14.06.14, 10:01
www.youtube.com/watch?v=1Pvccyr5lYE#t=20
Widze że Ukraincy coś nowego sklepali, w związku z tym pragne się zapytać co to za wieza na tym BTR?, i jaki ma kaliber?
Obserwuj wątek
    • anton_pl Re: BTR 3 E1 14.06.14, 10:04
      Juz powzialem informacje ze sa to wozy zakupione przez Tajlandia, ale ponad 30 zostało zatrzymanych i wyslanych na front donbaski... natomiast nadal nie wiem co to za wieża i jaki kaliber?
      • marek_boa Re: BTR 3 E1 14.06.14, 11:57
        Wieża nazywa się BM-3M"Szturm" i posiada działko 30 mm ZTM-1 - czyli bezlicencyjną kopię 2A72!
        Wozy nie zostały zatrzymane tylko Tajlandia zerwała kontrakt po tym jak jedna z partii transporterów została aresztowana na statku w porcie za nie spłacone Ukraińskie długi w stosunku do armatora na ,którego statkach były przewożone!
        -Pozdrawiam!
        • anton_pl Re: BTR 3 E1 14.06.14, 12:02
          marek_boa napisał:

> Wieża nazywa się BM-3M"Szturm" i posiada działko 30 mm ZTM-1 - czyli bezlicency
          > jną kopię 2A72!
          > Wozy nie zostały zatrzymane tylko Tajlandia zerwała kontrakt po tym jak jedna
          > z partii transporterów została aresztowana na statku w porcie za nie spłacone U
          > kraińskie długi w stosunku do armatora na ,którego statkach były przewożone!

Aha, dzięki Marek :D, ale wytłumacz mi dlaczego ta wieża wygląda tak ładnie a ta z BTR 4 tego dla Iraku i tego co używają teraz na froncie donbaskim tak dziadowsko, ta wygląda nieprzymieżając jak zachodnia, a ta z tych BTR 4 to tak że płakać sie chce. Znaczy puszka taka sama jak w BMP 2?
          Pozdrawiam!
          • marek_boa Re: BTR 3 E1 14.06.14, 13:17
            nie wiem Anton! To nie ja te wieże konstruowałem!:) Nie, nie taka sama! W BMP-2 jest armata 2A42!
            -Pozdrawiam!
            • anton_pl Re: BTR 3 E1 14.06.14, 13:42
              Aha, to ta co na BTR 80 A, aha :D
              Pozdrawiam!
    • anton_pl Re: BTR 3 E1 14.06.14, 11:57
      Nikt nie wie?, znowusz trzeba bedzie czekać na Marka...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka