Dodaj do ulubionych

P 90 Polska policja

20.09.11, 04:25
Mam pytanko. Czy polska policja ma na stanie, używa broni P90?
Nie chodzi mi o formacje typu AT, lecz o zwykłych techników kryminalistki.
Cos rodzaju polskich "CSI", np.podczas zabezpieczania materialu video.
Na przyklad, w czasie filmowania?
Obserwuj wątek
    • jopekpl Re: P 90 Polska policja 20.09.11, 07:56
      zlorf_flanelostopy napisał:

> Mam pytanko. Czy polska policja ma na stanie, używa broni P90?
      > Nie chodzi mi o formacje typu AT, lecz o zwykłych techników kryminalistki.
      > Cos rodzaju polskich "CSI", np.podczas zabezpieczania materialu video.
      > Na przyklad, w czasie filmowania?
      Człowieku a na cholerę zwykłym technikom, czy nawet" krawężnikom "Pistolet maszynowy????i to o sporej mocy.
      • maxikasek Re: P 90 Polska policja 20.09.11, 12:09
        Podejrzewam że wogóle nie noszą broni, bo to zbędny ciężar. A i tak wokół pełno policjantów.
        • marek_boa Re: P 90 Polska policja 20.09.11, 16:02
          Zgadza się Maxi! Nie tylko nie noszą pistoletów maszynowych ale w ogóle żadnej broni! "Bronią" techników są walizki z narzędziami i akcesoriami!:) Znaczy się i tak mają co dźwigać!
          -Pozdrawiam!
          P.S. W ogóle nie obiło mnie się nigdy o oczy abym widział etatowo Francuską broń w rękach Polskich policjantów!
          • maxikasek Re: P 90 Polska policja 20.09.11, 16:50
            Belgijską Marku, beligijską. 7 szt. P90 zakupiła polska policja bodajże w 2003.
            • marek_boa Re: P 90 Polska policja 20.09.11, 17:04
              No tak to jest jak najpierw się napisze a później pomyśli!:)
              - Faktycznie 7 sztuk dla policji figuruje w spisie broni importowanej ale na 2008 rok Maxi! Wcześniej bo w 2006 roku pewną ilość egzemplarzy zakupiło wojsko dla "GROMU"~!
              -Pozdrawiam!
              P.S. Co wcale nie przeczy mojemu wcześniejszemu stwierdzeniu ,że tej broni w rękach Polskich policjantów NIGDY nie widziałem!:)
              • swarozyc Re: P 90 Polska policja 20.09.11, 17:05
                Jemu chodzi chyba o P 99..
                • billy.the.kid Re: P 90 Polska policja 21.09.11, 15:55
                  za moich czasów technicy doch. jednak mieli na stanie jakieś liworwery. p-64.
                  • marek_boa Re: P 90 Polska policja 21.09.11, 16:30
                    Za moich też!:) Zazwyczaj leżały w szafie pancernej w zbrojowni i z wolna pokrywały się rdzą! Choć trzeba przyznać ,że raz do roku je w rękach mieli - na obowiązkowym strzelaniu!:)
                    -Pozdrawiam!
                • browiec1 Re: P 90 Polska policja 23.09.11, 01:36
                  Nawet na pewno.
          • remov Bzdury, jak zwykle 30.09.11, 14:41
            marek_boa napisał:

> Zgadza się Maxi! Nie tylko nie noszą pistoletów maszynowych ale w ogóle żadnej
            > broni!
            Bzdury jak zwykle wypisujesz. Technik policyjny, jak każdy normalny funkcjonariusz ma służbową broń - P-64, P-83, Glocka czy P99. Znam kilku techników i każdy jest uzbrojony. Na miejsce zdarzenia też idzie się z bronią w kaburze. I nie znam żadnej osoby z tego pionu, która postępuje inaczej.

> P.S. W ogóle nie obiło mnie się nigdy o oczy abym widział etatowo Francuską
            > broń w rękach Polskich policjantów!
            Jak czytam wypowiedzi faceta najwyraźniej bez matury, który w toku edukacji szkolnej nie został nauczony, że przymiotniki w języku polskim oznaczające nazwy narodowości zapisujemy małymi literami (tj. rosyjski, francuski, polski etc.) to mniej więcej wiadomo, z jakim typem umysłowości i inteligencji mam do czynienia. O umiejętności kończenia zdań kropką nawet nie wspomnę.
            • marek_boa Re: Bzdury, jak zwykle 30.09.11, 17:30
              Sranie w banie Remov - ino ,że to już u Ciebie norma więc mnie nie Zdziwiłeś! To co Ty Widziałeś tyle mnie obchodzi co zeszłoroczny albo nawet dalej śnieg! Może w Warszawie technicy latają nawet do sracza z bronią ale za mojej kadencji w KW "Mazowsze" broń techników spokojnie leżakowała sobie w szafie pancernej i nikomu nie przychodziło do łba ,żeby obciążać się dodatkowym i całkowicie zbędnym balastem!
              -Jak czytam Wypowiedzi "Przemądrzałka" co to własne fobie leczy wyżywając się na innych to mnie po prostu żal faceta i tyli! Resztę Twojego tekstu Możesz Sobie wsadzić - Wiesz gdzie !
              • remov Re: Bzdury, jak zwykle 30.09.11, 18:41
                marek_boa napisał:

> Sranie w banie
                (...) Poziom intelektualny jak zwykle gdzieś w okolicach budki z piwem. Atak personalny gó...arza, jakim jesteś pozwolę sobie wyciąć, tak samo jak wykrzykniki, będące Twoją tradycyjną głupawą manierą. Może w Twoim środowisku jest to zabawne, w świecie ludzi dorosłych jedynie żałosne. Nieznajomość języka polskiego, jak również realiów pracy policji bije po oczach.
                • marek_boa Re: Bzdury, jak zwykle 30.09.11, 18:59
                  No i znowu mnie Matołku rozśmieszyłeś!:) Proponuję częściej to będę żył ze 120 lat!:)
                  - Realiów pracy policji?!:) A co Ty chłopczyku możesz o tym wiedzieć?!:)
                  - Mocne! Dawaj więcej!:)
                  • remov Re: Bzdury, jak zwykle 01.10.11, 10:17
                    marek_boa napisał bzdury jak zwykle (...)

Faktycznie, zapomniałem o tej starej maksymie - nie polemizuj z idiotą najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pobije doświadczeniem.

W każdym razie niezmiennie cechujesz się brakiem kultury i skrajnym brakiem wiedzy, na temat o którym rzekomo powinieneś mieć jakieś pojęcie. A mnie się nie chce wdawać w pyskówki z pieniaczem, wystarczy jak raz na jakiś czas dostaniesz merytorycznie po uszach, aż w odpowiedzi - jak to widać - przez kilka dni będziesz się pieklił. Co daje pewną satysfakcję (co komiczne nawet samodzielnie inwektyw nie potrafisz wymyślić, a jedynie kopiujesz ;)
                    • marek_boa Re: Bzdury, jak zwykle 01.10.11, 14:43
                      Tylko na tyle Cię Remov Stać?!:) Cienko,cienko!:)
                      - "Dostałem po uszach"?! Pochlebiasz Sobie jak zwykle - no ale czego oczekiwać od narcyza?!
                      - Ja się pieklę?!:):):) Ty mnie gościu setnie Bawisz!:)
                      Ale i tak cienki Bolek Jesteś!
            • m98 Re: Bzdury, jak zwykle 30.09.11, 20:49
              Jak już się bawimy w upierdliwości, to pozwolę sobie zauważyć, że zgodnie z oficjalną nomenklaturą, w polskiej Policji nie ma takiego stanowiska jak "technik policyjny".
              W jednym poście wytykasz człowiekowi brak matury, robisz wycieczki pod adresem jego umysłowości i inteligencji a post dalej użalasz się, z powodu ataku personalnego na ciebie... ile tym masz lat człowieku? Pięć?
              • marek_boa Re: Bzdury, jak zwykle 30.09.11, 22:20
                No i co się M Dziwisz?! Jak się ktoś za omnibusa uważa a na forum wchodzi aby sobie ego podładować to mu przecież rybka czy się profesja "technik kryminalny" nazywa czy "technik policyjny"?! Podobna profesja kiedyś była (znaczy tak nazywana "na wyrost") czyli etat mechanika samochodowego w komendach powiatowych - ale 2 lata temu skasowali i teraz jest "przynieś,podaj,pozamiataj"!
                -Pozdrawiam!
              • remov Re: Bzdury, jak zwykle 01.10.11, 10:20
                m98 napisał:

> Jak już się bawimy w upierdliwości, to pozwolę sobie zauważyć, że zgodnie
                > z oficjalną nomenklaturą, w polskiej Policji nie ma takiego stanowiska jak
                > "technik policyjny".
                Czy ja mam naprawdę zerknąć do Twoich wypowiedzi i pokazać miejsca, gdzie posługujesz się językiem potocznym zamiast w pełni technicznego? Naprawdę mam to zrobić? Bo będzie bolało i to bardzo, jeżeli chcesz się czepiać.

> ile tym masz lat człowieku? Pięć?
                Gdybyś pozostał jedynie na poziomie uwagi o nazwie stanowiska, dając tym samym pewnemu chamowi namiastkę ucieczki z dyskusji do tematu pobocznego, to jeszcze bym Twoje stanowisko zrozumiał. Natomiast, gdy zaczynasz bronić osobnika, który nie dość, że napisał jakieś bzdury (być może przenosząc jakieś zasłyszane wiadomości), posługuje się językiem polskim na poziomie imbecyla (bo jak inaczej można określić lekceważenie zasad), to jeszcze starasz się zaatakować personalnie rozmówcę. Być może zaatakowano Twój autorytet, albo gościa, z którym się często zgadzasz, stąd taka wyjątkowo głupawa reakcja z Twojej strony. A może po prostu też chciałeś "błysnąć" i "pokazać". Moim zdaniem niezbyt wyszło.
                • marek_boa Re: Bzdury, jak zwykle 01.10.11, 14:45
                  Remov proponuję wizytę u specjalisty! Ty Masz jednak coś z głową!
    • m98 Re: P 90 Polska policja 21.09.11, 23:52
      Nie wiem czy ma na stanie, ale pistolet maszynowy P90 został wprowadzony do użytku decyzją komendanta głównego KGP z 27 lutego 2008.
      Dziennik Urzędowy Komendy Głównej Policji nr 5 z dnia 18 marca 2008 r. poz. 35
      • marek_boa Re: P 90 Polska policja 22.09.11, 16:03
        Ależ oczywiście WSZYSTKIE 7 sztuk!:) Dodaj do tego ,że ŻADNA broń (nawet proca~!:)) bez decyzji KG KGP wprowadzona do służby być nie może! Te same procedury dotyczą nawet POJEDYNCZYCH sztuk!
        -Pozdrawiam!
        • m98 Re: P 90 Polska policja 22.09.11, 21:24
          Zgadza się.
          Z procą się zresztą nie spotkałem, ale np. pałka typu tonfa była wprowadzana taką samą decyzją.
          Szczerze mówiąc uważam, że to słuszna praktyka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka