anton_pl 14.06.14, 10:01 www.youtube.com/watch?v=1Pvccyr5lYE#t=20 Widze że Ukraincy coś nowego sklepali, w związku z tym pragne się zapytać co to za wieza na tym BTR?, i jaki ma kaliber? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anton_pl Re: BTR 3 E1 14.06.14, 10:04 Juz powzialem informacje ze sa to wozy zakupione przez Tajlandia, ale ponad 30 zostało zatrzymanych i wyslanych na front donbaski... natomiast nadal nie wiem co to za wieża i jaki kaliber? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: BTR 3 E1 14.06.14, 11:57 Wieża nazywa się BM-3M"Szturm" i posiada działko 30 mm ZTM-1 - czyli bezlicencyjną kopię 2A72! Wozy nie zostały zatrzymane tylko Tajlandia zerwała kontrakt po tym jak jedna z partii transporterów została aresztowana na statku w porcie za nie spłacone Ukraińskie długi w stosunku do armatora na ,którego statkach były przewożone! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: BTR 3 E1 14.06.14, 12:02 marek_boa napisał: > Wieża nazywa się BM-3M"Szturm" i posiada działko 30 mm ZTM-1 - czyli bezlicency > jną kopię 2A72! > Wozy nie zostały zatrzymane tylko Tajlandia zerwała kontrakt po tym jak jedna > z partii transporterów została aresztowana na statku w porcie za nie spłacone U > kraińskie długi w stosunku do armatora na ,którego statkach były przewożone! Aha, dzięki Marek :D, ale wytłumacz mi dlaczego ta wieża wygląda tak ładnie a ta z BTR 4 tego dla Iraku i tego co używają teraz na froncie donbaskim tak dziadowsko, ta wygląda nieprzymieżając jak zachodnia, a ta z tych BTR 4 to tak że płakać sie chce. Znaczy puszka taka sama jak w BMP 2? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: BTR 3 E1 14.06.14, 13:17 nie wiem Anton! To nie ja te wieże konstruowałem!:) Nie, nie taka sama! W BMP-2 jest armata 2A42! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: BTR 3 E1 14.06.14, 13:42 Aha, to ta co na BTR 80 A, aha :D Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: BTR 3 E1 14.06.14, 11:57 Nikt nie wie?, znowusz trzeba bedzie czekać na Marka...) Odpowiedz Link Zgłoś