Dodaj do ulubionych

Chelsa/Bradley ... Manning

25.08.13, 04:56
Doktrynę obowiązującą w US Military Forcess, wobec osób doświadczonych zaburzeniami orientacji seksualnej, można zdefiniować krótkim żołnierskim ... DON'T ASK DON'T TELL. I wszystko wydaje się bardzo prost i zgrabne, świadczące o otwartości sił zbrojnych na osoby z zaburzeniami orientacji seksualnej. Dopóki nie trafimy na przypadek Bradleya Manninga. I nie ogarniemy bezmiaru destrukcji jakiej dokonał, zawłaszczając prawa autorskie i właścicielskie do tajnej korespondencji elektronicznej. Aby ją następnie, bez wiedzy i zgody dowództwa, publikować w mediach zewnętrznych. Niezależnych od organu właścicielskiego publikowanych informacji.
I tu się rodzi pewne pytanie, co by się działo, gdyby nasz uroczy Bradley/Chelsa Manning miał do dyspozycji nie jakieś tajne info, tylko ... kody i klucze startowe do ... 'Paskud'??? Pomijając pewien detal, że moim prywatnym zdaniem, ze względu na swoją przypadłość, Manning nigdy nie powinien trafić w kamasze. Po drugie, nigdy nie powinien mieć dostępu do info objętych klauzulą tajności. Po trzecie osoba o profilu psychologicznym Chelsa/Bradley jest w szeregach armii chodzącą bombą zegarową. Po czwarte, na szczęście dla wszystkich, ta historia zakończyła się jedynie wyciekiem poufnych informacji.
Ps. Paskuda - ten termin wydał mi się najbardziej odpowiednim, dla określenia całej galerii pocisków rakietowych uzbrojonych w głowice nuklearne.
Obserwuj wątek
    • bmc3i Re: Chelsa/Bradley ... Manning 25.08.13, 06:29
      say69mat napisał:

> a Manning miał do dyspozycji nie jakieś tajne info, tylko ... kody i klucze sta
      > rtowe do ... 'Paskud'???

> Ps. Paskuda - ten termin wydał mi się najbardziej odpowiednim, dla określenia c
      > ałej galerii pocisków rakietowych uzbrojonych w głowice nuklearne.

Nie ma takich kodów.
      • say69mat Re: Chelsa/Bradley ... Manning 25.08.13, 07:18
        @bmc3i napisał:

> say69mat napisał:
        >
        > > a Manning miał do dyspozycji nie jakieś tajne info, tylko ... kody i kluc
        > ze sta
        > > rtowe do ... 'Paskud'???
        >
        > > Ps. Paskuda - ten termin wydał mi się najbardziej odpowiednim, dla określ
        > enia c
        > > ałej galerii pocisków rakietowych uzbrojonych w głowice nuklearne.
        >
        > Nie ma takich kodów.

say69mat:
        Masz rację nie znam się na szczegółach procedury startowej ICBM-ów. Jak i nie znam zasad i procesu rekrutacji oraz profilu psychologicznego wymaganego od żołnierzy obsługujących wyrzutnie oraz centra łączności strategicznych sił rakietowych. Wiem tylko jedno, że w przypadku Bradleya Manninga. To informacja stała się jego bronią, surogatem karabinu maszynowego. Wiem też, że ten człowiek nigdy nie powinien dostać broni do ręki. Bo stanowił realne zagrożenie dla samego siebie i innych żołnierzy.
        • bmc3i Re: Chelsa/Bradley ... Manning 25.08.13, 07:30
          say69mat napisał:

> @bmc3i napisał:
          >
          > > say69mat napisał:
          > >
          > > > a Manning miał do dyspozycji nie jakieś tajne info, tylko ... kody
          > i kluc
          > > ze sta
          > > > rtowe do ... 'Paskud'???
          > >
          > > > Ps. Paskuda - ten termin wydał mi się najbardziej odpowiednim, dla
          > określ
          > > enia c
          > > > ałej galerii pocisków rakietowych uzbrojonych w głowice nuklearne.
          > >
          > > Nie ma takich kodów.

>
          > say69mat:
          > Masz rację nie znam się na szczegółach procedury startowej ICBM-ów. Jak i nie z
          > nam zasad i procesu rekrutacji oraz profilu psychologicznego wymaganego od żołn
          > ierzy obsługujących wyrzutnie oraz centra łączności strategicznych sił rakietow
          > ych. Wiem tylko jedno, że w przypadku Bradleya Manninga. To informacja stała si
          > ę jego bronią, surogatem karabinu maszynowego. Wiem też, że ten człowiek nigdy
          > nie powinien dostać broni do ręki. Bo stanowił realne zagrożenie dla samego sie
          > bie i innych żołnierzy.

A ja myślę że to przypadek. On musiał cos zrobić. Nie zrobiłby tego, to podłożyłby bombę w centrum handlowym jako cywil, albo zrobił jakąs masakre w szkole. Czlowiek ze skrzywioną osobowością, który musiał coś zrobić aby przezwyciężyć problemy ze swoją osobowością. To nie był żaden ideowiec.
          • say69mat Re: Chelsa/Bradley ... Manning 25.08.13, 08:05
            @bmc3i napisał:
            > A ja myślę że to przypadek. On musiał cos zrobić. Nie zrobiłby tego, to podłoży
            > łby bombę w centrum handlowym jako cywil, albo zrobił jakąs masakre w szkole. C
            > zlowiek ze skrzywioną osobowością, który musiał coś zrobić aby przezwyciężyć pr
            > oblemy ze swoją osobowością. To nie był żaden ideowiec.

say69mat:
            Czy ja twierdziłem, że to człowiek-idea??? Nie, uważam że, osoba która doświadcza seksualnej partycji osobowości nie powinna nigdy trafić w kamasze. Niestety, funkcjonują szalenie wpływowe lobbies, które uważają, że jest wręcz przeciwnie. Skąd u licha fala samobójstw wśród żołnierzy weteranów operacji w Afganistanie??? Czy przeprowadzono badanie statystyczne, w odniesieniu do preferencji seksualnej samobójcy??? Raczej nie, a jeżeli przeprowadzono, to są one opinii publicznej niedostępne.
            Uważam, że wprowadzając osoby o zaburzonej identyfikacji seksualnej w szeregi US Armed Forcess otwarto skrzynkę Pandory. Jak bowiem można dać człowiekowi o zaburzeniach osobowości broń do ręki i prawo jej użycia??? A homoseksualizm jest jest najzwyczajniej formą zaburzenia osobowości seksualnej!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka