01.03.14, 20:11
Cytat:

"Źródło zbliżone do służb specjalnych podaje w rozmowie z Gazeta.pl, że z dużym prawdopodobieństwem można założyć po doświadczeniach z Kijowa, że na Krymie jako pierwsze operowały jednostki Svarog, PMC - prywatnej firmy wojskowej. Od kilku dni krążą też informacje, że Svarog był obecny również na kijowskim Majdanie. Wcześniej pracownicy firmy Svarog brali udział m.in. w rosyjskich operacjach na Kaukazie."

prywatna forma wojskowa w Rosji? to jakieś żarty?
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Svarog 01.03.14, 20:33
      Nie ma czegoś takiego według mojej wiedzy!
      • buraque Re: Svarog 01.03.14, 20:52
        marek_boa napisał:

> Nie ma czegoś takiego według mojej wiedzy!

to poszerzaj wiedzę, coś jednak jest, może nie nazywa się Svarog, ale jest

www.privatemilitary.org/security_contractors.html
        • misza_kazak Re: Svarog 01.03.14, 21:25
          buraque napisał:

> marek_boa napisał:
          >
          > > Nie ma czegoś takiego według mojej wiedzy!
          >
          > to poszerzaj wiedzę, coś jednak jest, może nie nazywa się Svarog, ale jest

W Rosji nie ma ZADNEJ prywatnej paramilitarnej organizacji. TO jest zabronione ustawa.

SA tylko prywatne ochroniarskie kontrory. Ale oni nie maja karabinkow automatycznej na swoim wyposazeniu i nie maja pojadzow Tigr :)
          • wkkr Bzdura 11.03.14, 09:42
            wszyscy widzieli że nawet byle pastuchy na Krymie mają karabinki automatyczne i pojazdy Tigr
            to w Rosji by nie mieli mieć???
        • maxikasek Re: Svarog 03.03.14, 00:44
          Dwa lata temu Putin występując przed Dumą zapowiedział korzystanie z takich firm. Firmy te, według niego mogłyby świadczyć usługi w zakresie ochrony interesów i obiektów rosyjskich poza granicami Federacji Rosyjskiej.
          Pytanie czy faktycznie to jedna z rosyjskich PMC.
          • marek_boa Re: Svarog 03.03.14, 10:55
            Maxi zapowiedź korzystania a utworzenie to dwie odrębne sprawy! Według Rosyjskiego prawodawstwa nie ma i nie może istnieć taka organizacja na terenie Federacji Rosyjskiej! Ostatni przypadek werbowników z Sankt Petersburga do Syrii - wszyscy siedzą!
            -Pozdrawiam!
    • misza_kazak Re: Svarog 01.03.14, 21:22
      >
      > prywatna forma wojskowa w Rosji? to jakieś żarty?

Jest taki oddzial "Swarog" ale chyba nie o niego ci chodzilo

www.youtube.com/watch?v=IKZZNP5635A

Na ile wiem, w Krymie teraz znajduja sie kompanie 45 pulku specnazu
      ru.wikipedia.org/wiki/45-%D0%B9_%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA_%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F
    • remov Re: Svarog, czyli kretyni z GW i Rz 03.03.14, 11:20
      buraque napisał:

> prywatna forma wojskowa w Rosji? to jakieś żarty?
      Svarog PMC to nazwa dodatku do gry komputerowej "Arma" z marca 2013.
      www.armaholic.com/forums.php?m=posts&q=21264
      Fani gier komputerowych po przeczytaniu medialnych doniesień z Gazety Wyborczej i Rzeczpospolitej dostali ataku śmiechu. Jakim idiotą trzeba być, żeby pracować w mediach i nie sprawdzić takich informacji.
      • r-2-d-2 Re: Svarog, czyli kretyni z GW i Rz 11.03.14, 08:09
        znaczitsa - nie ma w google, nie ma w ogóle?
        • jopekpl Ja tak z ciekawości , jak nazwać .... 11.03.14, 10:23
          r-2-d-2 napisał:

> znaczitsa - nie ma w google, nie ma w ogóle?

Ludzi ubranych w mundury wojskowe uzbrojonych po zęby bez żadnych oznaczeń przynależności państwowej, i ganiających po terytorium niezależnego państwa bez zgody władz tego państwa??? Są to najemnicy bandyci czy terroryści???
          ciekawy jestem opinii???Ale jaka by ona nie była wydaje się że ich działania są w prawnie chyba każdego państwa z Rosja włącznie bezprawne.
          • misza_kazak Re: Ja tak z ciekawości , jak nazwać .... 11.03.14, 11:12
            jopekpl napisał:

> Ludzi ubranych w mundury wojskowe uzbrojonych po zęby bez żadnych oznaczeń przy
            > należności państwowej, i ganiających po terytorium niezależnego państwa bez zgo
            > dy władz tego państwa??? Są to najemnicy bandyci czy terroryści???

To sa zolnierzy samoobrony Kryma.
            W ostatnie 3 dni wiele z nich przysjagnelo na wiernosc Rzadu Kryma.
            • jopekpl Re: Ja tak z ciekawości , jak nazwać .... 11.03.14, 12:49
              misza_kazak napisał:

> jopekpl napisał:
              >
              > > Ludzi ubranych w mundury wojskowe uzbrojonych po zęby bez żadnych oznacze
              > ń przy
              > > należności państwowej, i ganiających po terytorium niezależnego państwa b
              > ez zgo
              > > dy władz tego państwa??? Są to najemnicy bandyci czy terroryści???
              >
              > To sa zolnierzy samoobrony Kryma.
              > W ostatnie 3 dni wiele z nich przysjagnelo na wiernosc Rzadu Kryma.

Nie ma czegoś takiego jak Rząd Krymu. Krym puki co jest częścią Ukrainy, i nie ważne ilu ukrainców a ilu rosjan tam mieszka.
              A poza tym nie pytałem kto to są ci ludzie biegający z bronią na Krymie , tylko jak nazwać ludzi w sytuacji opisanej prze zemnie wyżej.

A właśnie MISZKA PONOĆ NIE CZYTASZ MOICH POSTÓW?

Ale skoro odpisałeś to jeszcze napisz jak takich "samych "ludzi nazwiesz biegających W CZECZENI deklarujących wierność rządowi wolnej Czeczeni i zajmujący ważne strategicznie obiekty?
              no chyba nie nazwiesz ich terrorystami przecież jesteś zwolennikiem samostanowienia narodów;-)))
              • misza_kazak Re: Ja tak z ciekawości , jak nazwać .... 11.03.14, 14:43
                jopekpl napisał:

> Nie ma czegoś takiego jak Rząd Krymu.

Jest. Wczesniej to byl Rzad Autonomicznej Respubliki Krym, a od dzis jest Rzad Kryma.

> Krym puki co jest częścią Ukrainy, i nie
                > ważne ilu ukrainców a ilu rosjan tam mieszka.

Wlasnie ze od dzis nie jest czescia Ukrainy.
                Rzad Kryma oglosil deklaracje niezaleznosci od Ukrainy.

> A poza tym nie pytałem kto to są ci ludzie biegający z bronią na Krymie , tylko
                > jak nazwać ludzi w sytuacji opisanej prze zemnie wyżej.

To sa zolnierze samoobrony Kryma.

> A właśnie MISZKA PONOĆ NIE CZYTASZ MOICH POSTÓW?

Nie wiem co sie stalo z ustawieniami. Wczesniej posty nieprzyjacieli nie pokazywali sie w watkach, a od kilku dni raz pokazuja sie raz nie.
                Wiec czasem czytam twoje glupie posty.

> Ale skoro odpisałeś to jeszcze napisz jak takich "samych "ludzi nazwiesz biegaj
                > ących W CZECZENI deklarujących wierność rządowi wolnej Czeczeni i zajmujący wa
                > żne strategicznie obiekty?

A ty znasz takich, ktorzy by chodzili bez oznaczen, rozmawiali by z zolnierzami rosyjskimi, robili zdjecia z mieszkancami na pamiatke ?
                Ja nie znam.

> no chyba nie nazwiesz ich terrorystami przecież jesteś zwolennikiem samostanowienia narodów;-)))

Jeszcze raz - takich ludzi w Czeczni nie ma.
            • maxikasek Re: Ja tak z ciekawości , jak nazwać .... 11.03.14, 14:05
              > To sa zolnierzy samoobrony Kryma.
              > W ostatnie 3 dni wiele z nich przysjagnelo na wiernosc Rzadu Kryma.
              Misza od kiedy rosyjski żołnierz może złożyć przysięgę obcemu rządowi ;-) Nie czaruj. Samoobrona to biega z kijami. Nawet ukraińscy żołnierze (poza Bierezowskim) olali pozostali wierni przysiędze i olali "rząd Krymu".
              Rosyjscy żołnierze, choć oficjalnie na urlopie ;-)
              • misza_kazak Re: Ja tak z ciekawości , jak nazwać .... 11.03.14, 14:48
                maxikasek napisał:

> Misza od kiedy rosyjski żołnierz może złożyć przysięgę obcemu rządowi ;-)

A on nie skladal.
                Przysiege skladali zolnierzy samoobrony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka