na jakies prawne regulacje dotyczace zasad walki? typu nie
          dobijaj? to sa pytania na ktore mozesz mi odpowiedziec! aczkolwiek napewno na
          nie nie odpowiesz bo poprostu nie znasz odpowiedzi! tak samo jak nie wiesz co
          sie dzieje w czeczeni a pierdolisz jakbys tam spedzil pol zycia!
    • swiatlo Armia to nie paniusie z Amnesty International 30.04.04, 18:39
      Jarek dobrze powiedział: wszyscy są tacy sami. Utarło się powiedzenie o
      amerykanach: coca-cola boys, albo inaczej: hollywood boys. Tymczasem ci co są w
      Iraku to nie żadni ani coca-cola, ani hollywood boys. To są zawodowi twardziele
      którzy na rozkaz będą strzelali do wszystkiego co się rusza. Tacy sami jacy są
      w każdych armiach świata. I taka każda armia powinna być.

Nie osiągniesz celu militarnego jak będziesz szedł na każdą akcję z plutonem
      prawników i aktywistów z Amnesty International. Tam dla tych panów i pań nie ma
      miejsca.

Cieszę się że armia amerykańska została odbrązowiona. Bo tak powinno być. Armia
      powinna wzbudzać strach, a nie wdzięczność pań aktywistek praw człowieka.
      • Gość: :)) Re: Armia to nie paniusie z Amnesty International IP: 195.208.237.* 30.04.04, 21:45
        swiatlo napisał:
        > Iraku to nie żadni ani coca-cola, ani hollywood boys. To są zawodowi twardziele
        > którzy na rozkaz będą strzelali do wszystkiego co się rusza.

"Twardziele" mowisz ? ;)) Hehe. Ustawic pod lufa M16 bezbronnego Irakczyjczyka w pozycje #29 moze tylko pindos.. twardy pindos ;))))))))))))

Co do rozkazu strzelac do wszytskiego co sie rusza, to rzwczywiscie tylko twarde pindosi to potrafia.. i to znakomicie ;))))) Jeszcze lepiej potem odpolirowac wszystko napalmem :))))))))

> Cieszę się że armia amerykańska została odbrązowiona. Bo tak powinno być. Armia
        > powinna wzbudzać strach, a nie wdzięczność pań aktywistek praw człowieka.

Jak na razie to pindosi budza raczej smiech ze swej "twardosci" i obrzydzenie ze swego zachowania ;)))
      • wielki_czarownik Re: Armia to nie paniusie z Amnesty International 30.04.04, 21:54
        swiatlo napisał:

> To są zawodowi twardziele którzy na rozkaz będą strzelali do wszystkiego co > się rusza.

Już znamy taką formację co na rozkaz strzelała do wszystkiego co się rusza - nazywała się SS. Taka ma być armia "czołowej demokracji świata"?
    • Gość: axx Re: Ciekawe zdjecia z Iraku IP: 207.191.236.* 30.04.04, 21:57
      No i wlasnie Armia Czerwona (kolor juz wyjasnia sprawe) taki strach wzbudza wlasnie miedzy innymi u amerykanow poczynajac od szeregowca
      a na generalach konczac.Bo jak powiedzial Napoleon tylko glodna armia potrafi zwyciezac. Niestety nigdzie nie slyszalem ani nie czytalem o homoseksualnych
      zainteresowaniach zolnierzy sovieckich.
      Raczej caly czas tylko wodeczka,kobiety od czasu do czasu ruska ruletka.
    • wielki_czarownik To są zdjęcia jak z okupowanej Europy (2 wojna) 30.04.04, 21:58
      Jakbym widział zdjęcia hitlerowców w warszawskim getcie. Nawet hełmy ci "żołnierze" mają podobne. Tylko, że tamci mieli stalowe a ci mają z kewlaru.
      • marcus_crassus a ja w dalszym ciagu widze krewnych partyzantow 01.05.04, 05:34
        z czeczenii bo tylko ich da sie do "filtracyjnych" zlapac...partyzantow sie nie
        da...

badzmy powazni WC.nie miszac dwocg pojec.
    • Gość: JOrl Twardziele???? IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.04, 23:00
      Nie pocieszaj sie Swiatlo, ze Amis to tacy twardziele. Sa okrutni do slabych. A
      jak pod Faludza dostali w pysk, to okazuje sie jaka to "twarda" armia.
      I to dopiero poczatek. Ta Faludza.
      Po prostu teraz skonczyl sie czas blefowania. Teraz jest
      sprawdanie. "Twardzieli"
      Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka