Dodaj do ulubionych

"Dyktator" Kaddafi

23.03.11, 15:58

GDP na glowe — 14 192 $.
Na kazdego czlonka rodziny rocznie wypaca sie 1 000 $ dotacji.
Zasilek na bezrobocie — 730 $.
Zaplata siostry w szpitalu — 1 000 $.
Za kazdego noworodka placi sie 7 000 $.
Mlodej rodzinie po slubie placi sie 64 000 $ na kupno mieszkania.
Na odtworzenie biznesu jednorazowa pomoc— 20 000 $.
Duze podatki sa zakazane.
Edukacja i opieka zdrowotna sa bezplatne.
Wyksztalcenie i stazyrowka za granica - na koszt panstwa.
Siec sklepow i magazynow dla rodzin z wieloma dziecmi z symbolicznymi cenami na podstawowe produkty zywnosciowe.
CZesc aptek z darmowym wydaniem lekarstw.
Za podrobienie lekarstw - kara smierci.
Plata za mieszkanie nie istnieje.
Plata za elektrycznosc dla osob fizycznych - zero..
Kredyty na kupno mieszkania i samochodu - bezprocentowe.
Benzyna kosztuje taniej niz woda - 0,14 $ za litr.

A teraz pytana - kto tam zle zyje? Jacy to tyran ten Kaddafi?
Obserwuj wątek
    • patmate Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:05
      Wypadało się przenieść do Libii, poprosić o azyl.
      Może jeszcze przytocz podobne liczby dla Arabii Saudyjskiej i udowodnij że jest kolebką demokracji
      ot co
      Pzdr
      • browiec1 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:24
        No wlasnie to mialem naszemu Miszce napisac-tak zawsze lubia sobie pojezdzic po Stanach ze szerza demokracje nie tam gdzie trzeba,ze tyrania w AS jest(i czesciowo to racja),ale tam obywatelom zyje sie jeszcze lepiej:)) No i pytanie czy do tych wszystkich dobrodziejstw wszyscy maja rowny dostep,bo cos mi sie wierzyc nie chce.
        Bo przecietny obywatel dostawal prezent w postaci najemnikow
        www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,9304350,Uciekla_z_dziecmi_z_Libii_do_Polski___Wyrzynali_kogo.html
    • bmc3i Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:19
      misza_kazak napisał:

> A teraz pytana - kto tam zle zyje? Jacy to tyran ten Kaddafi?
      >

Moze ten, kto nie ma prawa powidziec na wladze zlego slowa.... Ale kto by tam przetłumaczył taką rzecz Rosjaninowi akurat....
      • anton_pl Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:35
        Kadafi dał arabom chleb i benzynę za darmo - ponadto tak jak Misza pisze opieka zdrowotna i edukacja za darmo, i inne udogodnienia - czyli pułkownik Muammar Kadafi dał arabom przysłowiową Biblijną mannę z nieba - i nie uszanowali - teraz zachód wyzwala ich od tej toksycznej ropy.
        • rzewuski1 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:41
          Misza to jak Francuzi go wygnają to bierzcie go na prezydenta
          u was tez tak będzie
          • bmc3i Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:46
            rzewuski1 napisał:

> Misza to jak Francuzi go wygnają to bierzcie go na prezydenta
            > u was tez tak będzie
            >

Mysle ze byloby lepszy niz Miediek i Putin razem wzieci.
            • browiec1 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:50
              Medka sie nie czepiaj,juz powiedzial ze bajkopisarstwo Putina o rezolucji to jego prywatne zdanie-i ma za to u mnie duzego plusa:)
              A tu mozna przerobic piosenke "To moj blok,to moje blokowisko" na "To moj namiot i ja w nim zostane":)
              wiadomosci.onet.pl/raporty/operacja-swit-odysei/kaddafi-nie-poddamy-sie-zostaje-w-moim-namiocie,1,4219308,wiadomosc.html
        • browiec1 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:42
          Nie zartuj sobie.W Egipcie tez bylo ropy od pierona a wiekszosc ludzi zyla w nedzy.
          Chyba ze to byl fundusz przyszlych pokolen;)
          wiadomosci.onet.pl/swiat/dyktator-traci-ogromna-fortune-wlosi-blokuja-milia,1,4216126,wiadomosc.html
          Przy okazji Wlosi swoje udzialy odzyskaja:)
        • bmc3i Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:46
          anton_pl napisał:

> Kadafi dał arabom chleb i benzynę za darmo - ponadto tak jak Misza pisze opieka
          > zdrowotna i edukacja za darmo, i inne udogodnienia - czyli pułkownik Muammar K
          > adafi dał arabom przysłowiową Biblijną mannę z nieba - i nie uszanowali
          > - teraz zachód wyzwala ich od tej toksycznej ropy.

Gerek w Polsce też kiedys dał. Ale pozostając w kręgu spraw biblijnych, nie samym chlebem czlowiek żyje. Kupowanie przez władzę spokoju spolecznego dobrobytem, jest skuteczne tylko na krotka mete, bo psychologicznie clzowiek chce zawsze czegos wiecej niz ma. Gdy ma zaspokojone potrzeby egzystnacjalne, zaczyna domagac sie spelnienia potrzeb spolecznych, kulturalnych i politycznych.

• jack79 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:39
      raj na ziemi (w porównaniu z Polską)
      właściwie o co im chodzi?
      ktoś z azji, ameryki lub europy tych ludzi podpuścił?
      czy moze im się w dupach poprzewracało?
      w każdym razie wszystko im się zacznie kończyć i pewnie za 10 lat Ci co nie skorzystają na przemianach będą chcieli kadafiemu pomniki stawiać
      • rzewuski1 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:46
        nie ma dymu bez ognia
        nie wierze w ten dobrobyt
        • bmc3i Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:49
          rzewuski1 napisał:

> nie ma dymu bez ognia
          > nie wierze w ten dobrobyt
          >

A w dobrobyt na Białorusi wierzysz? kazak, boa, i ło3K przekonuja raz z tornsonem o nim.
          Nie? Ja tez.

• bmc3i Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 16:48
        jack79 napisał:

> raj na ziemi (w porównaniu z Polską)
        > właściwie o co im chodzi?
        > ktoś z azji, ameryki lub europy tych ludzi podpuścił?
        > czy moze im się w dupach poprzewracało?
        > w każdym razie wszystko im się zacznie kończyć i pewnie za 10 lat Ci co nie sko
        > rzystają na przemianach będą chcieli kadafiemu pomniki stawiać

Ta, jak powiedział kultowy bohater kina polskiego, " w dupach sie im poprzewracało od tego dobrobytu".
    • mako75 Naiwni jesteście... 23.03.11, 16:49
      Chcecie facetowi wmówić, że kadafi był złym tyranem.
      A on dawał tyle kasy.
      To ja sie pytam. Jak chcecie mu to wytłumaczyć?
      Ile Kaddafi mógł sprzątnąć ziomków...10-30tyś?? I to ma być według rosyjski standardów dyktator??? To jakiś demokrata.
      misza stalina traktuje jako cud miód bohatera, a co tam Kadafi.
      Kadafi według tych standardów to nawet seryjnym mordercą nie jest.
      Dajcie spokój.
      • bmc3i Re: Naiwni jesteście... 23.03.11, 16:51
        mako75 napisał:

> Chcecie facetowi wmówić, że kadafi był złym tyranem.
        > A on dawał tyle kasy.
        > To ja sie pytam. Jak chcecie mu to wytłumaczyć?
        > Ile Kaddafi mógł sprzątnąć ziomków...10-30tyś?? I to ma być według rosyjski sta
        > ndardów dyktator??? To jakiś demokrata.
        > misza stalina traktuje jako cud miód bohatera, a co tam Kadafi.
        > Kadafi według tych standardów to nawet seryjnym mordercą nie jest.
        > Dajcie spokój.

Wiesz co, od kilku dni stwierdzam ze masz najlepsze poczucie hu8moru na tym forum.
        Jestem Twoim fanem! :)

• ignorant11 Re: Naiwni jesteście... 24.03.11, 14:58
          bmc3i napisał:

> mako75 napisał:
          >
          > > Chcecie facetowi wmówić, że kadafi był złym tyranem.
          > > A on dawał tyle kasy.
          > > To ja sie pytam. Jak chcecie mu to wytłumaczyć?
          > > Ile Kaddafi mógł sprzątnąć ziomków...10-30tyś?? I to ma być według rosyjs
          > ki sta
          > > ndardów dyktator??? To jakiś demokrata.
          > > misza stalina traktuje jako cud miód bohatera, a co tam Kadafi.
          > > Kadafi według tych standardów to nawet seryjnym mordercą nie jest.
          > > Dajcie spokój.
          >
          >
          > Wiesz co, od kilku dni stwierdzam ze masz najlepsze poczucie hu8moru na tym for
          > um.
          > Jestem Twoim fanem! :)

Ja tez. Choc nie odbieram tego postu jak zart ale raczej jako dobra diagnoze kacapów:))

>
      • ignorant11 Re: Naiwni jesteście... 24.03.11, 14:54
        mako75 napisał:

> Chcecie facetowi wmówić, że kadafi był złym tyranem.
        > A on dawał tyle kasy.
        > To ja sie pytam. Jak chcecie mu to wytłumaczyć?
        > Ile Kaddafi mógł sprzątnąć ziomków...10-30tyś?? I to ma być według rosyjski sta
        > ndardów dyktator??? To jakiś demokrata.
        > misza stalina traktuje jako cud miód bohatera, a co tam Kadafi.
        > Kadafi według tych standardów to nawet seryjnym mordercą nie jest.
        > Dajcie spokój.

No tak skoro Stalina kochaja za masowa smierc głodowa milionów...

To dla dzikusów Kadafi wrecz zbawca i swiety:))
    • browiec1 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 18:24
      wiadomosci.onet.pl/raporty/operacja-swit-odysei/sily-kaddafiego-nadal-atakuja-cywilow,1,4220347,wiadomosc.html
      • bibolek1234 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 18:59
        Nie ma to jak konstruktywne wypowiedzi. Konflikt, który aż razi francuską prowokacją. Wykorzystali niesnaski plemienne by upichcić swój biznes. Sarkozy ledwo dyszał przed wyborami, teraz może się puszyć jak paw. Wielki obrońca praw człowieka i tym podobne bzdury. Ciekawi mnie kto będzie kacykował w Libii. Ta dzicz ze wschodu dla której miasto to dzieło szejtana a pustynia matka i dom? Większość Libijczyków to współplemieńcy Kaddafiego. Czyli co? Mniejszość będzie demokratycznie rządziła większością? Dobre sobie. Geneza tej operacji przypomina mnie film amerykański w którym bombardowano Albanię by odwrócić uwagę od rozporka prezydenta. Ciekawe jak Europa poradzi sobie z zalewem emigrantów z Marghrebu. Już teraz są z nimi kłopoty. Czy to nie we Francji ostatnio były demonstracje muzułmanów? Ze strzelaniem i tym podobnymi atrakcjami? Gdyby Liga Arabska miała jaja już leciałyby bomby na Paryż;-)))))))
        • browiec1 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 19:05
          Pitolicie Kolego:)
          Jak juz to Sarko sie zemscil ze kaddafi nazwal go psycholem. A Liga Arabska sama chciala interwencji,ZEA i Katar juz biora udzial w akcji wiec kto niby ma bombardowac Paryz?:) A emigowaliby ludzie gdyby pomocy nie bylo i wschod zaczalby nawiewac. A kto bedzie rzadzil zobaczymy.
          • bibolek1234 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 19:18
            Tak za to teraz zachód będzie wiał przed czystkami plemiennymi. kadaffiego się wykończy, coby nie machał przed sądem papierami na Sarkozy'ego. Najbardziej prawdopodobny rozwój sytuacji to rozpad kraju i upasanie się na ropce nowych "demokratycznie" wybranych władz, czytaj kacyków plemiennych tej części w której będzie złoto. Bieda rozpierducha i zapaść cywilizacyjna oto następstwa tej operacyjki. Irak udowadnia to do dzisiaj.
            • browiec1 Re: "Dyktator" Kaddafi 23.03.11, 19:28
              A tam,teraz kradl kaddafi,moze nastepny bedzie kradl mniej.A Irakijczycy akurat sa za interwencja jesli sie nie myle a przweciw innej ale nie tej
              wiadomosci.onet.pl/swiat/demonstracja-w-bagdadzie-szyici-przeciwni-interwen,1,4213493,wiadomosc.html
              • anton_pl Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 09:45
                Nie chcę tu wyjść na miłośnika dyktatorów - ale Kadafi rozsądnie urządził tą Libię jak na warunki arabskie - kobiety wyzwolone, radykalny islam w podziemiu, darmowy chleb, opieka zdrowotna za darmo, widze w TV te ich szpitale - normalnie standard europejski, bo mi nie chodzi o dyktatorów tylko o umiejętne rządzenie. Bo np. Kim Dong Il tak rządzi że miejscowa ludność je trawę, a Korea Południowa zalewa świat samochodami, telefonami, kompami itd., albo taki Mugabe który totalnie zrujnował własny kraj, no właśnie o to mi się rozchodzi.
                • yellow_tiger Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 14:10
                  A teraz pytanie za 100 pkt. Kto ma ropę?
                  a) Kadafi
                  b) Mugabe
                  c) Kim
                  • ignorant11 Lud miłuje Kadafiego:)) 24.03.11, 23:58
                    yellow_tiger napisał:

> A teraz pytanie za 100 pkt. Kto ma ropę?
                    > a) Kadafi
                    > b) Mugabe
                    > c) Kim

I z tej miłosci ma rebelie w całym kraju:))
    • exp255 Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 10:58
      Może zorganizować jakąś akcję poparcia dla Kadafiego?, tak jak serbscy internałci?
    • adam_al Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 11:35
      Wiemy, wiemy te wszystkie rozruchy to tak z nudów.
      • ignorant11 Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 23:59
        adam_al napisał:

> Wiemy, wiemy te wszystkie rozruchy to tak z nudów.

I z... dobrobytu im sie w glowach poprzewracało tak jak nam za komuny...
        :))
    • jack79 Tego mu nie zapomniano 24.03.11, 11:38
      Kaddafi w 1970 zlikwidował w swoim kraju amerykańskie i brytyjskie bazy wojskowe, wydalił włoskie i żydowskie organizacje narodowe, a w 1973 dokonał nacjonalizacji przemysłu naftowego należącego do zachodnich inwestorów.
      • bmc3i Re: Tego mu nie zapomniano 24.03.11, 11:42
        jack79 napisał:

> Kaddafi w 1970 zlikwidował w swoim kraju amerykańskie i brytyjskie bazy wojskow
        > e, wydalił włoskie i żydowskie organizacje narodowe, a w 1973 dokonał nacjonali
        > zacji przemysłu naftowego należącego do zachodnich inwestorów.

A na czym Twoje "niezapomnienie" ma polegac?
        • bibolek1234 Re: Tego mu nie zapomniano 24.03.11, 11:59
          www.tvn24.pl/0,1696886,0,1,wolne-bengazi-zyje-w-paranoi-chaos-i-samosady,wiadomosc.html Już wiadomo kto finansuje rebelię. Ach i wzorem PKWN nowi "rządziciele" są przywożeni w teczkach z USA. Coś mnie się matrek widzi, że USA wchodzi w buty ZSSR. Sieje demokracje gdzie się da a wychodzi chaos i bezprawie;-)
          • rzewuski1 Re: Tego mu nie zapomniano 24.03.11, 12:12
            gdy rewolucja wybucha czy rebelia to zawsze jest chaos
            a np rewolucje w Rosji Lenin zrobił za niemieckie pieniądze
            nie mówiąc o kosztach tej rewolucji
            smierc milionów ludzi
          • mako75 Re: Tego mu nie zapomniano 24.03.11, 13:03
            bibolek1234 napisał:

> Już wiadomo kto finansuje rebelię.
            K..wa ale jaja Kadafi :)

Ach i wzorem PKWN nowi "rządziciele" są przywożeni w teczkach z USA. Coś mnie się matrek widzi, że USA wchodzi w buty ZSSR. Sieje demokracje gdzie się da a wychodzi chaos i bezprawie;-)

Może zrozumiesz...a może nie.
            Na czele rządu tymczasowego stanął Mahmud Dżibril. wykształcony w USA ekonomista i politolog, który pracował też w instytucjach rządowych Libii – jest członkiem 31-osobowej Rady Narodowej.
            Paradoksalnie Rada najbardziej chwali się swoimi członkami, którzy współpracowali z reżimem. Na swojej stronie internetowej zamieszcza życiorysy tylko trzech osób, w tym dwóch byłych ministrów i Mahmuda Dżibrila. Przewodniczącym Rady jest Mustafa Abdul Dżalil, jeszcze na początku lutego minister sprawiedliwości u Kaddafiego. Ale, jak podkreślają rewolucjoniści i organizacje praw człowieka, był w rządzie „najjaśniejszym punktem". Podobno kilka razy groził Kaddafiemu swoją dymisją, bo nie godził się na złe traktowanie więźniów, głównie politycznych, którzy nawet latami byli przetrzymywani bez wyroku.
            W Radzie są też przedstawiciele młodzieży i adwokat Fathi Terbel, od którego zatrzymania 15 lutego przez służby Kaddafiego rozpoczął się bunt we wschodniej Libii. Część członków Rady działa w ukryciu. Dotyczy to przedstawicieli miast, w których wciąż toczą się walki, takich jak Misrata czy Adżdabija.
          • bmc3i Re: Tego mu nie zapomniano 24.03.11, 14:22
            bibolek1234 napisał:

> www.tvn24.pl/0,1696886,0,1,wolne-bengazi-zyje-w-paranoi-chaos-i-samosady,wiadomosc.html Już wiadomo kto finansuje rebelię. Ach i wzorem PKWN nowi "rządziciele" są przywożeni w teczkach z USA. Coś mnie się matrek widzi, że USA wchodzi w buty ZSSR. Sieje demokracje gdzie się da a wychodzi chaos i bezprawie;-)

Tak, tak, oczywioscie, a w Bośni Amerykanie dokonali agresji na "Republike Serbską".

Ty juz zupelnie to tornsona sie upodabniasz? Gdzie w tym artykule wyczytales, ze przywodcy powstania zostali przywizeini z USA? Przecinie, jest tam napisane ze "pokończyli zachodnie uniwersytety", czyli Europejskie, a nie Amerykanskie, bo malo kto z Afryki jedzie studiowac do Stanow. Dlaczego wiec nie napisales, ze "Francuzi przywizili do Libii PKWN", tylko Ameryklanie? Tylko nie probuj pisac, ze "przypadkowo napisales o Amerykanach, a chodzilo Ci o cały Zachód".....
          • browiec1 Re: Tego mu nie zapomniano 24.03.11, 21:33
            A z innej strony ludzie z terenow rebelianckich mowia ze zaopatrzenie jest dobre.
        • ignorant11 Okolicznosc obciazajaca:)) 24.03.11, 15:01
          bmc3i napisał:

> jack79 napisał:
          >
          > > Kaddafi w 1970 zlikwidował w swoim kraju amerykańskie i brytyjskie bazy w
          > ojskow
          > > e, wydalił włoskie i żydowskie organizacje narodowe, a w 1973 dokonał nac
          > jonali
          > > zacji przemysłu naftowego należącego do zachodnich inwestorów.
          >
          >
          > A na czym Twoje "niezapomnienie" ma polegac?

Za to dostałby kilkanascie lat kamieniłomów:))

Ale moze odstrzeli sie go jak sku...syna aliende albo na zimo powiesi jak Saddama:))
          • anton_pl Re: Okolicznosc obciazajaca:)) 24.03.11, 20:29
            Ja nie popieram tych rebeksów - co chwila krzyczą: "ALLACH AKBAR!!!", i durnowato biegają po całym Bengazi - wyobrażam sobie jaki tam musi teraz panować 'bardak.
            • browiec1 Re: Okolicznosc obciazajaca:)) 24.03.11, 21:48
              Krzycza z bledem? Ktos tak potrafi? A ze sie dra to normalne w tamtym regionie.
    • skandy5 ale dobrze! 24.03.11, 11:55
      Może tak by u nas. Mam projekt żeby wprowadzić:

Na kazdego czlonka rodziny rocznie wypaca sie 1 000 $ dotacji.
      Zasilek na bezrobocie — 730 $.
      Zaplata siostry w szpitalu — 1 000 $.
      Za kazdego noworodka placi sie 7 000 $.
      Mlodej rodzinie po slubie placi sie 64 000 $ na kupno mieszkania.
      Na odtworzenie biznesu jednorazowa pomoc— 20 000 $.
      Duze podatki sa zakazane.
      Edukacja i opieka zdrowotna sa bezplatne.
      Wyksztalcenie i stazyrowka za granica - na koszt panstwa.
      Siec sklepow i magazynow dla rodzin z wieloma dziecmi z symbolicznymi cenami na podstawowe produkty zywnosciowe.
      CZesc aptek z darmowym wydaniem lekarstw.
      Plata za mieszkanie nie istnieje.
      Plata za elektrycznosc dla osob fizycznych - zero..
      Kredyty na kupno mieszkania i samochodu - bezprocentowe.
      Benzyna kosztuje taniej niz woda - 0,14 $ za litr.
      • rzewuski1 Re: ale dobrze! 24.03.11, 12:14
        głosuje na ciebie
        nie wiem skąd weźmiesz na to pieniądze

ale co mnie to obchodzi
        • browiec1 Re: ale dobrze! 24.03.11, 21:34
          Zlikwiduje armie;)
          • rzewuski1 Re: ale dobrze! 24.03.11, 22:15
            browiec1 napisał:

> Zlikwiduje armie;)

na armie dajemy niecałe 2 %
            wiec raczej nie starczy
            • browiec1 Re: ale dobrze! 24.03.11, 22:19
              No kleru przeciez nie ruszy,gornikow i KRUS tez nie. Hmmm,moze jak juz gaz lupkowy wylupia?
              • rzewuski1 Re: ale dobrze! 24.03.11, 22:24
                ja tam myślę ze sprzeda ziemi odzyskane Niemcom
                i powinno na jakieś 10 lat starczyć
                • browiec1 Re: ale dobrze! 24.03.11, 22:25
                  A pozniej to niech sie inni wstydza;)
    • ignorant11 Dzikusie zrozum: Kadafi to juz trup:))/nt 24.03.11, 12:31

• bibolek1234 Re: Dzikusie zrozum: Kadafi to juz trup:))/nt 24.03.11, 12:44
        Do mnie pijesz durniu? Czy trup to się dopiero okaże. Gdy republikanie zaczną dobierać się do dupy Obamie;-)
        • exp255 Re: Dzikusie zrozum: Kadafi to juz trup:))/nt 24.03.11, 12:59
          Ignorant ty zrozum że Kadafi arabom darmo chleb dawał - no sam widzisz że dbał o tych poganiaczy wielbłądów.
          • ignorant11 Re: Dzikusie zrozum: Kadafi to juz trup:))/nt 24.03.11, 14:43
            exp255 napisał:

> Ignorant ty zrozum że Kadafi arabom darmo chleb dawał - no sam widzisz ż
            > e dbał o tych poganiaczy wielbłądów.

A Ty zrozum ze jest TRUPEM:))

Ja go tez kocham tak bardzo ze pragne PRAGNE jego glowy:))
          • browiec1 Re: Dzikusie zrozum: Kadafi to juz trup:))/nt 24.03.11, 21:35
            Z wlasnych pieniedzy jeszcze napisz:P
    • wujcio44 Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 13:08
      misza_kazak napisał:

Typowy kacap. Dajcie mu kawałek kiełbasy i nic mu więcej do szczęścia nie jest potrzebne.
      • bibolek1234 Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 13:17
        Wujcio wyglądasz mi na typowego "polaczka" co to Rosjan kiedyś całował w zad ateraz USA. Musisz gdzieś usta przykładać
        • ignorant11 Re: "Dyktator" Kaddafi 25.03.11, 18:52
          bibolek1234 napisał:

> Wujcio wyglądasz mi na typowego "polaczka" co to Rosjan kiedyś całował w zad at
          > eraz USA. Musisz gdzieś usta przykładać

Ja do kacapów moge co najwyzej strzelac i teraz i wtedy i 3 pokolenia wstecz:)

A Amerykanów równiez i wtedy i teraz i chyba równiez w przyszłosci:)))
          • bibolek1234 Re: "Dyktator" Kaddafi 25.03.11, 19:36
            Tylko umyj przed tym zęby
      • jack79 Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 13:18
        > Typowy kacap. Dajcie mu kawałek kiełbasy i nic mu więcej do szczęścia nie jest
        > potrzebne.

no to my wszyscy to typowe kacapy jesteśmy
        czemu w Polsce były strajki?
        bo kiełbasy brakowało a nie wolności
        wystarczy poczytać "postulaty" solidarności
        • ignorant11 Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 14:45
          jack79 napisał:

> > Typowy kacap. Dajcie mu kawałek kiełbasy i nic mu więcej do szczęścia nie
          > jest
          > > potrzebne.
          >
          > no to my wszyscy to typowe kacapy jesteśmy
          > czemu w Polsce były strajki?
          > bo kiełbasy brakowało a nie wolności
          > wystarczy poczytać "postulaty" solidarności

Mow za siebie kacapie!
          :))
      • ignorant11 Re: "Dyktator" Kaddafi 24.03.11, 14:44
        wujcio44 napisał:

> misza_kazak napisał:
        >
        > > A teraz pytana - kto tam zle zyje? Jacy to tyran ten Kaddafi?
        >
        > Typowy kacap. Dajcie mu kawałek kiełbasy i nic mu więcej do szczęścia nie jest
        > potrzebne.

RAAAAAAAAAAAB:)) za kiełbase??? sprzeda nie tylko matke bo dziadka sprzedał satlinowi za głod i łagry...
    • wielki_czarownik Tu średnio szło o pieniądze. 24.03.11, 23:58
      Zasada o której dyktatorzy zapominają, jest prosta. Jak człowiek się wzbogaci, to chce władzy. Pieniądze, to za mało. Podobny wybuch za jakiś czas będzie w Chinach - ludziom przestaną wystarczać pieniądze - będą chcieć wolności.
    • anton_pl Re: "Dyktator" Kaddafi 25.03.11, 20:57
      A tutaj macie obiektywną relację z ataku siepaczy Kadafiego nadaną przez Al Jazeere.
      www.youtube.com/watch?v=URZN9HoOxcw
      • browiec1 Re: "Dyktator" Kaddafi 25.03.11, 21:21
        No jak juz BMR stosuja to ktos musi to barbarzynstwo zatrzymac;)
    • browiec1 Re: "Dyktator" Kaddafi 25.03.11, 21:35
      A co dopiero jak sie tam mieszka.
    • remov Naprawdę nie rozumiesz, prawda? 26.03.11, 12:26
      misza_kazak napisał:

> GDP na glowe — 14 192 $.
      > Na kazdego czlonka rodziny rocznie wypaca sie 1 000 $ dotacji.
      O to właśnie chodzi, że żyje im się CORAZ LEPIEJ, dlatego się buntują.

Po prostu, kiedy masz już zapewniony byt na pewnym poziomie, to w naturalny sposób aspiracje ludzi rosną. Wbrew Twojej logice rewolucje nie wybuchają, gdy ludziom jest tak źle, jak tylko może, wręcz przeciwnie, gdy uzyskali "małą stabilizację", to nagle zauważają, że inni mają lepiej, większą swobodę, a nad nimi jest szklana ściana i blokada, która uniemożliwia jakikolwiek dalszy rozwój.

Arabskie państwa mają bardzo dużo młodzieży, w tym całkiem nieźle, jak na lokalne warunki wykształconej i bardzo niewielkie możliwości sensownego wykorzystania tych ludzi do 25 roku życia. Mają co jeść i nie mają co robić, ani jak się rozwijać.

Swoją drogą, interesująca jest obrona dyktatora w Twoim wykonaniu. Pokazuje dosyć dobrze mentalność niektórych ludzi, żyjących za naszą granicą. Bo widzisz, można potępiać interwencję, a nawet zwracać uwagę na chaos, jaki niesie rebelia dla państwa i reszty obywateli - tych cywili, którzy rzekomo mają być chronieni - a jednocześnie zauważać wszystkie negatywne cechy plemiennej dyktatury Kadafiego. Pomijam już, że statystyki, o czym zapominasz, podają wartość ŚREDNIĄ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka