Dodaj do ulubionych

Rosyjski MarV

21.08.14, 23:00
Nie tak dawno pisałem że widziałem gdzieś zdjeci najnowszej rosyjskiej głowicy MaRV

Oto ono

1.bp.blogspot.com/-hFKQdSAUd2Q/U-FwKEidFrI/AAAAAAAAMaI/i7suR74dObo/s1600/MARV_Makeyev.png
Obserwuj wątek
    • cie778 dla upewnienia się: ona jest niesymetryczna? n/t 22.08.14, 00:14
      • bmc3i Re: dla upewnienia się: ona jest niesymetryczna? 22.08.14, 00:25
        O to własnie chodzi. Dzieki temu ma miec mozliwość manewrowania aerodynamicznego.
    • marko125 Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 12:43
      Nie tak dawno pisałem że widziałem gdzieś zdjeci najnowszej rosyjskiej głowicy
      > MaRV

GBI przechwytuje w środkowej fazie lotu. Tak więc ciekawsze są prace nad głowicą zmeiniającą kierunek w przestrzeni kosmicznej czyli to wejście do atmosfery i odbicie. Tylko coś cisza na ten temat.
      • bmc3i Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 14:09
        marko125 napisał:

> Nie tak dawno pisałem że widziałem gdzieś zdjeci najnowszej rosyjskiej głowicy
        >
        > > MaRV
        >
        > GBI przechwytuje w środkowej fazie lotu. Tak więc ciekawsze są prace nad głowic
        > ą zmeiniającą kierunek w przestrzeni kosmicznej czyli to wejście do atmosfery i
        > odbicie. Tylko coś cisza na ten temat.

Może dlatego, że to żadna supernowość. Amerykanie robili takie testy nawet ze swoja stara głowicą Mk. 76
        • bmc3i Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 14:11
          bmc3i napisał:

> marko125 napisał:
          >
          > > Nie tak dawno pisałem że widziałem gdzieś zdjeci najnowszej rosyjskiej g
          > łowicy
          > >
          > > > MaRV
          > >
          > > GBI przechwytuje w środkowej fazie lotu. Tak więc ciekawsze są prace nad
          > głowic
          > > ą zmeiniającą kierunek w przestrzeni kosmicznej czyli to wejście do atmos
          > fery i
          > > odbicie. Tylko coś cisza na ten temat.
          >
          > Może dlatego, że to żadna supernowość. Amerykanie robili takie testy nawet ze s
          > woja stara głowicą Mk. 76
          >

O ile sie nie mylę, do tego celu wystarczy wystzrelić z PBV zwykłą głowice pod odpowiednim kątem.
          • marko125 Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 14:23
            A ja czytałem, że taka głowica musi mieć całkiem inny profil niż stożek.
            • marko125 Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 14:23
              Znaczy się kształt.
            • bmc3i Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 14:35
              marko125 napisał:

> A ja czytałem, że taka głowica musi mieć całkiem inny profil niż stożek.

Tego nie wiem, ale czytałem ze Amis robili tez takie proby juz w latach 90. ze zwykla glowicą i byly udane.
              • marko125 Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 15:07
                Ale chodzi Ci o odbijanie od atmosfery ? Czy MaRV? Bo już się pogubiłem.
                • bmc3i Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 19:59
                  marko125 napisał:

> Ale chodzi Ci o odbijanie od atmosfery ? Czy MaRV? Bo już się pogubiłem.

W tym wypadku pisze o odbijaniu od atmosfery. Chodzilo o zwykla glowice Mk 76
                  • marko125 Re: Rosyjski MarV 22.08.14, 20:03
                    A możesz wrzucić jakiś materiał o tym teście z MK-76?
                    • bmc3i Re: Rosyjski MarV 23.08.14, 06:39
                      marko125 napisał:

> A możesz wrzucić jakiś materiał o tym teście z MK-76?

Nie, bo informację na ten temat widzialem w jakims artykule poświęconym czemus zupelnie innemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka