bmc3i 21.08.14, 23:00 Nie tak dawno pisałem że widziałem gdzieś zdjeci najnowszej rosyjskiej głowicy MaRV Oto ono 1.bp.blogspot.com/-hFKQdSAUd2Q/U-FwKEidFrI/AAAAAAAAMaI/i7suR74dObo/s1600/MARV_Makeyev.png Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmc3i Re: dla upewnienia się: ona jest niesymetryczna? 22.08.14, 00:25 O to własnie chodzi. Dzieki temu ma miec mozliwość manewrowania aerodynamicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 12:43 Nie tak dawno pisałem że widziałem gdzieś zdjeci najnowszej rosyjskiej głowicy > MaRV GBI przechwytuje w środkowej fazie lotu. Tak więc ciekawsze są prace nad głowicą zmeiniającą kierunek w przestrzeni kosmicznej czyli to wejście do atmosfery i odbicie. Tylko coś cisza na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 14:09 marko125 napisał: > Nie tak dawno pisałem że widziałem gdzieś zdjeci najnowszej rosyjskiej głowicy > > > MaRV > > GBI przechwytuje w środkowej fazie lotu. Tak więc ciekawsze są prace nad głowic > ą zmeiniającą kierunek w przestrzeni kosmicznej czyli to wejście do atmosfery i > odbicie. Tylko coś cisza na ten temat. Może dlatego, że to żadna supernowość. Amerykanie robili takie testy nawet ze swoja stara głowicą Mk. 76 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 14:11 bmc3i napisał: > marko125 napisał: > > > Nie tak dawno pisałem że widziałem gdzieś zdjeci najnowszej rosyjskiej g > łowicy > > > > > MaRV > > > > GBI przechwytuje w środkowej fazie lotu. Tak więc ciekawsze są prace nad > głowic > > ą zmeiniającą kierunek w przestrzeni kosmicznej czyli to wejście do atmos > fery i > > odbicie. Tylko coś cisza na ten temat. > > Może dlatego, że to żadna supernowość. Amerykanie robili takie testy nawet ze s > woja stara głowicą Mk. 76 > O ile sie nie mylę, do tego celu wystarczy wystzrelić z PBV zwykłą głowice pod odpowiednim kątem. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 14:23 A ja czytałem, że taka głowica musi mieć całkiem inny profil niż stożek. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 14:35 marko125 napisał: > A ja czytałem, że taka głowica musi mieć całkiem inny profil niż stożek. Tego nie wiem, ale czytałem ze Amis robili tez takie proby juz w latach 90. ze zwykla glowicą i byly udane. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 15:07 Ale chodzi Ci o odbijanie od atmosfery ? Czy MaRV? Bo już się pogubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 19:59 marko125 napisał: > Ale chodzi Ci o odbijanie od atmosfery ? Czy MaRV? Bo już się pogubiłem. W tym wypadku pisze o odbijaniu od atmosfery. Chodzilo o zwykla glowice Mk 76 Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 20:03 A możesz wrzucić jakiś materiał o tym teście z MK-76? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rosyjski MarV 23.08.14, 06:39 marko125 napisał: > A możesz wrzucić jakiś materiał o tym teście z MK-76? Nie, bo informację na ten temat widzialem w jakims artykule poświęconym czemus zupelnie innemu. Odpowiedz Link Zgłoś